» »

Windows Phone 7

Windows Phone 7

Temo vidijo: vsi
««
17 / 57
»»

SuperKobeD ::

Pa ne uporabljat besede "jailbreak", ker si potem folk to napačno razlaga. To je samo odklep, da imaš enake pravice kot razvijalci (pač nalaganje aplikacij, dostop do registrov pa še par malenkosti).
[With the lights out]

LuGi ::

No rly?

Jailbreak - Jailbreaking is the name given to the process used to modify the operating system running on an iPhone, iPod touch, or iPad to allow the user greater control over their device, including the ability to remove Apple-imposed restrictins and install apps obtained through means other than the official App Store

Torej? Odstranis zascito in lahko namescas aplikacije drugje (.xap).

Jailbreak.

Unlocked -- Unlocked is the term used to describe mobile phones that are not tied to a particular service provider in order to be used

Torej ni odklep ampak jailbreak

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

martincek1 ::

LuGi je izjavil:

Torej ni odklep ampak jailbreak

Srsly?

Še sreča da ni tega postopka na iPhonu "iznašel" kakšen sexist in dal kakšno drugo ime. :)) S temi tvojimi citati nisi povedal ničesar, le dokazal svoje plitko razmišljanje.

Tilen ::

Posodobil Omnio 7 na Simobilu. Brez težav, Chevron unlock še naprej deluje bp.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Cooper ::

Tilen, ti je Zune sam javil možnost posodobitve? Jaz imam enako kot ti - Omnia 7, Simobil, Chevron unlock in mi ne posodobi.

Trinitron ::

OK, WTF?? V zadnjih par dneh sem poskusil v Zune vnesti tri različne kreditne kartice, vsakič neuspešno. In za vsak poskus mi je Microsoft odtrgal 1,25 EUR??!! Brez besed...

LuGi ::

HTC Trophy unbranded dva ni nazaj prejel nov update.. ansar rom ;)

Trinitron je izjavil:

OK, WTF?? V zadnjih par dneh sem poskusil v Zune vnesti tri različne kreditne kartice, vsakič neuspešno. In za vsak poskus mi je Microsoft odtrgal 1,25 EUR??!! Brez besed...

Ta znesek bos verjetno dobil nazaj.. priporocam da se obrnes na njihov support :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Cooper je izjavil:

Tilen, ti je Zune sam javil možnost posodobitve? Jaz imam enako kot ti - Omnia 7, Simobil, Chevron unlock in mi ne posodobi.

Telefon mi je javil in sem priklopil na kabel.

Matic1 ::

Jaz še nisem dobil updata. Omnia 7, simobil, unlock.

jizzer ::

Če je kdo updejtal telefon in je obdržal oni unlock, z linkom, ki si ga samo odprl, naj prosim sporoči!

Ne vem. Jaz imam 9$ uraden (omejen) unlock.

Matic1, kaj pa ročna posodobitev? Če greš preko Zune, ti vseeno ne najde?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

SLO_Matej ::

Tilen je izjavil:

Ne, meni še ne. Ampak ni problema. Kakšen dan bom že še zdržal. :)

Cooper ::

Meni je ravno zdaj uspelo s force updatom.

darkkk ::

Morda malo offtopic:
omnia 7 i8700
omnia w i8350
LG optimus 7

Kateri telefon predlagate, plusi, minusi, cena? (kolko je cena omnie w skupaj s paketom 2012 na mobitelu?). Koliko je omnia 7 zastarela?

Vzemi omnio. Tisto ki je cenajša. Oba telefona sta si zelo podobna, sedmica ima malo večji zaslon, W pa malo novejši hardware, ampak ni sedmica (zahvaljujoč zasnovi samega OS) zaradi tega nič kaj dosti počasnejša in še zdaleč ne zastarela.
[With the lights out]

Samsung Omnia 7 I8700

• ima največji zaslon (4"), zato tudi najmanjšo ločljivost, ki pa se ne izkaže za problem, je pa zaslon Super AMOLED

• nima Gorilla Glassa, zato hitreje dobiš kakšno praskico

• nima sprednje kamere

• 1 GHz procesor ter Adreno 200 grafični čip

• 8 (pri nas večinoma te) ali 16 GB prostora

• brez podpore DLNA

• HSDPA do 7,2 Mb/s

• http://www.gsmarena.com/samsung_i8700_o...

