Forum » Loža » Linija 3G in različni tipi urbane
Linija 3G in različni tipi urbane
technolog ::
Prihaja čas, ko bi bom moral uredit prevoz. Odprla se je linija 3G, ki pelje do Grosupljega, vendar je mesečna namesto 17€ kar 55€.
Zdej pa podteme:
1 podtema: Zakaj taka neumnost? Ljudje iz Škofljice imajo tudi 17€ mesečno, tako da dejansko plačaš za tistih 10 kilometrov (ki še loči Škofljico in GR) razlike 4x ceno. Dejansko se zgodi ta anomalija, da od Ljubljane do zadje postaje, ki je še na Škofljici stane 80 centov enkratna karta, do ene postaje naprej proti grosuplju pa 2,30€. In to za par 100 metrov razlike.
Dejansko je Urbana namenjena 90 minutnemu prestopanju, vožnja LJ-grosuplje pa traja max 40 minut. Zakaj smo izjema? Zakaj ni 90 minut vožnje => 80 centov, ni važno kam??? Kje je tukaj logika?
2 podtema: Je mogoče imeti vrednostno urbano za linijo 3G? Kdo ve, kje na spletni strani LPP so te informacije?
Zdej pa podteme:
1 podtema: Zakaj taka neumnost? Ljudje iz Škofljice imajo tudi 17€ mesečno, tako da dejansko plačaš za tistih 10 kilometrov (ki še loči Škofljico in GR) razlike 4x ceno. Dejansko se zgodi ta anomalija, da od Ljubljane do zadje postaje, ki je še na Škofljici stane 80 centov enkratna karta, do ene postaje naprej proti grosuplju pa 2,30€. In to za par 100 metrov razlike.
Dejansko je Urbana namenjena 90 minutnemu prestopanju, vožnja LJ-grosuplje pa traja max 40 minut. Zakaj smo izjema? Zakaj ni 90 minut vožnje => 80 centov, ni važno kam??? Kje je tukaj logika?
2 podtema: Je mogoče imeti vrednostno urbano za linijo 3G? Kdo ve, kje na spletni strani LPP so te informacije?
- spremenil: technolog ()
mojsterleo ::
Zakaj razlika v ceni? Verjetno občina ni hotla subvencionirat razlike. Zoki je že dalj časa opozarljal na ta problem, nič novega. Za ostalo ne bi vedel.
St235 ::
LPP in cena za mestni prevoz je v pristojnosti mesta Ljubljana. Grosuplje je svoja občina tako ,da kljub temu da vozi fizično isti avtobus ne moremo govorit o istem mestnem prometu. Zakaj je cena takšna kot je pa vprašaj svojega župana.
Gladi ::
Se vid, rovtarji pa pamet. Zakaj kot prvo ne napišeš da je bila pred tem mesečna karta pri LPP med krajevnim prevozom 90€?
simpatija ::
Na 3G se lahko z vrednostno pelješ iz Lj do Škofljice, od tam naprej pa plačaš z gotovino do kamor greš. Ni enotna karta od Škofljice do Grosuplja, tako kot prej je cena glede na to kje greš dol.
Ko so linijo uvedli je bilo rečeno, da bodo uvedli drugo cono do konca leta in bo možno plačilo z vrednostno urbano na celi liniji. Takrat naj bi bilo tudi ceneje kot zdaj. Predvidevam, da je in datum uvedbe in cena odvisna od sodelovanja z občino Grosuplje.
Ko so linijo uvedli je bilo rečeno, da bodo uvedli drugo cono do konca leta in bo možno plačilo z vrednostno urbano na celi liniji. Takrat naj bi bilo tudi ceneje kot zdaj. Predvidevam, da je in datum uvedbe in cena odvisna od sodelovanja z občino Grosuplje.
Grosuplje je svoja občina tako ,da kljub temu da vozi fizično isti avtobus ne moremo govorit o istem mestnem prometu.
Škofljica pa ni svoja občina, ane? Zakaj so sploh šli v te spremembe, če ne moremo govorit o istem potniškem prometu? Sprememb ni nobenih, busi niso bolj pogosti, le bolj zabasani, ker pobiramo še celo ljubljano in vsak kot v grosuplju.
@simpatija: Ni enotna karta od Škofljice do Grosuplja, tako kot prej je cena glede na to kje greš dol.
Je enotna mesečna... Urbana tipa 3. Ampak je ista cena, ne glede kje greš gor.
