» »

državni zobozdrvaniki "mesarji"?

državni zobozdrvaniki "mesarji"?

detroit ::

Nimam še ene dobre izkušnje z "državnimi" zobarji. Še tisto leto, ko sem hodil mi kekci niso opazili, kaj me boli čeprav sem kazal s prstom in vse, greš k privatnem še pokažeš ne se samo tagga kateri so za rihtat, medtem ko so mi državni trdili da je vse ok v 1min pregledu.

discuss..
Skero

T0RN4D0 ::

Jst sem končno naletel na dobrega. Ima pa strašno gužvo, in čakaš po 2 uri ponavadi. In dve uri sedet v zobozdravniški čakalnici ni lahko :))
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MadMax ::

Sem čakal že ene 4÷5 ur.
Potem pa bil še eno uro na stolu.
6 plomb :)
Na srečo je šlo za redni servis, da nisem čakal v bolečinah...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

T0RN4D0 ::

Eh tu ti nardi eno stvar naenkrat in za en mesec basta. In pol hodiš pol leta na zdravljenje zoba. Tako da sem zdej porabil komplet eno leto da mi je pozdravu dva zoba.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zheegec ::

To je zato, ker ima isti zdravnik popoldne tudi privat in mu je v interesu, da naredi v javni službi čim manj. V UKC je to od strokovne direktorice dol stalna praksa -> delaj čim manj v javni službi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

Naj že enkrat presekajo ta hudičev vozel.

AndrejS ::

Meni ni jasno, zakaj te naročijo na uro - potem pa čakaš 2 uri da prideš na vrsto.

darkolord ::

Meni ni jasno, zakaj te naročijo na uro
Na kaj drugega bi pa ti naročal?

jype ::

"Pridte enkrat spomlad."

T0RN4D0 ::

Mnja, če se jim dogaja da narod čist vsak dan čaka po 2 uri, bi lahko naročil tiste kasneje recimo eno uro kasneje kot jih sicer. Ne pa da naročajo na vsakih 10 minut, pa zjutri najprej še vzame ene tri čez zadnja vrata, pa čaka že prvi pol ure, od tam naprej pa vsak še kakšnih 5 minut zraven...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Yohan del Sud ::

Nimam problema s svojo državno zobozdravnico iz lokalnega ZD-ja. Dela več kot dobro, tudi v čakalnici nisem več kot (par) deset minut. Problem so pač nečloveška časovna obdobja za naročanja. Že na preventivni pregled (eden na leto brezplačen) je treba čakat 6 mesecev, če pa ti pade ven plomba in zahtevaš prioriteto je to 3 mesece :8). Jah logično, da človek potem raje doplača privatnika. Malo je podobna situacija s policisti, ki pošiljajo prometne patrulje tja, kjer se da največ zaslužit ...
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Zobje torej naše zdravje je nekje okoli prvega mesta, tako dam sam čakam samo na nenujne zadeve; čim pa je treba pozdraviti nekaj kar bi bilo dobro storiti takoj, ne pa čez pol leta, ko bi morda prišel na vrsto, pa grem v Sloveniji tudi k zasebniku ... ker pa sem večinoma v tujini, pa mi naša zavarovalnica tako ali tako krije zasebnike, kakšna ironija;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

RejZoR ::

Zheegec je izjavil:

To je zato, ker ima isti zdravnik popoldne tudi privat in mu je v interesu, da naredi v javni službi čim manj. V UKC je to od strokovne direktorice dol stalna praksa -> delaj čim manj v javni službi.


Ne vem, sam hodim k takemu, ki ima isto svoj posel preko koncesije, pa je za moje pojme najboljši zobar ever. Če bi otroci v otroštvu imel takega se sploh nihče ne bi bal zobarjev. Res, v življenju še nikoli nisem šel tko flegma k zobarju. No razen čez celo osnovno šolo, ko mi nikoli niso nič vrtal in sem že v naprej tud vedel, da ne bojo...
Za vsako stvar te vpraša in svetuje, ponudi injekcijo v primeru če ve, da zna bolet (globlje vrtanje zoba), te sprejme vmes če kdo zamuja ali ga ni v primeru če se naslikaš tam brez naročila itd. Verjetno je res odvisno koliko nekdo gleda samo na svoj posel. Ta očitno ne tretira javnega dela nič slabše kot privat kot kaže.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tilen ::

In kakšne so cene pri privat zobarjih?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

opeter ::

Ko hodite z zobozdravniku, si vzamete dopust?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

blackbfm ::