Samsung Omnia W I8350

• ima najmanjši zaslon (3,7"), zato tudi največjo ločljivost, tudi ta ima zaslon tipa Super AMOLED

• ima Gorilla Glass

• ima sprednjo VGA kamero

• 1,4 GHz procesor ter Adreno 205 grafični čip

• ima 8 GB prostora

• brez podpore DLNA

• HSDPA do 14,4 Mb/s

• http://www.gsmarena.com/samsung_omnia_w...

LG Optimus 7 E900

• ima 3,8" zaslon, ki pa je navadni TFT LCD

• ima Gorilla Glass

• nima sprednje kamere

• 1 GHz procesor ter Adreno 200 grafični čip

• ima 16 GB prostora

• podpira DLNA

• HSDPA do 7,2 Mb/s

• http://www.gsmarena.com/lg_e900_optimus...

To naj bi bile (bistvene) razlike med napravami. Sedaj se moraš odločiti samo kaj ti več pomeni (boljši, večji zaslon, hitrejši procesor, več spomina, podpora DLNA-ju, sprednja kamera itd.). Naj ti namignem samo to, da tudi pri šibkejšem procesorju telefon dela bliskovito (ne se preveč ozirati na to, kako je pri Androidih), v zahvalo odličnemu OS-u, kot je že bilo povedano eno objavo višje.

Bor H ::

Jst bi vzel Omnio W. Zakaj? Ker je nova generacija in lahko pričakuješ posodobitve leto dlje od omnie 7 in optimus 7. Če pa želiš na cheap skos pridt pa poišči kje Trophy, so se dobili tudi za 200€ brez vezave.
Kar se pa cene Omnie W tiče, če mal brskaš po strani od mobitela dobiš nekje podatek: Nakup subvencioniranega mobilnega telefona za Paket 2012 je možen iz Splošno prodajnih akcij, z
izbiro NAJNAJ Premium ali z izbiro Mobilni Internet Premium ali Mobilni Internet 100 MB Blackberry Premium.
V splošni akciji pa stane 280€

aerius ::

Jaz se tud nisem nic dobil glede update :| grrr

Robertos664 ::

Bor H je izjavil:

Jst bi vzel Omnio W. Zakaj? Ker je nova generacija in lahko pričakuješ posodobitve leto dlje od omnie 7 in optimus 7. Če pa želiš na cheap skos pridt pa poišči kje Trophy, so se dobili tudi za 200€ brez vezave.
Kar se pa cene Omnie W tiče, če mal brskaš po strani od mobitela dobiš nekje podatek: Nakup subvencioniranega mobilnega telefona za Paket 2012 je možen iz Splošno prodajnih akcij, z
izbiro NAJNAJ Premium ali z izbiro Mobilni Internet Premium ali Mobilni Internet 100 MB Blackberry Premium.
V splošni akciji pa stane 280€

trophy je v vseh pogledih slabši od omnie 7. najbolj se to pozna pri ekranu in ohišju.ne vidim razloga zakaj bi tudi hotel omnio w pred 7, sploh če je 150€ dražja. na omnii 7 dela vse gladko. mogoče največja prednost, vsaj zame, je gorilla glass.

lp

Trophy je cenej, vedno je bil cenej kot Omnia. Mogoče ne tolk pomembno ampak HTC nikoli ni imel problemov z WP7 updejti za razliko od Samsunga. Pa če pazljivo pogledaš sem napisal "Če pa želiš na cheap skos pridt...", pač je Trophy najcenej WP7 telefon (bil).
In ja, vem da na Omniji dela vse gladko in tega niti ne mislm zanikat (imam WP7) ampak nihče ne ve kaj se bo zgodilo čez eno leto, bomo s prvo generacijo WP7 telefonov še dobival updejte? Se bo zgodil isto kot pri iOSu ko dobiš vedno manj novosti? Ne vemo, zato bi jst vzel raj novo generacijo, ne zarad samega HWja.

Robertos664 ::

omino 7 dobiš z malo sreče na bolhi za 200€ novega.

