Forum » Pomoč in nasveti » Črke pogona in particij
Črke pogona in particij
Storm ::
Mi lahko nekdo razloži, kako bi jaz določeni particiji dal fiksno črko pogona. Namreč:
trenutno imam disk razdeljen na C in E, to pa zato, ker se mi vedno dodaten 8gb disk uturi pod črko D. Če ga dam ven, se mi E spremeni v D in nobena igerca ne dela, ker comp misli, da je vse na E.
Ergo: rad bi dodelil particiji, ki je sedaj pod E fiksno črko E, ki bi ostala tudi ko bi stari disk dal ven. Ker ne nameravam vsega na novo instalirat.
Zakaj mi stari disk vrine vmes med C in E????
Danke mu šen tistemu, ki bo pomagal.
trenutno imam disk razdeljen na C in E, to pa zato, ker se mi vedno dodaten 8gb disk uturi pod črko D. Če ga dam ven, se mi E spremeni v D in nobena igerca ne dela, ker comp misli, da je vse na E.
Ergo: rad bi dodelil particiji, ki je sedaj pod E fiksno črko E, ki bi ostala tudi ko bi stari disk dal ven. Ker ne nameravam vsega na novo instalirat.
Zakaj mi stari disk vrine vmes med C in E????
Danke mu šen tistemu, ki bo pomagal.
kuglvinkl ::
hint in ne vem, če je pravi, tako da naj me kdo popravi, če se motim. Drugi disk se ti uturi, ker imaš gor bootable particijo. Torej, z fdsikom jo odstrani in težav bo konec.
Your focus determines your reallity
gumby ::
na drugem disku ne smeš imeti primarne particije. pri črkah pogonov so najprej vse primarne, nato pa vse logične particije...
pretvori particijo na drugem disku v logično (partitionmagic ali kaj podobnega) ali pa jo zbriši in ustvari namesto nje podaljšano particijo in nato logično (fdisk)
pretvori particijo na drugem disku v logično (partitionmagic ali kaj podobnega) ali pa jo zbriši in ustvari namesto nje podaljšano particijo in nato logično (fdisk)
Storm ::
Hvala za nasvete, sicer za amaterja, kot sem jst tale fdisk pa logične particije niso čist logična zadeva, ampak bomo urihtali.
....pol pa napišem v prošnje za job, da obvladam delo z računalnikom....lol.
....pol pa napišem v prošnje za job, da obvladam delo z računalnikom....lol.
Hypno ::
Najbol enostavno je diske premapat z PartitionMagic-om, od verzije mislim, da 5.0 navzgor :)
Ma en proggy notr DiskMapper pa delas kar ces :)
Ma en proggy notr DiskMapper pa delas kar ces :)
schurda ::
Jaz bi tudi nekaj vprašal. XP-ji so CD-ju dodelili D, drugi particiji na disku pa E. Kako se da to kaj zamenjat?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
root987 ::
fdisk. kako narest particije???
1-1, 1-2, 1-3, 1-3, 1-3, 1-3(ponavli 1-3 glede na stevilo particij ki jih želoš)
pa še razlaga:
1-1 ->ustvari primarno particijo
1-2 ->ustvari podaljsano particijo
1-3 -> ustvari logicne particije(torej d:, e:, ...)
še kaj???
1-1, 1-2, 1-3, 1-3, 1-3, 1-3(ponavli 1-3 glede na stevilo particij ki jih želoš)
pa še razlaga:
1-1 ->ustvari primarno particijo
1-2 ->ustvari podaljsano particijo
1-3 -> ustvari logicne particije(torej d:, e:, ...)
še kaj???
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
gumby ::
na drugem disku ni pametno delati primarne particije, ker se bodo spet pomešale črke...
primarno je treba imeti samo na prvem disku za boot - na drugem disku naj bo samo ena podaljšana (extended) particija in v tej logični pogoni... tako bodo črke particij po vrsti...
za CD-ROMe (in tudi vse ostale virtualne zadeve - RAMdisk, itd.) pa je pametno uporabiti malo "višje" črke (recimo R: za prvi CD-ROM) - tako bodo te ostale nespremenjene, če se bo dodal kakšen disk
primarno je treba imeti samo na prvem disku za boot - na drugem disku naj bo samo ena podaljšana (extended) particija in v tej logični pogoni... tako bodo črke particij po vrsti...
za CD-ROMe (in tudi vse ostale virtualne zadeve - RAMdisk, itd.) pa je pametno uporabiti malo "višje" črke (recimo R: za prvi CD-ROM) - tako bodo te ostale nespremenjene, če se bo dodal kakšen disk
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gumby ()
Sodom ::
partition magic
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back
future turns to past, been sent to hell and back
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilna razdelitev diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1619 (1311) | dronyx |
» | Problem s particijami.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1404 (1275) | vojkoz |
» | pomoč pri fdiskOddelek: Pomoč in nasveti | 995 (928) | blue96 |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2375 (1746) | BlackHole |
» | WinXP- kako dodaš/sparticioniraš/sformatiraš nov HDD ?Oddelek: Programska oprema | 1770 (1551) | andrej |