Moja osebna zobozdravnica je (bila) res mesarka in še uživala je, ampak to šele pol vidiš ko ti mora zob popravit..injekcija? kakšna injekcija? hohoho (dejansko je bila taka reakcija)..in potem kr u živo vrtat..se mi dobesedno kar bliskal pred očmi, ampak ona ne jebe 5%. Takrat sem bil zadnjič pri njej. Da o čakalnih dobah sploh ne bi. Mi je pa res čudno da same pohvale o njej na netu;(( Sicer pa če kdo ve za katerga normalnega zobozdravnika/zdravnico s koncesijo v lj ali okolici naj kar pove:P

Zdaj nekaj časa hodim kar privat ker k tisti mesarki (čeprav ma tut privat vidim na netu- verjetno se potem drugače obnaša) niti približno ne grem več..v glavnem pri tem zdajšnem čakam max par dni, nazadnje sem bil pa celo isti dan na vrsti. Pa ko tja prideš tut ni praktično nobenga čakanja. Ko si tam ti vse razloži kaj kako zakaj, res na nivoju, nikamor se mu ne mudi, če so kakšni dvomi ti 2x pove (gre še bolj v detajle). Sama ordinacija tut izgleda tip top. No na srečo imam dokaj dobre zobe tako da mi praktično še nič konkretnega ni delal. Je pa moja mama tut ful zadovoljna z njim. Če koga zanima je to Miha Marolt (01 436 42 40), ordinacijo ima pa v bližini zdr. doma bežigrad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

dr.Akula ::

@RejZoR ne veš kakšno srečo imaš. Jaz sem že v OŠ imel grozno zobozdravnico, ki ji ni bilo mar kako bo nekaj naredila, važen je bil samo končni rezultat. Enako v srednji, kjer mi je (ne ta iz OŠ) zobozdravnica enkrat šla plombirat zob, ki me ni nikoli bolel in me je začel šele potem. Edina dobra izkušnja z zobarji je, ko se mi je odlomil del spredjega zoba in sem šel h privat zobarici. Narejeno je bilo brez bolečin, drži pa še danes (po desetih letih).
ni podatka

RejZoR ::

opeter je izjavil:

Ko hodite z zobozdravniku, si vzamete dopust?


Jezst imam izmensko delo, tko da ponavad ko se naročam prosim, če se da dat eno ali drugo skrajnost, da imam potem dost časa it k zobarju in pol na šiht. Če se mi izmena slučajno spremeni pa za tisti dan zamenjam s sodelavcem. Dopusta zdej še nikoli nisem jemal za take stvari, ker se je dalo zmenit na šihtu.
Skratka če delam v popoldanski izmeni grem k zobarju dopoldne, če pa v dopoldanski pa grem po šihtu. Dopust raje porabim namesto bolniške če slučajno zbolim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

vorantz ::

blackbfm je izjavil:

Moja osebna zobozdravnica je (bila) res mesarka in še uživala je, ampak to šele pol vidiš ko ti mora zob popravit..injekcija? kakšna injekcija? hohoho (dejansko je bila taka reakcija)..in potem kr u živo vrtat..


Meni je v osnovni šoli rekel, da si ne zaslužim injekcije, ker tako slabo skrbim za zobe (pa mamo vsi v družini v kurcu zobe ne glede na to kaj delamo z njimi) ;_;
Da ne omenjam krave iz vipave, ki mi je uničla 3 zobe, da mi je morala v ljubljani (prvi zobozdravnik, kamor sem se z veseljem vračal) krone delat in pobrat kar sem čez poletje pridelal :/

jype ::

Tilen> In kakšne so cene pri privat zobarjih?

50 na plombo, približno.

opeter> Ko hodite z zobozdravniku, si vzamete dopust?

Načeloma ne, če ni izdiranje modrostnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

J-e-r-r-y ::

jype je izjavil:

Tilen> In kakšne so cene pri privat zobarjih?

50 na plombo, približno.

opeter> Ko hodite z zobozdravniku, si vzamete dopust?

Načeloma ne, če ni izdiranje modrostnika.


To je cena za bele al sive? Vem da govorimo o približku...

jype ::

Hm. Pojma nimam, po moje bele, vsaj barve so take.

