» »

Kaj storiti, če je zdravnik šalabajzer?

Kaj storiti, če je zdravnik šalabajzer?

harmony ::

Evo, da pošeram en primer, ki se je zgodil z mojo ženo.
Skratka žena je imela diagnozo nekaj podobnega epilepsiji.Enkrat pred 8 leti je padla v nezavest, EEG je pokazal epileptične spremembe ali kako se temu reče. In dobila je pač tablete proti epileptičnim napadom.

To je bilo v tujini, namreč v Slovenijo je prišla živet pred cc 2 leti. Skratka v 6 letih ni imela težav in je bila že v procesu zmanjševanja oz. popolne ukinitve teh tablet.

Nakar je prišla sem v Slovenijo in zgodba se je spremenila. Bila je na prvem pregledu pri novem nevrologu in takrat so bili izvidi "nenormalni", skratka za takšen izvid bi morala iti nazaj na terapijo, dokler se to ne porihta...

No ta nevrolog, če si to sploh zasluži takšen naziv, je rekel, da mora piti popolnoma druge tablete in da te katere je pila niso taprave. Hmmm...to mi je bilo čudno, saj jih je 6 let jemala in ni imela težav. Skratka rekel je, da te tablete ukine in da mora jemati druge, če se odloči za to ali pa da počakamo čez 2-3mesca na drug izvid. No pač ni minilo dolgo, ko je prvič v življenju dobila pravi epileptični napad. Seveda do tega napada ni jemala nobenih tablet.

No in potem je začela jemati te nove tablete. Seveda n-stranskih učinkov, 4 mesece brez napada nato spet napad, čez dober mesec spet napad...medtem pa počutje popolnoma slabo. Med temi napadi so bili tudi krajši napadi - to je pogled v prazno, hitro premikanje oči in obrvi itd.

Izvidi so bili tko tko, je pa zdravnik samo povečeval terapijo...skratka brez učinka. Nato sem se odločil, da jo peljem nazaj k njenem bivšem zdravniku v tujino. No in tam ko je videl izvide in kakšne tablete pije, je spremenil 5 barv v parih sekundah. Tablete katere je ona pila po njenem izvidu sploh niso bili zanjo, so prastare tablete k jih sam zarad prodaje ponujajo...skratka tablete bi prišle v upoštev kot mogoče dodatek h kakšnim drugim tabletam, ne pa kot primarno zdravilo.

No takoj je dobila nazaj svojo bivšo terapijo žal tokrat z 1000% večjo dozo...od takrat se boljše počuti ni več napadov, tudi za manjše napade je dobila tablete...Minilo je pa zdaj 8 mescev brez napada, prej pa 3 napada v manj kot 6 mesecev.

Ali imam jaz kakšno pravico, da se pritožim na tega zdravnika? Namreč zdravnik je total idiot. Ima nevem kakšen naziv, nima pa blage veze. Če mi verjamete na besedo, vprašala sva tega zdravnika, če lahko jemlje še neke tablete pa je najprej guglal pol ure in potem je dal končen odgovor. To lahko tudi jaz doma poguglam in podam odgovor, katerega sem ubistvu vedel, vseeno sem le hotel mnenje od specialista.

Potem vam povem, da je zdravnik bolj zmeden od svojih pacientov, ki pridejo z n- različnimi nevrološkimi težavami. Potem naprej, izvid mi je razlagal po telefonu, namesto, da smo se skupaj usedli in obdelali temo.

Nekako mi ni cilj kakršnekoli oškodnine, le to da dobi ustrezno sankcijo, saj kot vidim lahko zafura življenje še ostalim ljudem. Pač če si nesposoben in si zgolj teoretik iz faksa potem pojdi na cesto pobirat smeti, to je moje mnenje. Zdravnik je pa seveda v mladih letih....

BALAST ::

No takoj je dobila nazaj svojo bivšo terapijo žal tokrat z 1000% večjo dozo

To bi bilo potrebno tožit celotno farmacijo, ker oni naplahtajo zdravnike da zdravila v veliki meri niso škodljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BALAST ()

joze67 ::

ZZZS priznava pravico do drugega mnenja.

Na osnovi tega (recimo da bo tako, kot si zapisal) se lahko obrneš na izvajalca, pri kateremu je zdravnik zaposlen. Če ne gre zlepa, se lahko obrne tvoj odvetnik.

