Forum » Loža » Janković gre na volitve, nastaja nova stranka
Janković gre na volitve, nastaja nova stranka
Temo vidijo: vsi
jype ::
panoramic> Glede na do zdaj videno, me je še najbolj prepričal Virant. Čeprav me čedalje bolj moti, da se nanj lepijo kalibri kot je Leo Oblak.
Slovenija je premajhna. Nihče se ne bo mogel znebiti vseh. Virant je trenutno še daleč najbližje temu, kar je znosno.
Jankovićev program je po moje super, samo predstavit ga mora še, ker tisto, kar je predstavil do zdaj, to ni.
Slovenija je premajhna. Nihče se ne bo mogel znebiti vseh. Virant je trenutno še daleč najbližje temu, kar je znosno.
Jankovićev program je po moje super, samo predstavit ga mora še, ker tisto, kar je predstavil do zdaj, to ni.
Mr.B ::
V bistvu, so razpustili "Levi, torjček ali karkoli se temu reč" parlament cca 1 mesec prehitro. Ne me Admini narobe razumeti, ker nočem da bo spodaj izpadlo kot gostilniška zabava.
Si predstavljate situacijo da se skupina estradnikov dogovori, da bodo zastopali listo Estradnikov, ki bodo za novoletne zabave, Božiček in praznike, pele le če bodo lahko oglaševali svojo listo. Oni bodo trdili,da če ne bodo šli v parlament, če ne bodo imeli dovolj glasov za mandatarja, predsednika, in predsednike ostalih odborov, no bodo pa njihovi kandidati na listi prevzeli sedeže v parlamentu.
Volitve bi nastavili na 1.1.2012, reklamirali bi kruha in igre za vse. V času novega leta, bi imeli ogromno časa posvečenega njim, ker če se kdo nebi strinjal z njihovim programom, bodo imeli zelo ne-zabavne praznike.
Pač oseba, ki ne zastavi lastnega tveganja za cilje ki jih zagotavlja, pač moralno izpade zelo neresno. Nekako tako kot bi rekel vzamem loto listek, vplačam pa takoj, ko bo zadel sedmico.
Žalostno je, kako je Slovenija nizko padla.
Si predstavljate situacijo da se skupina estradnikov dogovori, da bodo zastopali listo Estradnikov, ki bodo za novoletne zabave, Božiček in praznike, pele le če bodo lahko oglaševali svojo listo. Oni bodo trdili,da če ne bodo šli v parlament, če ne bodo imeli dovolj glasov za mandatarja, predsednika, in predsednike ostalih odborov, no bodo pa njihovi kandidati na listi prevzeli sedeže v parlamentu.
Volitve bi nastavili na 1.1.2012, reklamirali bi kruha in igre za vse. V času novega leta, bi imeli ogromno časa posvečenega njim, ker če se kdo nebi strinjal z njihovim programom, bodo imeli zelo ne-zabavne praznike.
Pač oseba, ki ne zastavi lastnega tveganja za cilje ki jih zagotavlja, pač moralno izpade zelo neresno. Nekako tako kot bi rekel vzamem loto listek, vplačam pa takoj, ko bo zadel sedmico.
Žalostno je, kako je Slovenija nizko padla.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
MadMicka ::
Kakorkoli obračamo, Jankovič se zna prikupit množicam. Danes je na ljubljanskem maratonu stal v cilju in dajal "give me five". Jaz ves zmatran prletim not, sm se skor zaletu vanjga, pa mal boljs pogledam, pa mu dam petko pa rečem prijazno živjo. Ne vem kako mu rata, da je ves čas dobre volje in se smeji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Gregor P ::
... še dobr, da se nis "zmotu" in ga poču na g....
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
leiito ::
Kakorkoli obračamo, Jankovič se zna prikupit množicam. Danes je na ljubljanskem maratonu stal v cilju in dajal "give me five". Jaz ves zmatran prletim not, sm se skor zaletu vanjga, pa mal boljs pogledam, pa mu dam petko pa rečem prijazno živjo. Ne vem kako mu rata, da se je ves čas dobre volje in se smeji.
To so fore iz ameriške politike, nasmejan kandidat naj bi vzbujal zaupanje, ampak ti nasmeho so tako očitno plastični, da nasedeš res samo npr. po pretečenem maratonu.
Lahko pa to razumemo tudi kot napoved intenzivne kampanje. Zoki v avtobusu, double-decker, zgoraj odprt, da kar čez okna vstopa v naše domove in nam razlaga program, ki bo iz Slovenije naredil najboljšo državo na svetu, po vseh merilih.
Okapi ::
Če vlada ni uspešna, izgubi podporo in se spet izvajajo predčasne volitve.Uhh, strašna odgovornost. Zafuraš državo in vse, kar te doleti, je to, da nisi več izvoljen. I tata bi, sine.
O.
Morda bi dodal Okapi-ju, tisti ki "zaF" so drugje politično mrtev. Pri nas pa v najslabšem primeru potonejo za kak mandat, ali pa se prelevijo v drugo stranko.
