Forum » Strojna oprema » Hp ProBook 4710s
Hp ProBook 4710s
tomzzi ::
Pozdrav!
Trenutno imam doma na popravilu omenjeni prenosnik. Ima nameščene Win XP Pro (slo pack).
Problem je bil ta, da se xp-ji niso hotel zagnat. Pri nalaganju je za sekundo pokazalo bluescreen in restartalo. In to vsakič.
Potem sem nekako preko usb ključka prišel v recovery console xp-jev. In preko fixboot ali mbr zadevo nekako spravil v delujoče stanje.
Xp-ji se naložijo in ni opazit nekih problemov.
Problem pa je, da po vsej verjetnosti disk počasi "umira".
V biosu sem zagnal disk check. In že pri quick test mi je javilo failure. Tega sem se bal.
Ker pa sem hotel biti 100% sem naredil še boot cd za seatools (seagate). Ko sem zagnal quick test je javilo napako. Ko sem dal full test je tudi javilo dve napaki. Zdaj program naj bi prepisal pokvarjene sektorje in naj ne bi bili več v uporabi...
Tudi ponovni full test ni javil več nobene napake. Kakor tudi ne HPjev lasten test v biosu.
Zdaj se pa ne morem odločit... Ali jim pustim sistem takšen kot je še naprej ali naj jim svetujem, da pač menjam disk? Kupil in menjal bi jaz saj se na te zadeve ne spoznajo.
Ker če sodim po mojih izkušnjah bi bilo najbolje čimprej zamenjati disk saj je lahko samo še slabše?
Ali pustim tako kot je? Je najbolje menjat disk pa čeprav naj bi bili slabi sektorji prepisani?
Trenutno imam doma na popravilu omenjeni prenosnik. Ima nameščene Win XP Pro (slo pack).
Problem je bil ta, da se xp-ji niso hotel zagnat. Pri nalaganju je za sekundo pokazalo bluescreen in restartalo. In to vsakič.
Potem sem nekako preko usb ključka prišel v recovery console xp-jev. In preko fixboot ali mbr zadevo nekako spravil v delujoče stanje.
Xp-ji se naložijo in ni opazit nekih problemov.
Problem pa je, da po vsej verjetnosti disk počasi "umira".
V biosu sem zagnal disk check. In že pri quick test mi je javilo failure. Tega sem se bal.
Ker pa sem hotel biti 100% sem naredil še boot cd za seatools (seagate). Ko sem zagnal quick test je javilo napako. Ko sem dal full test je tudi javilo dve napaki. Zdaj program naj bi prepisal pokvarjene sektorje in naj ne bi bili več v uporabi...
Tudi ponovni full test ni javil več nobene napake. Kakor tudi ne HPjev lasten test v biosu.
Zdaj se pa ne morem odločit... Ali jim pustim sistem takšen kot je še naprej ali naj jim svetujem, da pač menjam disk? Kupil in menjal bi jaz saj se na te zadeve ne spoznajo.
Ker če sodim po mojih izkušnjah bi bilo najbolje čimprej zamenjati disk saj je lahko samo še slabše?
Ali pustim tako kot je? Je najbolje menjat disk pa čeprav naj bi bili slabi sektorji prepisani?
miranpozar ::
Par slabih sektorjev ti je SeaTools popravil in to je OK. Imaš srečo, da zadeva zdaj deluje, čeprav takemu disku ni preveč za zaupat na dolgi rok. Napake se lahko zopet pojavijo, ne moreš pa tega napovedati.
Če se prav spomnim ima 4710s model težavo s pregrevanjem - je ohišje preveč zaprto in brez rež, zato diski radi crkujejo.
Naj se lastnik odloči ali mu boš zamenjal disk ali ne. Jaz bi ga definitivno. Še posebno glede na dandanašnje cene (320GB za 60€ cca). V luči pregrevanja vzameš kakšnega bolj ekonomičnega (zelen, eco, 5400RPM).
