Forum » Loža » applov centralni komite
applov centralni komite
Temo vidijo: vsi
jype ::
Apple> It is also important to note that unauthorized modification of the iOS is a violation of the Phone end-user license agreement and because of this, Apple may deny service for an iPhone, iPad, or iPod touch that has installed any unauthorized software.
EULA> 2. Permitted License Uses and Restrictions.
EULA> (a) Subject to the terms and conditions of this License, you are granted a limited non-exclusive license to use the iPhone Software on a single Apple-branded iPhone. Except as permitted in Section 2(b) below, this License does not allow the iPhone Software to exist on more than one Apple-branded iPhone at a time or on any other phone, and you may not distribute or make the iPhone Software available over a network where it could be used by multiple devices at the same time. This License does not grant you any rights to use Apple proprietary interfaces and other intellectual property in the design, development, manufacture, licensing or distribution of third party devices and accessories, or third party software applications, for use with the iPhone. Some of those rights are available under separate licenses from Apple. For more information on developing third party devices and accessories for the iPhone, please email madeforipod@apple.com. For more information on developing software applications for the iPhone, please email devprograms@apple.com.
EULA> (b) Subject to the terms and conditions of this License, you are granted a limited non-exclusive license to download iPhone Software Updates that may be made available by Apple for your model of the iPhone to update or restore the software on any such iPhone that you own or control. This License does not allow you to update or restore iPhones that you do not control or own, and you may not distribute or make the iPhone Software Updates available over a network where they could be used by multiple devices or multiple computers at the same time. You may make one copy of the iPhone Software Updates stored on your computer in machine-readable form for backup purposes only, provided that the backup copy must include all copyright or other proprietary notices contained on the original.
EULA> (c) You may not and you agree not to, or to enable others to, copy (except as expressly permitted by this License), decompile, reverse engineer, disassemble, attempt to derive the source code of, decrypt, modify, or create derivative works of the iPhone Software or any services provided by the iPhone Software, or any part thereof (except as and only to the extent any foregoing restriction is prohibited by applicable law or to the extent as may be permitted by licensing terms governing use of open-sourced components included with the iPhone Software). Any attempt to do so is a violation of the rights of Apple and its licensors of the iPhone Software.
EULA> 6. Termination. This License is effective until terminated. Your rights under this License will terminate automatically or otherwise cease to be effective without notice from Apple if you fail to comply with any term(s) of this License. Upon the termination of this License, you shall cease all use of the iPhone Software. Sections 7, 8, 9, 12 and 13 of this License shall survive any such termination.
EULA> 2. Permitted License Uses and Restrictions.
EULA> (a) Subject to the terms and conditions of this License, you are granted a limited non-exclusive license to use the iPhone Software on a single Apple-branded iPhone. Except as permitted in Section 2(b) below, this License does not allow the iPhone Software to exist on more than one Apple-branded iPhone at a time or on any other phone, and you may not distribute or make the iPhone Software available over a network where it could be used by multiple devices at the same time. This License does not grant you any rights to use Apple proprietary interfaces and other intellectual property in the design, development, manufacture, licensing or distribution of third party devices and accessories, or third party software applications, for use with the iPhone. Some of those rights are available under separate licenses from Apple. For more information on developing third party devices and accessories for the iPhone, please email madeforipod@apple.com. For more information on developing software applications for the iPhone, please email devprograms@apple.com.
EULA> (b) Subject to the terms and conditions of this License, you are granted a limited non-exclusive license to download iPhone Software Updates that may be made available by Apple for your model of the iPhone to update or restore the software on any such iPhone that you own or control. This License does not allow you to update or restore iPhones that you do not control or own, and you may not distribute or make the iPhone Software Updates available over a network where they could be used by multiple devices or multiple computers at the same time. You may make one copy of the iPhone Software Updates stored on your computer in machine-readable form for backup purposes only, provided that the backup copy must include all copyright or other proprietary notices contained on the original.
EULA> (c) You may not and you agree not to, or to enable others to, copy (except as expressly permitted by this License), decompile, reverse engineer, disassemble, attempt to derive the source code of, decrypt, modify, or create derivative works of the iPhone Software or any services provided by the iPhone Software, or any part thereof (except as and only to the extent any foregoing restriction is prohibited by applicable law or to the extent as may be permitted by licensing terms governing use of open-sourced components included with the iPhone Software). Any attempt to do so is a violation of the rights of Apple and its licensors of the iPhone Software.
