Forum » Loža » applov centralni komite
applov centralni komite
Temo vidijo: vsi
JanK ::
Niso brickali, so pa odstranili kupljeni knjigi. Primerno dogodku sta bili knjigi Orwellovi 1984 in Zivalska frama.
Ekvivalent tega, da ti ponoci vdrejo v dom in s police poberejo knjigo, ki so jo tisti dan kupil v knjigarni. Se huje:
Ekvivalent tega, da ti ponoci vdrejo v dom in s police poberejo knjigo, ki so jo tisti dan kupil v knjigarni. Se huje:
Justin Gawronski, a 17-year-old from the Detroit area, was reading "1984" on his Kindle for a summer assignment and lost all his notes and annotations when the file vanished. "They didn't just take a book back, they stole my work," he said.
CoolBits ::
Ja to je že res. Menda so oškodovanim pol povrnili denar od kupljene knjige?
Kaj pa so prodajali vsebine za katere niso imeli pravic, uporabniki pa pol naj....
Sam nihče pa ni imel brickanega kindla. O tem je govora.
Kaj pa so prodajali vsebine za katere niso imeli pravic, uporabniki pa pol naj....
Sam nihče pa ni imel brickanega kindla. O tem je govora.
Sorry, ampak ce kupim knjigo, me BK kaksne mahinacije so zadaj. Ce grem v trgovino, dam denar ter dobim knjigo in racun, smatram, da je knjiga moja. Povej mi ali bi toleriral da bi ti Mladinska Knjiga (recimo zaradi spora z avtorjem neke knjige okoli honorarjev) poslala na dom izvrsitelje, ki bi ti vlomili v stanovanje, knjigo izpulil s police, in ti namesto nje pustili cash. Kar se mene tice, je to ekvivalentno dogodku s Kindlom in zato sem v tistem trenutku opustil misel na nabavo Kindla.
In kako so studentu povrnili izgubljen cas?
Govora je o tem, da nekaterim postaja sprejemljivo, da lahko proizvajalec sari po napravi, ki si jo kupil in na njej pocne stvari proti tvoji volji in potencialno v tvojo skodo.
Nisem sicer tako radikalen, kot RMS, ampak se vse bolj in bolj strinjam z njim.
In kako so studentu povrnili izgubljen cas?
Govora je o tem, da nekaterim postaja sprejemljivo, da lahko proizvajalec sari po napravi, ki si jo kupil in na njej pocne stvari proti tvoji volji in potencialno v tvojo skodo.
Nisem sicer tako radikalen, kot RMS, ampak se vse bolj in bolj strinjam z njim.
CoolBits ::
Doh. Z jailbreakanjem si lahko vse take in podobne mehanizme onemogočiš.
Na rootanem androidu pa ne morem filmov najemat... zlobni apple in njegova EULA a ne?
Na rootanem androidu pa ne morem filmov najemat... zlobni apple in njegova EULA a ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CoolBits ()
knesz ::
knesz> Kje pa je omenjeno brisanje programov/podatkov?
Tule: Your rights under this License will terminate automatically
Ok, zdej al se norca delaš in trollaš?
Če jaz kaj razumem angleško, to pomeni da se prenehajo moje pravice, ne pa da mi bodo brisali podatke.
Opažam da si vedno večji troll... včasih si bil zelo vredu pubec.
bojsi ::
@jype
Če že prevajaš, bodi dosleden, saj del prevoda ni pravilen (konkretno: brez pojasnil zavrniti vsako storitev). Še enkrat:
Your rights under this License will terminate automatically or otherwise cease to be effective without notice from Apple if you fail to comply with any term(s) of this License.
Zgornje pomeni, da ti v primeru kršitev samodejno in brez opozorila prenehajo veljati pravice iz te pogodbe. Izgubiš torej pravice na uporabo, nikjer pa ni omenjena zavrnitev (onemogočanje uporabe), kot trdiš ti. Izguba pravic != onemogočen dostop.
Napravo lahko še vedno uporabljaš, čeprav ne bi smel. Ampak to te verjetno ne moti, ker si se kršitvijo pogojev temu že v štartu odpovedal.