Lahko pa si drugače predtavljaš. V Sloveniji ni zakona, ki bi uradniku, ki dela slabo naložila pravično kazen, kaj šele da bi ga lahko odpustila. Ni ni, tega zakona ni. Zadni trivijalni dokaz je Karlova obtoža o nevestnem delu, pa je podpisnik pogodbe. Res je Pri nas sicer v ustavi nismo zapisali, da uradnika ne morejo odpustiti, so pa nastavljeni vsi ostali mehanizmi, ki zagotovijo da ga ne moreš odpustiti... Malo oftopic.
Lahko pa si drugače predtavljaš. V Sloveniji ni zakona, ki bi uradniku, ki dela slabo naložila pravično kazen, kaj šele da bi ga lahko odpustila. Ni ni, tega zakona ni. Zadni trivijalni dokaz je Karlova obtoža o nevestnem delu, pa je podpisnik pogodbe. Res je Pri nas sicer v ustavi nismo zapisali, da uradnika ne morejo odpustiti, so pa nastavljeni vsi ostali mehanizmi, ki zagotovijo da ga ne moreš odpustiti... Malo oftopic.
To drži, Mr B, eno stvar pa vendarle imamo tudi pri nas. Šturmu je uspelo, da je bil l. 08 sprejet zakon, ki določa kazensko in odškodninsko odgovornost sodnikov v primeru, da sodijo nestrokovno ali pristransko. To je bil velik korak naprej, ker je do tedaj veljalo, da so sodniki nezmotljivi in nepodkupljivi (če imajo seveda plače primerljive s poslanskimi, karkoli že primerljive pomeni).
Druga stvar je pa kako dokazati kaznivo dejanje krivičnega ali pristranskega sojenja, ker nima nihče pristojnosti za nadzor nad delom sodnikov. Višje sodišče se ne spušča v vsebino, samo v materialno pravo; ali je bil postopek voden pravilno itd.
Okapi, ne razumem tvoje poante. Kaj pa ti predlagaš?
Druga stvar je pa kako dokazati kaznivo dejanje krivičnega ali pristranskega sojenja, ker nima nihče pristojnosti za nadzor nad delom sodnikov. Višje sodišče se ne spušča v vsebino, samo v materialno pravo; ali je bil postopek voden pravilno itd.
Okapi, ne razumem tvoje poante. Kaj pa ti predlagaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Gregor P ::
Višje sodišče se ne spušča v vsebino, samo v materialno pravo; ali je bil postopek voden pravilno itd.
"Vsebina" je materialno pravo ... ampak dobro, razumem kaj misliš (formalno oz. procesno, postopkovno pravo), da se ne bomo šli sedaj držati za besede
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Okapi ::
Okapi, ne razumem tvoje poante.Pravim, da večinski sistem ni dober, ker ni prave odgovornosti. V proporcionalnem sistemu sicer prav tako ni odgovornosti, ampak vsaj ne more ena stranka, ali en vodja, neovirano delati po svoje.
O.
Ja no Okapi, sej če bereš časopise je danes za vse kriv Pahor. Zato pa se lepo malo potihnejo in pridejo nazaj, tako nekako. Večisnki sistem, bi dejansko počistil sranje ki je prinas, saj je obstoj stranke odvisen od kvalitete dela posameznika.....
Je pa tudi res, če pogledaš managerje "državnih" podjetij, se selijo iz enega v drugo podjetje....
Je pa tudi res, če pogledaš managerje "državnih" podjetij, se selijo iz enega v drugo podjetje....
Mogoče samo v info : http://www.finance.si/327965/Raziskava-...
Počakajmo jutrišnje rezultate DELA.
SDS je podprlo 15,5 odstotka vprašanih, sledita ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankoviča z 8,3 odstotka in Lista Gregorja Viranta s 6,1 odstotka
Počakajmo jutrišnje rezultate DELA.
Pšenični ::
"SDS je podprlo 15,5 odstotka vprašanih, sledita ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankoviča z 8,3 odstotka in Lista Gregorja Viranta s 6,1 odstotka"
Ja, pa kaj še. SD pa izgine iz prizorišča. Seveda zdej bi rad en pokopal SD, pa naroči tako anketo...malo morgen...
Tipična prirejena anketa. Nej dajo kaj na splet, pa da folk glasuje. Tele ankete me vedno bolj spravljajo v smeh. Prejšnji teden je imel Jankovič 19% zdej jih ima "le še 8%"....smešno. Po prvi anketi, mislim pred ene 10 dnevi... je imel le 1%, nato so dolenjci naredili anketo in je imel nekaj manj kot 1.8%.
Brez veze komentirat take ankete, ker niso resne.
Tale npr, sporoča politikom SD in njihovim volilcem, da morajo volit Zoky-Jankoviča.
Ja, pa kaj še. SD pa izgine iz prizorišča. Seveda zdej bi rad en pokopal SD, pa naroči tako anketo...malo morgen...