EULA> 6. Termination. This License is effective until terminated. Your rights under this License will terminate automatically or otherwise cease to be effective without notice from Apple if you fail to comply with any term(s) of this License. Upon the termination of this License, you shall cease all use of the iPhone Software. Sections 7, 8, 9, 12 and 13 of this License shall survive any such termination.
bojsi ::
In kje piše, da ti na daljavo zbrišejo podatke?
Glej, bodi natančen, drugače samo smetimo temo. Zraven tega, da širiš neresnične informacije.
Glej, bodi natančen, drugače samo smetimo temo. Zraven tega, da širiš neresnične informacije.
Dani8oy> In kje piše, da ti na daljavo zbrišejo podatke?
Tule:
EULA> Your rights under this License will terminate automatically or otherwise cease to be effective without notice from Apple if you fail to comply with any term(s) of this License.
Apple> because of this, Apple may deny service for an iPhone, iPad, or iPod touch that has installed any unauthorized software.
A ti ne veš, kaj pomeni "deny service for an [fizična naprava]" ?
Tule:
EULA> Your rights under this License will terminate automatically or otherwise cease to be effective without notice from Apple if you fail to comply with any term(s) of this License.
Apple> because of this, Apple may deny service for an iPhone, iPad, or iPod touch that has installed any unauthorized software.
jpye> A ti ne veš, kaj pomeni "deny service for an [fizična naprava]" ?
A pomeni brisanje podatkov?
A pomeni brisanje podatkov?
Furbo ::
Če imaš Maca je prvo pravilo, da ga ne smeš uporabljat v lokalih. Za to si moraš kupit en netbook, da ne izstopaš in izzivaš jelly geekov okoli sebe.
No prvo pravilo ves čas kršite, pravzaprav se mi zdi da se Mace kupuje samo za uporabo
v lokalih. Sicer pa moraš vedeti, da se Applov design ne zdi vsem tako oh in sploh, pa
če smo že pri modi, k vietnamki ne paše ravno najbolj :D
Jaz imam ipad res samo za dostop za do neta in maila na poti. Največkrat to pomeni po lokalih. Nisem vedel, da s tem izzivam koga :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Dani8oy> A pomeni brisanje podatkov?
Yep.
Slabo razumeš.
This is Apple’s policy on Jailbroken devices… if you bring it in to an Apple store for service and it’s Jailbroken? You don’t get service. That’s it. This has always been their stance on Jailbroken items. There has been no change in their status at all when it comes to this.
Gregor P ::
Verjetno je to tudi povezano s "kill switch-om", ali ne?
Steve Jobs, Apple's chief executive, has confirmed there is a 'kill switch' built into the iPhone that allows Apple to remotely delete malicious or inappropriate applications stored on the device.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
JanK ::
Apple confirms iPhone "kill switch"
Hehe, Gregor P me je prehitel za 3 minute :)
Apple chief executive Steve Jobs has confirmed that the iPhone has a "kill switch" which allows the computer giant to remotely remove programs from a user's device.
News of the kill switch has been sweeping the internet since late last week, when Jonathan Zdziarski, an independent iPhone developer and author, discovered a line of code in the iPhone software that allows an iPhone to connect to a website that could remotely delete applications that Apple has "blacklisted".
Hehe, Gregor P me je prehitel za 3 minute :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanK ()
Dani8oy> Slabo razumeš.
Nope (as kindly demonstrated by others).
Nope (as kindly demonstrated by others).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Dani8oy> Vsi trije zgoraj: zakaj pa niste linkali tega?
Ker to v ničemer ne spreminja _pravice do brisanja uporabnikovih podatkov_, ki si jo Apple jemlje, uporabnik pa mu jo s sprejetjem licence podeljuje.
Ker to v ničemer ne spreminja _pravice do brisanja uporabnikovih podatkov_, ki si jo Apple jemlje, uporabnik pa mu jo s sprejetjem licence podeljuje.
Lisko ::
jype:
Ne boš verjel ampak tudi Google to uporablja Google Goes Big Brother with the Android 'Kill Switch'.
