Forum » Loža » Spopad strankarskih programov pred novimi volitvami
Spopad strankarskih programov pred novimi volitvami
Temo vidijo: vsi
globalna80 ::
Daj malo manj glej Youtube pa kako knjigo v roke primi.
Prebral sem zelo veliko knjig (pa ne te iz učnega načrta) in tudi zelo rad berem na splošno. Youtube zelo redko za te stvari.
Znam pa tudi razmišljati z lastno glavo.
Poglejmo kaj so naredili na Islandiji, kjer so imeli težave z bančno krizo!
Bank niso dokapitalizirali, pustili so jih propasti in odgovorne, ki so jih vodili so dali na sodišče. In tisti, ki so probleme ustvarili so za to odgovarjali. Zdaj po treh letih največjega zloma Islandije je gopodarstvo znova zokrevalo.
Zakaj nam niso za zgled?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globalna80 ()
donfilipo ::
@ karaya
Bela sveta usul se je Ubuntu. Svet je poln presenečenj. Pa tako sem ga hvalil.
Da vidimo.
Smo rekli 1000 dolarjev leta 1970 na borzo je danes po Dow 10.000.
Inflacija pa bi jih dala 5370. Zaslužek 4630 od oka. Poenostavljam namenoma.
Banka vezana vloga vzamemo obrestno mero 1,02 ači 2%:
1000 krat 1,02 na 40 potenco = 2208$
Banka vezana vloga vzamemo obrestno mero 1,04 ali 4%
1000 krat 1,04 na 40 potenco = 4801$
Pomeni pušiš na debelo.
Bela sveta usul se je Ubuntu. Svet je poln presenečenj. Pa tako sem ga hvalil.
Da vidimo.
Smo rekli 1000 dolarjev leta 1970 na borzo je danes po Dow 10.000.
Inflacija pa bi jih dala 5370. Zaslužek 4630 od oka. Poenostavljam namenoma.
Banka vezana vloga vzamemo obrestno mero 1,02 ači 2%:
1000 krat 1,02 na 40 potenco = 2208$
Banka vezana vloga vzamemo obrestno mero 1,04 ali 4%
1000 krat 1,04 na 40 potenco = 4801$
Pomeni pušiš na debelo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
A pri banki si pa pozabil na inflacijo?
Zakaj. Morda....? pojasni.
NOM je recimo pri Abanki 4%. Ne glede na inflacijo po moje.
P.S. Ampak zlato mili moji, se pa bojim da se mi še enkrat usuje mašina:) Karaya zlato 1970 price 35. Zdaj raje neham, ker se bo res kaj usulo:) Za ene 10 min.
PS_PS:) Leta 1970 si za 1000$ kupil 28,6 unče zlata. Danes je 28,6 unče zlata 46.900$.
Torej???
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Šparat v delnicah se tudi ne da, če se ne ukvarjaš s tem praktično profesionalno.Čemur potem težko sploh rečeš šparanje. Načeloma vsak služi denar s tistim, s čimer se ukvarja profesionalno
O.
jype ::
Okapi> Čemur potem težko sploh rečeš šparanje. Načeloma vsak služi denar s tistim, s čimer se ukvarja profesionalno
Ja. V tem stavku sem izjemoma pozabil besedo "šparat" dat v narekovaje.
Ja. V tem stavku sem izjemoma pozabil besedo "šparat" dat v narekovaje.
@karaya
Zlato na vrednosti od 1000$ leta 1970 na današnjih 46.900.
Se pravi vsi židi vlagajo v zlato:) Balon ki je napihnjen ko zepelin.
Vprašanje:
Ali sploh lahko poči, ker je količina zlata omejena in zlato oprijemljivo, delnice, denar na banki pa podvrženo gumarabiki in tiskanju. Obilno!
In še drugo vprašanje:
Kako slabo vpliva če vsi vlagajo v zlato, namesto v banke, ki denar posojajo recimo gospodarstvu, ali borzo iz katere teče recimo dokapitalizacija?
Zlato na vrednosti od 1000$ leta 1970 na današnjih 46.900.
Se pravi vsi židi vlagajo v zlato:) Balon ki je napihnjen ko zepelin.
Vprašanje:
Ali sploh lahko poči, ker je količina zlata omejena in zlato oprijemljivo, delnice, denar na banki pa podvrženo gumarabiki in tiskanju. Obilno!