Zato tudi primerjava z Amazonovim primerom ni relevantna, saj so uporabniki uporabljali Kindle v skladu s predpisi. To o čemer govoriš ti, pa že iz izhodišča predvideva kršitev predpisov (čeprav jailbreak ne sodi sem).
In zaradi tega je Apple tudi jasno zapisal, da v primeru jailbreaka izgubiš pravico do tehnične pomoči (servisa). In to je vse. Konec koncev je jailbreak legalen, zato kaj druga tudi ne morejo storiti, tudi če bi hoteli. Nihče te torej ne bo tožil, ti česar koli brisal, le tehnično podporo ti bo zavrnil. Ti vsega tega pač razumeš tako in zadaj vidiš veliko teorijo zarote. Tudi prav.
Dani8oy> Kje je kaj o pravici brisanja podatkov?
Piše, da nikomur, ne sebi ne drugim, ne smeš dovoliti razmnoževanja, prevajanja iz strojnega v berljivi jezik, reverznega inženiringa, razgradnje, poizkušanja izluščenja izvorne kode, dekriptirati, spremeniti ali ustvarjati del na osnovi iPhone programja, saj v nasprotnem primeru licenca (in vse z njo povezane pravice) preneha, Apple pa si dovoli brez pojasnil zavrniti vsako storitev, ki temelji na napravi, vključno z operacijskim sistemom, brez katerega do svojih podatkov ne moreš.
Če že prevajaš, bodi dosleden, saj del prevoda ni pravilen (konkretno: brez pojasnil zavrniti vsako storitev). Še enkrat:
Your rights under this License will terminate automatically or otherwise cease to be effective without notice from Apple if you fail to comply with any term(s) of this License.
Zgornje pomeni, da ti v primeru kršitev samodejno in brez opozorila prenehajo veljati pravice iz te pogodbe. Izgubiš torej pravice na uporabo, nikjer pa ni omenjena zavrnitev (onemogočanje uporabe), kot trdiš ti. Izguba pravic != onemogočen dostop.
Napravo lahko še vedno uporabljaš, čeprav ne bi smel. Ampak to te verjetno ne moti, ker si se kršitvijo pogojev temu že v štartu odpovedal.
Zato tudi primerjava z Amazonovim primerom ni relevantna, saj so uporabniki uporabljali Kindle v skladu s predpisi. To o čemer govoriš ti, pa že iz izhodišča predvideva kršitev predpisov (čeprav jailbreak ne sodi sem).
In zaradi tega je Apple tudi jasno zapisal, da v primeru jailbreaka izgubiš pravico do tehnične pomoči (servisa). In to je vse. Konec koncev je jailbreak legalen, zato kaj druga tudi ne morejo storiti, tudi če bi hoteli. Nihče te torej ne bo tožil, ti česar koli brisal, le tehnično podporo ti bo zavrnil. Ti vsega tega pač razumeš tako in zadaj vidiš veliko teorijo zarote. Tudi prav.
jype ::
CoolBits> Z jailbreakanjem si lahko vse take in podobne mehanizme onemogočiš.
A to je tisti "Ordnung gegen Chaos", o katerem govori Dani8oy, ko govori o Applovih izdelkih?
knesz> Če jaz kaj razumem angleško, to pomeni da se prenehajo moje pravice, ne pa da mi bodo brisali podatke.
Družba Apple je objavila, da _licenčne pogodbe, s sprejetjem katere so se uporabniki strinjali, da jim Apple lahko brez obrazložitve prekine pogodbo in prepreči uporabo naprave ne bo spremenila_.
Dani8oy> In zaradi tega je Apple tudi jasno zapisal, da v primeru jailbreaka izgubiš pravico do tehnične pomoči (servisa). In to je vse.
Ne, to ni res. Apple je jasno zapisal, da "je odstranil odkrit tehnični mehanizem za oddaljeno brisanje uporabniških podatkov", hkrati pa tudi da "licenčne pogodbe, ki takšno brisanje avtorizira, ne bo spremenil".