Tipična prirejena anketa. Nej dajo kaj na splet, pa da folk glasuje. Tele ankete me vedno bolj spravljajo v smeh. Prejšnji teden je imel Jankovič 19% zdej jih ima "le še 8%"....smešno. Po prvi anketi, mislim pred ene 10 dnevi... je imel le 1%, nato so dolenjci naredili anketo in je imel nekaj manj kot 1.8%.
Brez veze komentirat take ankete, ker niso resne.
Tale npr, sporoča politikom SD in njihovim volilcem, da morajo volit Zoky-Jankoviča.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Daedalus ::
Nekdo, ki slepo verjame spletnim anketam, pa res nima osnove komentirati kakršnekoli ankete. Povedano že stokrat, prime pa se očitno nikakor ne. A tak je povprečni volilec SDS?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
"Nekdo, ki slepo verjame spletnim anketam, pa res nima osnove komentirati kakršnekoli ankete. Povedano že stokrat, prime pa se očitno nikakor ne. A tak je povprečni volilec SDS?"
Ankete, spletne so še najbolj relevantne. Ker se pri nas da vse kupit. Zgleda tud ankete. Poglej kaj se je dogajalo pred referendumi.
"A tak je povprečni volilec SDS?""
Pa nam ti pokomentiraj ankete in rezultate referendumov. Vsi vemo, kaj je bilo tedaj.
Levica se ne more sprijazni, da gre na smetišče zgodovine. Politično je z njimi konec. Mal še brcajo s temi anketami. 4. decembra bojo pa gledali ko voli, ko bojo videli rezultate.
Kot pred referendumi, jim spet "dobro kaže" in rezultat bo "neverjetno izenačen"....seveda po "njihovih anketah". Hanžek, še pred enim tednom 10% danes po tej anketi pa manj kot 1%.
Popolnoma izgubljen kompas.
Ankete, spletne so še najbolj relevantne. Ker se pri nas da vse kupit. Zgleda tud ankete. Poglej kaj se je dogajalo pred referendumi.
"A tak je povprečni volilec SDS?""
Pa nam ti pokomentiraj ankete in rezultate referendumov. Vsi vemo, kaj je bilo tedaj.
Levica se ne more sprijazni, da gre na smetišče zgodovine. Politično je z njimi konec. Mal še brcajo s temi anketami. 4. decembra bojo pa gledali ko voli, ko bojo videli rezultate.
Kot pred referendumi, jim spet "dobro kaže" in rezultat bo "neverjetno izenačen"....seveda po "njihovih anketah". Hanžek, še pred enim tednom 10% danes po tej anketi pa manj kot 1%.
Popolnoma izgubljen kompas.
Zgodovina sprememb…
Ankete, spletne so še najbolj relevantne.
A one, na katere po naročilu klikajo verniki strank ali curl skripte?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
PaX_MaN ::
Nekdo, ki slepo verjame spletnim anketam, pa res nima osnove komentirati kakršnekoli ankete. Povedano že stokrat, prime pa se očitno nikakor ne. A tak je povprečni volilec SDS?
Ne, ne, oni verjamejo samo tistim anketam, ki podpirajo njihove blodnje/napovedi/so jim všeč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
"Ne, ne, oni verjamejo samo tistim anketam, ki podpirajo njihove blodnje/napovedi/so jim všeč."
"A one, na katere po naročilu klikajo verniki strank ali curl skripte? "
Dejstvo da enkrat ena stranka dobi 1% in nato čez par dni 10%....govori o tem, da so na levi dobesedno pobezljali.
Če komu ni jasno, nej si pogleda kakšno knjigo o statistiki.
Vsak ki je imel opravka z statistiko...ve da so tele ankete lari-fari.
"A one, na katere po naročilu klikajo verniki strank ali curl skripte? "
Dejstvo da enkrat ena stranka dobi 1% in nato čez par dni 10%....govori o tem, da so na levi dobesedno pobezljali.
Vsak ki je imel opravka z statistiko...ve da so tele ankete lari-fari.
Zgodovina sprememb…
Nope, pove samo to, da niso primerljive, ker so bile narejene z različnimi metodologijami.
Vsak ki je imel opravka z statistiko[...]
You clearly didn't.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
"You clearly didn't."
"Nope, pove samo to, da niso primerljive, ker so bile narejene z različnimi metodologijami."
Dober izgovor. Seveda ne gre za zavajanje in ustvarjanje javnega mnenja.
HEh,...upam da ne bodo na levi "izumili še kakšne metodlogije preštevanja glasov na volitvah. Npr. Trije glasovi desnice so primerljivi enemu levemu. Pa maš "metodogijo."
"Nope, pove samo to, da niso primerljive, ker so bile narejene z različnimi metodologijami."
HEh,...upam da ne bodo na levi "izumili še kakšne metodlogije preštevanja glasov na volitvah. Npr. Trije glasovi desnice so primerljivi enemu levemu. Pa maš "metodogijo."
