Forum » Mobilne tehnologije » Windows Phone 7
Windows Phone 7
Temo vidijo: vsi
sdgfsdfas ::
100€ če maš srečo, ker zdej se kar nekak razvedlo da so lumnie "zastarele" zaradi prihoda win phone 8
martincek1 ::
martincek1 je izjavil:
matrix2>zato pa prodajam svoj telefon WP7, že dva meseca in ga nobeden noče niti za drobiž!!!
Na bolhi sta samo dva telefona čez 200€. Rabljen ni vreden čez 100€. Tam za 90€ ga prodajaj preko bolhe, pa bo šel zelo hitro.
wp7 telefoni negrejo preko bolhe nikakor, ni vazno kaki je pa ce gres po ceno drugih.....poklice nobeden. Kolk bi bila realna cena lumie 710 kupljene 18.4 letos zelo malo rabljene, brez praske?
Tako kot je rekel wetox... če se preko bolhe prodaja 15 dni stara Lumia 710 brez kakršnekoli praske z dodatno kupljenim etuijem za 130€...
... pa še SAR vrednost 1,30 WTF??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()
cekr ::
Ljudje imajo takšne pakete, da dobijo telefone telefone zastonj oz. za par € potem gredo pa takoj v akcijo, ko jim poteče vezava. Zato pa lahko potem telefone poceni prodajajo. Če bi pa nekdo kupil telefon za polno ceno, ga pa ne bi kar tako prodajal.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Yoda Master ::
Kar se LG Optimusa 7 tiče, ne vem kake cene prčakujete, da boste dobil, na bolhi je en nov 240 pa en rabljen 230€ lol.
Lahk pa za 160€ s poštnino, novega zapakiranga dobiš:
http://www.handyshop.de/hersteller/lg/4...
Tako da za rabljenga pričakovat več je mal utopija.
Lahk pa za 160€ s poštnino, novega zapakiranga dobiš:
http://www.handyshop.de/hersteller/lg/4...
Tako da za rabljenga pričakovat več je mal utopija.
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.
deyco5 ::
Očitno vam nekaj ni jasno pri prodaji pametnih telefonov... Paketi in operaterji so zastavljeni tako, da se VELIKO bolj splača sklenit / podaljšat naročnino za 2 leti, ker imaš vsega polno vključenega za nek fiksni strošek. Poleg tega še vsaki 2 leti NOV AKTUALEN phone, ki je do naslednjega aneksa celo v garanciji (po novem 2 leti). ZAKAJ HUDIČA bi potem nekdo hotel preko bolhe kupir RABLJEN telefon za par sto evrčkov, če itak rabi zraven tega met določen paket namenjen optimalni komunikaciji (paketi s prenosom podatkov!!!) itd.? Ko pa tak paket vzame pa dobi za par 100 evrčkov še zelo nov in aktualen telefon... Komu to ni jasno? Treba se je sprijaznit da je življenjska doba pametnih telefonov NAJVEČ 2 leti. Ko podaljšaš in vzameš novega, pa starega preprosto vržeš na odpad! Isto je z računalnikami in vso današnjo tehnologijo!!!
Lonsarg ::
Zdaj je vedno bolj v praksi pri vedno več paketih/operaterjih, da subvencije praktično ni. Ceno pa potem znižaš z opcijami, torej efektivno govorimo o nakupu na kredit pri operaterju. Vsak pametni si pa lahko prepračuna, koliko ga bo ta kedit v roku 2h let stal.
Tilen ::
@deyco5
Žal se motiš. Niti približno se ne splača. Me pa veseli, da so še vedno taki, ki tako razmišljajo, kot ti. Vsaki 2 leti (3 ali 4) mi namreč omogočite nakup novega telefona visokega cenovnega razreda brez dodatne vezave za dejansko relativno ugodno ceno.
