Forum » Pomoč in nasveti » bios boot
bios boot
unterajter ::
Pozdrav, jas sem prišel do naslednjega problema... ko sem si želel reinstalirat windows sem nasel nek vodic kako to narediti s pomočjo USB ključka, na kar je nazorno pisalo da je treba v biosu spremenit boot zaporedje. Ker gre za usb sem dal pod prvo usb, ker je bilo drugo cd/dvd sem tega zamaknil na 2 mesto in nato hdd, in še tisto kar ostane... problem pa je nastal da se mi sedaj računalnik več ne zažene in niti v bios nemorem da bi zaporedje spremenil nazaj. ima kdo kakšen predlog? vsaka pomoč je dobrodošla.
lp
lp
Duhec ::
Pa daj povej kaj več !
A računalnik laufa, samo slike ni ? Preveri, če se ti ni iztaknil vga kabel za monitor.
Ko vklopiš komp sveti kaka ledica za power ali hdd ali je popolna tema, torej komp ne odreagira na vklop ? Lahko je crknil napajalnik.
Preveri 220V napajanje, če ga sploh imaš do računalnika/razdelilca/vtičnice/monitorja.
Na monitorju sveti kaka ledica ?
A računalnik laufa, samo slike ni ? Preveri, če se ti ni iztaknil vga kabel za monitor.
Ko vklopiš komp sveti kaka ledica za power ali hdd ali je popolna tema, torej komp ne odreagira na vklop ? Lahko je crknil napajalnik.
Preveri 220V napajanje, če ga sploh imaš do računalnika/razdelilca/vtičnice/monitorja.
Na monitorju sveti kaka ledica ?
unterajter ::
Ce računalnik nebi sploh zalaufal bi bil to že primarni problem... Slika deluje, sej pravim problem je bilo prit v bios... računalnik deluje normalno ko pride do windowsa (sem mislil da sploh nedela samo se po kaksnih 15 minutah komaj prižge.
Biosa pa neznam resertirat, je kje kaki vodič slučajno?
Biosa pa neznam resertirat, je kje kaki vodič slučajno?
huek111 ::
Reset Biosa:
Odpri računalnik, odstrani baterijo na matični plošči(okrogla fi 2-3 cm baterija) in izvleci Jumper za reset Cmos-a.
Odpri računalnik, odstrani baterijo na matični plošči(okrogla fi 2-3 cm baterija) in izvleci Jumper za reset Cmos-a.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
DeeCoy ::
BIOS Nima pri pri počasnem bootu NIČ!.
huek111: bedarija tale tvoj guide. Nima vsaka plata takšnega postopka. Ponavadi moraš rač odklopit iz elektrike, baterija ostane noter. Potem SKLENEŠ jumper za CLR_CMOS za cca. 30 sec. Nevem pa, kakšno plato imaš to, da je še na star način narejena.
huek111: bedarija tale tvoj guide. Nima vsaka plata takšnega postopka. Ponavadi moraš rač odklopit iz elektrike, baterija ostane noter. Potem SKLENEŠ jumper za CLR_CMOS za cca. 30 sec. Nevem pa, kakšno plato imaš to, da je še na star način narejena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava z blue screeniOddelek: Pomoč in nasveti | 7205 (6598) | smotanc |
» | Zaflashan Bios Gigabyte GA K8N SLIOddelek: Pomoč in nasveti | 2483 (2175) | Domini tm |
» | Laptop se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 2484 (2302) | Janac |
» | Težave z zagonom računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2090 (1887) | solatko |
» | Scanning BIOS image in hard drive?Oddelek: Strojna oprema | 2409 (1979) | misek |