» »

Podaljšanje vozniškega izpita

Podaljšanje vozniškega izpita

Širajzl ::

Zanima me, če rabim sliko za podaljšanje vozniškega izpita?
Ko ti izpit poteče imaš dve opciji: - podaljšanje vozniškega dovoljenja
- novo vozniško dovoljenje
Jaz bi ga dal podaljšati ali je že kdo podaljšal ?

Slowenc ::

Link.

Sicer ne piše, da rabiš za podaljšanje sliko, ampak verjetno jo, ker ti izdajo nov dokument, z drugimi datumi.
Skiny gate.

Taras_Bulba ::

Prideš tja, prineseš osebni dokumnet, sliko in 3000 sit (malo manj). Če imaš špegle prineseš še zdravniško potrdilo, ki si ga priskrbiš za 8800 sit v vsakem zdr. domu v ambulanti medicine dela.

AndrejS ::

Jaz sem vozniško dovoljenje podaljšal leta 2003. Takrat sem ga samo prinesel in si mi pod opombe vpisali : Veljavnost vozniškega dovoljenja podaljšana do xx.xx.2055

BogyX ::

Zdaj greš to uredit z sliko (se ne spomnim, ali eno, ali dve) in plačaš podalšanje cca 2500sit.
Ti pa dajo novo dovoljenje - prvič slišim, da samo napišejo gor (no mogoče je bila pri meni težava v tem, da je bilo pretrgano, zlepleno in odrezano na mero, da je v denarnico pasalo - je referentka takoj rekla - ''Kaj ste ga odrezali?'' :-) - pač ma filign, ko cele dneve samo to dela (pa nič drugega, bog ne daj kaj pametnega)).

metalc ::

Če "voziš z očali" pa ni nikjer omenjena kakšna kontrola, pol najbrž ne rabiš novega zdravniškega potrdila?

TheHijacker ::

Bi še jaz nekaj vprašal. Kakšno leto nazaj sem ga tudi jaz moral podaljšat. Ker nosim očala, sem šel na zdravniški pregled, kjer ti tudi stestirajo oči. Šel sem k privat zdravniku, plačal in z mojimi očali brez težav opravil preizkus. Na koncu grem k njemu v ordinacijo in mi pravi, da ker nosim očala mi podaljša izpit za samo 10 let, čeprav grem redno 1x letno na pregled k optiku, kjer vidim, da se mi dioptrija ni spremenila že tri leta zapored.

Precej oseb poznam, ki imajo izpit veljaven do starosti 80 let. In vsi nosijo očala. Moja punca je izpit naredila pred dvemi leti. Prej ni nosila očal. Na zdravniškem pregledu predno je šla delat izpit so opazili, da slabše vidi in mora obvezno nositi očala. Izpit je naredila. Na občini ji vpišejo do 80 leta starosti... ;(

Zakaj tako?

A bi kaj pomagalo, če grem čez 10 let, ko moram podaljšat k tisti moji optičarki in ji rečem, da redno hodim na kontrole (imam računalniški poklic) in da se strinja z podaljšanjem do 80 leta?

Ima kdo podobne probleme?
http://www.google.si

Širajzl ::

Hvala za odgovpre, ravnokar sem prišel iz občine, kjer v sprejemni pisarni sploh niso hoteli slišati, da želim še naprej uporabljati staro vozniško dovoljenje, plačaš 2495 sit za novo in to je to, pa sliko morš met seveda ( eno).
Hijacker: verjetno je to odvisno od posameznega zdravnika. Spljoh pa, če si slikan z očali, moraš med vožnjo nujno uporabljati očala, če ne te lahko policist zajebava in celo kazen napiše. Praviš, da je punca naredila izpit pred dvemi leti in takrat ni nosila očal, torej je bila na sliki brez očal in verjetno v tem grmu tiči zajec.
Ko boš šel naslednjič podaljšati izpit se daj slikat s kontaktnimi lečami, mogoče bo pomagalo. Ali si najdi kakšno vezo, ki ti bo pomagala da dobiš izpit do 80 leta. LP

SkIDiver ::

SKANDER na sliki imaš lahko očala ali pa jih nimaš. Pisati mora pod opombami! Vozi z očali ali pa Vozi s kontaktinimi lečami. Piše eno ali drugo ali pa oboje moraš pri vožnji tudi uporabljati. Če piše in ne uporabljaš dobiš kazen. Če ne piše nič in imaš očala med vožnjo mislim, da ravno tako lahko dobiš kazen!

