» »

Windows Phone 7

Windows Phone 7

Temo vidijo: vsi
««
3 / 57
»»

Malajlo ::

Hmmmm... Pps odpre.
Res pa imam Exchange zadaj.

_Dormage_ ::

js osebno je izjavil:

@Dormage problem je, če od računalniško dokaj napismenega sošolca dobim po mejlu ene zadeve v .doc formatu. Sem mrzel dokler ne pridem do računalnika!

Sej razumem, imamo vsi te probleme, ampak sošolca pripravit na uporabo novejših tehnologij ne gre drugače kot, da mu enostavno onemogočiš uporabo starejših.
V razvojnem procesu je najbolj mučna stvar podpora/vzdrževanje programske opreme sploh, če je ta zastarela.

Zgodovina sprememb…

js osebno ::

Sej vem, ampak naj**** pa samo jaz. Še nekaj, javna uprava ima še vedno obvestila (in podobne zadeve) v .doc formatu. Malo me skrbi tole :(

darkolord ::

Meni lepo odpira .doc.

Uhm, false alarm. Izgleda da samo iz dropboxa noče odpirat datotek. Drugje pa zna. Troll phone.

Matic1 ::

ja. to lahko tudi jaz potrdim. iz dropboxa ne odpre .doc. Iz Skydriva b.p.

SLO_Matej ::

Se pridruzujem mnenju deyco5 in ostalim. Tudi jaz sem zelo zadovoljen in priporocam naprej ter nitu ne pomislim v uporabo cesa drugega.

Starejse formate meni odpira normalno, vendar se mi zdi, da jih mora za urejanje pretvoriti v novejse, ce ne prej pa vsaj pri shranjevanju. Se ne spomnim tocno sedaj.

Kako pa je kaj z Eduroam na Mangu?

Eduroam še vedno ne dela.
Imam to srečo, da lahko gledam log fajle in WP7 se uspešno autenticira potem pa kr dropa connection iz neznega razloga.
Od MS podpore sem dobil, da mora bit omogočen MS-CHAP in tudi je, ampak nič ne pomaga.
Mango ni spremenil nič!

Prve težave z Mangotom.
Ne vem, če je softwarska napaka, ampak teden dni uporabe mangota so nastopile težave z baterijo.
Včeraj pred spanjem sem Omnio 7 dal na polnjenje in kazalo je, da se polne.
Zjutraj je še kar kazalo, da se polne ko sem ga izštekal pa je napisal, da je battery low.
Zamenjal sem polnilec in ga 3 ure polnil prek USB-ja in je še vedno battery low.
Reštartal sem OS in ne pomaga.
Telefon še kar dela, ampak kaže, da je baterija 1%!

Je kdo slišal za podobne težave ?
Kakšna ideja?

Update:
Našel delno rešitev.
Izkaže se, da je softwarska napaka in očitno celo pogosta.
Po nasvetih iz klik kaže baterijo kot polno, ampak kljub temu na njej utripa srček, ki naj bi pomenil, da je baterija kritično prazna.

Tilen ::

Kje pa pise, da gre za softwersko napako? Večinoma pišejo o tem, da se lahko to pojavi pri polnjenju telefona preko PC-ja, če je le ta v sleep mode ali kaj podobnega. Eden je napisal, da je vzel baterijo ven, spihal in dal nazaj not in je bilo potem vse OK.

Kaj pa če battery saving (Mango only) izklopiš in resetiraš telefon? Se še vedno enako pojavlja?

Yep, I had the same and landed here seeking help. I took out the battery and blew (the blowing probably doesn't matter) and it went from appearing below-half full to totally full.

From what I read here, I suspect 2 different problems. One is indication of charge, and the other (if it exists) is not charging well via USB. So far no other real problems with this phone, which I like a lot, except for the damn search button launching Bing when barely touched. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ni potrebno, da piše, da je softwarska napaka. Je pa povedano, da hardwarsko ni nič narobe z baterijo.

It seems that the software does not always reliably report the charge status.

Iz tega sklepam, da je baterija OK sem jo tudi dal na voltmeter in je kul.
Če ni črno je pa belo a ne?

Drugače power saving mode še nikoli nisem uklopil. Reset telefona ne pomaga.
Še kar je narsisen srček, da je baterija low!

Naj ne bo pomote, telefon dela in to že več ur brez problemov...
To je tudi indikator, da je napaka softwarska.