Desnaki pa res v vsaki stvari vidite Kučanovo zaroto.
Prav žalostno, da vam še vedno verjame 15,5% raje.
Aja, silly me, v prejšnji anketi ste mel sam 8% podpore - to že ne more bit res.
Zihr ste naročil, da naj na anketah zgledal, kot da vam raste podpora.
No, zdej vsaj vaš MO vemo.
Ramon dekers ::
http://www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx...
očitno tudi Leo Oblak gleda forum in pobira ideje od tu. LOL
očitno tudi Leo Oblak gleda forum in pobira ideje od tu. LOL
"Desnaki pa res v vsaki stvari vidite Kučanovo zaroto.
Aja, silly me, v prejšnji anketi ste mel sam 8% podpore - to že ne more bit res.
No, zdej vsaj vaš MO vemo."
Hočem povedat le, da po štoriji z referendumu, ki sem jo ne tem portalu že opisal in razložil...., uradne ankete nimajo nobene veljave.
Še fotko, si izposodim...
Če bi rad zadevo spravil na osebni nivo, ti ne bo ratal. Yipe me je "marsikaj naučil". Mislim, na stil debate.
Majke mi, lepo fotko sem obesu.
No, zdej vsaj vaš MO vemo."
Hočem povedat le, da po štoriji z referendumu, ki sem jo ne tem portalu že opisal in razložil...., uradne ankete nimajo nobene veljave.
Še fotko, si izposodim...
Če bi rad zadevo spravil na osebni nivo, ti ne bo ratal. Yipe me je "marsikaj naučil". Mislim, na stil debate.
Majke mi, lepo fotko sem obesu.
Zgodovina sprememb…
JJ je treba volit samo zaradi tega da malo "spuca" tole kar se je nabralo. Upajmo samo da ne bo imel spet kakšnega Drobniča v svoji eliti.
aja pa zato da Jankoviču da malo omejitev, in da ne bomo spet mi preko NLB -ja gradili ljubljanske gradove.
aja pa zato da Jankoviču da malo omejitev, in da ne bomo spet mi preko NLB -ja gradili ljubljanske gradove.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
"Praviš da bo SD vendarle na drugem mestu? Kar vprašljivo pomojem..."
Mislim da bo. Da bo baza in poslanci zdržala pritiske. Mislim, da je tud Pahor zato napovedal svoj odstop. Da se stranka obdrži. In da na volitvah pobere ene 12-15%. V tem primeru bosta oba in Zoky Jankovič in Virant težko presegla par %.
Seveda je do volitev še en mesec. Pa nam lahko levičarji postrežejo še z kakšnim nadaljevanje Patrije ali kaj takega.
Mislim da bo. Da bo baza in poslanci zdržala pritiske. Mislim, da je tud Pahor zato napovedal svoj odstop. Da se stranka obdrži. In da na volitvah pobere ene 12-15%. V tem primeru bosta oba in Zoky Jankovič in Virant težko presegla par %.
Seveda je do volitev še en mesec. Pa nam lahko levičarji postrežejo še z kakšnim nadaljevanje Patrije ali kaj takega.
Zgodovina sprememb…
Sem precej statistike predelal v času študija... in mi je vsaj približno jasno, katere ankete majo boljše šanse točneje napovedat volilne rezultate. Trenutno, nima šans nobena anketa, ker se politična scena trenutno preveč spreminja - statistika pa je precej slaba pri napovedovanju prihodnosti v nestabilnem okolju.
Spodobno izvedena anketa par dni pred volitvami pa zna biti dosti točna. Spletne ankete pa... ne me smejat. Nezanemarljiv del volilnega telesa ne zna uporabljati računala, ti pa tupiš, da so ankete, ki po definiciji ne vključujejo takih lahko - reprezentativne?
ROFL.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
"Praviš da bo SD vendarle na drugem mestu? Kar vprašljivo pomojem..."
pazi to 28 novembra poteka sodba obravnava zopet JJ. Lepši datum ne bi mogli izbrati.
O, bi lahko. To bi izvedli že pred letom in pol, seveda če interpolova depeša ne bi bila priročno založena.
Dejansko so ankete delane z različnimi metodologijami, na različnih vzorcih, običajno z agendo naročnika (podobno kot računovodske revizije).
Pa še en faktor je, Virant in Jankovič sta šele ravno odprla svoji krčmi in večina neopredeljenih ter tistih, ki niso prisegli dosmrtno hoditi ga dajat zob k Ivanu, Gregi itd., grejo pač iz navdušenja nad vsem novim pogledat novo krčmo.
Isto kot ko so odprli Hofer in Lidl in so bile prve tedne vrste, potem pa ljudje počasi vidijo, da lepa embalaža ali nizka cena ni nujno dober produkt in sta si sicer oba odrezala nek tržni delež, nista pa, tako kot Virant najbrž ne bo, Jankovič pa zihr ne, čez noč pometla z uveljavljenimi krčmami, kjer točno veš kaj dobiš.