Se vid, rovtarji pa pamet. Zakaj kot prvo ne napišeš da je bila pred tem mesečna karta pri LPP med krajevnim prevozom 90€?
90? Jaz sem plačeval 60€, sedaj je 5€ ceneje.
Torej, kakor sem jaz razumel je problem v tem, da Škofljica plačuje subvencijo, Grosuplje pa ne / oz.ne dovolj? Ker je čudno, da nekdo iz škofljica plača 17EUR za mesečno karto, nekdo 1km ven iz škofljice proti grosuplju pa 55EUR.
Zgodovina sprememb…
Gladi ::
90€ je bila v osnovi mesečna.Cena, ki si jo ti plačeval, je bila subvencionariana s strani države glede na dohodke v družini.
darkolord ::
Zakaj ni 90 minut vožnje => 80 centov, ni važno kam???Ja, to bi blo fajn, bi se lohk kr do Kopra zapelu za 80 centov!
@GladiTM: Mene ne zanima, kakšne ugodnosti imajo z novo ureditvijo penzionisti in zaposleni in tisti ki plačujejo polno mesečno, zanima me stališče študenta, za katerega se ni nič spremenilo. In ni bilo nič na dohodke v družini zaradi štipendije, ki izniči upoštevanje socialnega statusa. Sepravi plačujem standardno študensko vozovnico.
@darklord:
Vsekakor bi blo fajn! Če naredijo tako linijo, zakaj pa ne :) Če se lahko ljubljančan usede na enko in se lahko 90 minut fura gor pa dol nevem zakaj se ne bi tudi Koprčan. Sicer dvomim, da se v 90 minutah zapelješ s temi starimi busi do kopra, ampak pustimo to...
Nekako se mi ne zdi fer, da ljudje iz škofljice plačujejo 17EUR, vsi ostali ljudje iz naslednje postaje pa 55EUR. Če ni tako, naj me nekdo popravi.
Tole sem našel:
Finančni strošek za občino bo sicer na mesečnem nivoju znašal 21.000,00 EUR, ob tem, da se bo z naraščanjem števila potnikov prispevek občine zniževal. Finančni strošek je premo sorazmeren z dodatno prevoženo razdaljo glede na obstoječo linijo 3B (Lj - Škofljica).
Zakaj tudi cena ni premo sorazmerna?
@darklord:
Vsekakor bi blo fajn! Če naredijo tako linijo, zakaj pa ne :) Če se lahko ljubljančan usede na enko in se lahko 90 minut fura gor pa dol nevem zakaj se ne bi tudi Koprčan. Sicer dvomim, da se v 90 minutah zapelješ s temi starimi busi do kopra, ampak pustimo to...
Nekako se mi ne zdi fer, da ljudje iz škofljice plačujejo 17EUR, vsi ostali ljudje iz naslednje postaje pa 55EUR. Če ni tako, naj me nekdo popravi.
Tole sem našel:
Finančni strošek za občino bo sicer na mesečnem nivoju znašal 21.000,00 EUR, ob tem, da se bo z naraščanjem števila potnikov prispevek občine zniževal. Finančni strošek je premo sorazmeren z dodatno prevoženo razdaljo glede na obstoječo linijo 3B (Lj - Škofljica).
Zakaj tudi cena ni premo sorazmerna?
Zgodovina sprememb…
St235 ::
Kot smo ti že parkrat napisali vprašaj župana. Kako in kaj je škofljica dogovorjena z LPP in Jankovičem ne vem, vsekakor pa imajo boljši dogovor kot Grosuplje.
Javni potniški promet ni od boga dana dobrina, ki ti mora bit brezpogojno in vsepovsod zagotovljena pod enakimi pogoji. Zato se ljubljančan lahko za 80c vozi do nezavesti, med tem ko drugje za 90 minutno relacijo plačaš 10€.
Javni potniški promet ni od boga dana dobrina, ki ti mora bit brezpogojno in vsepovsod zagotovljena pod enakimi pogoji. Zato se ljubljančan lahko za 80c vozi do nezavesti, med tem ko drugje za 90 minutno relacijo plačaš 10€.
gendale ::
>Nekako se mi ne zdi fer, da ljudje iz škofljice plačujejo 17EUR, vsi ostali ljudje iz naslednje postaje pa 55EUR. Če ni tako, naj me nekdo popravi.
upraši svojega župana oziroma občinske svetnike
upraši svojega župana oziroma občinske svetnike
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
simpatija ::
Govorila sem o karti za 1x vožnjo, ne mesečni. Če se ne motim, je ta odvisna od relacije, ni za vse od Škofljice do Grosuplja 2.30? A ni mesečna 51EUR?