Ne boš verjel ampak tudi Google to uporablja Google Goes Big Brother with the Android 'Kill Switch'.
lp
Lisko
Lisko
Truga ::
jype:
Aha, ce google tud pol je pa vse v najlepsem redu.
Še enkrat - tisto kar ti smatraš kot "deny service of [naprava]" ne pomeni brisanja podatkov. Jesus. Po domače: ne moreš je nesti na servis, ker ti je ne bodo vzeli. Tukaj ti pa Apple razlaga, zakaj ti je v tem primeru ne bodo vzeli na servis.
Limit-sky ::
"to remotely delete malicious or inappropriate applications stored on the device"
Od kdaj pa to pomeni, da ti brišejo osebne podatke?
Od kdaj pa to pomeni, da ti brišejo osebne podatke?
Lisko> Ne boš verjel ampak tudi Google to uporablja Google Goes Big Brother with the Android 'Kill Switch'.
Zato tudi nimam androida.
Limit-sky> Od kdaj pa to pomeni, da ti brišejo osebne podatke?
To ni tisto, kar pomeni brisanje osebnih podatkov.
Dani8oy> Še enkrat - tisto kar ti smatraš kot "deny service of [naprava]" ne pomeni brisanja podatkov.
Res? Ker moj odvetnik pravi, da ja.
Zato tudi nimam androida.
Limit-sky> Od kdaj pa to pomeni, da ti brišejo osebne podatke?
To ni tisto, kar pomeni brisanje osebnih podatkov.
Dani8oy> Še enkrat - tisto kar ti smatraš kot "deny service of [naprava]" ne pomeni brisanja podatkov.
Res? Ker moj odvetnik pravi, da ja.
Si mu omenil tudi, da te silijo v nakup in sprejemanje njihovih pogojev uporabe? Pa omeni mu tudi fašistične pogoje uporabe, da te bo znal zagovarjati, ko jih boš stožil za 100 let naprej in nazaj. Aja, te morajo najprej "prisiliti", da kupiš ios napravo. In ker jo, po tvojih besedah, nimaš, vidim samo odvetnika, ki se ti smeje in šteje dinarčke.
garamond ::
Dani8oy> In kje piše, da ti na daljavo zbrišejo podatke?
Tule:
V EULA nikjer ne piše "because of this, Apple may deny service for an iPhone, iPad, or iPod touch that has installed any unauthorized software.". Legalno je irelevantno, kaj pravi Apple PR oddelek.
garamond> Legalno je irelevantno, kaj pravi Apple PR oddelek.
Fino, ampak jaz se ne mislim tožarit z Applom, če mi bricknejo telefon - enostavno ga ne bom kupil, dokler mi ponujajo tako obsceno licenco.
Nič manj ne bi bojkotiral izdelka, ki bi v EULA od mene zahteval, da nisem žid - čeprav me to v resnici ne zadeva.
Dani8oy> Potem je čas, da menjaš odvetnika.
Hvala za nasvet, bom vprašal še ostala dva.
Limit-sky> vidim samo odvetnika, ki se ti smeje in šteje dinarčke.
Jaz pa vidim človeka, ki je kupil fašistično napravo, potem pa še prekršil pogoje uporabe, ko bo treba za to plačat, bo pa tenko piskal.
Fino, ampak jaz se ne mislim tožarit z Applom, če mi bricknejo telefon - enostavno ga ne bom kupil, dokler mi ponujajo tako obsceno licenco.
Nič manj ne bi bojkotiral izdelka, ki bi v EULA od mene zahteval, da nisem žid - čeprav me to v resnici ne zadeva.
Dani8oy> Potem je čas, da menjaš odvetnika.
Hvala za nasvet, bom vprašal še ostala dva.
Jaz pa vidim človeka, ki je kupil fašistično napravo, potem pa še prekršil pogoje uporabe, ko bo treba za to plačat, bo pa tenko piskal.
garamond ::
garamond> Legalno je irelevantno, kaj pravi Apple PR oddelek.
Da licenca dopušča oddaljeno brisanje uporabniških podatkov, nisi še nikjer navedel. To oteži Applu take skrajne posege, ker ga potem lahko uporabniki zlahka tožijo.
garamond> nisi še nikjer navedel.
Z licenco se legalno strinjaš, da ti telefon lahko _uničijo na daljavo_.
