» »

Micro sistemi

Micro sistemi

blazp88 ::

Zanima me, kje se dobi ohišje in plošča. 8-)

Zadevo vidite tukaj.
  • spremenil: blazp88 ()

bmen ::

- Kotar Ljubljana ima tak PC od Creativa. Ga je mel na Infosu.

- PCX prodaja Shutle barebone sisteme

lep pozdrav
bmen

blazp88 ::

Aha, hvala.

kacajdr ::

Mene že nekaj časa matra ideja narest en kompakten PC, katerega bom lahko preprosto selil v naslednje namene:
- lahko je montiran v avtu
- lahko ga na hitro aktiviram npr. v dnevni sobi
- ga uporabljam na dopustu
- ga uporabim za neko demonstracijo

Zadeva naj bi bila bistveno cenejša kot notebook. Zamislil sem si ga nekako takole:
- ohišje izdelam sam. Kot sem videl pri kolegu, zadeva sploh ni problematična, npr sestaviš primeren okvir iz eloksiranega aluminija na katerega potem pritrjuješ komponente. Čez okvir montiraš stranice iz poljubnega materiala, pa magari je to les (preprosta obdelava), cerroc (isti, kot za kuhinjske pulte, zopet preprosta obdelava). Fora je pa v tem, da okvir prilagodiš PC komponentam, stranice pa okvirju.
- izberem najbolj ustrezne/ugodne komponente. Četudi je mamaplata formata ATX, lahko zaradi prilagodljivosti okvirja ohišja izpade na koncu zadeva zelo majhna
- pomembna je ustrezna izbira napajalnika; velikost igra kar pomembno vlogo. Za uporabo v avtu pa se skonstruira poseben modul za priklop v avto. Kišto se na ta modul priključi s posebnim kablom
- obvezno brezžična tipkovnica in miška

Preprosta "seljivost" pride do izraza seveda z LCD monitorjem, ki danes tudi ni več tako zelo drag.

Kaj mislite ?

bmen ::

glej:
www.mini-itx.com

lep pozdrav
bmen

kokoon ::

slisal sem, da se zadnje dni pri nas prodaja za ene 20k sit ena VIA plata, ki je minimalna (zdej nevem tocno, ampak un clovk k jo ma, mi je kazal tko ene 20 x 10 cm. - kar je FUL mal), ki naj bi baje delala celo na 12V. gor gre pa baje do 800MHz pentium, kar je za dnevnosobne/avtomobilske namene cist dovolj (mp3, DivX) - pa baje ne rab nobenga fena. plata ma baje gor ze vse zivo, od mrezne kartice, do TVouta (!!!) - seveda tud VGA out in pac USB pa zvocno... in vse kar rabis. bom preveru, sam ko sem vceri za to slisu, me XBOX za divx gledat v dnevni sobi na tvju niti ne zanima vec tok, ker bi si velik rajs sam sestavu eno seksi mejhno skatlco, not en disk, dvd enoto - in to je to!

grem zdej cekerat!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najmanjši napajalnik - picoPSU

Oddelek: Novice / Modifikacije
446437 (2579) floyd1
»

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13313055 (10362) krneki0001
»

Zalman napajalnik

121189 (1049) boštjan
»

mini plate

Oddelek: Strojna oprema
162020 (1791) moj_nick
»

Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )

596128 (4863) frenk

Več podobnih tem