Mogoče so gledali število postaj? Od končne trojke na Rudniku do podaljšane do Škofljice jih je samo ene par, do Grosuplja pa malo morje.
Meni se zdi še vedno zelo fajn cena in še vedno je ceneje kot prej.
Mogoče so gledali število postaj? Od končne trojke na Rudniku do podaljšane do Škofljice jih je samo ene par, do Grosuplja pa malo morje.
Meni se zdi še vedno zelo fajn cena in še vedno je ceneje kot prej.
Sej ne rečem, da je za nekatere ceneje - ampak - jaz, ki že prej nisem imel urbane ne občutim razlike. To je nekako tako kot pri simobilu - ponudili so mi dodatno vožnje po ljubljani, ki jih bom mogoče kdaj rabil.
Zakompliciral so. Nepreceljivo je gledat vse te zmedene babice in froce, ki jih kontrolor nažene, da gredo plačat še drugo polovico karte oz jim napiše kazen, ker so kupili napačno urbano. :) Ampak jih ne obsojam tako butast sistem tudi jaz težko razumem.
Tema je over, treba se bo pač navadit, da so stvari včasih hudo nelogične. Kot naprimer da te pride ceneje, če kupiš dve vozovnici (gr > škofljica + škofljica > lj), kot pa eno samo (gr > lj). Za tam okoli 30 centov.
Zakompliciral so. Nepreceljivo je gledat vse te zmedene babice in froce, ki jih kontrolor nažene, da gredo plačat še drugo polovico karte oz jim napiše kazen, ker so kupili napačno urbano. :) Ampak jih ne obsojam tako butast sistem tudi jaz težko razumem.
Tema je over, treba se bo pač navadit, da so stvari včasih hudo nelogične. Kot naprimer da te pride ceneje, če kupiš dve vozovnici (gr > škofljica + škofljica > lj), kot pa eno samo (gr > lj). Za tam okoli 30 centov.
Zgodovina sprememb…
Alessudan ::
Ko so ustanovili linijo 3G so se župani zmenil da bojo ustanovil 3 cone. Če bi naprimer imel na mesečni karti cono 2 bi to pomenilo, da bi se lahko vozil od ljubljane do škofljice in obratno ali pa od škofljice do grosuplja in obratno. cene bi bile pa takšne: za cono 1 bi plačal 17 evrov(klasična kartica) za cono 2 bi plačal 35 evrov za cono 3 pa 55 eurov. potem pa so se odločili, da bi škofljica ustala v coni 1 (občina bi plačevala stoške zaradi spemenjene cene) in bi bile 2 coni. in tako je prišlo do tega da je zdaj cona 1 stane 17 evrov, cona 2(naj bi bila cona 3) pa 55 evrov. Zakaj se grosupljčani prtožujete, bodte vsaj mal veseli, da so vam znižal ceno karte.
Če mene uprašate je ta cela linija napredovala. Včasih so bile cene za prevoz iz grosuplja zelo visoke(linija 70) in zdaj je pa kr ugodno, pa se urbano smo dobili in nove avtobuse. Kar se pa tiče babic jih bodo morali pač vnuki naučit kako uporabljat urbano.
Če mene uprašate je ta cela linija napredovala. Včasih so bile cene za prevoz iz grosuplja zelo visoke(linija 70) in zdaj je pa kr ugodno, pa se urbano smo dobili in nove avtobuse. Kar se pa tiče babic jih bodo morali pač vnuki naučit kako uporabljat urbano.
Jst sm meu že od vedno karto tm okol 60€.
Kokr sm zdej opazu, je cena 1,20€ za enratno vožnjo (90 minut). Torej se mi sploh še splača kupovat mesečno???
Kokr sm zdej opazu, je cena 1,20€ za enratno vožnjo (90 minut). Torej se mi sploh še splača kupovat mesečno???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Imeti avtoOddelek: Loža | 8274 (6128) | jype |
» | Širitev občinske glavne cesteOddelek: Problemi človeštva | 3034 (2096) | MoDeR |
» | Kako do Grosuplja, če nimaš vinjete?Oddelek: Na cesti | 3802 (3234) | Gregor5816 |
» | Zakaj avtobusi in vlaki ne vozijo ponoči? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9235 (7927) | Pyr0Beast |