No bolhe ne gledam, tistim "nov, samo odprt" ne verjamem, če pogledaš amazon.de je Trophy 220€, Omnia 7 pa 300€. Pa niti ni važn, jst zagovarjam al najceneje prejšnje generacije, ali pa novo generacijo.

darkolord ::

Mogoče bo malo smešno, ampak ne gre spregledati še HTC HD2, če se kje ugodno pojavi. Ima velik zaslon, WP7 na njem deluje odlično, na voljo je malo morje "domačih" fully-unlocked ROMov, ...

darkkk ::

@darklord:
se pravi, da bi na hd2 gonil wp7, čeprav je OS telefona w6.5 ? Vredno razmisleka.

Hvala vsem za odgovore, da razložim dilemo:
Podaljšati "moram" pogodbo bodisi pri simobilu za paket orto oz. pri mobitelu vzeti 2012 paket, to avtomatsko pomeni bodisi omnio 7, bodisi omnio w (ampak resno se mi ne daje skoraj 300€ zanjo + menjava operaterja... ) oz. optimus 7. Med temi se mi zdi omnia bolj "dodelana" od LG-ja

_Dormage_ ::

LG je pomoje najslabše kvalitete od vseh aparatov prve generacije.
Sem ga mel v roki in ni primerjave z Omnio7
Omnia W pa tudi pravijo, da je kul nisem pa probal.
Noki-je bi prišle prav :D

Windows Mobile 6.5 se ne more primerjati z Windows Phone (7). Na HTC HD2 uradno ni mogoče namestiti Windows Phone. Neuradno vse funkcije niso podprte. Vsekakor odsvetujem to možnost.

Tilen: katere funkcije točno pa niso podprte?

Govora je seveda o neuradnem nalaganju WP7, deluje pa odlično.

Tilen je izjavil:

Ne vem. Jaz imam 9$ uraden (omejen) unlock.

Evo probal danes. Ne najde mi updata. Unlockal sem telefon samo z unim linkom.

btw a še komu Omnia dlje časa nalaga strani v IEju?. Meni se zdi, da mi občutno dlje nalaga strani kot nekaj časa nazaj. Možno, da je povezano s tistim unlockom?

darkolord je izjavil:

Tilen: katere funkcije točno pa niso podprte?

Govora je seveda o neuradnem nalaganju WP7, deluje pa odlično.

Nisem šel raziskovat, le hitro sem pogooglal za HTC HD2 WP problems in sem naletel na nekaj negativnih komentarjev za katere sedaj vidim, da so precej stari. Če ti deluje vse normalno, vključno z Marketplace in brez freezanja potem vzamem to seveda nazaj. Nisem želel, da bi si kdo ustvaril napačno mnenje o WP na "nekompatibilni" napravi, ker OS res deluje dobro.

js osebno ::

Sploh tale zadnji update je naravnost fantastičen. OS sam deluje še bolj kot po maslu, včasih sploh nima časa prikazati animacij :>

Sem si tudi sam lastil HD2 s "pohekanim" Windows Phone 7 in sem bil z delovanjem zelo zadovoljen, vendar sem sedaj kupil pravi Windows Phone (Nokia Lumia) in razlika je kot dan in noč. HD2 ima precej slabšo odzivnost zaslona na dotik, zatika se veliko bolj, deluje precej počasneje in sploh ni primerljiv s "pravim" Windows Phone.

Zgodovina sprememb…

HD2 ima precej slabšo odzivnost zaslona na dotik, zatika se veliko bolj, deluje precej počasneje in sploh ni primerljiv s "pravim" Windows Phone.
To je že vse davno popravljeno. Med HD2 in Lumio 800 ni v delovanju nobene opazne razlike (razen v kakšnih aplikacijah, kjer se malo več procesorske moči pozna).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Mitja358 ::

Omnia 7 + Simobil se pravkar posodablja.

Jaz sem tudi danes posodobil. Je zjutraj Omnia 7 sama javila, da je na voljo posodobitev.

ZaLoMaT ::

Kaj pa prinaša ta update?

Je kdo posodobil z mobilnikom ki ima WindowBreak - interop unlock?