Žal se motiš. Niti približno se ne splača. Me pa veseli, da so še vedno taki, ki tako razmišljajo, kot ti. Vsaki 2 leti (3 ali 4) mi namreč omogočite nakup novega telefona visokega cenovnega razreda brez dodatne vezave za dejansko relativno ugodno ceno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
darkolord ::
ZAKAJ HUDIČA bi potem nekdo hotel preko bolhe kupir RABLJEN telefon za par sto evrčkovNičkolikokrat smo že videli, koliko problemov imajo potem takšni, ki kupujejo subvencionirane aparate, potem pa želijo zamenjati paket in/ali operaterja, ko jih obstoječi nategne ali ostali ponudijo precej ugodnejše pakete.
Sam recimo navadno kupim rabljen eno generacijo star telefon višjega razreda (ki ga v paketih ni več mogoče dobiti ali pa ga sploh ni nikoli bilo), obenem pa ostanem brez vezave in lahko kadarkoli prekinem naročniško razmerje, če mi ne ustreza.
Potem praviš, da bom brcnil v temo, ko bom kupil 2 meseca staro Omnio 7 za 130€ preko bolhe? :D
martincek1 je izjavil:
Potem praviš, da bom brcnil v temo, ko bom kupil 2 meseca staro Omnio 7 za 130€ preko bolhe? :D
Ne, ne boš. Če ti bo zadeva služila, je čisto OK.
Za 130 EUR je tole super. ;)
Zgodovina sprememb…
To je bil recmo temu odgovor na post deyco5 :D Valda je to top-buy za 130€ in za WP7 loverja.
;-) ::
@deyco5
+1
Nikoli se več ne zavežem z naročnino. Bolj se mi splača kupit telefon preko bolhe, odlično ohranjen, in ker se jih hitro naveličam jih lahko prodam naprej povečini še z dobičkom.
Jinto ::
Jinto
Je Cortex A15 dejansko že zunaj v kaki napravi ?
Ne, ni ga še zunaj. Bi mogu napisat Qualcomm Krait namesto A15, ki pa je (naj bi bil) performančno tam tam in ga že dobiš v par telefonih.
http://www.moneycontrol.com/news/techno...
sleby ::
ce se kdo slucajno zeli znebit kake omnie 7, W ali wp7 htcja.. ravno kupujem nadomestni telefon, dokler wp8 ne izide.
Ne strinjam se s tezo, da kupujem tel na kredit, ker podaljsam narocnino za 2 leti!!! Kaj zdaj boste rekli da imate free telefon in MOBI kartico not al kak? Konkretno moj primer: imam ORTO U NULO in opcijo MINI, ter mobilni 201. Mesecna poloznica je 25 € in NIKOLI VEC (ali pa 2x na leto)! S tem da pokurim skoraj 1.000 sms vsak mesec, skoraj 200 min v druga omrezja in nekaj malega v simobil, na 3g sem VES CAS, tudi ko mi poveze wifi ga ne izklapljam. Ogromno uporabljam maile in app 24ur... V tem paketu imam torej vse kar potrebujem za mesecno komunikacijo in ce zraven tega dobim se cenejsi tel. Vsaki 2 leti??? Tak paket bi itak rabo, to vam skusam dopovedat, nov tel je sam plus! Res me zanimajo opcije ko nekdo kupi free tel, kaki paket pol uporabljate da se vam to bolj splaca...
Orto v nulo z 3GB dodatkom/mesec free za 2 leti, spotoma sem telefon poturil enemu idiotu in mu ga mastno zaračunal :D
A kdo ve, oz. je ze kje uradno kdaj bi naj Tango najavil svoj prihod na nasih ekranckih? ponekod namrec ze prejemajo posodobitve... (simobil, omnia 7)
Ted ::
Ne strinjam se s tezo, da kupujem tel na kredit, ker podaljsam narocnino za 2 leti!!! Kaj zdaj boste rekli da imate free telefon in MOBI kartico not al kak? Konkretno moj primer: imam ORTO U NULO in opcijo MINI, ter mobilni 201. Mesecna poloznica je 25 € in NIKOLI VEC (ali pa 2x na leto)! S tem da pokurim skoraj 1.000 sms vsak mesec, skoraj 200 min v druga omrezja in nekaj malega v simobil, na 3g sem VES CAS, tudi ko mi poveze wifi ga ne izklapljam. Ogromno uporabljam maile in app 24ur... V tem paketu imam torej vse kar potrebujem za mesecno komunikacijo in ce zraven tega dobim se cenejsi tel. Vsaki 2 leti??? Tak paket bi itak rabo, to vam skusam dopovedat, nov tel je sam plus! Res me zanimajo opcije ko nekdo kupi free tel, kaki paket pol uporabljate da se vam to bolj splaca...