A to je tisti "Ordnung gegen Chaos", o katerem govori Dani8oy, ko govori o Applovih izdelkih?
knesz> Če jaz kaj razumem angleško, to pomeni da se prenehajo moje pravice, ne pa da mi bodo brisali podatke.
Družba Apple je objavila, da _licenčne pogodbe, s sprejetjem katere so se uporabniki strinjali, da jim Apple lahko brez obrazložitve prekine pogodbo in prepreči uporabo naprave ne bo spremenila_.
Dani8oy> In zaradi tega je Apple tudi jasno zapisal, da v primeru jailbreaka izgubiš pravico do tehnične pomoči (servisa). In to je vse.
Ne, to ni res. Apple je jasno zapisal, da "je odstranil odkrit tehnični mehanizem za oddaljeno brisanje uporabniških podatkov", hkrati pa tudi da "licenčne pogodbe, ki takšno brisanje avtorizira, ne bo spremenil".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
@jype
Seveda je res. Tu maš še enkrat. Zadnji odstavek:
Zdaj pa grem na off, ker nimam več kaj povedat. :)
Ne, to ni res.
Seveda je res. Tu maš še enkrat. Zadnji odstavek:
Apple strongly cautions against installing any software that hacks the iOS. It is also important to note that unauthorized modification of the iOS is a violation of the iPhone end-user license agreement and because of this, Apple may deny service for an iPhone, iPad, or iPod touch that has installed any unauthorized software.
Zdaj pa grem na off, ker nimam več kaj povedat. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bojsi ()
@jype
Vsi razumemo, samo ti ne. Beri v kontekstu celotne strani.
Da ti malo pomagam: opozarjajo na cel kup tehničnih težav, ki se lahko zaradi tega početja pojavijo. In koncu povejo, da ne mislijo takšnih tehničnih težav odpravljati na servisu, ker niso nastale po njihovi krivdi. Zato ti to početje močno odsvetujejo(!) ter za nameček dodajo stavek o možni zavrnitvi servisiranja (saj si prekršil pogoje uporabe). A se tebi to ne zdi logično?
Beseda "service" se v tem kontekstu nanaša na servis (odpravljanje tehničnih težav). Ne pa storitev, ko si napačno razlagaš. Kaj bi naj sploh bila storitev iphona? Če bi že bilo govora o storitvah, bi bile zapisane množini.
Lahko pa tudi poguglaš za "service iphone", pa boš videl kam boš naprej prišel.
Zdaj pa res na off :)
Apple> may deny service
Nekateri očitno ne razumete, kaj to pomeni.
Vsi razumemo, samo ti ne. Beri v kontekstu celotne strani.
Da ti malo pomagam: opozarjajo na cel kup tehničnih težav, ki se lahko zaradi tega početja pojavijo. In koncu povejo, da ne mislijo takšnih tehničnih težav odpravljati na servisu, ker niso nastale po njihovi krivdi. Zato ti to početje močno odsvetujejo(!) ter za nameček dodajo stavek o možni zavrnitvi servisiranja (saj si prekršil pogoje uporabe). A se tebi to ne zdi logično?
Beseda "service" se v tem kontekstu nanaša na servis (odpravljanje tehničnih težav). Ne pa storitev, ko si napačno razlagaš. Kaj bi naj sploh bila storitev iphona? Če bi že bilo govora o storitvah, bi bile zapisane množini.
Lahko pa tudi poguglaš za "service iphone", pa boš videl kam boš naprej prišel.
Zdaj pa res na off :)
BigWhale ::
Jaz se sicer z Juretom ne strinjam povsem, a s tole izjavo se pa sploh ne morem strinjati. :) "Service" se seveda nanasa na storitve in ne na servisiranje same naprave. EULA, ki sta jo prebirala je za iOS, za operacijski sistem in ne za napravo.
Takole pise takoj na zacetku pogodbe (katero si ti linkal):
ENGLISH
IMPORTANT: BY USING YOUR iPHONE, iPAD or iPOD TOUCH (“iOS DEVICE”), YOU ARE AGREEING TO BE BOUND BY
THE FOLLOWING APPLE AND THIRD PARTY TERMS:
A. APPLE iOS SOFTWARE LICENSE AGREEMENT
B. NOTICES FROM APPLE
C. GOOGLE MAPS TERMS AND CONDITIONS
D. YOUTUBE TERMS AND CONDITIONS
APPLE INC.
iOS SOFTWARE LICENSE AGREEMENT
Single Use License
...
