» »

Ogled videa v samostojni DVD enoti (format MPEG2, AVI ??)

Ogled videa v samostojni DVD enoti (format MPEG2, AVI ??)

SHARK ::

Zanima me v kakšen format moram shraniti video posnetek posnet z video kamero, da bo potem ko ga bom zapekel na CD ogled tega videa možen v samostojni DVD enoti (DVD predvajalniku). OK zdaj bost vsi rekli, da na ga shranim v MPEG2 foramt..ampak kako?..kolega mi je svetoval da naj ga shranim v obliko AVI da ga bom potem kao lahko gledal v DVD enoti ??

Še eno (dve) pod-vprašanje(ji): kakšna je razlika med MPEG4 in divx formatom? Kaj pa med MPEG in AVI?

Lp.
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

BaRtMaN ::

Po mojih informacijah MPEG-4 = DivX.

Za ogled videa s CDja v komponenti boš pa rabu nardit (S)VCD - (Super) Video CD. Mislm da je to MPEG-2 format.
Stran VCD Help lahko da pride prav.

CaqKa ::

mpeg4 != divx
je pa res da se je iz mpeg4 razvil divx....
mpeg4 je MS produkt, divx je pa njega shekana verzija... vsaj pri 3.11 verziji nove verzije z mikrosoftovo več nimajo drugega skupnega kot pa logike stiskanja.
mpeg in avi sta pa popolnoma različni stvari... avi je pač windows standard v katerega pa lahko kompresiramo z različnimi kodeki.. načeloma tudi z mpeg... v bistvu je avi samo koncnica za video datoteko. mpeg pa je po drugi strani kodek/standard za zapis videa v razne namene.
v kakšno obliko naj shraniš video? odvisno od pleyerja. kiss ima že svoj predvajalnik ki dela tudi z divx 4 in divx5.
načeloma so pa ustaljeni formati:

vcd
dvd
svcd
xvcd
xsvcd
divx

pri tem je za format čisto od zgoraj podprt na skoraj vsaki kompopnenti dočim formati nižje na manj kateri. za več info pejdi na doom9.org in pa na vcdhelp.org

SHARK ::

Kateri program pa mi priporočate za sharnjevanje (kompresiranje) videa v MEPG2 ? Virtual dub ??
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

gumby ::

virtualdub lahko shrani samo AVI. za izdelavo videoCD-ja lahko uporabiš kar nero, za SVCD pa boš verjetno rabil poseben program (TMPGENC, se mi zdi... poglej na doom9.org)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD-video in ostali formati

Oddelek: Zvok in slika
102291 (2115) fulgur
»

Mpeg, avi, divx

Oddelek: Zvok in slika
111468 (1311) CaqKa
»