Sam hodim v Estonijo, tam je ponudba za moj okus najboljša.
Pa še en faktor je, Virant in Jankovič sta šele ravno odprla svoji krčmi in večina neopredeljenih ter tistih, ki niso prisegli dosmrtno hoditi ga dajat zob k Ivanu, Gregi itd., grejo pač iz navdušenja nad vsem novim pogledat novo krčmo.
Isto kot ko so odprli Hofer in Lidl in so bile prve tedne vrste, potem pa ljudje počasi vidijo, da lepa embalaža ali nizka cena ni nujno dober produkt in sta si sicer oba odrezala nek tržni delež, nista pa, tako kot Virant najbrž ne bo, Jankovič pa zihr ne, čez noč pometla z uveljavljenimi krčmami, kjer točno veš kaj dobiš.
Sam hodim v Estonijo, tam je ponudba za moj okus najboljša.
Na TV Klubu spet gostijo razumnike. Dr Tajnikar je pojasnil, da je revščina normalen pojav, samo pripoznati ga moramo, karkoli že to pomeni, naš glavni problem pa, da se primerjamo z napačnimi. V Etiopiji bi ubijali za naš standard.
Zanimivo in odmevno knjigo Unhealthy Societies je spisal Wilkinson par let nazaj (in sprožil plaz podobnih knjig), ki je znanstveno dokazal, da revščina ne ubija toliko, kolikor ubija hudo razslojevanje. Večje ko so razlike, več je bolezni v družbi, dobesedno, fizičnih in psihičnih.
http://www.amazon.com/Unhealthy-Societi...
Kaj zdaj? Glede na to, da je človek naše največje, će ne edino bogatstvo in ga je potrebno zaščititi. z davki omejiti dohodke, da faktor ne more biti večji od 1 proti 5, kot v socializmu in nekaj časa na Švedskem?
Zanimivo in odmevno knjigo Unhealthy Societies je spisal Wilkinson par let nazaj (in sprožil plaz podobnih knjig), ki je znanstveno dokazal, da revščina ne ubija toliko, kolikor ubija hudo razslojevanje. Večje ko so razlike, več je bolezni v družbi, dobesedno, fizičnih in psihičnih.
http://www.amazon.com/Unhealthy-Societi...
Kaj zdaj? Glede na to, da je človek naše največje, će ne edino bogatstvo in ga je potrebno zaščititi. z davki omejiti dohodke, da faktor ne more biti večji od 1 proti 5, kot v socializmu in nekaj časa na Švedskem?
donfilipo ::
Ni nujno. Wilkinsona je prebralo 0,37% visoko šolanih prebivalcev (recimo cifre si izmišljam:) in dovolj je nekaj glasnih desničarjev, da njega in podobne razglasijo za komuniste.
In gre razslojevanje naprej, ljudje tisti ki so manj sposobni in agresivni tiho umirajo, tisti ki pa niso nesposobni, pa kopičijo kupe zlata in se čudijo, kako ljudje nimajo dela in energije, da bi odprli lastna podjetja
Ampak na neki točki je pa vendarle sumljivo da poči?
In gre razslojevanje naprej, ljudje tisti ki so manj sposobni in agresivni tiho umirajo, tisti ki pa niso nesposobni, pa kopičijo kupe zlata in se čudijo, kako ljudje nimajo dela in energije, da bi odprli lastna podjetja
Ampak na neki točki je pa vendarle sumljivo da poči?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
donfilipo ::
Kakorkoli obračamo, Jankovič se zna prikupit množicam. Danes je na ljubljanskem maratonu stal v cilju in dajal "give me five". Jaz ves zmatran prletim not, sm se skor zaletu vanjga, pa mal boljs pogledam, pa mu dam petko pa rečem prijazno živjo. Ne vem kako mu rata, da je ves čas dobre volje in se smeji.
Svaka mu čast.
Človek če bi recimo riskiral par kontejnerjev za klošarje, kuhinjo za lačne in delavnico za starejše občane, to nalepil na net in to malce prej seveda, bi danes zmagoval. S čistim populizmom, podkrepljenim z dato. Zgledovati bi se moral po cerkvi. Frančiškanih:)
Hec je le, da vse to ni nič v primerjavi z dobrim programom in dobro ekipo, ki ga izvaja.
Ampak, ker Janša rad nerga, ker ima okoli sebe mačka silvestra in druge zlobe, ker se je namenil podreti velikega palčka, tudi s čistim populizmom, z malo realne spretnosti, še zdaleč ni nepremagljiv.
In times of Universal Deceit, telling the truth
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
"pazi to 28 novembra poteka sodba obravnava zopet JJ. Lepši datum ne bi mogli izbrati."