Kaj pa če se je sam vklopil? Ker tisti srček imam jaz samo, če vklopim power saving mode. Privzeto bi morali biti afaik obe možnosti izključeni. Glede na to, da ti prikazuje srček to pomeni, da imaš aktivirano vsaj eno od teh dveh možnosti. Če pa res nimaš nobene in ti še vedno to prikazuje potem pa ne vem. Bo potrebno počakati na kak uraden fix.

Po dolgem igranju uziganju, ugasanju telefona in powersaving mode. Je končno prišel nazaj na normalo.
Recept kako rešiti ni točno jasen za začetek pa baterijo ven dat in spihat povezave.

NoBody- ::

Torej ali ze obstaja fix za htc trophy,ki bi resil tezave z caller id, namrec v kolikor nimas country code prefix ti ne prepozna kontakta v imeniku in te fora. Kolikor sem gledal po netu je precej perec problem to

Lp

boremeister ::

NoBody- je izjavil:

Torej ali ze obstaja fix za htc trophy,ki bi resil tezave z caller id, namrec v kolikor nimas country code prefix ti ne prepozna kontakta v imeniku in te fora. Kolikor sem gledal po netu je precej perec problem to

Lp

Jaz imam podobne težave s trophyem že od samega začetka, največja fora pa je, da se mi zdi, da enkrat dela ok, drugič spet ne... Sem nekako predvideval, da je napaka na strani ponudnika(?), SiMobila, sicer pa se pri meni dogaja, da imam v imeniku kontakte s "prefixom", torej +386, ob dohodnem klicu pa je izpisana telefonska številka brez "prefixa". Sem pa rešil težavo tako, da imam določene(!) kontakte shranjene z in brez "prefixa"...

LuGi ::

Neuradno resis ce uproabis registry hack

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Uradno? Ker so neka čudna pota za unlock sedaj ko sem na mango :)

BladE_ ::

Kako nastaviš svoj mp3 za zvonenje? Ali je uporaba Zune nujna za sync slik in glasbe? Aplikacija za bližnjico do wi-fi, mobile on/off? Caller ID, da ne omenjam(bo treba zgleda unlockat)? Katera aplikacija je vsaj malo uporabna in je free(razen Flashlight)? Kako nastavim ozadje(ne lock screen ozadje)? Za Dropbox sploh ni ustrezne aplikacije? File Explorer?

Malce kasneje se spravim googlat za vsemi temi vprašanji, naj vidim kakšni odgovori bodo...

Nočem preveč kritizirat ampak tale WP7 je trenutno polizdelek... je pa zelo "smooth" ampak na trenutke ga malce "zašteka"...
Akcija - Reakcija

BladE_ je izjavil:

Kako nastaviš svoj mp3 za zvonenje? Ali je uporaba Zune nujna za sync slik in glasbe? Aplikacija za bližnjico do wi-fi, mobile on/off? Caller ID, da ne omenjam(bo treba zgleda unlockat)? Katera aplikacija je vsaj malo uporabna in je free(razen Flashlight)? Kako nastavim ozadje(ne lock screen ozadje)? Za Dropbox sploh ni ustrezne aplikacije? File Explorer?

Malce kasneje se spravim googlat za vsemi temi vprašanji, naj vidim kakšni odgovori bodo...

Nočem preveč kritizirat ampak tale WP7 je trenutno polizdelek... je pa zelo "smooth" ampak na trenutke ga malce "zašteka"...

Ne se tako hitro jezit. WP je kul.

Greva po vrsti.

Kako nastaviš svoj mp3 za zvonenje?

Mango: How to Make Custom Ringtones For Your Windows Phone

Ali je uporaba Zune nujna za sync slik in glasbe?

Uradno, da.

Aplikacija za bližnjico do wi-fi, mobile on/off

Marketplace --> ConnectivityShortcuts (free)

Kako nastavim ozadje(ne lock screen ozadje)?

Ozadje česa bi pa spremenil? Okence v katerih imaš recimo People hub ipd? Afaik gre tukaj spreminjati samo theme (barve).

Katera aplikacija je vsaj malo uporabna in je free(razen Flashlight)?

Jaz imam tele :

Adobe Reader
Youtube Lazyworm
Amazon Kindle
CardStar
DailyDilbert ;)
Ebay
Facebook
Fantasia painter
FML :)
gMaps
Radio Hub
Timer
Wikipedia
Wpirc
Gold Live!
MyStocks Portfolio
iHaveAPet :D
Jack Of Tools
Send To WP7
24.com novice
Restavracije v bližini

Pa še kaj bi se našlo :)

File Explorer?