BlueRunner ::
Mislim, kaj ste zakomplicirali... jype ima prav (čeprav ne čisto v celoti), vendar pa je za razumevanje potrebno videti celotno sliko.
Apple si v skladu z EULA pridržuje pravico, da iz tvoje naprave (t.j. tvoje strojne opreme v kombinaciji s pripadajočo licenco operacijskega sistema) odstrani katero koli aplikacijo za katero oceni, da je neprimerna. Odločitev podjetja je v tem pogledu brezprizivna in, če si za aplikacijo plačal, pač "sh*t happens".
Osnovna lastnost iOS aplikacij je ta, da ne vidijo podatkov drugih aplikacij nameščenih na napravi. To praktično pomeni, da imaš lahko dve aplikaciji za delanje beležk, vendar pa med njima ne boš mogel deliti podatkov, če ne boš imel nekega zunanjega "oblaka" v katerega se hrani kopija podatkov in se bi avtorji aplikacij dogovorili, da se bi podatke delilo preko njih.
Posledično je čisto možno, da so uporabnikovi podatki izključno na njegovi napravi (zadaj ni nekega "oblaka" za njihovo hrambo), Apple pa se odloči aplikacijo naknadno umakniti iz te naprave. Lastnosti iOS-a (ni neposrednega dostopa do podatkov, umik aplikacije je brezpriziven) torej lahko privedejo do dejanske izgube teh podatkov. Pri brisanju aplikacije pa se zelo verjetno briše tudi njene "user podatke" (preveriti tega brez izvorne kode iOS-a pač ne morem), da ne bi podatki odstranjenih aplikacij po nepotrebnem zasedali pomnilnika.
To je to. Čeprav EULA ne predvideva brisanja podatkov, pa je potrebno poznati lastnosti platforme, da se enostavno pojasni, da izbris aplikacije ozrima "servisa" povzroči tudi izbris oziroma uničenje podatkov, če se ti nahajajo samo na napravi.
Google ima enak kill-switch za aplikacije na Androidu, vendar pa te naprave (večinoma, vse, nekaj njih?) omogočajo namestitev nepodpisanih aplikacij, ki se jih ne prenese iz njihovega Marketa. Ravno tako so podatki shranjeni na način, da so dostopni vsem aplikacijam, ki so na sistemu nameščene (kar ima seveda tudi negativne varnostne lastnosti). Torej navkljub enaki funkcionalnosti kill-switch za uporabnike tega malo bolj odprtega in primerljivega sistema uporabniki lahko dobijo nazaj svojo aplikacijo in do neke mere tudi svoje podatke, ne glede na to, kaj se Google odloči storiti.
Apple si v skladu z EULA pridržuje pravico, da iz tvoje naprave (t.j. tvoje strojne opreme v kombinaciji s pripadajočo licenco operacijskega sistema) odstrani katero koli aplikacijo za katero oceni, da je neprimerna. Odločitev podjetja je v tem pogledu brezprizivna in, če si za aplikacijo plačal, pač "sh*t happens".
Osnovna lastnost iOS aplikacij je ta, da ne vidijo podatkov drugih aplikacij nameščenih na napravi. To praktično pomeni, da imaš lahko dve aplikaciji za delanje beležk, vendar pa med njima ne boš mogel deliti podatkov, če ne boš imel nekega zunanjega "oblaka" v katerega se hrani kopija podatkov in se bi avtorji aplikacij dogovorili, da se bi podatke delilo preko njih.
Posledično je čisto možno, da so uporabnikovi podatki izključno na njegovi napravi (zadaj ni nekega "oblaka" za njihovo hrambo), Apple pa se odloči aplikacijo naknadno umakniti iz te naprave. Lastnosti iOS-a (ni neposrednega dostopa do podatkov, umik aplikacije je brezpriziven) torej lahko privedejo do dejanske izgube teh podatkov. Pri brisanju aplikacije pa se zelo verjetno briše tudi njene "user podatke" (preveriti tega brez izvorne kode iOS-a pač ne morem), da ne bi podatki odstranjenih aplikacij po nepotrebnem zasedali pomnilnika.