Upam si stavit, da dobiš na tem paketu telefon pri Simobilu za praktično isto ceno kot ga uspeš dobiti v prosti prodaji in na operaterja nisi vezan z aneksom. Če kupuješ telefone višjega cenovnega razreda seveda.
Mah...
A kdo ve, oz. je ze kje uradno kdaj bi naj Tango najavil svoj prihod na nasih ekranckih? ponekod namrec ze prejemajo posodobitve... (simobil, omnia 7)
A je dejansko na Simobilu kdo ze dobil update?
Invictus ::
MS bi zmagal če bi za 30 USD/EUR ponudil nadgradnjo WP7 telefonov na WP8.
Ampak telefoni so kljub svoji ceni 300 EU in naprej postali precejšen potrošni material.
Ampak telefoni so kljub svoji ceni 300 EU in naprej postali precejšen potrošni material.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ne razumeš. Če bi šlo ohraniti polno funkcionalnost WP8, bi nadgradnjo izvedli. Brezplačno.
Zgodovina sprememb…
A se kaj ve, kakšne ima Nokia plane z Lumio za naprej?
Bor H ::
Microsoft's senior marketing manager for Windows Phone, Greg Sullivan, says that it's not impossible to port WP8 on older devices, but the cost of doing that would be very high and the benefit very little - WP8 enables multi-core support, higher resolution screens, NFC, microSD card support and so on, none of which will make a difference on the legacy hardware.
GSMArena: http://www.gsmarena.com/heres_why_curre...
LuGi ::
Ramon dekers ::
Se mogoče komu bolj sanja kaj izbrati: Lumio 710 ali N900? Vem da ima N900 meego OS pa vseeno.
Načeloma mi je pa win phone dobra zadeva, telefon teče gladko, nič ne šteka, kljub temu da je malo aplikacij. Ima pa seveda lumia 710 brezplačno doživljensko navigacijo.
Načeloma mi je pa win phone dobra zadeva, telefon teče gladko, nič ne šteka, kljub temu da je malo aplikacij. Ima pa seveda lumia 710 brezplačno doživljensko navigacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Upam si stavit, da dobiš na tem paketu telefon pri Simobilu za praktično isto ceno kot ga uspeš dobiti v prosti prodaji in na operaterja nisi vezan z aneksom. Če kupuješ telefone višjega cenovnega razreda seveda.
Ok, saj tokrat bom res zadnjič komentiral na to temo, ker se sploh ne tiče WP7 teme (pač mnenje na podlagi prejšnjih postov)...
KONKRETEN PRIMER: Ko sem leto in pol nazaj NAROČIL (ker ga še ni bilo v slo) OMNIA 7 pri simobilu je bila redna cena okoli 690 € (nekaj takega če ne celo več)... Jaz sem ga s podaljšanjem in zgoraj omenjenimi dodatki dobil za 270 €! Nov telefon iz škatlice, praktično čisto frišen na trgu!!! Takrat prvo kot prvo rabljenega sploh ni bilo, cena novih free pa MIN 550 € in gor!!! Takšno ceno bi po mojem lahko dosegel (free seveda) šele po kakih 6 mesecih in še to za RABLJEN aparat (ne pa nov fizično, kot na trgu)... 6 mesecev pa sem itak moral plačevati ISTO naročnino (25 €) na drugem pametnem telefonu (ker se nočem odpovedat vsej komunikaciji...
Še enkrat: Ne vem kje je tukaj logika čakati na free telefon, ki je v bistu zastarel ko doseže primerno ceno, hkrati pa ponudniku (simobilu) plačevati naročnino, ki jo itak moraš imeti??? ZAKLJUČEK: Vsi smo dali okoli 250 - 300 € za telefon, s tem da sem ga jaz imel NOVEGA FRIŠNEGA AKTUALNEGA, vi pa rabljenega ali pa novega, 1 leto starega (zastarelega), naročnino pa se strinjamo, da jo imamo vsi (eni pač niste vezani 2 leti - AMPAK JO KLJUB TEMU REDNO PLAČUJETE)...