In še drugo vprašanje:
Kako slabo vpliva če vsi vlagajo v zlato, namesto v banke, ki denar posojajo recimo gospodarstvu, ali borzo iz katere teče recimo dokapitalizacija?
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
Torej glede na to, da očitno cel svet deluje po "Jankovičevem modelu" v Ljubljani je res vprašanje, če recimo vlaganje samo v zlato zavira gospodarski oz. vsakršen razvoj?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Meni se nekako zdi, da za privatno osebo najbolj varna in donosna naložba, za kolektiv pomeni smrt.
Pa me popravite.
Banke rabijo varčevalce in podjetja rabijo banke. Dokapitalizacija in razpis delnic je glavni motor uspeha sodobnega kapitalizma, Torej?
Pa me popravite.
Banke rabijo varčevalce in podjetja rabijo banke. Dokapitalizacija in razpis delnic je glavni motor uspeha sodobnega kapitalizma, Torej?
ZaphodBB ::
Zakaj nam niso za zgled?
Zato ker na Islandiji so šle banke preko vseh meja dobrega okusa. Pri nas pa nismo tako daleč. Irci so nekje vmes in tudi njihove reakcije so nekje vmes.
Ni nujno, da so se Islandci s tem izvlekli, ravno tako ni nujno da je trenutna situacija slaba za njih.
O takih zadevah vem predvsem to, da so to težka vprašanja na katere ni, enostavnih odgovorov. To pomeni, da vedno izbiraš med večimi win/lose scenariji z različnimi tveganji.
Pri bankah je pomembno tudi, kako za vloge jamči država in kdo v banki varčuje. Če jamči za dokajšen znesek, mora ob stečaju banke izplačati varčevalce, kar je lahko precej dražje od dokapitalizacije. Če ne jamči, in če v banki poleg tega varčujejo pretežno tujci (kot so recimo Angleži v islandskih bankah), jo pa lahko mirno pusti propasti.
O.
P.S.
P.P.S.
Za orientacijo - 3,5 milijarde pride dobrih 10.000 evrov na vsakega Islandca.
O.
P.S.
Britain will sue Iceland for ?3.5 billion after the tiny North Atlantic state voted in a referendum yesterday to reject plans to refund foreign depositors in its crippled banks.
P.P.S.
Za orientacijo - 3,5 milijarde pride dobrih 10.000 evrov na vsakega Islandca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
globalna80 je izjavil:
donfilipo, karaya...kaj ma to zdej opravka s temo?
Poglej globalna. Veliko reči je med sabo povezanih. Ti pa si s pristopom skušal kazati stvari, ki pa so preverjeno nepovezane. In so jih preverjali že neštetokrat. Sem lepo vprašal. Na Slovenskem imamo nek klub, ali društvo prostozidarjev. Po celem svetu so. Kdo so njihovi člani je napol skrivnost, a imaš dovolj špijonov, ki bi to znali izbrskati:)
In zdaj kaj ima izlet mene in Karaye veze s temo.
Poglej najbolj poenostavljeno.
Če bodo vsi vlagali v zlato, Kitajci so to celo javno objavili, to pomeni toliko manj denarja za borze recimo, ali za investicije k nam v Evropo. Najbolj poenostavljeno. In temu je potem treba, NUJNO, prilagoditi tudi strankarske programe. NUJNO!
Tako je potem jasno, zakaj stiskanje pasu, rezi pokojnin in sociale in drugi ukrepi. Medtem, ko ti nisi pojasnil, kaj ima veze, če so JJ, Jankovič in vsi drugi člani kluba prostozidarjev, pa četudi bi bili res. Pa vem da niso! Ozna sve dozna
Zgodovina sprememb…
In zdaj nekaj prvih medrezultatov predstavitev programov.
http://www.rtvslo.si/slovenija/slovensk...
SDS 15,5%
Zoran Jankovič 8,3%
Gregor Virant 6,1%
Po projekciji FUDŠ-a
Bi Janša dobil 37 sedežev v parlamentu
Gregor Virant pa 12....kar je skupaj 49.
To se zaenkrat zdi solidna večina in v kolikor ne bo sporov za prestiž, nekako tudi pomeni realizacijo programa SDS.
Zdaj pa moramo obdelati program Gregorja Viranta.