To je to. Čeprav EULA ne predvideva brisanja podatkov, pa je potrebno poznati lastnosti platforme, da se enostavno pojasni, da izbris aplikacije ozrima "servisa" povzroči tudi izbris oziroma uničenje podatkov, če se ti nahajajo samo na napravi.
Google ima enak kill-switch za aplikacije na Androidu, vendar pa te naprave (večinoma, vse, nekaj njih?) omogočajo namestitev nepodpisanih aplikacij, ki se jih ne prenese iz njihovega Marketa. Ravno tako so podatki shranjeni na način, da so dostopni vsem aplikacijam, ki so na sistemu nameščene (kar ima seveda tudi negativne varnostne lastnosti). Torej navkljub enaki funkcionalnosti kill-switch za uporabnike tega malo bolj odprtega in primerljivega sistema uporabniki lahko dobijo nazaj svojo aplikacijo in do neke mere tudi svoje podatke, ne glede na to, kaj se Google odloči storiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Kaj ni zanimivo, da je vsako povečanje udobja vedno poplačano z zmanjšanjem osebne svobode? Za to, da si lahko len in komoten, pač plačaš s tem, da se odrečeš lastnega angažamaja in ga delegiraš nekomu tretjemu.
Visoki zidovi in znotraj njih kill-switch je v osnovi način kako uporabnika zavarovati pred zlonamerno kodo. Seveda pa je to hkrati tudi način, kako vsem uporabnikom vsiljevati svojo voljo in videnje sveta (npr. politična satira je v AppStore tipično nezaželjena). To videnje sveta pa je, naj mi Angelca prosim ne zameri, vedno bolj infantilno. Najprej bodo namesto otroka vse delo opravili njegovi starši, potem pa bo ta, po letih odrasel, a po duševni dozorelosti še vedno otrok, pač potreboval novega skrbnika, ki mu bo povedal kaj sme, česa ne sme in kaj je dobro za njega. Korporacije, vse korporacije, so se pripravljene žrtvovati za to vlogo. Applov iUspeh ni vzrok. Applov iUspeh je posledica.
Visoki zidovi in znotraj njih kill-switch je v osnovi način kako uporabnika zavarovati pred zlonamerno kodo. Seveda pa je to hkrati tudi način, kako vsem uporabnikom vsiljevati svojo voljo in videnje sveta (npr. politična satira je v AppStore tipično nezaželjena). To videnje sveta pa je, naj mi Angelca prosim ne zameri, vedno bolj infantilno. Najprej bodo namesto otroka vse delo opravili njegovi starši, potem pa bo ta, po letih odrasel, a po duševni dozorelosti še vedno otrok, pač potreboval novega skrbnika, ki mu bo povedal kaj sme, česa ne sme in kaj je dobro za njega. Korporacije, vse korporacije, so se pripravljene žrtvovati za to vlogo. Applov iUspeh ni vzrok. Applov iUspeh je posledica.
floyd1 ::
BlueRunner je izjavil:
Kaj ni zanimivo, da je vsako povečanje udobja vedno poplačano z zmanjšanjem osebne svobode? Za to, da si lahko len in komoten, pač plačaš s tem, da se odrečeš lastnega angažamaja in ga delegiraš nekomu tretjemu.
Zelo lepo povedano. In potem se eni čudijo, ko nekateri Apple enačijo z religijo... Če ne moreš sam skozi življenje, ti prijazno pomaga en stric od zgoraj (ali pa tisti iz Cupertina)
blackbfm ::
Sorry, ampak ce kupim knjigo, me BK kaksne mahinacije so zadaj. Ce grem v trgovino, dam denar ter dobim knjigo in racun, smatram, da je knjiga moja.
kaj pa če kupiš ukraden avto, telefon? a to je tut tvoje?
