» »

Na terapiji

Na terapiji

imagodei ::

Par dni zdim tukaj za računalnikom, za hrbtom se mi pa na Pop Brio vrti nanizanka Na terapiji. Prej sploh nisem zares pogruntal za kaj gre, zdej dva dni me je pa tolk povlekla, da sem si jo dejansko pogledal. Serija prikazuje psihoterapevta oz. njegove dnevne seanse, ki jih ima z različnimi pacienti, od ponedeljka do petka.

Ne vem, a kdo gleda tole reč? Meni se zdi fantastična, še toliko bolj, ker je slovenska reč. OK, true, je povzeta po neki izraelski zadevi, ampak - krasno.

Jaz sem sicer, glede na svoje oprezanje na tem področju, dost prepričan, da je psihoterapija v tej obliki v Sloveniji hudo v povojih in da bi na izobraževanju morali narediti ogromno. Žal imam osebo v ožji familiji, ki bi ji takšnile pogovori več kot koristili, pa se namesto tega raje v neskončnost predpisuje razne tablete, ki vodijo v odvisnosti, imajo cel kup stranskih učinkov in postanejo pacientu neka kao instant rešitev za vse stiske. Katastrofa. Kolikor vem, psihoterapije pri nas zdravstvene zavarovalnice niti ne krijejo, tako da ostaja privilegij bogatih.

Skratka, je tle kdo, ki si je že ogledal kaj iz te serije (mogoče tudi angleško verzijo)? Mene je res lepo presenetila. Kaj drugi mislite o njej? Morda bo nekaj malega dodala tudi k dejanskem premiku na temu področju v Sloveniji.
- Hoc est qui sumus -

joc12 ::

Angleške ne, zasedba tuki je pa fenomenalna. A slučajno kdo ve,če se bo dalo kje dol snet tole, ker vsak dan mi pa ni ratalo gledat.

dolenc ::

Serije ne poznam, vem pa da v Sloveniji ni tako ne razvita zadeva kot si misliš.

Šola obstaja in je prav posebna, študij je precej dolgotrajen in ne-standarden, celoten študij je zastavljen kot raziskovalno delo, ne samo piflanje na pamet in učenje. Ena izmed redkih šol iz katere padeš pripravljen :)

Nisem se pa posebej poglabljal v tole, kar slišim od tistih, ki so se.

imagodei ::

@dolenc,

kolikor vem, obstaja Univerza Sigmunda Freuda na Dunaju, podružnica pa je tudi v LJ. Če misliš to... Ja stanje se bo v bodoče verjetno res spremenilo, ampak kolikor vem, prav veliko diplomantov še ni. Problem, ki ga vidim, je tudi ta, da vsaj kolikor jaz vem, psihoterapija ni pokrita iz zdravstvenega zavarovanja, depresivni, nevrotični itd. pa so velikokrat tudi ljudje na socialnem robu, ki jim pomanjkanje finančnih sredstev in nezmožnost za skrb zase ali celo za otroke, ne pomaga ravno k duševnemu ravnovesju. Tako da... Če so moje informacije točne in se to ne krije iz zdravstvenega zavarovanja, je zadeva popoln poden.

Kar se tiče nadaljevanke, sem jo danes zamudil. Drek!
- Hoc est qui sumus -

Pyr0Beast ::

Hmm.
Tole bi bilo celo vredno snemat
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Looooooka ::

joc12 je izjavil:

Angleške ne, zasedba tuki je pa fenomenalna. A slučajno kdo ve,če se bo dalo kje dol snet tole, ker vsak dan mi pa ni ratalo gledat.

se je dal...pa so skenslal ker nameravajo se na poptvju vrtet zadevo :)

joc12 ::

Aja kul, ker nam so zdej skenslal pop brio pa se ni dal več gledat.

Lion29 ::

sem gledal amerisko varianto : In treatment, ki se mi je zdela bomba... pogeldal sem sicer le prvo sezono, ker mi je zmanjkalo casa za naprej.... ampak Gabriel Byrne je naravnost fantasticen...tudi tematika mi je kul

bi blo zanimivo videt slovensko razlicico, ja
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Nikec3 ::

Serija Na terapiji se po novem predvaja na pop tv, vsak delovnik, ponavadi okrog 22.30. Prvič sem jo gledal v torek in me ni preveč navdušila, medtem ko mi je bila sredina epizoda zelo všeč, prav tako današnja. Igra mi je super. In vsaka past pop tv-ju da tako "indie" serijo zvrstijo na svojo prvo TV.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Alexius Heristalski ::

Smešno je, da jo prodajajo kot novo reč, v odjavni špici piše oktober 2012. Tudi v Pop Inu je pogovor z igralcema tekel tako, kot da so serijo šele začeli snemati. Vidite, za kakšne bedake nas imajo Proplusovci. Pljunem nanje!

Sem pa gledal izvirnik (BeTipul) in mi je bil zelo dober. Tudi naša priredba ni slaba, vendar me živcira nekaj stvari:

- Samobor deluje prisiljeno prijazen, skoraj sluzast, izviren lik je bolj zadržan,
- pretirana uporaba angleščine (izstopa beseda babysitterka, ob kateri sem si skoraj bruhnil v usta, uporabili sta jo dve igralki, ne le ena, tako da ne gre za enkraten spodrsljaj),
- neprepričljiva igra nekaterih likov, npr. Zarje.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

shadowfax ::

Gledal vse 3 sezone In treatment-a. Izvrstna serija, res škoda, da so jo ukinili (baje je padla gledanost pri 3. sezoni). Je pa res, da je prva nekako najboljša. Če enkrat gledaš ameriško različico se ti slovenska zdi zelo neprepričljiva. Pa vseeno mogoče za malo starejše in manj zahtevne gledalce zelo dobrodošla tematika.

oo7 ::

Jaz sem tudi zdaj prvic gledal in se mi zdi kar vredu ceprav na imdb je pa porazna ocena.Igrajo pa zelo dobro.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dragon Ball

Oddelek: Sedem umetnosti
243696 (2600) oo7
»

Reklamna sporočila na slovenskih kanalih.

Oddelek: Loža
102262 (1797) BigWhale
»

Boš septembra doma?

Oddelek: Loža
4510377 (5667) Silck
»

TV Pika odhaja, prihaja POP BRIO

Oddelek: Loža
447829 (5331) Tarzan
»

Bedasti "filmi" na Kanal A (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5725882 (24703) fRiK0

Več podobnih tem