Forum » Operacijski sistemi » Linux: kako na stroju priti do namizja
Linux: kako na stroju priti do namizja
Doman ::
Imam CNC stroj za obdelavo določenih kovin. Na računalniku je nameščen Linux ubuntu.
Stvar je pa taka, da se ob zagonu računalnika takoj odpre le program za delo z cnc strojem, jaz pa bi rad zadevo nekako pretental, da lahko med delovanjem pogledam tudi kakšen film:)
Meni kot laiku se zdi, da gre za podobno zadevo, kot če bi na Windows platformi spremenil explorer.exe v imeprograma.exe in ob zagonu računalnika bi se mi zagnal imeprograma.exe.
Ima kdo kako idejo za zadevo? :)
Stvar je pa taka, da se ob zagonu računalnika takoj odpre le program za delo z cnc strojem, jaz pa bi rad zadevo nekako pretental, da lahko med delovanjem pogledam tudi kakšen film:)
Meni kot laiku se zdi, da gre za podobno zadevo, kot če bi na Windows platformi spremenil explorer.exe v imeprograma.exe in ob zagonu računalnika bi se mi zagnal imeprograma.exe.
Ima kdo kako idejo za zadevo? :)
5er--> ::
alt+F2
v okno napiši
nautilus
in daj enter/ok.
Pol boš lahko brskal po mapah. Pridi do svoje datoteke in jo zaženi.
v okno napiši
nautilus
in daj enter/ok.
Pol boš lahko brskal po mapah. Pridi do svoje datoteke in jo zaženi.
Zero0ne ::
Katero verzijo Ubuntuja, server/desktop?
ctrl+alt+F1 (za preklop v TTY1) dela?
Možno, da sploh nima nameščenega ubuntu-desktop.
ctrl+alt+F1 (za preklop v TTY1) dela?
alt+F2
v okno napiši
nautilus
in daj enter/ok.
Možno, da sploh nima nameščenega ubuntu-desktop.
uname -o
5er--> ::
Sem čakal na odziv. Če to ne gre pa:
1. preklopi v konzolo (kot je že Zero0ne napisal) -> Ctrl+alt+F1 ... lahko tudi F2,F3...)
2. vpiši uporabniško ime in geslo
3. povej kaj ti vrne ukaz: uname -a
4. itd bo Zero0ne prevzel ;)
1. preklopi v konzolo (kot je že Zero0ne napisal) -> Ctrl+alt+F1 ... lahko tudi F2,F3...)
2. vpiši uporabniško ime in geslo
3. povej kaj ti vrne ukaz: uname -a
4. itd bo Zero0ne prevzel ;)
mihec87 ::
Um verjetno tole ne bo najbolje namreč za cnc je dobro imeti dedicated mašino samo za to, ker je zadeva dokaj občutljiva..
Si prepričan da je ubuntu gor? Namreč obstaja linux sistem samo z programom za cnc..
Si prepričan da je ubuntu gor? Namreč obstaja linux sistem samo z programom za cnc..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Pyr0Beast ::
Če stroj ni tvoj ne tikaj in si prinesi raje svoj laptop.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z pri cnc strojuOddelek: Pomoč in nasveti | 2452 (1706) | TheBlueOne |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 141671 (104557) | Icematxyz |
» | Mono, je že kdo delal z njim?Oddelek: Programiranje | 1637 (1167) | Beezgetz |
» | XP/Linux Ubuntu 8.04Oddelek: Operacijski sistemi | 1982 (1530) | zk_eu |
» | WD diskOddelek: Pomoč in nasveti | 867 (702) | schurda |