Še vedno ga imaš, prepričan sem tudi, da kot obtežilnik za papir tudi funkcionira, vse kar se je dogajalo znotraj njega, pa si tako in tako imel v najemu, nikoli ni bila tvoja last in do vsebine nimaš _nobene_ pravice, niti v primeru, da so podatki tvoji lastni, ker si se s sprejemanjem pogojev odpovedal pravicam do vsega programja (kar pomeni tudi pravici do izluščitve lastnih podatkov iz programja, ki ga itak po prekinitvi licenčne pogodbe ne smeš več niti zaganjati, niti kako drugače z njim operirati).
Nalepil sem določila iz pogodbe, ki so zelo jasna. Če licenčno pogodbo tudi berete tako, kot jo (sebi in meni) tolmačite, jo berete narobe.
Še vedno ga imaš, prepričan sem tudi, da kot obtežilnik za papir tudi funkcionira, vse kar se je dogajalo znotraj njega, pa si tako in tako imel v najemu, nikoli ni bila tvoja last in do vsebine nimaš _nobene_ pravice, niti v primeru, da so podatki tvoji lastni, ker si se s sprejemanjem pogojev odpovedal pravicam do vsega programja (kar pomeni tudi pravici do izluščitve lastnih podatkov iz programja, ki ga itak po prekinitvi licenčne pogodbe ne smeš več niti zaganjati, niti kako drugače z njim operirati).
Nalepil sem določila iz pogodbe, ki so zelo jasna. Če licenčno pogodbo tudi berete tako, kot jo (sebi in meni) tolmačite, jo berete narobe.
Zgodovina sprememb…
garamond> nisi še nikjer navedel.
...
Ti si nekaj nalepil, kar sploh nima povezave s tvojo trditvijo. Trdiš eno, lepiš drugo, debatiraš pa o nečem tretjem.
Če še enkrat povzamem tvojo trditev: Apple ti lahko telefon uniči na daljavo in s tem se uporabniki strinjajo s podpisom EULE.
Dejstva so, da v EULI ni nobenega takega zapisa. Enostavno dokazljivo. Noben tega ne najde, le ti (in tvoj virtualni odvetnik). Tukaj imaš še enkrat: EULA za iPhone.
(En del tistega, kar si zgoraj prilepil, sploh ni del EULE, ampak si ga kar nekje vzel iz konteksta, in ga posledično tudi pravilno ne razumeš (ali pa nočeš razumeti).
Torej, tvoja trditev je ovržena (črno na belem). Ampak vsi tukaj vemo, da boš ti svoje še vedno gonil naprej. :)
Jaz napovedujem, da bo dokaz ovržen v največ eni vrstici. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bojsi ()
Samo jaz sem se s tem popolnoma strinjal, ko sem kupil napravo in se strinjal s pogoji. Seveda sem imel tudi drugo možnost, kot jo imaš tudi ti.
Rad bi pa videl tvojega odvetnika, ko mu rečeš, da boš tožil privat podjetje (!!!), ker se ne strinjaš z njihovimi pogoji. Pa sploh nimaš te naprave. A lahko še večjega tepca delaš iz svoje "filozofije"?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Limit-sky ()
Limit-sky> Rad bi pa videl tvojega odvetnika, ko mu rečeš, da boš tožil privat podjetje (!!!)
A "privat podjetij" se ne da tožit, al v čem je štos tistih klicajčkov?
Limit-sky> ker se ne strinjaš z njihovimi pogoji. Pa sploh nimaš te naprave.
Lej, jaz nisem zabit, da bi ti verjel, da si prebral licenčno pogodbo, preden si kupil napravo, ali pa preden si se z njo strinjal. Razumni ljudje nikoli ne bi pristali na takšno neumnost.
Dani8oy> Torej, tvoja trditev je ovržena (črno na belem). Ampak vsi tukaj vemo, da boš ti svoje še vedno gonil naprej. :)
Katera moja trditev je pa ovržena? Natanko sem citiral uradno izjavo podjetja Apple in izseke iz točno te licenčne pogodbe, na katero si podal povezavo, ključne dele pa celo odebelil - ti pa pač vztrajaš, da "to ne pomeni tega", čeprav so besede popolnoma jasne - ko preneha licenčna pogodba, je naprava samo še opeka in programje, ki je bilo v njej, ima Apple pravico uničiti (s tem pa tudi efektivno onemogoči dostop do vseh podatkov, ki so bili not, brez kakršnihkoli obveznosti do uporabnika, kot tudi natančno navaja licenca).
