Forum » Pomoč in nasveti » [USB ključ] Namesto map le bližnjice
[USB ključ] Namesto map le bližnjice
undefined9 ::
Zdravo, imam en problem.
Na usb ključeku se mi nenadoma namesto map z vsebino nenadoma pojavljajo le "bližnjice" le teh. Ob poskusu odprtja katere izmed teh mi javi napako: "Windows ne najde E:\RECYCLER\894133bf.exe. Preverite ali ste ime napisali pravilno, in nato posksite znova."
Verjetno gre za virus, ki je te datoteke le "skril". Jih je moč na kak način pridobiti nazaj?
Hvala vnaprej!
Na usb ključeku se mi nenadoma namesto map z vsebino nenadoma pojavljajo le "bližnjice" le teh. Ob poskusu odprtja katere izmed teh mi javi napako: "Windows ne najde E:\RECYCLER\894133bf.exe. Preverite ali ste ime napisali pravilno, in nato posksite znova."
Verjetno gre za virus, ki je te datoteke le "skril". Jih je moč na kak način pridobiti nazaj?
Hvala vnaprej!
PanGirl ::
Kako si rešil problem? Tudi meni namreč kaže le bližnjice in nobene mape ne morem odpret. :/
18zimoni ::
Taki mi grejo najbolj na živce,prvo prosi za pomoč,v tem času ugotovi rešitev in napiše rešeno.Da bi pomislil na to da bi rešitev prišla prav še komu je pa znastvena fantastika.
miranpozar ::
Kolikor se jaz spomnem tega heca, tale virus izvorne datoteke naredi skrite in potem ustvari nove bližnjice z istimi imeni, ki pa kažejo na virus, ki je v Recycle Binu.
Najprej moraš imet inštaliran dober antivirus (Avira free, npr.), nato poskeniraš ključ. Jaz sem najraje s Total Commanderjem potem skrite datoteke nazaj "odskril"... nekaj v tem stilu... se ne spomnem več natančno, ampak je relativno enostavno.
Najprej moraš imet inštaliran dober antivirus (Avira free, npr.), nato poskeniraš ključ. Jaz sem najraje s Total Commanderjem potem skrite datoteke nazaj "odskril"... nekaj v tem stilu... se ne spomnem več natančno, ampak je relativno enostavno.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Zdaj sem s Total Commanderjem nastavla, da mi pokaže skrite datoteke. Kako pa jih odskrijem? Da bi jih spet lahko vidla na USB-ju?
Cold1 ::
Označi datoteke, desno klikni nanje in v meniju izberi "Lastnosti", v okencu z lastnostmi v zavihku Splošno, v predelu "Atributi:" odstrani kljukico pri postavki "Skrita", potrdi s klikom na gumb "V redu".
To boš najlažje storila v Raziskovalcu, v njem pokažeš skrite datoteke tako, da odpreš meni Organiziraj, klikneš na "Možnosti mape in iskanja", odprlo se bo okence z nastavitvami, pojdi na zavihek "Pogled", ter v seznamu izberi možnost "Pokaži skrite datoteke, mape in pogone", potrdi s klikom na gumb "V redu".
To boš najlažje storila v Raziskovalcu, v njem pokažeš skrite datoteke tako, da odpreš meni Organiziraj, klikneš na "Možnosti mape in iskanja", odprlo se bo okence z nastavitvami, pojdi na zavihek "Pogled", ter v seznamu izberi možnost "Pokaži skrite datoteke, mape in pogone", potrdi s klikom na gumb "V redu".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()
Ali imaš poln dostop do teh datotek?
Jih lahko spreminjaš, preimenuješ itd...?
Je Total Commander zagnan z administratorskimi pravicami?
Je Total Commander zagnan z administratorskimi pravicami?
Ali imaš poln dostop do teh datotek?
In kaj ti pokaže zavihek varnost, če desno klikneš na mapo, ki vsebuje te datoteke in izbereš Lastnosti?
In kaj ti pokaže zavihek varnost, če desno klikneš na mapo, ki vsebuje te datoteke in izbereš Lastnosti?
Sem zdaj preko total comanderja kopirala vsebimo map na disk. Sem že obupala, da jih bi uspela "odskrit" na USB-ju.
Najlepša hvala za pomoč. :)
Najlepša hvala za pomoč. :)
Tiste "slike", ki dajo omenjeno "napako", so le bližnjice do virusa, ki ga očitno ni več v tisti mapi, ki jo omenja sporočilo o napaki.
Glej, najprej boš morala računalnik očistiti virusov, ki jih (morda še vedno) imaš.
Nato pa boš morala boš še ugotoviti katere "slike" iz ključka so zgolj bližnjice - le te imajo nad ikono datoteke narisano še majhno ikonico z modro puščico.
Glej, najprej boš morala računalnik očistiti virusov, ki jih (morda še vedno) imaš.
Nato pa boš morala boš še ugotoviti katere "slike" iz ključka so zgolj bližnjice - le te imajo nad ikono datoteke narisano še majhno ikonico z modro puščico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()
Računalnik sem že sčistla...sem windowse nanovo inštalirala in potem vse nanovo naložla. Sem pa potem pregledala ključek z avastom pa mi ni našel nobenega virusa.
Gap ::
Jaz imam tudi to težavo.
Probal sem že odkljukat,da je mapa ni več skrita samo ni nobene kljukice.
Z total commanderjem pa neznam. Mi lahko kdo prosim pomaga.
LP, Gap
Probal sem že odkljukat,da je mapa ni več skrita samo ni nobene kljukice.
Z total commanderjem pa neznam. Mi lahko kdo prosim pomaga.
LP, Gap
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ne morem izbrisati datotekOddelek: Pomoč in nasveti | 8688 (7802) | Yossarian |
» | Problem s podatki na trdem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 725 (647) | caribbean |
» | ničesar ni..Oddelek: Pomoč in nasveti | 5424 (4683) | nina_s85 |
» | samodejno polnjenje trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2036 (1764) | Pyr0Beast |
» | NA POMOČ izgubljena vsebina mapeOddelek: Programska oprema | 1436 (1255) | Pyr0Beast |