Važno je kaj piše pod opombami!

GregaS74 ::

Ne bo držalo. Če uporabljaš očala (brez dioptrije in le) z antirefleksom, ni variante, da te kaznuje. Sam policist pa ni pooblaščen niti usposobljen, da ugotavlja tvoje okulistične sposobnosti.

Širajzl ::

Spljoh ni važn zmente se sami kokr vam paše.

MadMax ::

A po novem je v pristojnosti občine, da podaljšujejo vozniška dovoljenja? :\
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Mr_Globus ::

Čez en mesec mi poteče vozniško. Zdej me zanima a morm it na zdravniški pregled z lečami da mi gor napiše da uporabljam tudi njih? Ker, ko sem šol pred tremi leti mi ni hotel še njih napisat...

Aja in če zdravnik pozabi pogledat, da nosim leče:D, dobim vozniško do 80. leta al me bojo na občini komplicirali?

A. Smith ::

Na občini se ravnajo po zdravniškem potrdilu. Od zdravnika je torej odvisno, ali ti bo podaljšal potrdilo za 10 ali 50 let.
Namig: če prvi noče...

Kar se pa onih na občini tiče, jim pa reci, da si bil na operaciji. Še bolje, reci jim, da so ti oči ozdravele >:D
Kaj jih pa briga?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

TRIROG ::

e he ... fora je da privatnik podaljsa za cim manj ... da se spet cimprej ocola ...to dela un okulist v kamniku ... pac pejt k krenmu zdravniku pa je ...

kivi113 ::

ja jes mam ocala in mi izpit velja do 2063. pod opombami lepo pise VOZI S KONTAKTNIMI LECAMI, VOZI Z OCALI, in to je to.

enkrat me je polcaj ustavu in vprasal ce mam lece, pa sem reku ja in ga gledu ful v oci kao da bo vidu da jih mam res (jih nisem mel), pa mi je verjel da jih mam. Verjetn tut zato ni prevec tezu ker sm mel punco s sabo pa pol to mal tko na hitrco nardijo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kivi113 ()

jype ::

No ampak ce si corov je vseen lepo, da ne vozis brez lec al pa speglov, ker "nism ga vidu" ne pomen, da ne bos sel v zapor, ce kerga na pol denes.

Mr_Globus ::

pegi kje si delal zdravniški?

Highlag ::

Sam sem moral že dvakrat podaljšat vozniško dovoljenje. Zato ker so mi za vožnjo predpisali očala. Z očali še vedno odlično vidim, kar so dvakrat na pregledu tudi ugotovili. Na zadnjem pregledu sem v svezi z podaljševanjem "zatežil" tudi okulistki. Brez preoblemov mi je dala en papir za podpisat in sedaj mi vozniško poteče po smrti>:D Tak da svetujem, da prijazno vprašaš okulista, ki te pregleda za vozniško.
Never trust a computer you can't throw out a window

Mr_Globus ::

A samo za oči rabiš potrdilo? ne celega zdravniškega?

A. Smith ::

S potrdilom okulista prideš na zdravniški pregled.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

Mr_Globus ::

ahaa tko je to :8) no in mi priporoča kirega okulista v lj :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozniško veljavno do 80let, sedaj rabim očala

Oddelek: Loža
435212 (3566) starfotr
»

Vozniška - obnovitev

Oddelek: Loža
247279 (5997) Gregor P
»

Kako podaljšati vozniško dovoljenje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5315451 (12713) dejanslo
»

Preteklo vozniško

Oddelek: Loža
95488 (5044) Gwanaroth
»

voz. izpit (slabovidnost)

Oddelek: Loža
396396 (5567) ||_^_||

Več podobnih tem