A "privat podjetij" se ne da tožit, al v čem je štos tistih klicajčkov?
Limit-sky> ker se ne strinjaš z njihovimi pogoji. Pa sploh nimaš te naprave.
Lej, jaz nisem zabit, da bi ti verjel, da si prebral licenčno pogodbo, preden si kupil napravo, ali pa preden si se z njo strinjal. Razumni ljudje nikoli ne bi pristali na takšno neumnost.
Dani8oy> Torej, tvoja trditev je ovržena (črno na belem). Ampak vsi tukaj vemo, da boš ti svoje še vedno gonil naprej. :)
Katera moja trditev je pa ovržena? Natanko sem citiral uradno izjavo podjetja Apple in izseke iz točno te licenčne pogodbe, na katero si podal povezavo, ključne dele pa celo odebelil - ti pa pač vztrajaš, da "to ne pomeni tega", čeprav so besede popolnoma jasne - ko preneha licenčna pogodba, je naprava samo še opeka in programje, ki je bilo v njej, ima Apple pravico uničiti (s tem pa tudi efektivno onemogoči dostop do vseh podatkov, ki so bili not, brez kakršnihkoli obveznosti do uporabnika, kot tudi natančno navaja licenca).
Zgodovina sprememb…
Tisti klicajčki so tam zato, da lepše izgleda. A misliš, da jaz, kot proizvajalec neke naprave ne morem napisati, da jo Lahko uporabljaš samo zjutraj. Če jo boš popoldan, pa ti garancija ne velja?
Ti bi verjetno tudi psa dal posušiti v mikrovalovko, oz. bi samo tožil proizvajalca, ker v pogojih uporabe piše, da ne smeš. Fašisti. Ki ti na tak grd način omejujejo svobodo.
Jype: "Lej, jaz nisem zabit..."
No, ja...
Ti bi verjetno tudi psa dal posušiti v mikrovalovko, oz. bi samo tožil proizvajalca, ker v pogojih uporabe piše, da ne smeš. Fašisti. Ki ti na tak grd način omejujejo svobodo.
Jype: "Lej, jaz nisem zabit..."
No, ja...
Zgodovina sprememb…
Limit-sky> No, ja...
Če si lastiš iPhone, pa nisi prebral pogojev uporabe, potem je jasno, kdo je tisti, ki ravna nespametno.
Limit-sky> Ti bi verjetno tudi psa dal posušiti v mikrovalovko, oz. bi samo tožil proizvajalca, ker v pogojih uporabe piše, da ne smeš.
To bi zelo težko storil, če mikrovalovke ne bi kupil zaradi obscenih pogojev uporabe.
Morda imaš težave z bralnim razumevanjem, a licenčne pogodbe to nič ne spreminja, mojega predhodnega preverjanja implikacij sprejetja takšne pogodbe pri za to usposobljenih strokovnjakih, ki si ga narobe interpretiral kot željo po vložitvi tožbe zoper podjetje, ki mi ni prodalo naprave, pa tudi ni treba poskušat interpretirat - ker očitno ne razumeš, kako se pragmatični ljudje odločajo o nakupih tako pomembnih naprav, kot je komunikacijska naprava, na kateri je shranjena praktično vsa poslovna in zasebna komunikacija.
Če si lastiš iPhone, pa nisi prebral pogojev uporabe, potem je jasno, kdo je tisti, ki ravna nespametno.
Limit-sky> Ti bi verjetno tudi psa dal posušiti v mikrovalovko, oz. bi samo tožil proizvajalca, ker v pogojih uporabe piše, da ne smeš.
To bi zelo težko storil, če mikrovalovke ne bi kupil zaradi obscenih pogojev uporabe.
Morda imaš težave z bralnim razumevanjem, a licenčne pogodbe to nič ne spreminja, mojega predhodnega preverjanja implikacij sprejetja takšne pogodbe pri za to usposobljenih strokovnjakih, ki si ga narobe interpretiral kot željo po vložitvi tožbe zoper podjetje, ki mi ni prodalo naprave, pa tudi ni treba poskušat interpretirat - ker očitno ne razumeš, kako se pragmatični ljudje odločajo o nakupih tako pomembnih naprav, kot je komunikacijska naprava, na kateri je shranjena praktično vsa poslovna in zasebna komunikacija.