In seveda bo nato 29-tega anketa, ki bo kazala, da je rating Janezu možno padel. Glede na to, da je že bilo nekajkrat tako, da so že po neki zadevi takoj izmerili "javni utrip", ki je kazal, da je SDS ogromno izgubila.....Kot v poskusu mislim, da je bil Ivan Pavlov, ki je delal tiste oskuse z psom. Pozvoniš in volilci volijo Jankoviča.
"Svaka mu čast.
Človek če bi recimo riskiral par kontejnerjev za klošarje, kuhinjo za lačne in delavnico za starejše občane, to nalepil na net in to malce prej seveda, bi danes zmagoval. S čistim populizmom, podkrepljenim z dato. Zgledovati bi se moral po cerkvi. Frančiškanih:)"
Se strinjam, da to pali. Glede na to, da se je njegov PR štab verjetno zbobnal skupaj po kakšnih vezah, ne pričakovat, da bojo to kmalu pogruntali.
In seveda bo nato 29-tega anketa, ki bo kazala, da je rating Janezu možno padel. Glede na to, da je že bilo nekajkrat tako, da so že po neki zadevi takoj izmerili "javni utrip", ki je kazal, da je SDS ogromno izgubila.....Kot v poskusu mislim, da je bil Ivan Pavlov, ki je delal tiste oskuse z psom. Pozvoniš in volilci volijo Jankoviča.
"Svaka mu čast.
Človek če bi recimo riskiral par kontejnerjev za klošarje, kuhinjo za lačne in delavnico za starejše občane, to nalepil na net in to malce prej seveda, bi danes zmagoval. S čistim populizmom, podkrepljenim z dato. Zgledovati bi se moral po cerkvi. Frančiškanih:)"
Se strinjam, da to pali. Glede na to, da se je njegov PR štab verjetno zbobnal skupaj po kakšnih vezah, ne pričakovat, da bojo to kmalu pogruntali.
In če za tisto obravnavo eno od prič prepričajo, da prizna / "prizna", da je on/ona dal/dala milijardo od Patrie direkt Ivanu (sicer prek lihtenštajnsko-panamske firme, ampak kjer je dim...), bo odigrala zgodovinsko vlogo.
Bodo rekli, Ivan je sicer časten mož, ampak ima neko nedemokratičnost v sebi, celo avtokratskost, če ne kar diktatorski potencial, za dobro tega naroda on ne more biti PM. Jankovič, to je prava rešitev. Tako bo skrbel za nas kot za svoje sinove.
Bodo rekli, Ivan je sicer časten mož, ampak ima neko nedemokratičnost v sebi, celo avtokratskost, če ne kar diktatorski potencial, za dobro tega naroda on ne more biti PM. Jankovič, to je prava rešitev. Tako bo skrbel za nas kot za svoje sinove.
"pazi to 28 novembra poteka sodba obravnava zopet JJ. Lepši datum ne bi mogli izbrati."
"Svaka mu čast.
telbanc pa se ti spomniš kako je bilo zadnje volitve? par dni pred volitvami so začeli gonit patrije in orožje iz 91 pa je popušil...tako da nikoli se ne ve...Upam da bodo tokrat na sporedu Jankovič&co...
In če za tisto obravnavo eno od prič prepričajo, da prizna / "prizna", da je on/ona dal/dala milijardo od Patrie direkt Ivanu (sicer prek lihtenštajnsko-panamske firme, ampak kjer je dim...), bo odigrala zgodovinsko vlogo.
načeloma je lahko tako. Nekoga prepričajo in JJ. je kriv. Sodba se sicer nadaljuje, ampak v množicah je on kriv. To bi bil lepo odigran scenarij levakov.
Ko bo pa boter na oblasti nam bo pa šiba pela. JJ je dober samo zato ker jim lahko stopi na rep.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Double_J ::
http://www.reporter.si/slovenija/kako-j...
Poiskal sem kako hitro od Kučana prideš do Jankovića. Precej hitro...
http://maps.google.com/maps?saddr=Gornj...
Poiskal sem kako hitro od Kučana prideš do Jankovića. Precej hitro...
http://maps.google.com/maps?saddr=Gornj...
Dve šivanki...
predikcija možnih volilnih rezultatov:
SDS 22.8
Virant 17.2
SD 16.5
LZJ 15.1
Desus 9.2
SLS 6.1
Hanžkov ansambl 5.0
SNS 4.1
LDS 4.0
(porazdeljeni glasovi Zares-a in eksotov, ki ostanejo zunaj)
Potem se pokaže pa vsa lepota proporcionalnega sistema:
"desnica", čeprav relativna zmagovalka, ne more sestaviti vlade, z naravnim zaveznikom SLS je na cca 46.1%.
Na drugi strani "levica", čeprav navidezni poražanec volitev, lahko z koalicijskimi partnerji (npr spet z LDS, dobrim starim Desusom in veselimi Hanžkovimi) pride do 49.8%, še vedno manj kot pol, ampak dobi mandat predsednika republike, ker samo v primeru pata na volitvah Turk dejansko o čem odloča v tej državi in se bo težko uprl skušnjavi.
