Forum » Elektrotehnika in elektronika » Temperaturni senzor (Arduino)
Temperaturni senzor (Arduino)
c0dehunter ::
Zdravo,
eksperimentiram z Arduinom in mi gre doslej zelo dobro. Zataknilo se mi je pri temperaturnemu senzorju:
Prva stvar je, da ima samo dve nožici (razen če tista srednja pikicia šteje kot nožica), medtem ko pri tutorialih uporabljajo take s tremi, kjer s srednjega preberejo vrednost.
Zato sem pomislil, da se uporablja na isti način kot fotorezistor (ignorirajte del z zvočnikom, ni pomemben, pomembna je samo spodnja polovica):
Tu je uporabljen 1.7K_OHM upor. Ne vem zakaj in to me bode. Če se temp resistor tudi uporablja na način kot je prikazan na zgornji shemi, kako naj zračunam kakšen upor potrebujem, če ne vem ne voltaže delovanja ne toka, da bi zračunal upor?
Če se ne uporablja na zgornji način, pa me tudi zanima kako ga uporabit.
P.S.: sem že skoraj priklopil tako kot je na shemi, pač le namesto fotorezistorja temperaturni rezistor - pa sem se zadnji čas premislil, da ne bi kaj skuril.
eksperimentiram z Arduinom in mi gre doslej zelo dobro. Zataknilo se mi je pri temperaturnemu senzorju:
Prva stvar je, da ima samo dve nožici (razen če tista srednja pikicia šteje kot nožica), medtem ko pri tutorialih uporabljajo take s tremi, kjer s srednjega preberejo vrednost.
Zato sem pomislil, da se uporablja na isti način kot fotorezistor (ignorirajte del z zvočnikom, ni pomemben, pomembna je samo spodnja polovica):
Tu je uporabljen 1.7K_OHM upor. Ne vem zakaj in to me bode. Če se temp resistor tudi uporablja na način kot je prikazan na zgornji shemi, kako naj zračunam kakšen upor potrebujem, če ne vem ne voltaže delovanja ne toka, da bi zračunal upor?
Če se ne uporablja na zgornji način, pa me tudi zanima kako ga uporabit.
P.S.: sem že skoraj priklopil tako kot je na shemi, pač le namesto fotorezistorja temperaturni rezistor - pa sem se zadnji čas premislil, da ne bi kaj skuril.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
- spremenilo: c0dehunter ()
Aljaz1980 ::
Brez oznake elementa, ti ne moremo svetovat.
Najverjetneje je pa temperaturno spremenljivi upor, samo ti ponavadi niso v TO92 ohišju.
Torej senzor zgleda natanko tako kot na zgornji sliki?
Pomoje bi si manj kompliciral življenje če bi uporabil LM35 ali pa DS18s20.
Najverjetneje je pa temperaturno spremenljivi upor, samo ti ponavadi niso v TO92 ohišju.
Torej senzor zgleda natanko tako kot na zgornji sliki?
Pomoje bi si manj kompliciral življenje če bi uporabil LM35 ali pa DS18s20.
Do senzorja sem prišel v trgovini z elektronskim materialom :)
Oznaka gor je:
81 210
W 84
In ja, je točno takšnega izgleda kot zgoraj na sliki.
Oznaka gor je:
81 210
W 84
In ja, je točno takšnega izgleda kot zgoraj na sliki.
int47, ja, verjetno bo to to. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Imp sistem 200, kako priklopiti ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8355 (2673) | AntonL |
» | TranzistorjiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3047 (1332) | bosmla |
» | programiranje procesorja (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 36619 (26020) | icek |
» | grelec za temperaturni senzor LM35Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2317 (2118) | pr2501 |
» | hardwareska upočasnitev fanovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1364 (1217) | TESKAn |