Hehe, tako je pač moje mišljenje, mogoče imam celo prav :)...
Glede UPDATE (Slo_Matej) pa sem seveda mislil na TANGo, saj 7.8 ne bo pred oktobrom, ko pride 8
;-) ::
Cene skoraj novih telefonov na bolhi so tako smešne da se ti ne splača vezat za 2 leti zarad telefona. Če podaljšaš vezavo brez telefona pa se lahko odklopiš od simobila kadarkoli, sedaj se nemoreš.
IgorM ::
Prodam omnia w, če je slučajno kdo zainteresiran.
Prodajam, ker grem na xperio active, ne da se mi več paziti na telefon :)
Prodajam, ker grem na xperio active, ne da se mi več paziti na telefon :)
Cene skoraj novih telefonov na bolhi so tako smešne da se ti ne splača vezat za 2 leti zarad telefona. Če podaljšaš vezavo brez telefona pa se lahko odklopiš od simobila kadarkoli, sedaj se nemoreš.
A res? Cene katerih aparatov pa so smešne? ZASTARELIH, kot sem ti prej pisal. Cene aparatov, ki so stari leto in več po izidu so komaj primerljive s tistimi, ki jih dobiš pri podaljšanju za AKTUALEN aprat! Vzemi trenutni primer GALAXY S3... Za kolk ga dobiš Fre najcenej novega(to primejaj ne pa 1 leto zastarel telefon, halo!), če ga pa danes rabiš ne čez eno leto!!!
LukaSLO ::
Sedaj ne razumem. Najprej bo posodobitev na 7.6 Tango? Kako, saj se govorimo samo še o 7.8 (s tem konec posodabljanja WP7). Kaj pa sploh prinaša 7.6 Tango?
LukaSLO ::
Je pa Nokia dala na voljo posodobitve + nove aplikacije za družino Lumia:
http://www.nokia.com/global/support/sof...
flameir ::
Je pa Nokia dala na voljo posodobitve + nove aplikacije za družino Lumia:
super, ravno to je bii zame velik minus, da lumia ni znala interneta oddajat. sej s prihodom 7,8 bom pomoje imel čist vse, kar rabmm na telefonu, tako da mi je prav vseeno a bo pisal 8 al 7,8.
primar ::
Imam spet eno vprašanje - mogoče glupo za nekoga ampak res ne vem kje sem ga mimo vžgal. Torej ko sem kupil Lumio 710 je, ko si odprl IE se pojavil tisti bingov zaslon, ki se je prilagajal zaslončku, ter imel še neke funkcije za prepoznavati muziko pa QR kode če se ne motim. Po nekaj dneh pa se mi odpira neka druga verzija Binga - ampak je mobile, vendar se nikakor ne prilagaja zaslonu pa tudi tistih dodatnih funkcij ni.
Upam da sem koliko toliko razumljivo napisal. Prosim za pomoč.
LP
LP
_Dormage_ ::
Imam spet eno vprašanje - mogoče glupo za nekoga ampak res ne vem kje sem ga mimo vžgal. Torej ko sem kupil Lumio 710 je, ko si odprl IE se pojavil tisti bingov zaslon, ki se je prilagajal zaslončku, ter imel še neke funkcije za prepoznavati muziko pa QR kode če se ne motim. Po nekaj dneh pa se mi odpira neka druga verzija Binga - ampak je mobile, vendar se nikakor ne prilagaja zaslonu pa tudi tistih dodatnih funkcij ni.
LP
Tiste dodatne funkcije so omogočene samo ko imaš nastavljen IE na US.
primar ::
LP
Ja to bi pa lahko blo, ker sem spreminjal...hvala!
LP
SLO_Matej ::
LP
Ali na UK.
Tam pod Settigs -> region+language -> Browser & search language.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 276781 (181542) | clix |
» | Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 84849 (51269) | Ciklamen |
» | Kateri telefon?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10102 (8801) | SLO_Matej |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30420 (24583) | leiito |
» | Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 22356 (19711) | Tilen |