Druga huda skušnjava se bo pa upreti SNSu. Nikoli jih nihče ni hotel v vladi, ampak če bodo odločilni glas, bodo vredni vsake cene in potem utegne celo priti do scenarija, kjer tako desnica kot levica za večino rabita SNS in Jelinčič postane dejanski zmagovalec volitev, ker je naprodaj, ni pa poceni.
Zato (med drugim) ne proporcionalni sistem, sploh v nerazvitih, pol-plemenskih novih demokracijah.
SDS 22.8
Virant 17.2
SD 16.5
LZJ 15.1
Desus 9.2
SLS 6.1
Hanžkov ansambl 5.0
SNS 4.1
LDS 4.0
(porazdeljeni glasovi Zares-a in eksotov, ki ostanejo zunaj)
Potem se pokaže pa vsa lepota proporcionalnega sistema:
"desnica", čeprav relativna zmagovalka, ne more sestaviti vlade, z naravnim zaveznikom SLS je na cca 46.1%.
Na drugi strani "levica", čeprav navidezni poražanec volitev, lahko z koalicijskimi partnerji (npr spet z LDS, dobrim starim Desusom in veselimi Hanžkovimi) pride do 49.8%, še vedno manj kot pol, ampak dobi mandat predsednika republike, ker samo v primeru pata na volitvah Turk dejansko o čem odloča v tej državi in se bo težko uprl skušnjavi.
Druga huda skušnjava se bo pa upreti SNSu. Nikoli jih nihče ni hotel v vladi, ampak če bodo odločilni glas, bodo vredni vsake cene in potem utegne celo priti do scenarija, kjer tako desnica kot levica za večino rabita SNS in Jelinčič postane dejanski zmagovalec volitev, ker je naprodaj, ni pa poceni.
Zato (med drugim) ne proporcionalni sistem, sploh v nerazvitih, pol-plemenskih novih demokracijah.
"SDS 22.8
Virant 17.2
SD 16.5
LZJ 15.1
Desus 9.2
SLS 6.1
Hanžkov ansambl 5.0
SNS 4.1
LDS 4.0"
Tole mi ne zgleda verjetno. SNS, Henžek, LDS ne bojo vidli parlamenta. Poleg Golobčka.
Virant, Jankovič, po nekih anketah, ki niso narejene v Ljubljani, sploh ne prideta v parlament. Glavni bojo SD in SDS. SD do 15%, če se bo Pahor zares odločil in najavil odstop takoj po volitvah...morda še kaj več....., SDS do 35%, mislim tud, da pride NSi v parlament. Ostalo...
Še enkrat pravim, spletno anketo pa da vidmo. Kam pes tačko moli.
"Do volitev je še cel mesec, bodoči kandidati pa morajo odgovoriti še na veliko vprašanj."
Ja, borba bo zgleda trda. Sploh, če se bo SD spravil potiho še na Jankoviča. Vsem pač ne odgovarja, da hoče Jankovič njihove volilce. SD ima tako kot SDS tradicijonalne volilce-zagrizene. Vprašanja ja kaj bojo pa povedali, sej vsi lažejo, več al manj.
Virant 17.2
SD 16.5
LZJ 15.1
Desus 9.2
SLS 6.1
Hanžkov ansambl 5.0
SNS 4.1
LDS 4.0"
Tole mi ne zgleda verjetno. SNS, Henžek, LDS ne bojo vidli parlamenta. Poleg Golobčka.
Virant, Jankovič, po nekih anketah, ki niso narejene v Ljubljani, sploh ne prideta v parlament. Glavni bojo SD in SDS. SD do 15%, če se bo Pahor zares odločil in najavil odstop takoj po volitvah...morda še kaj več....., SDS do 35%, mislim tud, da pride NSi v parlament. Ostalo...
"Do volitev je še cel mesec, bodoči kandidati pa morajo odgovoriti še na veliko vprašanj."
Ja, borba bo zgleda trda. Sploh, če se bo SD spravil potiho še na Jankoviča. Vsem pač ne odgovarja, da hoče Jankovič njihove volilce. SD ima tako kot SDS tradicijonalne volilce-zagrizene. Vprašanja ja kaj bojo pa povedali, sej vsi lažejo, več al manj.
Zgodovina sprememb…
Double_J ::
Tele zadeve...
http://www.reporter.si/slovenija/zakon-...
Spominjajo na...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/fikr...
P.S. Edino plakatov še ni.
http://www.reporter.si/slovenija/zakon-...
Spominjajo na...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/fikr...
P.S. Edino plakatov še ni.
Dve šivanki...
"SDS 22.8
Virant 17.2
SD 16.5
LZJ 15.1
Desus 9.2
SLS 6.1
Hanžkov ansambl 5.0
SNS 4.1
LDS 4.0"
Ni poanta koliko kdo dobi, ampak da je vprašanje "zmagovalca" po volitvah vprašanje interpretacije in koalicij.
leeito saj veš ljudje si želijo novih obraov. Spet bo vse porazdeljeno in zmučkano... Ni ne miš ne tič... Jebeš tako vlado, potem je bolje da ostane tako kot je brezvladje (no lahko tudi Boratov trojček ki ga desnica blokira, samo hudič so vsa ta plovila in semaforji ki jih stalno videva).
