» »

Generičen odgovor HP-jevega CRM-ja

Generičen odgovor HP-jevega CRM-ja

guest #44 ::

Poslano:

I used to own a deskjet 3600 printer. For the price range i was quite satisfied. Recently it had broke down and i had to buy a replacement and since i was satisfied with HP i bought another HP printer in the same price range.

At the very first moment of use i noticed how it lacks features that the older and cheaper printer had. Also performs poorly compared to the older one. It's not that i'm a dissatisfied customer that got a malfunctioning product...it works as predicted, but it's just a shadow of the products that used to be. It doesn't even have manual duplex printing and other features the old had.

Besides printing i've also had some dealing with your HP laptops. Poor products i must say.

Since i believe in the free market and competition...i will boycott every HP product as of now. I don't think i need to mention that i wont recommend one single HP product to would-be buyers. I'm going to recommend them only products from competing companies.

Until you start making quality products again, you won't be seeing money from this consumer and neither from as many as i can persuade off of HP.

Yours sincerely,

xxx



Dobljeno:

Thank you for taking the time to email HP. We're sorry to hear you're unhappy with the features of your newer printer. There are many printers to choose from, each with unique features to meet the needs of different users. This is why it's advisable to compare before making ones final purchase.

Your email has been forwarded to the appropriate people within Hewlett-Packard.
Regards,
CEO Customer Relations



Moj majhen prispevek za "free market".
  • spremenil: imagodei ()

BALAST ::

Your email has been forwarded to the appropriate people within Hewlett-Packard.

Vržen v smetnjak pa res. Regards FUC*ER! :))

s1m0n ::

Ma mogoče še je prišel na bel papir vendar bil takoj uničen ali pa kam založen :)

D3m ::

Dobro. Ker model printerja? :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

BALAST ::

Al ma veze? On se je obrnu na CR zarad vtisa slabe predstave. Pa če so mu skor generično odgovoril pol veš, da se ne sekirajo.

Gray_Warden ::

Since i believe in the free market and competition...i will boycott every HP product as of now. I don't think i need to mention that i wont recommend one single HP product to would-be buyers. I'm going to recommend them only products from competing companies.

Kaj pa naj HP na to odpiše? si pričakoval da te bodo na kolenih prosili da še naprej kupuj njihove produkte?

V celem mailu nisi napisal niti 1 podrobnosti, le jamral si da se pred nakupom nisi dovolj pozanimal kaj dejansko kupuješ. Zraven si vpletel še laptope in omenil da so slabi, nisi pa pojasnil zakaj tako meniš.

Vsekakor so ti odpisali veliko kvalitetneje kot si ti pisal njim.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

ne, najbrž je pričakoval voucher za tri nove printerje. Samo fantje pri HPju niso vedeli, katerega je nazadnje kupil in mu niso hoteli dati na voucher enakega...
Kaj si sploh hotel s tistim mailom?

guest #44 ::

Printer je neka jajca za 70 EU. Prejšnji printer, ki je bil kupljen za 9000SIt (ca 37EU) je imel manual duplex printing, izbira barv, kvalitete tiskanja, papirja,...

Ta sedanji ima ene tri opcije...v advanced. Bog ne dej, da bi podpiral obojestransko printanje. Zdej morem ročno, dat print odd/even pages. Skratka neopravičljivo, da nimajo takih osnovnih funkcij, glede na njihove prejšnje izdelke. Pa btw, nikjer ne piše na specifikacijah kake opcije ima.

Glede HP prenosnikov pa je kolegu pa prjatlci po letu uporabe crknu dvd, pa še glasen je (sicer malce starejši HP model). Ta novi pa sem tudi slišal, da niso nevem kaj.
V segmentu okol 500 EU se men zdi, da konkurenca ponuja več.