Iščem.....:)
http://www.rtvslo.si/slovenija/slovensk...
SDS 15,5%
Zoran Jankovič 8,3%
Gregor Virant 6,1%
Po projekciji FUDŠ-a
Bi Janša dobil 37 sedežev v parlamentu
Gregor Virant pa 12....kar je skupaj 49.
To se zaenkrat zdi solidna večina in v kolikor ne bo sporov za prestiž, nekako tudi pomeni realizacijo programa SDS.
Zdaj pa moramo obdelati program Gregorja Viranta.
Iščem.....:)
Nagradno vprašanje - a bi šel Virant raje kot drugo sviralo v koalicijo z Janšo, ali kot predsednik vlade v koalicijo z Jankovičem, Pahorjem in Erjavcem?
In podvprašanje - kaj bi bilo bolje?
O.
O.
Malo ljudi je, ki res razume, kako bančni sistem in borze v resnici delujejo.
Škoda, da so vse stranke za odvzem našega davkoplačevalskega denarja in da ga namenjajo bankam. Kdo pa s tem denarjem upravlja in s kakšnim namenom pa se lahko običajnim množicam le sanja.
Na volitvah glede tega ni izbire.
Škoda, da so vse stranke za odvzem našega davkoplačevalskega denarja in da ga namenjajo bankam. Kdo pa s tem denarjem upravlja in s kakšnim namenom pa se lahko običajnim množicam le sanja.
Na volitvah glede tega ni izbire.
@globalna80:
Torej pojdi in nekaj ukreni okrog tega. Tole salonsko levičarstvo/anarhizem je en kurc vredno.
Torej pojdi in nekaj ukreni okrog tega. Tole salonsko levičarstvo/anarhizem je en kurc vredno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Levičarstvo in desničarstvo je v bistvu isto-vsaj pri najpomembnejših zadevah.
Problem je da ljudje več ne znajo razmišljat z lastno glavo ampak poslušajo druge.
V šolah, medijih, znanih osebnosti, politikov, filozofov.
Najboljš je da sami ugotavljamo in preverjamo zadeve.
Problem je da ljudje več ne znajo razmišljat z lastno glavo ampak poslušajo druge.
V šolah, medijih, znanih osebnosti, politikov, filozofov.
PaX_MaN ::
Grem stavit, da niti tile samozvani "razmišljamo z lastno glavo" ne veste, kdo upravlja z denarjem, ki ga "odvzemajo davkoplačevalcem in ga namenjajo bankam".
Karaya 52 ::
A pri banki si pa pozabil na inflacijo?
Zakaj. Morda....? pojasni.
NOM je recimo pri Abanki 4%. Ne glede na inflacijo po moje.
P.S. Ampak zlato mili moji, se pa bojim da se mi še enkrat usuje mašina:) Karaya zlato 1970 price 35. Zdaj raje neham, ker se bo res kaj usulo:) Za ene 10 min.
PS_PS:) Leta 1970 si za 1000$ kupil 28,6 unče zlata. Danes je 28,6 unče zlata 46.900$.
Torej???
Resno clovek, 4 procentno obrestno mero si racunal cez obdobje 40tih let, zato ker je trenutno na a-banki akcija? Celo cez obdobja, ko je bil denar dirt cheap, pri tem si pozabil vse stroske (vodenja do davka), inflacijo HALO???, ki ti NOM vec kot prepolovi? Nimate pojma.
Pa kaksno vezo ima, ce vzames zlato leta 70 pa ugotovis razliko do danes, potem lahko na isti nacin poiscem delnice za nazaj? Ti garantiram, da jih najdem par sto ce iscem dovolj casa, pa se mi ne da, ker nima ta podatek nikakrsne uporabne vrednosti.
Koga zanimajo "kam bi lahko vceraj vlozil" podatki?
Kako sploh lahko pridete do zakljucka, da je depozit tam-tam z nalozbami v delnice, ki so parkrat bolj tvegane?