Če to kupiš od podjetja in imaš račun za opravljeno transakcijo, potem očitno nisi storil ničesar narobe in se bo moralo podjetje, ki ti je prodalo ukradeno blago ukvarjat s tem - tebi ne morejo kar odvzet legalno kupljenega artikla brez tvojega soglasja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
knesz ::
Če to kupiš od podjetja in imaš račun za opravljeno transakcijo, potem očitno nisi storil ničesar narobe in se bo moralo podjetje, ki ti je prodalo ukradeno blago ukvarjat s tem - tebi ne morejo kar odvzet legalno kupljenega artikla brez tvojega soglasja.
Ne vem no... sicer je offtopic, ampak še nedolgo nazaj sem v Preverjeno, Tedniku oz. neki podobni oddaji videl primere, ko so kupcem, ki so v avtohiši kupili rabljen, a ukraden avto, le-tega zaplenili in so ostali tako brez kupnine, kot brez avta.
tebi ne morejo kar odvzet legalno kupljenega artikla brez tvojega soglasja.
Kar sanjaj. Če policija odkrije stvar, ki je bila predmet kaznivega dejanja, to jo zaseže - katero koli stvar. Šele potem se ugotavlja komu bo stvar vrnjena in zelo redko se zgodi, da bo vrnjena tebi.
Boš pa seveda imel pravico od prodajalca terjati nazaj celotno kupnino.
Če si misliš, da imaš kakršno koli pravico nad predmetom, ki je bil po izvoru ukraden, si se zelo grdo uštel. Lastninsko pravico ima še vedno tisti, ki mu je bila stvar odtujena. Če temu ne bi bilo tako, bi imeli kaos.
Ne vem no... sicer je offtopic
Je, ampak imaš pa čisto prav. Predmet se sme vrniti tistemu, pri katerem se ga je našlo, vendar pa je to bolj izjema, kot pa pravilo. Vezano pa je na to, da je bila oškodovancu škoda že v celoti povrnjena na kakšen drug način.
Sorry, ampak ce kupim knjigo, me BK kaksne mahinacije so zadaj. Ce grem v trgovino, dam denar ter dobim knjigo in racun, smatram, da je knjiga moja.
kaj pa če kupiš ukraden avto, telefon? a to je tut tvoje?
Cakaj malo, tu se ne pogovarjamo o bolsjaku, temvec o uradni in celo edini trgovini kjer lahko nekaj kupis (kar Amazon v primeru knjig nedvomno je). Sam pricakujem, da mi ob nakupu novega Renaulta pri, npr., Malgaju ali ob nakupu novega telefona pri, npr., Mobitelu ni treba preveriti na policiji da artikel ni ukraden. Kaj pa ti?
Sploh pa, ce se izkaze, da je bila roba res ukradena, je policija tista, ki mi jo lahko zapleni v okviru preiskave.
S svetom, kjer mi predstavnik Mobitela lahko iz roke meni nic tebi nic izpuli mobitel, ker resujejo svojo rit potem, ko so zaj****i in prodajali ukradeno robo, nekaj ni v redu.
Cakaj malo, tu se ne pogovarjamo o bolsjaku, temvec o uradni in celo edini trgovini kjer lahko nekaj kupis (kar Amazon v primeru knjig nedvomno je).
V očeh zakona razlik ni. Če je v igro prišla neprimerna (materialna) metafora, je pač prišla.
Sam pricakujem, da mi ob nakupu novega Renaulta pri, npr., Malgaju ali ob nakupu novega telefona pri, npr., Mobitelu ni treba preveriti na policiji da artikel ni ukraden. Kaj pa ti?
Tudi pri nakupu preko Bolhe ali pa od neznanca za šankom ne. V vseh primerih boš ostal brez predmeta, če bo policija ugotovila, da je bil ukraden in brez kupnine, če je ne boš sam izterjal od prodajalca. Razlika je samo v verjetnosti, da do tega pride med "uradno štacuno" in "neznanec za šankom".
Sploh pa, ce se izkaze, da je bila roba res ukradena, je policija tista, ki mi jo lahko zapleni v okviru preiskave.
Kar tudi stori. Mislim, da tukaj ni samo "lahko", ampak kar "mora zaseči".