Me pa zanima kako se bodo levaki klali med sabo, na JJ. se očitno še niso upali spraviti, verjetno vedo da imajo zapriseženo volilno bazo, levakom pa se bo vse porazdelilo...
Me pa zanima kako se bodo levaki klali med sabo, na JJ. se očitno še niso upali spraviti, verjetno vedo da imajo zapriseženo volilno bazo, levakom pa se bo vse porazdelilo...
"Ka je, telbanc, a javno mnenje ustvarjaš, al kaj?"
Seveda ga lahko, npr. s Patrijo so se prekrojile volitve l. 2008. Samo zdej je pa prehuda, dežujejo neke ankete, ki nimajo osnove v volilnem telesu.
Še članstvo Jankovičeve stranke.......mislim, kaj se not nabira....
"Iz stranke Zares pa namerava v prihodnjih dneh izstopiti Roman Jakič, ki mu je Pozitivna Slovenija že tretja stranka. "Ni vprašanje, katera stranka, temveč ali isto mislim že celo življenje," pravi Jakič, ki pa po številu strank vendarle zaostaja za svojo nekdanjo in sedanjo strankarsko kolegico, bivšo poslanko Zares Cveto Zalokar Oražem. Pozitivna Slovenija je namreč njena že četrta stranka (pred tem je bila članica (ZL)SD, LDS in Zares). Janković pa jo je prepričal s svojo učinkovitostjo, postavljanjem dobre ekipe, s sposobnostjo sprejemati odločitve in izpolnjevanjem tistega, kar obljubi."
Seveda ko bo folk videl kdo je član "pozitivne Slovenije", bojo drli na volišča in volili za Zokija.
Kako že gre tisti slogan....delu čast in oblast......
Seveda ga lahko, npr. s Patrijo so se prekrojile volitve l. 2008. Samo zdej je pa prehuda, dežujejo neke ankete, ki nimajo osnove v volilnem telesu.
Še članstvo Jankovičeve stranke.......mislim, kaj se not nabira....
"Iz stranke Zares pa namerava v prihodnjih dneh izstopiti Roman Jakič, ki mu je Pozitivna Slovenija že tretja stranka. "Ni vprašanje, katera stranka, temveč ali isto mislim že celo življenje," pravi Jakič, ki pa po številu strank vendarle zaostaja za svojo nekdanjo in sedanjo strankarsko kolegico, bivšo poslanko Zares Cveto Zalokar Oražem. Pozitivna Slovenija je namreč njena že četrta stranka (pred tem je bila članica (ZL)SD, LDS in Zares). Janković pa jo je prepričal s svojo učinkovitostjo, postavljanjem dobre ekipe, s sposobnostjo sprejemati odločitve in izpolnjevanjem tistega, kar obljubi."
Seveda ko bo folk videl kdo je član "pozitivne Slovenije", bojo drli na volišča in volili za Zokija.
Kako že gre tisti slogan....delu čast in oblast......
Zgodovina sprememb…
Buggy ::
nekaj zadnjih komentarjev se vidi da je tispicno pobranih iz ctiva "reporter" ali se bolje komentarjev zaprisezenih "haterejev" po defaultu.
ne morem si pomagat vendar me tako ravnanje spomionja na dolocene simptome, ki spremljajo razna bolezenska stanja, mi jih nekateri uspesno zdravijo z tabletami.
Kot vidim je slepo sledenje nekemu obsojencu in ponarejevalcu dokumentov zelo popularno, ocitno se doloceni najdejo...
kako ze gre una gliha v kup striha.
Ziga je dovolj argumentirano?
ne morem si pomagat vendar me tako ravnanje spomionja na dolocene simptome, ki spremljajo razna bolezenska stanja, mi jih nekateri uspesno zdravijo z tabletami.
Kot vidim je slepo sledenje nekemu obsojencu in ponarejevalcu dokumentov zelo popularno, ocitno se doloceni najdejo...
kako ze gre una gliha v kup striha.
Ziga je dovolj argumentirano?
jype ::
telbanc> Seveda ga lahko
Ja, ampak pri tem si tak kot tisti, ki praviš da ponarejajo ankete, le da sam še lepih grafkov ne znaš narisat.
telbanc> Kako že gre tisti slogan....delu čast in oblast......
Diktatura proletariata je naša diktatura!
Ja, ampak pri tem si tak kot tisti, ki praviš da ponarejajo ankete, le da sam še lepih grafkov ne znaš narisat.
telbanc> Kako že gre tisti slogan....delu čast in oblast......
Diktatura proletariata je naša diktatura!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Volitve 2011 (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Problemi človeštva | 171600 (143622) | Ziga Dolhar |