Ne vem pa, kako je s tem drugim mnenjem v praksi. Zdravniki se poznajo med seboj...

Gladi ::

Harmony, povej iz kje prihaja tvoja žena, da bomo tako kot ti lahko subjektivno ocenili njihovo zdravstvo.

galu ::

Pojdi prvo k nekemu drugemu zdravniku, pa naj pove kaj je 1. delal narobe. Če ga kr orenk pokara, pa pejt k odvetniku.
Tako to gre.

harmony ::

@joze67
Zdravnik dela v kliničnem centru. Drugo mnenje - baje se je dotični tudi pri drugih kolegih posvetoval...sam jaz temu nič ne verjamem. Glede na tak odnos, ki ga je pokazal...wtf da mi greš pred mojimi očmi www.google.com pa kucat ime zdravila in na podlagi int. zadetkov podati mnenje, mislim haloooo. Nisem rekel, da mora zdravnik poznati vse vrste zdravil, a vseeno tiste najbolj poznane pa valjda bo znal iz glave.

@GladiTM
Njen bivši zdravnik je priznan nevrolog v BiH, v tem poslu je preko 35 let. Če pogledamo z objektivnega vidika, imajo zagotovo ti zdravniki več praktičnih izkušenj, saj so posledice vojne agresije pustile veliko število pacientov z takšnimi in drugačnimi nevro-psihičnimi bolezni.

Dovolj mi pove, da ko je njen nevro-psihijater samo majal z glavo in spreminjal barve na obrazu in nemudoma naredil nov posnetek EEG in rekel, da je zdaj na začetku zdravljenja, kot je bila pred 6 leti.

Prej 50mg zjutraj in zvečer, zdaj pa 400mg zjutraj, 200mg popoldan, 400mg zvečer + še 1mg+1mg za te "mini napade". Lahko pa bi lepo ostala na minum dozi 25mg+25mg, kot je tudi bila v procesu zmanjševanja oz. ukinitve.

Zdravnik je enostavno povedal - ko je dotični nevrolog v Sloveniji videl, da so izvidi "nenormalni", je moral le povečati to dozo, katero je jemala in bi bilo vse vredu, saj je pri njej epilepsija zelo blaga, a če se ne zdravi pravilno lahko preide v hudo epilepsijo.

Brias ::

... resnicno ... takle mamo ... zdravniki, vsaj pri nas imajo 10* prenizke place, da bi delali po vesti ... ne vsi ... veliko pa ...

tako vama zelim vso sreco, ker sta imela sreco ... vec kot ljudje v spodaj omenjenem clanku.,,

V Srbiji za podkupnino predpisovali nepotrebno kemoterapijo

beograd - Srbska policija je v sredo aretirala vodjo enega od beograjskih klinik in več zdravnikov, ki so osumljeni sprejemanja podkupnine farmacevtskih podjetij, da so bolnikom, tudi otrokom, predpisovali kemoterapijo, ki je sicer niso potrebovali, danes poročajo srbski mediji.

Policija je v sredo odredila tudi 48-urni pripor za šest zdravnikov in predstavnikov farmacevtskih podjetij.

Po pisanju srbskega dnevnika Blic, ki ga povzema nemška tiskovna agencija dpa, naj bi najmanj 20 bolnikov prejelo citostatike, čeprav jih polovica med njimi sploh ni potrebovala, ostala polovica pa je dobila dvakrat ali celo trikrat prevelik odmerek zdravil. Šlo naj bi za del prevare, s katero naj bi prikrili nepravilnosti v porabi denarja med letoma 2007 in 2009.

Aretirani zdravniki naj bi od farmacevtskih podjetij prejeli 40 milijonov dinarjev (383.000 evrov) in 150.000 evrov podkupnine.