Looooooka ::

70 je pri privatniku s koncesijo.se prav je lahko tud 100 ce ma polovicno ali brez.

lambda ::

Moj prvi koncesionar je bila otroška zobarica, kaj drugega kot zgražat se, nergat in bit nesramna pač ni znala, zaradi takih ljudje zasovražijo vse kar ima veze z zobarji in zobmi. Tudi če je vsaj strokovno ok, potem pacienti ne marajo k zobarju, posledično se stanje v ustih samo še slabša, strah pred zobarjem je pa vedno večji, tja greš šele ko boli, da ni več za zdržat.

Drugi koncesionar je bil zobar ene študentske ambulante v lj. Strokovno soliden, pristop soliden. Pomagal je rešit neke težave s krvavljenjem dlesni, znal je svetovat in pristopit na človeški način.

Sedaj sem pri privatniku in moram priznat, da bi si težko zamislil boljšega zobarja, strahu ni več, vedno se pogovori s tabo, ti razloži situacijo, svetuje ... zakaj privat? Ker se mi zdijo te čakalne dobe precejšen teror za zdravje zob, pa še dobrega koncesionarja ni lahko najti. Cene storitev niso toliko višje, vsekakor pa je storitev na vsaj toliko višjem nivoju, kot je dražja. Aja - amalgamskih plomb tu ne poznajo več, v bistvu sem enkrat nekaj vprašal, če še delajo amalgamske in se je iz odgovora zazdelo, kot da je to neka zadeva iz prejšnjega tisočletja, ki je že zdavnaj preživeta.

energetik ::

Če redno hodiš na preglede k zobarju, se da normalno shajati z dolgimi čakalnimi dobami. Večji problem je, če potrebno kakšno stvar zrihtat do konca. Na sreči imam OK mladega zobarja v ZD, ki pomembne stvari zrihta v eni rundi.
Glede amalgama - je dosti bolj vzdržljiv kot bele plombe, glede na izkušnje.

jrtjtejtt ::

jst sem obupal nad koncesionarji (očitno nisem imel sreče) in sem sedaj pri privatnikih. sicer so dragi ko pes, ampak je pa vse porihtano v nulo. v par letih so mi porihtali vse zobe, tako da če ne pogledaš podrobno, bi mislil, da nimam nobene plombe in da imam še vse svoje zobe.

če bi si rihtal še z nitko in krtačil tako kot mi stalno težijo, bi dejansko hodil samo na kontrolo 1x na let. tko pa sm slabo discipliniran, pa me vdari po žepu :D

glede vzdržljivosti amalgama in belih ne morem še nič rečt, ker bo moralo pretečt še apr let. je pa zobar reku, da je bela vsekakor boljša v vseh pogledih. ampak to bom šele videl oz čutil :)

mihec87 ::

jrtjtejtt je izjavil:

jst sem obupal nad koncesionarji (očitno nisem imel sreče) in sem sedaj pri privatnikih. sicer so dragi ko pes, ampak je pa vse porihtano v nulo. v par letih so mi porihtali vse zobe, tako da če ne pogledaš podrobno, bi mislil, da nimam nobene plombe in da imam še vse svoje zobe.

če bi si rihtal še z nitko in krtačil tako kot mi stalno težijo, bi dejansko hodil samo na kontrolo 1x na let. tko pa sm slabo discipliniran, pa me vdari po žepu :D

glede vzdržljivosti amalgama in belih ne morem še nič rečt, ker bo moralo pretečt še apr let. je pa zobar reku, da je bela vsekakor boljša v vseh pogledih. ampak to bom šele videl oz čutil :)


Če se ne motim je tako da bela zdrži manj časa samo če poči se jo da samo zaliti medtem ko standard ono temno je potrebno celo vn potegnat zob obrusit pa na novo zaplombirat..

;-) ::

Haha, super tema.

Naša mislim da je sedaj bivša zobozdravnica (otroška) me je spravila "pod nož" zaradi svojega dela, pravtako še 2 ki ga ju poznam (otroka!). Takoj po plombi v petek mi je začelo lice zatekati in imel sem neznosne bolečine. Še isti dan sem šel nazaj ampak je šlo za "normalni" efekt po prejemu plombe. Čudno, ko pa me še nikoli prej ni bolelo po plombi bilokaj. Na koncu sem pristal na stolu v nedeljo zvečer, kjer so mi morali izdreti zob in prerezati dlesen, ker sem že imel tako zagnojeno. Bil sem ob stalni zob in doživel 3 najhujše dni mojega življenja.

