» »

bios boot

bios boot

unterajter ::

Pozdrav, jas sem prišel do naslednjega problema... ko sem si želel reinstalirat windows sem nasel nek vodic kako to narediti s pomočjo USB ključka, na kar je nazorno pisalo da je treba v biosu spremenit boot zaporedje. Ker gre za usb sem dal pod prvo usb, ker je bilo drugo cd/dvd sem tega zamaknil na 2 mesto in nato hdd, in še tisto kar ostane... problem pa je nastal da se mi sedaj računalnik več ne zažene in niti v bios nemorem da bi zaporedje spremenil nazaj. ima kdo kakšen predlog? vsaka pomoč je dobrodošla.
lp

Duhec ::

Pa daj povej kaj več !
A računalnik laufa, samo slike ni ? Preveri, če se ti ni iztaknil vga kabel za monitor.
Ko vklopiš komp sveti kaka ledica za power ali hdd ali je popolna tema, torej komp ne odreagira na vklop ? Lahko je crknil napajalnik.
Preveri 220V napajanje, če ga sploh imaš do računalnika/razdelilca/vtičnice/monitorja.
Na monitorju sveti kaka ledica ?

huek111 ::

Resetiraj BIOS! Odstrani baterijo na matični plošči in izvleci Jumper za reset Cmos-a.

unterajter ::

Ce računalnik nebi sploh zalaufal bi bil to že primarni problem... Slika deluje, sej pravim problem je bilo prit v bios... računalnik deluje normalno ko pride do windowsa (sem mislil da sploh nedela samo se po kaksnih 15 minutah komaj prižge.

Biosa pa neznam resertirat, je kje kaki vodič slučajno?

huek111 ::

Reset Biosa:

Odpri računalnik, odstrani baterijo na matični plošči(okrogla fi 2-3 cm baterija) in izvleci Jumper za reset Cmos-a.
 CLR_CMOS je juper za reset

CLR_CMOS je juper za reset

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

DeeCoy ::

BIOS Nima pri pri počasnem bootu NIČ!.
huek111: bedarija tale tvoj guide. Nima vsaka plata takšnega postopka. Ponavadi moraš rač odklopit iz elektrike, baterija ostane noter. Potem SKLENEŠ jumper za CLR_CMOS za cca. 30 sec. Nevem pa, kakšno plato imaš to, da je še na star način narejena.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z blue screeni

Oddelek: Pomoč in nasveti
327205 (6598) smotanc
»

Zaflashan Bios Gigabyte GA K8N SLI

Oddelek: Pomoč in nasveti
262483 (2175) Domini tm
»