Sicer mail je bil bolj namenjen, da se mal povprašajo kje ga serjejo, kot pa neko specifično kritiko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Zheegec ::

Printer brez manual duplex? To je itak samo softwersko O_o
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

guest #44 ::

Res je softwersko, ampak moj stari deskjet je lepo sprintal najprej lihe, nato me opozoril naj obrnem liste in ponovno vstavim ter nadaljujem z printanjem. Sprintal mi jih je lepo vn v pravilnem zaporedju. Sedaj morem bodisi uporabit opcijo od worda, da mi printa duplex ali ročno print odd/even, ter še print back to front. Skratka, katastrofa, da so te funkcije vrgli vn iz novih serij. Seveda, vrgli so vn še ostale, kjer si lahko natančneje izbiral dpi,...
Skratka, da cenejši printer je ponujal več kot novejši printer, se mi zdi neopravičljivo. A ni poanta, da vedno evolviramo ne devolviramo?!

Pa naj omenim, da ta nov je občutno bolj glasen od prejšnjega, ter več časa rabi da se zažene. Vsaj ima, cancel print gumb...vsaj neki.

Še vedno ne razumem kako lahko računajo tolko za eno kartušo. Z 25 EU sem sprintal cirka 140 črnobelih strani. Kaj ima barva notri zlati prah ali kako? A prodajajo printerje pod ceno?
Uporabniški vmesnik od HPja pa je posmeha vreden, anbašen z miljon neuporabnimi gumbi, zraven pa ti tudi brez opcije izključitve inštalira še mnogo nesnage (photo creations,...).
Skratka...o preprosti a dovolj veliki uporabniški izkušnji, nimajo pojma.

HP pa je znano, da je dobil malce krila. Treba mal nagajat, da ne bo previsoko zletel.

A sem omenu kaka groza je iskat specifikacije po HPjevih straneh?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Gray_Warden ::

Torej, praviš da so vrgli ven stvari ki se jih itak da nastavit v officih ko daš NATISNI (tam so neprimerno lažje dostopne saj so le 1 klik stran)? V tistih opcijah se da nastavt katere strani naj natisne (lihe ali sode), v nastavitvah tiskalnika se pa POVSOD da nastavt s kakšnim DPI naj printa.

Koliko strani naredi kartuša se da pogledat na internetu....pač pogledaš katero kartušo printer potrebuje in malo pobrskaš.

Skratka, namesto da si pisal na hp in sem na forum bi se rajši zmenil s trgovcem za zamenjavo artikla s katerim nisi zadovoljen.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Mah, brez veze.

Brez detajlov. Mail tipa "vaši produkti smrdijo" ni nič posebnega. Mail sam zase ne govori nič o tem ali je dober uporabnik dobil v roke debilen izdelek ali pa je fenomenalen izdelek prišel v roke debilu.

Oboje je čisto možno pri velikih serijah.
On the journey of life, I chose the psycho path.

blackmack ::

Vedno sem bil pristaš HP-ja. Ampak to kar prodajajo zdaj pa je katastrofa. Mehanizmi novih OfficeJetov so nareti kot bicikli. Skoraj ni razlike kot pri onemu za 80€. Plastik fantastik deli. In potem ni čuda da so problemi že z potegom papirja. To pa vem, ker jih servisiram. Da se o podpori gonilnikov ne bi pogovarjal. Že res, da ko pride novi os so driverji že noter, ampak s tistimo porabi 1x več barve in printa ziher 3x počasneje. Printaš samo črn tekst, spodaj pod črkami pa še daje barvno podlago. Osebno sm si zdaj kupil EPSONA in morem rečt da je dosti bolj robusten in tih proti HP-ju, čeprav so včasih bili daleč zadaj. Pa še driverje rihtajo za nove OSe, da ne izgubiš 3/4 funkcij z native.

Brane2 ::

S tem se strinjam.

Delajo platik fantastik. Včasih je HPjevo ime imelo neko posebno težo.

Ko si rekel "imam HPja", si bil frajer. Pa naj je šlo za merilni inštrument ali pa čisto navaden kalkulator.
On the journey of life, I chose the psycho path.

PecenkA ::

Canoni primerljivega cenovnega razreda so hitrejši glede na enakost specifikacij, manj časa porabijo za ogrevanje in čiščenje, imajo več možnosti in se manj kvarijo. Pri laserjih je pa še vedno HP špica. Govorim iz izkušenj z nekaj 20 tiskalniki.