S svetom, kjer mi predstavnik Mobitela lahko iz roke meni nic tebi nic izpuli mobitel, ker resujejo svojo rit potem, ko so zaj****i in prodajali ukradeno robo, nekaj ni v redu.
Iz rok ti ga nikakor in pod nobenim pogojem ne sme izpuliti. Če mu ga daš sam v roke, ti ga pa lahko s tem razlogom zadrži.
Tako, to je slaba metafora. Dejansko pa velja, da si ti s pogodbo dobil pravico do uporabe, ki ni materialna, ni nepreklicna in se jo ureja pogodbeno. Torej to nihče ničesar ne bo mogel fizično odvzeti, ker ni govora, temveč ti bo samo preklical pravico do uporabe oziroma dostopa. Fer ali nefer, si ne upam reči. Si pa upam reči, da digitalne dobrine pač nimajo lastnosti fizičnih in tako, kot nelegalen prenos avtorskih vsebin ni kraja, tudi preklic pravice do uporabe in "izpulil mobitel". To pa seveda ne pomeni, da preklic dovoljenja za seboj zaradi tehnoloških danosti ali pa tudi namenoma potegne še dodatne posledice, ki se jih v pogodbah sicer ne omenja izrecno. So pa omenjene v klavzuli "ne odgovarjamo za nič, če zakon ne predpisuje drugače" - t.i. disclaimer.
Bom pa rekel nekaj drugega. Sedaj, ko sem bral te stvari... ali bi lahko Amazon/Apple/Google tožil zaradi motenja posesti in nato v nadaljevanju tudi za sodno varstvo posesti, ki bi Amazonu/Appli/Googlu prepovedovala dostopati do naprave, ki je moja posest? Torej prenehanje nudenja storitve da, vendar ne na način s katerim se bi posegalo na karkoli, kar se nahaja na moji napravi.
dronyx ::
Baje so bile zadnje besede Steva Jobsa ko je umiral: "Oh vau. Oh vau." (vir). Se bom vzdržal nesramnega komentarja, dovolj bodi samo link na tole.
TRIROG ::
Furbo ::
Vsaj takoj veš kje si.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Furbo ::
Obe varianti po tej šali smrdita, samo da pri androidovi do tega spoznanja rabiš več razbijanja glave. Kaj ti torej tako zelo ni všeč, da si moral privleči spolne organe v temo?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Furbo> Kaj ti torej tako zelo ni všeč, da si moral privleči spolne organe v temo?
Da jaz vem, da se da, pa mi en kravatar pravi, da moram podpisat, da ne bom, če ne mi ne bo dovolil uporabljat naprave!
Da jaz vem, da se da, pa mi en kravatar pravi, da moram podpisat, da ne bom, če ne mi ne bo dovolil uporabljat naprave!
Limit-sky ::
Hihi, seveda se da. Tudi "sprogramirat" kakšne simulacije se da, da potem ne delaš budale iz sebe in po forumih izpadeš prava pička.
.
.
E, jebiga, bolje ispasti pička nego glup.
Da je tebi vseeno si tolikokrat ponovil, da zdaj vemo že na pamet.
Da je tebi vseeno si tolikokrat ponovil, da zdaj vemo že na pamet.
Limit-sky> se strinjaš, da te naslavljam s fašistom?
Če bom kdaj od tebe zahteval, da mi dovoliš vlomiti v tvoje stanovanje in iz njega odnest poljubno reč, če bi rad uporabljal pri meni proizveden telefon - vsekakor.
Če bom kdaj od tebe zahteval, da mi dovoliš vlomiti v tvoje stanovanje in iz njega odnest poljubno reč, če bi rad uporabljal pri meni proizveden telefon - vsekakor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iPhone 5S in A7 pod drobnogledom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 22816 (17888) | blackbfm |
» | Android vs IOS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 17484 (15625) | Gandalfar |
» | Apple priznal težave s praznjenjem baterije v iPhonu 4S (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 21192 (18009) | techfreak :) |
» | Siri že (napol) na voljo za stari iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 66364 (59788) | Limit-sky |
» | Prispel je iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 90990 (80179) | Bor H |