Lahko pa riskirate in počakate na (morebitni) naslednji servis.
Če se prav spomnim ima 4710s model težavo s pregrevanjem - je ohišje preveč zaprto in brez rež, zato diski radi crkujejo.
Naj se lastnik odloči ali mu boš zamenjal disk ali ne. Jaz bi ga definitivno. Še posebno glede na dandanašnje cene (320GB za 60€ cca). V luči pregrevanja vzameš kakšnega bolj ekonomičnega (zelen, eco, 5400RPM).
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
miranpozar je izjavil:
Par slabih sektorjev ti je SeaTools popravil in to je OK. Imaš srečo, da zadeva zdaj deluje, čeprav takemu disku ni preveč za zaupat na dolgi rok. Napake se lahko zopet pojavijo, ne moreš pa tega napovedati.
Ja SeaTools naj bi odpravil tistih par slabih sektorjev. Pravtako ne zazna več nobene napake na disku tudi prek testiranja v biosu ne.
Sem pa tudi sam opazil, da je ohišje spodaj povsem zaprto ja. Na moje začudenje brez ene samcate reže... Le ob strani ima eno.
Ja se bo potrebno dogovort, ker kolikor vem nimaejo tudi nobenga licenčnega os-a. Pa tudi office kater je nameščen dvomim, da je licenčen...
Zraven prenosnika pa so dobil ena navodila in en "rescue cd" na katerem pa je Linux. Hmmm. Je možno, da je prenosnik prišel samo z Linuxom v trgovino in je prejšnji lastnik Xpje dal gor?
Ker prenosnik je bil prej v lasti nekoga iz ožjega družinskega kroga in ga je pač dal tem katerem rihtam sedaj.
Bom rekel, da naj premisli... Pa za vsak slučaj naj shranjujejo pomembne podatke še na kakšen usb ključ ali prenosni disk...
miranpozar ::
Če bi imeli licenčni OS, bi bila na spodnji strani hologramska MS nalepka in pravtako bi poleg prenosnika dobili dodatne "rescue" CDje. V tvojem primeru je 100% da so kupili verzijo prenosnika brez OS. Če niso odšteli tistih par deset € za OS, tudi (par) sto za Office sigurno niso (in dandanes niti več ni treba glede na odlične brezplačne alternative).
Najbolj zanesljiv način arhiviranja "za telebane" je na DVD-R! USB diski in ključi se preveč radi izgubijo ali "ponesreči" zbrišejo, ko je treba narediti prostor za nove torrente.
Najbolj zanesljiv način arhiviranja "za telebane" je na DVD-R! USB diski in ključi se preveč radi izgubijo ali "ponesreči" zbrišejo, ko je treba narediti prostor za nove torrente.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
miranpozar je izjavil:
Če bi imeli licenčni OS, bi bila na spodnji strani hologramska MS nalepka in pravtako bi poleg prenosnika dobili dodatne "rescue" CDje. V tvojem primeru je 100% da so kupili verzijo prenosnika brez OS. Če niso odšteli tistih par deset € za OS, tudi (par) sto za Office sigurno niso (in dandanes niti več ni treba glede na odlične brezplačne alternative).
Ja se mi je zdelo čudno, da ni nikjer nalepke... Nekak sumim, da so bli xp in office naknadno nasneti. Seveda "sposojeno" na netu.
Sem pa dal predlog, da naj sproti backup začnejo delat. Če bodo vedl kako pa kaj.
Tako, da sistem ostane nespremenjen sedaj. Kako bo pa vnaprej pa ne vem...
Imam občutek, da ga bom dobil kmalu ponovno na servis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD garancijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4459 (3874) | Xserces |
» | Prenosnik - trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2182 (1682) | AC_DC |
» | trdi disk ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5163 (4450) | alkoo |
» | Windows XP boot loader na disketi??Oddelek: Programska oprema | 1724 (1623) | ender |
» | eno vprašanje glede diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1490 (1335) | ~Speed |