WP7 (uradno) ne moreš uporabljati kot USB ključ.

Caller ID

Imam Omnio 7 in mi deluje bp - za številke shranjene v people hub seveda.

je pa zelo "smooth" ampak na trenutke ga malce "zašteka"

Kateri telefon imaš? Glede na opisane težave s caller ID predvidevam, da gre za HTC? Posodobljen na Mango? Meni Omnia deluje vedno tekoče (tudi pred Mango posodobitvijo).

Zgodovina sprememb…

SLO_Matej ::

Na moji Omnii 7 dela WP7 vedno hitro in tekoče. Št. klicočih oz. ime, če ga imam v People hub vedno prikaže.

Zadnjič sem nekje v šali slišal HTC-jev workaround za Caller ID in sicer, da si dodaš enako številko 2x (tam kjer se ti ta napaka pač pojavlja). Enkrat z 00386 in drugič z +386 k enakemu imenu. Bi pa HTC to v kratkem naj popravil. Če se ti res mudi potem številke sinhroniziraj v Live račun ter jih na računalniku popravi/dopolni in sinhroniziraj nazaj na telefon. Beden workaround ampak deluje pa. :P

Zgodovina sprememb…

@BladE_ Nekatere aplikacije trokirajo. OS sam gre pa kot po maslu ;)

Master Chief ::

Imam WP7 Omnio, pa mi ne pomaga niti no-do , niti mango, niti ananas niti nic, ce jaz telefona ne moren ODKLENIT.Uporabljam navigacijo in XBOX LIVE igre, ki jih lahko uporabljam le ce je odklenjen. Ne mislim pa pri tako dragem telefonu uporabljat nemih cunga lunga appsov z adsi, zato me zanima kdaj bo na voljo unlock za mango (ta Chevron labs). Sedaj imam v.7008 in bom tam ocitno ostal dokler ne bo unlocka. Sicer imam preko DreamSparka odklenjen telefon, ampak kolikor vem velja 1 leto samo, ampak je se Chevron za rezervo.

Torej, kako je z unlockom? Je torej res da dev. unlock preko DreamSparka velja le 1 leto? V nasprotnem primeru bo pomagala le jabolka.

Unlock je na voljo že od prvega dne po izidu Mango posodobitve.

[GUIDE] INTEROP-UNLOCK for MANGO

Zgodovina sprememb…

Master Chief je izjavil:

Imam WP7 Omnio, pa mi ne pomaga niti no-do , niti mango, niti ananas niti nic, ce jaz telefona ne moren ODKLENIT.Uporabljam navigacijo in XBOX LIVE igre, ki jih lahko uporabljam le ce je odklenjen. Ne mislim pa pri tako dragem telefonu uporabljat nemih cunga lunga appsov z adsi, zato me zanima kdaj bo na voljo unlock za mango (ta Chevron labs). Sedaj imam v.7008 in bom tam ocitno ostal dokler ne bo unlocka. Sicer imam preko DreamSparka odklenjen telefon, ampak kolikor vem velja 1 leto samo, ampak je se Chevron za rezervo.

Torej, kako je z unlockom? Je torej res da dev. unlock preko DreamSparka velja le 1 leto? V nasprotnem primeru bo pomagala le jabolka.

Kaj pa ima Xbox live veze z odklenjenim telefonom?

trek@s ::

Tilen je izjavil:

Unlock je na voljo že od prvega dne po izidu Mango posodobitve.

[GUIDE] INTEROP-UNLOCK for MANGO

A je že kdo tole testiral? Deluje tudi, če prej nisi imel odklenjenega?

Malajlo ::

moji diag tooli so 0628. kam to paše?

Hm eno vprašanje za lastnike HTC Trophy. Danes sem opazil da mi pri gumbu išči desno spodaj, ko malo bolj pritisnem, se sliši nekakšen "škripanje" oz. kot da ni dobro zaslon pritrjen. Na preostalih delih se to ne dogaja. Še ima kdo ta problem?

Telefon ni star niti mesec dni, kupljen pri simobilu. Lahko uveljavljam kakšno garancijo?

Lp

LuGi ::

Malo je lufta, da. Tudi ce menjas bos dobil istega..mene sicer ne moti in ga ze imam od maja.