Evo meni je danes javil. Mam windowbreak unlock. Javim kako se bo končalo.

sleby ::

hd2 ima identicen hardware kot hd7, nevem zakaj nebi wp7 normalno delal. je pa res, da nimam izkusenj, govorim le na podlagi tega, kar sem prebral. ker pa je hd2 poleg kvalitetne izdelave vsestranski telefon (gor imas lahko wm6.5, wp7 ali android) je priljubljen pri raznih modderjih in zato so tudi cene rabljenih kar okoli 200 eur.
drugace tudi jaz gledam kaj bi si vzel in je tale omnia w zelo mamljiva, skoda, ker ima malo majhen ekran. preden bo pa kksn nov model z wp7 pri nas bo pa itak spet pol leta okoli. titana ocitno ne bo..

Po kakem sistemu pa dajejo ven te updejte? Očitno ni vezano na operaterja, ker sem jaz (Simobil+Omnia7) dobil update že prvi dan. U bistvu vedno dobim update še isti ali pa naslednji dan, medtem ko nekateri čakajo tudi po več tednov.
[With the lights out]

hd2 ima slab zaslon na dotik (zazna le dve točki, minimalna zahteva za wp7 je 10) in pa ima slabši grafični procesor. Izkušnja je precej slabša in ne govorim na pamet, sem testiral oba telefona en zraven drugega.

RazzorX ::

Ima še kdo kak problem z Omnio 7? Namreč meni se telefon ugaša na random, kar velikokrat na dan. Zelo moteče, ampak če ga nesem na servis bom spet 4 tedne brez telefona.

Ne. Mi je pa enkrat prišlo nekaj v tisti micro USB vhod in je ves čas javljalo da se polni/ne polni/polni/ne polni, sem spihal in je bilo rešeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

RazzorX je izjavil:

Ima še kdo kak problem z Omnio 7? Namreč meni se telefon ugaša na random, kar velikokrat na dan. Zelo moteče, ampak če ga nesem na servis bom spet 4 tedne brez telefona.

Imam tudi jaz ta problem, vendar sem namenoma potiho čakal na ta update, ki je prišel včeraj, vendar težava ni odpravljena.

Opazil pa sem, da se Omnia 7 ponavadi zelo, zelo segreje preden se restarta, včasih celo obtiči na začetnem zaslonu z napisom Samsung Omnia 7. Potem treba ugasnit z gumbom in spet prižgat. Predvsem se to rado dogaja ob igranju iger, kadar je telefon bolj obremenjen ali kadar se polni. Tudi jaz razmišljam o kontaktiranju servisa, vendar ne bi rad, da mi ponovno namestijo OS, ker bi tako ostal brez kakšnih podatkov (npr. pogovor v Messages hubu, nekaj imam tudi shranjenih iger itd.).

Morda je težava tudi v sami bateriji - namreč opail sem, da če se med večjo obremenitvijo močno segreje in restarta, se zna zgoditi da pokaže, da je baterija skoraj povsem prazna, kljub temu, da je bilo še kakšne pol ure prej, stanje baterije več kot 50%. Baterija pa je tudi precej vroča, če odpreš pokrovček in jo vzameš ven.

Včeraj se mi je dejansko med posodobitvijo pregrela, če temu lahko tako rečem in se restartala sama od sebe. Tako, da sem posodobitev moral kasneje, ko se je ohladila, ponoviti.

ZaLoMaT je izjavil:

Niti ne vem točno kaj prinaša. Lahko prebereš na njihovi strani. Meni je npr. spremenil switch za vklop 3g signala. Zdaj nimam več switcha ampak dropdown meni, kjer izberem 3G ali edge. Unlock mi je ostal, vsaj mislim glede na to, da še vedno lahko poganjam homebrew aplikacije.

RazzorX ::

SLO_Matej je izjavil:

RazzorX je izjavil:

Imam tudi jaz ta problem, vendar sem namenoma potiho čakal na ta update, ki je prišel včeraj, vendar težava ni odpravljena.

Opazil pa sem, da se Omnia 7 ponavadi zelo, zelo segreje preden se restarta, včasih celo obtiči na začetnem zaslonu z napisom Samsung Omnia 7. Potem treba ugasnit z gumbom in spet prižgat. Predvsem se to rado dogaja ob igranju iger, kadar je telefon bolj obremenjen ali kadar se polni. Tudi jaz razmišljam o kontaktiranju servisa, vendar ne bi rad, da mi ponovno namestijo OS, ker bi tako ostal brez kakšnih podatkov (npr. pogovor v Messages hubu, nekaj imam tudi shranjenih iger itd.).