K sreči sem v nedeljo zvečer naletel na vredu zobozdravnico,. Ker bi moral na kliniki predolgo čakat da bi mi izdrli zob in prerezali dlesen, zato sem jo prosil če lahko sama naredi to na svojo roko. Naredila je, brez anestetika nisem več čutil nič izdiranja (kot da sem pijan od bolečin), ko pa se je usulo ven pa tak občutek olajšanja ko si razbremenjen bolečin da se neda opisat.

Še sedaj če jo vidim jo lahko samo pljunem, pa dobro. Sestrični je naredila podobno zadevo ampak mala je bila stara 11let ko je bila ob stalni zob.

Hvala ti ga. Ostaševska, žal mi je edino da nisem takrat počakal še na kliniki, da bi se lahko bilokako pritožil/tožil, ker stalni zob ni pes.

Nevem al taki res kupijo šolo v bosni al polagajo izpite med nogami

deadbeef ::

Jest hodim kar privat, in sem zadovoljen, ne špara z injekcijami, cene niso lih tolk zasoljene, zmeram nardi tko da je fajn, brez bolečni tko da sem zelo zadovoljen, ni šans da grem kdaj še k javnemu zobarju.

opeter ::

No, jaz tistega glede dopusta sem vprašal zaradi tega, ker tudi moja zobrozdravnica zna včasih naročit na osmo ali deveto uro (zjutraj), potem pa si moral čakati uro ali celo dve, da si sploh prišel na vrsto, ker je vedno naročila še ene 4-5 ljudi na ta isti termin. Potem pa so problemi z delodajalcem, ki ti noče pustit, da si zabeležiš uro (in to pozneje, recimo podaljšan popoldan, ali kdaj drugič oddelaš), ampak ti je pisal kar celodnevni dopust.

Pa ni to Ljubljana, ampak eno majhno mesto na vzhodni strani kokoške.
Tudi pri njej še nikoli ni bilo inekcije, ker:
1.) rekla je, da vsaka injekcija skrajša življenje pacienta, zato jo NE PRIPOROČA, plus moraš prinesti neko potrdilo od osebnega zdravnika, če se sploh sme dati ta injekcija
2.) vsako injekcijo posebej zaračuna, lani je bilo 15 €/injekcija
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

deadbeef ::

LOL, čim prej menjaj zobozdravnika :)

LordTado ::

No veliko iz Lj jih hodi k nam na štajersko skoraj vedno ko grem na kontrolo srečam kakega in ko se pogovarjamo zakaj pridejo sem,pravijo da v Lj in okolici nimajo dobrih zobarjev in nočejo dajat anestezije vsaj brez plačila ne...
Tukaj pa za vse dobiš inekcijo...In prijaznejši so itd...

opeter ::

deadbeef je izjavil:

LOL, čim prej menjaj zobozdravnika :)


To bo težko. Ostali trije so podobni. :(
Tudi z enim zobozdravnikom v MS nimam najboljše izkušnje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

LordTado ::

Je pa res da jih je večina že polna in je težko not prit...

T0RN4D0 ::

Hm kaj mate to neke majmune z inekcijami. Po mojem jih nočejo dat, ker morajo potem čakat da zagrabi :D Zato pri nas ponavadi kliče kar po dva noter, in če rabi kdo inekcijo jo dobi, se usedeš na stol da drugega porihta potem si pa ti na vrsti, comfortably numb :)) Skratka dela tako kot je treba, pa še nek mlad je. :)

Zgleda pa da so ves otroške ZZ malo prtegjene. Tudi mi smo meli eno hrvatico in je verjetno pomagala da se je veliko ljudem zobar zagravžal.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

blackbfm ::

rekla je, da vsaka injekcija skrajša življenje pacienta, zato jo NE PRIPOROČA, plus moraš prinesti neko potrdilo od osebnega zdravnika, če se sploh sme dati ta injekcija


lokalna ni nič posebnega, splošna ti pa lahko naredi štalo..saj pred večjimi operacijami maš celo zaslišanje preden ti jo dajo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Keyser Soze ::

No, jaz imam, hvala moji zobarici iz mladih let, lepo krive zobe, oz. en zob, ki pa skazi celo estetiko zobovja. Sicer folk pravi, da se ne vidi, ampak na žalost jaz drugega kot to, ko se pogledam v ogledalo ne vidim.