ZaLoMaT ::

Veliko novih posodobitev pri Mangotu, a kakorkoli spet so tu slabe stvari. Sam imam Omnio 7 in sem mnenja da se je kvaliteta OS (sedaj Mango poslabšala!!) doživel sem freezeee, prej se to ni nikoli zgodili in na trenutke je mobilnik malce čuden, vključen Data Connection a podatkovno omrežje se ne vključi - potreben reset.
Pred Mangotom, mobilnega telefona nisem ugasnil 4mesece in je vse delovalo kot na začetku sedaj pa ni več vse tako bleščeče.

Yoni ::

NoBody- je izjavil:

Hm eno vprašanje za lastnike HTC Trophy. Danes sem opazil da mi pri gumbu išči desno spodaj, ko malo bolj pritisnem, se sliši nekakšen "škripanje" oz. kot da ni dobro zaslon pritrjen. Na preostalih delih se to ne dogaja. Še ima kdo ta problem?

Telefon ni star niti mesec dni, kupljen pri simobilu. Lahko uveljavljam kakšno garancijo?

Lp

Jaz nimam teh problemov. Enak telefon, enak operater...

Matic1 ::

@zalomat: glede ponovnega vključitve data povezave. Meni se je to dogajalo tudi pre-Mango. Sem izključil data povezavo in ko sem jo vključil je ni vzpostavilo. Pomagalo ni nič drugega kot ponoven zagon telefona. Sicer ne vedno, se je pa zgodilo sigurno 1 od 10 primerov.
Glede freezanja pa se je tudi že meni pri mangotu to pojavilo ampak sem siguren, da zaradi ene aplikacije. Mi jo je zagnalo - vse ok, problem je bil ko sem prestavil na drugo aplikacijo in potem nazaj v prvo takrat je začel telefon freezat in na koncu vrgu ven v main meni. Potem je še bil malo počasen, tiles so se počasi nalagali. Se mi zdi, da ko jo je v backgroundu dokončno zaprlo, čez kake 15 sekund je spet telfon začel normalno delat. Tista aplikacija večinokrat dela ok, se pa zgodi na vsake kvatre, da zafreeza telefon. Sklepam, da je malce slabše napisana...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matic1 ()

Cooper ::

Namesto ugašanja telefona ob nevzpostavitvi podatkovnega prenosa, vklopite in izklopite letalski način (v nastavitvah). Je mnogo hitreje, kot pa ugašanje.

Yoni je izjavil:

NoBody- je izjavil:

Lp

Jaz nimam teh problemov. Enak telefon, enak operater...

Hvala za odgovor, grem v ponedeljek na si.mobil uveljavljat stvarno garancijo.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoBody- ()

deyco5 ::

A kdo ve kje bi se lahko glasnost alarma prilagodila? Včasih je bila glasnost povezana s splošno glasnostjo telefona, sedaj pa je očitno ločena, ker vjutro nahara na polno, tak da niti poležavat več ne morem (ko mi piska v ušesih) :)...

Hvala za namig (oz. če je že kdo odkril to nastavitev..

RazzorX ::

KONČNO smo dočakali:

Navigon za WP7, onboard maps:

http://wmpoweruser.com/navigon-gps-navi...

70 USD. Lepa.

RazzorX ::

Niti ni tako drago. Verjetno precej kvalitetna navigacija, katero kupiš enkrat in dokler imaš WP7 sistem dobivaš posodobitve zastonj. Mislim, da se splača.

cultsays ::

Zanima me kako je s kupovanjem aplikacij. Cudi me da je tako malo govora o tem.
Sam sem poikusil že par predlaganih rešitev, vedno neuspešno. Imam US Live račun,
a mi ne sprejme nobene kartice. Včeraj sem poizkusil še z Mywirecard (nasvet s tega foruma) ampak očitno ima kartica "nemško poreklo" (predvidevam?). Ali so jo nemara že zablokirali kot Enropay? Bi stvar delovala če si odprem Nemški Live račun?

Kakršenkoli nasvet je dobrodošel, ker se stem ubadam že par mesecev. :/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cultsays ()

erkgheoruugh ::

Evo jaz lahko dam svež odgovor.
Pred tednom, dvema sem se tudi jaz ukvarjal s tem in ni šlo skozi na noben način.
S pomočjo uporabnika Lugi (vsaj mislim, da je bil on) ter googla sem končno zadevo rešil.

Gre pa zato, da moraš vpisati nek naslov. V mojem primeru angleški, ker imam angleški live account podatke o plačilu. To lahko narediš direkt v telefonu, ko klikneš buy in te vpraša za podatke o kratici ali pa v live accountu na strani od zune.