Morda je težava tudi v sami bateriji - namreč opail sem, da če se med večjo obremenitvijo močno segreje in restarta, se zna zgoditi da pokaže, da je baterija skoraj povsem prazna, kljub temu, da je bilo še kakšne pol ure prej, stanje baterije več kot 50%. Baterija pa je tudi precej vroča, če odpreš pokrovček in jo vzameš ven.

Včeraj se mi je dejansko med posodobitvijo pregrela, če temu lahko tako rečem in se restartala sama od sebe. Tako, da sem posodobitev moral kasneje, ko se je ohladila, ponoviti.

Ja danes sem šel na servis in je rekel, da bojo ponovno naložili OS. Seveda to ne pride v poštev, zato telefona nisem pustil tam. Sem pa pogruntal da meni to očitno dela nek slab kontakt med baterijo in telefonom (vsaj pomojem), ker mi ga ponavadi ugasne med kakšnim lahkim udarcem po telefonu ali če "vržem" telefon na mizo.

Matic1 je izjavil:

ZaLoMaT je izjavil:

Niti ne vem točno kaj prinaša. Lahko prebereš na njihovi strani. Meni je npr. spremenil switch za vklop 3g signala. Zdaj nimam več switcha ampak dropdown meni, kjer izberem 3G ali edge. Unlock mi je ostal, vsaj mislim glede na to, da še vedno lahko poganjam homebrew aplikacije.

In kje se preklaplja med EDGE in 3G? Jaz tega nisem našel nikjer v nastavitvah.

RazzorX je izjavil:

SLO_Matej je izjavil:

RazzorX je izjavil:

Ja danes sem šel na servis in je rekel, da bojo ponovno naložili OS. Seveda to ne pride v poštev, zato telefona nisem pustil tam. Sem pa pogruntal da meni to očitno dela nek slab kontakt med baterijo in telefonom (vsaj pomojem), ker mi ga ponavadi ugasne med kakšnim lahkim udarcem po telefonu ali če "vržem" telefon na mizo.

Pa bi na novo namestili Mango oz. najnovejšo verzijo? Je kakšna možnost glede ohranitve osebnih podatkov? Ali bo za kaj takega treba počakati na WP8, kjer naj bi bilo za backup v SkyDrivu odlično poskrbljeno?

Sej lahko naredis backup prek zuna in pol povrnes nastavitve in vse.

PS: upam da to bere clan ki se odloca za nakup WP7 telefona in primerja s katerim modelom majo ljudje najvec tezav

Že, vendar ne bi pozabil telefona oz. z na novo naloženim OS ga zaznal kot novega?

Backup pa se da narediti samo med updatom, koliko vem. Ročno, kadarkoli bi se zaželel se ne da, ali pač?

Mimogrede, Omnia 7 je kljub temu odličen telefon. :)

Vprasanje, sicer je res da bi po restoru znal se problem povrnt, razen ce je res HW problem.

Itak, tut iPhoni so supr dokler jih narobe ne primes ;)

@matej: unlock+wp7root tools ali pa samsung tools. Jaz imam koncno normalen signal v stanovanju, ker lahko 3g izklopim. Itak mi je v stanovanju vseeno ker imam wifi vklopjen. Na terenu pa vklopim 3g za browsanje in sharanje povezave do tablice ali netbooka.
Zanimivo da pa je zenin LG imel moznost izbire signala po defaultu. Za tethering povezave sem moral pa flasnit nov ROM. Sem dal kar uradnega nizozemskega, ki ima po defaultu moznost izbire signale ter tudi sharanje povezave. Ta novi upadate je pa dobila celo par dni pred mano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matic1 ()

Malajlo ::

Ok, kje se G3 izklopi?
««
17 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347278931 (183692) clix
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32685599 (52019) Ciklamen
»

Kateri telefon?

4910299 (8998) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15031005 (25168) leiito
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

9422732 (20087) Tilen

Več podobnih tem