BALAST ::

Tebi pa ne verjamem niti besede, Canon smrdi!

dolenc ::

Uf kaj vse vidiš, kupi nekdo nekaj, za kar upa da ima določene stvari, nakar je razočaran ker tega nima, kljub temu da mu ni noben oblubil tega :D

In zato je znamka fuj in fej, ker si kupec ni vzel 5min da prebere kaj sploh kopuje :D

In potem še stisne mail proizvajalcu v katerem navaja, da je sam debil in niti ni vedu kaj je sploh nabavil, je pa pričakoval več od produkta :D

nejcek74 ::

Tudi jaz se spomnim svojega razočaranja ko sem šel z odličnega CP 1700 na 3x dražjega BJ 2800 s precenjeno mrežno kartico. Počasen, slab tisk, stalni problemi z mrežno povezavo. Pa ko misliš da ne more biti slabše, še dodatno zajebejo z univerzalnimi gonilniki za nove OS.
Je pa sranje ker gre za segment, kjer praktično ni konkurence. Barvni A3 s hitrim in poceni izpisom ter dodatnimi predali. Laserci so vsi nekajkrat dražji, epson nima nič, canon pa v glavnem tudi ne.

r0ker ::

Butasto izveden nakup, butast mail, butast naslov teme, butast rant,... Butast človek?

imagodei ::

V skladu s 27.členom Pravil sem popravil naslov teme.
- Hoc est qui sumus -

tony1 ::

Gray_Warden je izjavil:

Torej, praviš da so vrgli ven stvari ki se jih itak da nastavit v officih ko daš NATISNI (tam so neprimerno lažje dostopne saj so le 1 klik stran)? V tistih opcijah se da nastavt katere strani naj natisne (lihe ali sode), v nastavitvah tiskalnika se pa POVSOD da nastavt s kakšnim DPI naj printa.


Tiste wordove nastavitve niso vredne počenega groša. :8)

Pithlit ::

It's called consumerism... build products that last less so people buy more.

Pa ne dela sam HP tega. Ampak kar vsi po vrsti... tudi uni k z računalništvom nimajo skoraj nič. Recimo mali gospodinjski aparati, veliki aparati, avti...

Ne vem zakaj je nekdo presenečen zaradi tega. Moja mami ima en nikakav mikser že od kar pomnim (kakih 30 let). Mi smo v 10ih letih zamenjali 3. Televizorji? Hja un 25 let star crt od grundiga v dnevni staršev še kar veselo dela. Jaz sem pa že na tretjem (priznam... LCD sem kupila zaradi prehoda na digitalni signal).

Meni je logično da bodo izdelki za podobno ceno vedno 'slabši'. Vsaj dokler bo naša družba temeljila na potrošništvu. Tudi to mi je jasno da neke premium kvalitete na trgu ni več... razen če gremo v butične izdelke (z butično ceno). Tisti random printer za 300€ ni nič bolj kvalitetno narejen kot un za 70€. Je hitrejši, ima več bombončkov... in to je to. Barve porabi tam-tam. Energije tudi. Šoferji pa tudi niso pisani ekskluzivno zanj.
Life is as complicated as we make it...

Tear_DR0P ::

It's called consumerism... build products that last less so people buy more.

v resnici se proizvaja ceneje, zato da je na voljo več ljudem - seveda pa ceneje pomeni manj materiala in slabše materiale, kar posledično lahko prinese hitrejši crkot. prodajo pa se pospešuje z dodajanjem vedno novih funkcij.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tiskalnik HP P2015

Oddelek: Strojna oprema
12657 (423) freesty
»

Obojestransko tiskanje - Office

Oddelek: Pomoč in nasveti
101046 (903) He-Man
»

Računalnik ne najde tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
102159 (2068) Miro-Slav
»

Obojestransko tiskanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
92617 (2343) bluefish
»

ročno obojestransko printanje na laserskem printerju

Oddelek: Strojna oprema
92972 (2852) roli

Več podobnih tem