Policija v preiskavi še ugotavlja, če je zaradi nepotrebne kemoterapije kdo od bolnikov umrl, še piše Blic.


http://www.times.si/sport/v-srbiji-za-p...

neboben ::

pri nas te vzamejo resno šele, ko ga ujameš notr v igro z jajci in klobasami. Torej podkupovanje, dobrikanje, čaščenje. Lahko bi reku da zgradiš zdravnika s tem početjem. Če pa tega ne znaš te pa zreže in pomožnosti sprosti svoje frustracije. Bodisi ker se čuti kot čefur ali kot fašist ali kot nekdo, ki mu je princ Evgen dedija/očija ubil, ustaš, četnik. Lahko pa je ta zdravnik tudi drugačne polti nek uvožen kebabar, ki pa ravno tako sam pri sebi ni sposoben držat delovne kulture primerne za inštitucijo. Pač na balkanu se vsi radi posračkamo. Velja tudi pravilo, da kdor se čuti pametnega ta gre študirat. In ker je doštudiral je še bolj pameten. Žal je to tko. Vsake tolk časa ven drek butne in potem se drug na drucga zgovrajajo. Kulturo zdravnika je težko tožit.

harmony ::

@Brias
Tudi jaz imam 10x prenizko plačo, pa moram delati tako kot mi veleva politika podjetja, do strank moram biti tak, kot bi bile moje lastne stranke...

To ni izgovor za njihovo nesposobnost, saj je tukaj govora o ljudeh in ne o živalih. Namreč, če napačno prepišeš tablete eni mački ali psu, pa če se mu kaj zaradi tega zgodi, boš pač to nekako lažje prenesel, kot pa da ti žena dobiva epileptične napade, ker pač se zdravniku ni ljubilo podrobno prebrati izvid in vložiti maksimalno energije, da pomaga človeku.

Kar se tiče tega primera, katerega si navedel pa nimam komentarjev. Če se gremo tega, imel si srečo...potem lahko za vsako stvar to rečemo. Potem lahko tudi rečem, da imam srečo, ker nisem zdaj nekje v Somaliji in nisem lačen...

Resnično ni mi do neke oškodnine, saj je itak nebi dobil, ampak jaz hočem s tem primerom opozoriti, da naj bodo ljudje pozorni glede tega zdravnika. Lahko se zgodi, da bo nekdo izmed nas jutri dobil kakšno nevrološko bolezen in bo naletel na imbecila.

Gladi ::

Kakšna cvetka. In zakaj zdravnik ne bi smel pogooglat o nekem zdravilu, glede na to da ne pozna celoten spekter zdravil?Verjetno je samo pogooglav o tipu zdravila in značilnosti ter da je na podlagi tega lahko podal svoje mnenje. Po tvojem mnenju torej če zdravnik kaj pogleda v knjigo oziroma kakšno literaturo je tudi amaterstvo ali kako? Glede na to da je lah podal mnenje na informacije iz interneta, ni bilo potrebe po nekem posvetovanju z kolegi.

Glede BiH, sem se pošteno nasmejal :D, še posebej ob dejstvu, da nej bi imeli nevrologijo precej bolj razvito zaradi vojne. Sam sem se srečal s parimi primeri težje elepsije in glede na videne rezultate in poteka zdravljenja lahko dam samo pozitivno oceno. Se pa seveda najdejo povsod šalabajezerji.

neboben ::

Mislm da ima zdravstvo svojo podatkovno zbirko.

mare_ ::

A nam morda zaupaš, katera zdravila je dobivala prej in katera je dobila potem v sloveniji?

Bananovec ::

harmony je izjavil:



Prej 50mg zjutraj in zvečer, zdaj pa 400mg zjutraj, 200mg popoldan, 400mg zvečer + še 1mg+1mg za te "mini napade". Lahko pa bi lepo ostala na minum dozi 25mg+25mg, kot je tudi bila v procesu zmanjševanja oz. ukinitve.

Zdravnik je enostavno povedal - ko je dotični nevrolog v Sloveniji videl, da so izvidi "nenormalni", je moral le povečati to dozo, katero je jemala in bi bilo vse vredu, saj je pri njej epilepsija zelo blaga, a če se ne zdravi pravilno lahko preide v hudo epilepsijo.

Tega NE VEŠ. Pa tudi imaš kot bolnik pravico do drugega mnenja. Torej lahko greš s tistimi papirji še do x nevrologov.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skrbno skrivanje seznama zdravil (terapij) v domu upokojencev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8917600 (14819) NonPlusUltra
»

Slabost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11028858 (21491) [D]emon
»

Zdravstvena kartoteka

Oddelek: Loža
418170 (7146) St235
»

Lexaurin

Oddelek: Loža
2915095 (14061) Double_J
»

Pravno vprašanje - Epilepsija in poklicni šofer

Oddelek: Loža
102436 (2177) Ubedu

Več podobnih tem