Ok, robin hood. I quit. Keep those fascists away. And dogs away from nukes. And apple devices in the stores.
P.S. Pa odvetnika zamenjaj, ker se mi zdi, da zelo "rad" sodeluje s tabo.
P.S. Pa odvetnika zamenjaj, ker se mi zdi, da zelo "rad" sodeluje s tabo.
Zgodovina sprememb…
Glej, če imaš odvetnika, bi lahko vedel, da so razmerja med strankami določena izključno v pogodbi (EULA).
To, kar si pa citiral iz EULA, pa ne potrjuje tvoje trditve. Poglej tvoje citirane ključne dele:
EULA> (c) You may not and you agree not to, or to enable others to, copy (except as expressly permitted by this License), decompile, reverse engineer, disassemble, attempt to derive the source code of, decrypt, modify, or create derivative works of the iPhone Software or any services provided by the iPhone Software, or any part thereof... .
EULA> 6. Termination. This License is effective until terminated. Your rights under this License will terminate automatically or otherwise cease to be effective without notice from Apple if you fail to comply with any term(s) of this License.
Kje je kaj o pravici brisanja podatkov? Jaz vidim samo navedbo, da če kršiš postavljene pogoje, potem preneha licenčna pogodba. Kje natanko piše, da ti lahko napravo uniči oz. karkoli izbriše? Ker prenehanje licenčne pogodbe namreč ne pomeni izbrisa podatkov ali uničenja naprave.
Dani8oy> Kje je kaj o pravici brisanja podatkov?
Piše, da nikomur, ne sebi ne drugim, ne smeš dovoliti razmnoževanja, prevajanja iz strojnega v berljivi jezik, reverznega inženiringa, razgradnje, poizkušanja izluščenja izvorne kode, dekriptirati, spremeniti ali ustvarjati del na osnovi iPhone programja, saj v nasprotnem primeru licenca (in vse z njo povezane pravice) preneha, Apple pa si dovoli brez pojasnil zavrniti vsako storitev, ki temelji na napravi, vključno z operacijskim sistemom, brez katerega do svojih podatkov ne moreš.
Piše, da nikomur, ne sebi ne drugim, ne smeš dovoliti razmnoževanja, prevajanja iz strojnega v berljivi jezik, reverznega inženiringa, razgradnje, poizkušanja izluščenja izvorne kode, dekriptirati, spremeniti ali ustvarjati del na osnovi iPhone programja, saj v nasprotnem primeru licenca (in vse z njo povezane pravice) preneha, Apple pa si dovoli brez pojasnil zavrniti vsako storitev, ki temelji na napravi, vključno z operacijskim sistemom, brez katerega do svojih podatkov ne moreš.
knesz ::
Dani8oy> Kje je kaj o pravici brisanja podatkov?
Kje pa je omenjeno brisanje programov/podatkov?
knesz> Kje pa je omenjeno brisanje programov/podatkov?
Tule: Your rights under this License will terminate automatically
Tule: Your rights under this License will terminate automatically
CoolBits ::
Kaj ti bojo pravice? Z njimi ne poganjaš naprave... Važna je polna baterija
Je pa jasno da pravica do garancije pade.
Je pa jasno da pravica do garancije pade.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CoolBits ()
V tvojih podatkih za katere se toliko bojiš. Ne zgubiš jih.
Pravice zgubiš tudi pri vsaki drugi podobni napravi in ne samo pri applu, če posegaš kamor nebi smel.
Pravice zgubiš tudi pri vsaki drugi podobni napravi in ne samo pri applu, če posegaš kamor nebi smel.
CoolBits> V tvojih podatkih za katere se toliko bojiš. Ne zgubiš jih.
Ne? Kje pa so? Mi lahko pojasniš, kakšne imam tehnične možnosti, da do podatkov pridem brez dejanj, ki bi kršila pogodbo?
CoolBits> Pravice zgubiš tudi pri vsaki drugi podobni napravi in ne samo pri applu, če posegaš kamor nebi smel.
