Forum » Pomoč in nasveti » word urejanje
word urejanje
turist1 ::
mi lahko nekdo pomaga, ne vem zakaj mi razmik vrstic v wordu 2007 "ne deluje"....
označim celotno besedilo (ctrl+a) desni klik-odstavek-..spodaj pri "razmik", vpišem v "pred" =1,2... v polje "po"..vpišem 1,2.... na desni "razmik vrstic izberem -"natančno", v desni vpišem 1,2 ...klik OK.... celotno seminarsko mi stisne?! kaj delam narobe?
označim celotno besedilo (ctrl+a) desni klik-odstavek-..spodaj pri "razmik", vpišem v "pred" =1,2... v polje "po"..vpišem 1,2.... na desni "razmik vrstic izberem -"natančno", v desni vpišem 1,2 ...klik OK.... celotno seminarsko mi stisne?! kaj delam narobe?
Mipe ::
"pred" in "po" sta v točkah (points)... 1,2 je zelo majhno. Razmik vrstic "natančno" je prav tako v točkah.
bojsi ::
Pazi: tisti razmik "pred" in "po" se nanaša na prostor pred in po odstavku (ne vrstic). Enote se v teh dveh poljih nanašata na točke (pt=points; npr. 12pt pomeni, da boš imel pred odstavkom cca. eno vrstico praznega prostora.)
Za razmik vrstic se uporablja samo tisto na desni, kar si že nastavil, vendar izberi "poljubno" 1,2...
Za razmik vrstic se uporablja samo tisto na desni, kar si že nastavil, vendar izberi "poljubno" 1,2...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bojsi ()
lahko preveriš če sem pravilno naredil?
http://www.scribd.com/doc/68877114 - desni kliknes download 2 strani sta.. :/
takole imam navodilo:
Posamezne ravni naslovov v okviru besedila je potrebno poravnati levo (Alignment: Left), samo besedilo pa
enakomerno porazdeliti (Alignment: Justified; v slovenski različici urejevalnika Word to poravnavo dosežemo
z ukazom >>porazdeli vsebino<<).
Prve vrstice novih odstavkov niso zamaknjene, pač pa posamezne odstavke ločuje po ena prazna vrstica.
Naslov in podnaslov poglavja oziroma podpoglavja ločuje po ena prazna vrstica; enako velja tudi za
ločitev naslova oziroma podnaslova (pod)poglavja ter besedila.
http://www.scribd.com/doc/68877114 - desni kliknes download 2 strani sta.. :/
takole imam navodilo:
Posamezne ravni naslovov v okviru besedila je potrebno poravnati levo (Alignment: Left), samo besedilo pa
enakomerno porazdeliti (Alignment: Justified; v slovenski različici urejevalnika Word to poravnavo dosežemo
z ukazom >>porazdeli vsebino<<).
Prve vrstice novih odstavkov niso zamaknjene, pač pa posamezne odstavke ločuje po ena prazna vrstica.
Naslov in podnaslov poglavja oziroma podpoglavja ločuje po ena prazna vrstica; enako velja tudi za
ločitev naslova oziroma podnaslova (pod)poglavja ter besedila.
lopov ::
Men zgleda OK.
Pri 6. točki bi spredaj stisnil "Ctrl+enter" za da skoči na naslednjo stran (page break).
V navodilih nimaš podanega razmaka med vrsticami in pa kolikšen naj bo razmak med ostavki?
Pri 6. točki bi spredaj stisnil "Ctrl+enter" za da skoči na naslednjo stran (page break).
V navodilih nimaš podanega razmaka med vrsticami in pa kolikšen naj bo razmak med ostavki?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Med vrsticami uporabimo razmik 1,2
to sem uporabil, a se mi zdi da bi moralo izgledati precej bolj razširjeno... :/ sploh nimam občutka :/
za kazalo je najbolje za vsak naslov uporabiti slog, nato pa vstavi kazalo (in ko mi vstavi kazalo je struktura OK, a pred naslovi ni "številk" poglavij...
bi jih moral že pri naslovih sam napisati,..sem mislil da ti jih word sam vrze kakor se mu zdi?
to sem uporabil, a se mi zdi da bi moralo izgledati precej bolj razširjeno... :/ sploh nimam občutka :/
za kazalo je najbolje za vsak naslov uporabiti slog, nato pa vstavi kazalo (in ko mi vstavi kazalo je struktura OK, a pred naslovi ni "številk" poglavij...
bi jih moral že pri naslovih sam napisati,..sem mislil da ti jih word sam vrze kakor se mu zdi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Word 2010 pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 675 (600) | T-h-o-r |
» | Word pomoč - razmik med besedamiOddelek: Pomoč in nasveti | 5731 (5532) | prtenjam |
» | Word ali writer ekspertiOddelek: Pomoč in nasveti | 3155 (2666) | echoman |
» | Najbolj plonkajo računalničarjiOddelek: Novice / Zasebnost | 8062 (6655) | DavidJ |
» | pritožba na neodobritev vpisa v višji letnikOddelek: Šola | 6294 (5467) | gzibret |