Forum » Operacijski sistemi » Kako Nazaj Vklopim Hybernate v 2k
Kako Nazaj Vklopim Hybernate v 2k
igorfeher ::
Potem ko sem z 2k na grobo opravil z RESET-om so se mi mascevali tako da so mi izklopili HYBERNATE TAB v POWER OPTIONS.
Upam da bom postal vesoljec.
- spremenil: igorfeher ()
SkIDiver ::
Maščuj se nazaj po sledeči poti: Control panel -> Power options ->Hibernate (zavihek) in nato klukca pr Enable Hibernate support
Maščevanje je sladko
Maščevanje je sladko
andrej ::
ce si dobro prebral potem bi vido, da nima hibernate taba ;)
probaj hibernate z mojim programom: www.budja.com/shutdown/
probaj hibernate z mojim programom: www.budja.com/shutdown/
McHusch ::
Samo tega. Spreminjati model računalnika v Device Managerju je smrt za operacijski sistem. Jest sem to naredil samo enkrat, pa me je pričakal lep napis Unbootable boot device.
Razen če sem edini s takšno srečo ...
Razen če sem edini s takšno srečo ...
aky ::
Če Standard PC (v XP) ali MPS (v 2k) upgradeaš na ACPI, nebi smelo biti nobenih problemov.
Vem pa iz izkušenj, da je recimo v Win2k MPS uniproc upgrade v MP delal blazne probleme.
Vem pa iz izkušenj, da je recimo v Win2k MPS uniproc upgrade v MP delal blazne probleme.
andrej ::
ne. tega delat ni priporocljivo in uradno MS tega ne podpira. Edini uradno podprt nacin je ponovna instalicija pri kateri v setupu izberes drugi HAL.
Duhec ::
Igorfeher, kaj je bil vzrok, da si ga 2x na grobo resetiral. Če si ga zaradi npr. gonilnika za grafiko, je prav možno , da je težava v tem. Ali pa, da si naložil star gonilnik ali napravo, ki ne podpira ACPI ali APM. Naredi uninstal in ponovni instal grafike. Če še nimaš Hibernate jezička, v biosu vklopi (izklopi) APM. Nastavitve za ACPI pa pusti na miru, ker se ti zna zgoditi BSOD.
Resetiral sem ga ker je zmrznil program. Nisem spreminjal noebenih nastavitev. Edini nacin da sem dobil HYB je bil da nanovo instaliram system, sedaj pa upam da mi tega ne bo treba. APM mora biti isklopljen drugace se HYB niti ne pojavi. Po mojem (ker je ze bil vklopljen) je treba spremeniti registry key HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg\GlobalPowerPolicy\Policies Windows ga je isklopil verjetno zato ker je sklepal da povzroca tezave (da bi jih strela sredi cela).
APM v BIOS-u mora biti izklopljen. Sklepam pa da je windows pustil vse kar je potrebno za HYB na svojem mestu (tako naredi z ostalimi gonilniki potem ko odstranis kaksno napravo), tako da bi mogoce bilo dovolj ce bi vedel katera vrednost pomeni da je HYB vklopljen, nisem pa zaenkrat resil nic.
Duhec ::
Igorfeher, še nekaj . Poglej, če imaš na PCju datoteki NOHIBER.TXT. Namreč, Windowsi načeloma napišejo v to datoteko imena gonilnikov naprav , ki lahko pridejo v konflikt s funkcijo Hibernate in , ki jih načeloma moraš posodobiti. Še prej pa vseeno sproži ročno iskanje v kontrol panelu, Add/Remove Hardware. Mogoče se te bo usmilu, pa ti zinštaliru Hibernate tab.
Na zalost datoteke ni, in niti sami windowsi ne najdejo nic. Poskusal sem tako da sem v device managerju omogocil prikaz skritih naprav ter pobrisal NT APM/Legacy Support ter ga ponovno instaliral. Izgleda kot da je Hyberate tab izginil za vedno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtomatski izklop PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1876 (1752) | jjohny |
» | Windows XP ne ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 1967 (1795) | hubahaba |
» | win2000 izklopOddelek: Pomoč in nasveti | 762 (707) | pino |
» | Avtomaticno ugasanje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1890 (1641) | Highlag |
» | Ugašanje, Mirovanje (Win2k)Oddelek: Pomoč in nasveti | 852 (753) | bastadu |