Ne, to ni res.
Ne? Kje pa so? Mi lahko pojasniš, kakšne imam tehnične možnosti, da do podatkov pridem brez dejanj, ki bi kršila pogodbo?
CoolBits> Pravice zgubiš tudi pri vsaki drugi podobni napravi in ne samo pri applu, če posegaš kamor nebi smel.
Ne, to ni res.
Zgodovina sprememb…
Halo? Pravice zgubiš že ko jailbreakaš... kaj ti pol brani še naprej dostopat do svoje naprave mimo EULA, ki si jo tako al drugač že prej ignoriral.
Če ne kršiš pogodbe pa itak ni problema?
A ni res? Kako pol js odprem svoj tv brez izgube PRAVICE do garancije?
Če ne kršiš pogodbe pa itak ni problema?
A ni res? Kako pol js odprem svoj tv brez izgube PRAVICE do garancije?
CoolBits> Pravice zgubiš že ko jailbreakaš...
Tako je.
CoolBits> kaj ti pol brani še naprej dostopat do svoje naprave mimo EULA, ki si jo tako al drugač že prej ignoriral.
Nič, vendar si s sprejetjem EULA Applu eksplicitno dovolil, da ti bricka telefon.
CoolBits> A ni res? Kako pol js odprem svoj tv brez izgube PRAVICE do garancije?
Podatkov, ki si jih shranil vanj, ne zgubiš (niti proizvajalec nikjer ne zahteva od tebe, da mu daš pravico, da ti televizijo na daljavo onesposobi, če si jo spreminjal).
Tako je.
CoolBits> kaj ti pol brani še naprej dostopat do svoje naprave mimo EULA, ki si jo tako al drugač že prej ignoriral.
Nič, vendar si s sprejetjem EULA Applu eksplicitno dovolil, da ti bricka telefon.
CoolBits> A ni res? Kako pol js odprem svoj tv brez izgube PRAVICE do garancije?
Podatkov, ki si jih shranil vanj, ne zgubiš (niti proizvajalec nikjer ne zahteva od tebe, da mu daš pravico, da ti televizijo na daljavo onesposobi, če si jo spreminjal).
Zgodovina sprememb…
Zarad kršenja EULA ti ne bojo brickali telefona ne, je še vedno zakonodaja nad tem.
Tko kot bo meni TV še vedno delal tud če ga odprem.
Če pa poznaš kak tak primer (brickan iphone na daljavo) v RL pa kar na plano z njim.
Tko kot bo meni TV še vedno delal tud če ga odprem.
Če pa poznaš kak tak primer (brickan iphone na daljavo) v RL pa kar na plano z njim.
CoolBits> Zarad kršenja EULA ti ne bojo brickali telefona ne
Apple trdi, da je odstranil tehnični mehanizem, ki mu to omogoča, ne bo pa spremenil licence, v skladu s katero je ta mehanizem deloval.
Samo zelo naiven človek bi se s tako licenco strinjal.
Apple trdi, da je odstranil tehnični mehanizem, ki mu to omogoča, ne bo pa spremenil licence, v skladu s katero je ta mehanizem deloval.
Samo zelo naiven človek bi se s tako licenco strinjal.
Zgodovina sprememb…
CoolBits> No sej za take naivneže pa obstajajo zakoni, ki jih ščitijo.
Ščitijo? Misliš, ko se bo zgodilo (tako kot se je pri Amazonu, ki je oddaljeno brisal uporabnikove vsebine s kindla, v skladu z licenčno pogodbo), bo lahko uporabnik civilno tožil Apple?
Super tolažba.
Ščitijo? Misliš, ko se bo zgodilo (tako kot se je pri Amazonu, ki je oddaljeno brisal uporabnikove vsebine s kindla, v skladu z licenčno pogodbo), bo lahko uporabnik civilno tožil Apple?
Super tolažba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iPhone 5S in A7 pod drobnogledom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 22816 (17888) | blackbfm |
» | Android vs IOS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 17484 (15625) | Gandalfar |
» | Apple priznal težave s praznjenjem baterije v iPhonu 4S (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 21192 (18009) | techfreak :) |
» | Siri že (napol) na voljo za stari iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 66370 (59794) | Limit-sky |
» | Prispel je iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 90990 (80179) | Bor H |