Bistveno pa je, da je poštna številka in kraj točen, ker izgleda, da preverja ravno to.
Se pravi slovenski mastercard, slovenski imetnik kartice, vse je šlo skoz, samo, da je poštna št. in kraj angleški (realen).

Kaj pa visa bo prijela na isti način?

Ne, zal to ni to, ker seveda je to najprej kar sem poizkusil. Tudi vceraj z mywirecard kartico. Mora biti neka povezava tudi s kreditno kartico. Morda je tvoja označena za mednarodno (odvisno od banke?), ne vem. Ali pa UK računi niso tako striktni (zasledil sem ze da je ljudem z UK racunom delovalo).

Obstajajo rešitve s tem
http://www.moneybookers.com/app/

cultsays je izjavil:

Ne, zal to ni to, ker seveda je to najprej kar sem poizkusil. Tudi vceraj z mywirecard kartico. Mora biti neka povezava tudi s kreditno kartico. Morda je tvoja označena za mednarodno (odvisno od banke?), ne vem. Ali pa UK računi niso tako striktni (zasledil sem ze da je ljudem z UK racunom delovalo).

Ja pa si spremeni račun v angleškega. Nekaj klikov pa si tam, če misliš, da je to problem. Se mi pa zdi, da Visa ni navadna kreditna kartica, ampak deluje na principu predplačila. Mogoče je to problem.

Ja, ok, jasno, ampak glede na to da je za to potrebno narediti hard reset,
bi bilo fino vedeti ali bo stvar potem funcionirala. :D
Ima kdo drug kakšno idejo?
Drugače zamenjam kar v nemški račun, pa kar bo bo. :|

cultsays je izjavil:

Ne razumem. Kakšen hard reset. Greš v nastavitve, zbrišeš en live račun in ustvariš drugega z drugimi podatki. Prej spremeniš še podatke o lokalizaciji (locale daš na zaželjeno regijo).

KtMw ::

Jaz imam od začetka (od julija) nastavljeno regijo na Italija, in sem prejšnji teden (že Mango) prvič testno kupil SW za 2,99€ (Angry Birds). Ne vem, zakaj mi prej ni uspelo, v accountu na marketplace.com sem nekako nastavil bivališče pod Trieste, Italia :)

Zakaj tega nisem že prej naredil - morda sem bil le površen, vendar se mi je zdelo, da zahteva med podatki za account tudi italijansko davčno številko ali nekaj takega :|, sedaj pa to ni bilo zahtevano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KtMw ()

KtMw ::

Živjo, je komu že uspelo naslednje glede Mango update-a, s kakršnimikoli nastavitami regije in jezika:

-tethering brez da bi bilo potrebno iti v "skriti" menu?
-Internet connection sharing - npr. 3G v WiFi Access point?
-obstaja sploh način FM oddajnika?
-Sprememba default iskalnika iz Bing -> Google brez da bi po registru šaril?
-SSH in Telnet free aplikacije, ne da bi bile "časovno omejene"?
-Maps - imajo dodatne nastavitve le v primeru, da se naredi lokalizacija jezika brskalnika v USA, še kako drugače?
-shrani določen kontakt na SIM kartico?
-VCF kontakta po SMS že zna prikazati,ne pa še shraniti - je komu uspelo?

LP

erkgheoruugh je izjavil:

cultsays je izjavil:

Ne razumem. Kakšen hard reset. Greš v nastavitve, zbrišeš en live račun in ustvariš drugega z drugimi podatki. Prej spremeniš še podatke o lokalizaciji (locale daš na zaželjeno regijo).

Ja, v idealnem svetu edino logicno, ne. Zal ni tako. Prvi Live account je fiksen in ga zbrise samo hard reset. Ostale lahko brises in dodajas po mili volji, prvega ki si ga vnesel pa ne. ;((

KtMw je izjavil:

Jaz imam od začetka (od julija) nastavljeno regijo na Italija,

Vse bolj se mi dozdeva da je z EU accounti vseeno lažje. Meni pri US accountu ni uspelo nic podobnega,
pa sem poizkusil mnogo variant z različnimi karticami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cultsays ()
««
3 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347276762 (181523) clix
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32684846 (51266) Ciklamen
»

Kateri telefon?

4910099 (8798) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030416 (24579) leiito
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

9422352 (19707) Tilen

Več podobnih tem