Razlog temu, da nisem dobil zobnega aparata, je bila moja vrla zobarica, ki mi je rekla, da me ne pošlje k ortodontu, dokler mi ne poštima vseh zob oz. plomb. Kakšne metode je uporabljala, mi verjetno ni treba razlagat. IMO bi bil vsak diktator vesel kakšnega takšnega manijaka med svojimi represivnimi organi. Logično, sem se je izogibal kot hudič križa, dokler ni bilo prepozno. Sedaj razmišljam, ali mi je plačat par tisočakov za popravilo čekanov ali naj pustim stvari kot so, če ostali pravijo, da ni tako hudo. Mi gre pa blazno na jetra, da me bo ena "balkanka" koštala toliko denarja, če se odločim za estetski poseg.

Je pa stanje zadnje čase IMO na področju koncesionarjev precej boljše. Morda tudi zato, ker je na zobozdravniška mesta prišla generacija, ki je trpela pod prejšnimi "mesarji"? No, pa tudi tehnika je šla korak ali dva naprej. Sicer v Sloveniji tudi ta malček zastaja, ampak gre pa vseeno naprej.
OM, F, G!

darkolord ::

Mene pa moj (privatni) zmeraj naroča tako, da ima zame dovolj časa (tudi uro za plombo, če je to potrebno), tako da mi ni potrebno čakati, drugi name ne čakajo in vsaka stvar je narejena, kot se spodobi. Pa tudi že prej vsaj malo preštudira, kaj bo danes delal.

Mislim, da glavna razlika ni tako v znanju ali sposobnosti (so sicer žal še vedno taki, ki ti najprej izpulijo zob, če rečeš, da te boli, potem te pa sploh vprašajo, kateri zob), ampak v tem, da si zate vzame dovolj časa; tisti javni pa pač naredijo, kolikor sploh lahko v tistih 15 minutah.

lopov ::

Mam podobno izkušnjo kot ;-)

Leta nazaj sem med počitnicami zbil zgornjo 1, instant granolom in so ga saniral v ZD. Po počitnicah pridem k šolski zobarci in se ji je zdelo, da zadeva ni OK pa je šla vse skupaj odpirat in večat luknjo. Kot se je izrazil en kasnejših zobarjev -- naredila je postonjsko jamo z lepimi ovinki. Mimogrede je povedal, da so jo pravzaprav odpustili ker je delala samo štalo in je zašuštrala kar nekaj ljudi. Zob vsa ta leta je pridno skrbel redne obiske pri zobarjih, mal so ga odpiral, pa kaj rezal in čistil ...

Zdaj pa pridno prebiram, kako napreduje oralna kirurgija, predvsem presajanje kosti v kombinaciji z implantanti ...

Edit: drugače imam privat, brez koncesije, samoplačniško. Znabil sem se strahu, v roku 3. let mi je zamenjal vse stare plombe s kompozitnimi in sedaj 2x letno hodim na preglede. Injekcij ne maram, sem čez leta razvil odpornost na bolečino tako da če ni v igri kakšno žganje dlesni se jim odpovem. In še -- na svoje delo da garancijo -- karkoli je narobe v roku 1 leta uredi brezplačno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

RejZoR ::

opeter je izjavil:

No, jaz tistega glede dopusta sem vprašal zaradi tega, ker tudi moja zobrozdravnica zna včasih naročit na osmo ali deveto uro (zjutraj), potem pa si moral čakati uro ali celo dve, da si sploh prišel na vrsto, ker je vedno naročila še ene 4-5 ljudi na ta isti termin. Potem pa so problemi z delodajalcem, ki ti noče pustit, da si zabeležiš uro (in to pozneje, recimo podaljšan popoldan, ali kdaj drugič oddelaš), ampak ti je pisal kar celodnevni dopust.

Pa ni to Ljubljana, ampak eno majhno mesto na vzhodni strani kokoške.
Tudi pri njej še nikoli ni bilo inekcije, ker:
1.) rekla je, da vsaka injekcija skrajša življenje pacienta, zato jo NE PRIPOROČA, plus moraš prinesti neko potrdilo od osebnega zdravnika, če se sploh sme dati ta injekcija
2.) vsako injekcijo posebej zaračuna, lani je bilo 15 €/injekcija


1. Bullshit. Če bi bile tolk toksične jih sploh ne bi uporabljali. A bolečine in stres ti pa ne krajšajo življenja? Poleg tega pa kadarkoli žrtvujem dan življenja in med vrtanjem komaj vem, da mi kaj dela al pa da te tam na stolu zateguje in zvija, ker ti pretrese celo čeljust. Ne hvala. Dolgo sem kot pravi dec pač potrpel tud pri tem kul zobarju, zdej pa vidim, da ni vredno ker je z injekcijo so much better. Call me a pussy ampak res nimam nobenega namena več prenašat kakršnekoli še tko mile bolečine pri vrtanju. Mi je en zob vrtal res globoko ker se mi je prejšnja plomba nekak čudno odlomila in sploh nisem nič čutil. Samo rekel je, da me zna kasneje malce bolet, ko bo popustila, ampak sem pol pač požrl eno tableto pa je blo. All hail tistemu, ki je izumil anestetike.

2. Kakor vem je injekcija celo brezplačna če plačuješ dodatno zavarovanje (Vzajemna and stuff). Vsaj sam vem da je nikoli nisem plačal, pa sem jo dobil 2x. Enkrat neko lokalno samo za 1 zob, enkrat drugič pa za celotno stran kjer mi je vrtal. Plačal sem edino bele plombe, pa še to ni bil noben denar, da se mi zdej nikjer ne vidi, da sem imel sploh popravljene zobe.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

lambda ::

> Glede amalgama - je dosti bolj vzdržljiv kot bele plombe, glede na izkušnje.

Amalgam ima en problem - slabše se očisti kolikor vem, ker ni tako gladek kot bele plombe ali predvsem kaki beli porcalanasti inlayi. Posledično je nekoliko težje vzdrževat ustno higieno, kot pri bolj gladkih zobeh.

IMO se splača tud kak € več dat za kvalitetno začetno sanacijo zob, ki jih je karies šele načel, ker pravi strošek z zobmi se začne šele kasneje, ko se zoba ne da več sanirat s plombo. In cene za te manjše posege relativno nizke, tudi če se odločiš za nekoliko bolj kvalitetno storitev.

Sicer pa moje mnenje glede koncesionarjev - nekateri so zelo dobri, le težje jih je najti, kot zelo dober zobarje med privatniki.

oemdzi ::

T0RN4D0 je izjavil:

Zgleda pa da so ves otroške ZZ malo prtegjene. Tudi mi smo meli eno hrvatico in je verjetno pomagala da se je veliko ljudem zobar zagravžal.


Tocno to, 2plombi so mi vn popadali pa si ne upam it postimat, ker ko se spomnim tistega njenega vrtanja v zivec mi rata slabo. Pa bolecine sicer kar dobro prenasam.

blue ::

Ha ha:) brings back memories ;)
"OTVORI ZUBE MIŠAK" in potem račne vrtat kot, da sem beil betonski zid :)

Za študente v LJ priporočam tisto ambulanto na Aškarčevi. Prijazni naredijo kvalitetno. Prideš na vrsto, ko si naročen..

Sedaj pa iščem nekoga, ki ima koncesijo in naredi kvalitetno. Tudi če je potrebno kaj doplačat. Vesel bi bil kakšnega namiga :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blue ()

T0RN4D0 ::

A je kdo mel otroško zobozdravnico, ki je govorila slovensko? :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

RejZoR ::

Jezst. Je pa res da nismo bili več v jugi, ko sem začel hodit k zobarju...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Keyser Soze ::

T0RN4D0 je izjavil:

A je kdo mel otroško zobozdravnico, ki je govorila slovensko? :)

Ne, tisti, ki pa misli, da jo je imel, je pa al zelo mlad al se pa narobe spomni. :D
OM, F, G!

oemdzi ::

Sestica lijevo i petica desno, malo ce boljet;((

Mogoce smo odkrili zakaj vecina Slovencev ze po defaultu sovrazi Hrvate ? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

opeter ::

Hehe, res je. Tudi na naši šoli je bila ena Hrvatica. :)

@Rejzor: ne vem, jaz tudi plačujem dodatno zavarovanje pri Vzajemni, a vseeno je treba plačati za injekcijo. Ravno zaradi tega se je nekaj mojih znancev pritožilo v lokalnem zdravstvenem domu, ker je gospodična koncesionarka, a naredili niso nič. Tako moramo več kot 2/3 storitev dodatno plačevati, ker jih zavarovalnica ne krije. A tako delajo tudi njeni kolegi koncesionarji v naši okolici.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

RejZoR ::

Zanimivo:|
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laser - Zobozdravnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838831 (2435) Jure14
»

Privat zobar vs. na koncesijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6722143 (11212) w0mbat
»

Zobobol po plombiranju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
517308 (5819) mahoni
»

ko plačaš za zalivko dvakrat

Oddelek: Loža
224575 (2582) umexteacher
»

zobar ™

Oddelek: Loža
417644 (5534) detroit

Več podobnih tem