Glede zlata, ki je hypano preko vseh razumnih meja, ko na vsakem vogalu vidite panoje ki prilivajo se vec olja na ogenj ... samo sledece. Pred krizo je zlato stagniralo, se vrtelo okoli inflacije. Na zemlji je omejena okolicina zlata in dokler je povprasevanje, ki gre z roko v roki z danasnjim strahom, mu cena utegne rasti. Dejansko ni drugega mehanizma kot navadna psihoza, ki cene rine v visave. Kdor je pred letom 2000 vlagal v zlato ni naredil nic. Kdor zdaj kupuje zlato je pa spektulant, ki je leta 2009 sledil crednemu nagonu in kupoval Krko danes pa spet sledi crednemu nagonu in vse seli v zlato. Ti se bodo posteno opekli ce bodo vztrajali v tem balonu, ampak vsakemu svoje.
Ce pa kdo drka na 3% obrestno mero, mu pa zal sporocam, da mu inflacija vse pozre.
Nagradno vprašanje - a bi šel Virant raje kot drugo sviralo v koalicijo z Janšo, ali kot predsednik vlade v koalicijo z Jankovičem, Pahorjem in Erjavcem?
O.
Prebral sem si program Viranta:
http://www.lista-virant.si/Default.aspx...
Prvi vtisi.
Nič posebej različnega spet od nekakšnega standarda:) SDS, ki je pač objavil najobširnejši program in ima zaenkrat največji podporo.
Pa vendar, kot povsod je nekaj novih poudarkov.
Opazil sem, da je Virant relativno natančno razdelal področje, ki ga pozna. Javno upravo, de-birokratizacijo, poenostavitev postopkov in vrnitev zaupanja v sodstvo in s tem seveda tudi najbolj enostavno ponovno zvišanje avtoritete.
Kot rečeno všeč mi je e-uprava, e-sociala in vse na e, ja tudi e-volitve.
Zdaj kaj vse sem pozabil me popravite.
Grem pa gledat po netu, kakšna je trenutna zamera med SDS in Virantom:)
Namreč malce bi bilo vseeno čudno da gre Rado Pezdir skupaj, (ki je po moje vsaj dodobra preučil tako Chicaško kot Miesejo avtrijsko-dunajsko šolo ekonomije) z na drugi strani starim sistemom - upokojencem zagotoviti dobre pokojnine, dvigniti DDV, po potrebi še druge davke in obenem, ko so vsi zadovoljni, pogledati da deca ne propadnu?
Sem malce zloben, ampak namen je pokazati nekompatibilnost. Tudi Desus, Pahor nekako ne sodijo v domeno resetirancev, ker je za Erjavca težko verjeti, da se bo sprijaznil z rezi pokojnin in sociale...no Pahor je pa zaenkrat pod kirurškim nožem. Pokazati mora kaj v bistvu social demokracija sploh hoče in zmore. Ostali so pa nekako margina, ki je še pod vprašajem ali sploh pridejo v parlament, če smo malce grobi. No ko bodo po TV svoje zlate načrte razkrili še Jelinčič, Žerjav, Kresalova in Golobič, jaz mislim, da šanso vsekakor imajo.
Zdaj pa kaj pravi net o odnosih med Virantom in SDS.
In morda kaj veste vi, net in mi pa ne:)
Resno clovek, 4 procentno obrestno mero si racunal cez obdobje 40tih let, zato ker je trenutno na a-banki akcija? Celo cez obdobja, ko je bil denar dirt cheap, pri tem si pozabil vse stroske (vodenja do davka), inflacijo HALO???, ki ti NOM vec kot prepolovi? Nimate pojma.
Pa kaksno vezo ima, ce vzames zlato leta 70 pa ugotovis razliko do danes, potem lahko na isti nacin poiscem delnice za nazaj? Ti garantiram, da jih najdem par sto ce iscem dovolj casa, pa se mi ne da, ker nima ta podatek nikakrsne uporabne vrednosti.
Koga zanimajo "kam bi lahko vceraj vlozil" podatki?
Kako sploh lahko pridete do zakljucka, da je depozit tam-tam z nalozbami v delnice, ki so parkrat bolj tvegane?
Glede zlata, ki je hypano preko vseh razumnih meja, ko na vsakem vogalu vidite panoje ki prilivajo se vec olja na ogenj ... samo sledece. Pred krizo je zlato stagniralo, se vrtelo okoli inflacije. Na zemlji je omejena okolicina zlata in dokler je povprasevanje, ki gre z roko v roki z danasnjim strahom, mu cena utegne rasti. Dejansko ni drugega mehanizma kot navadna psihoza, ki cene rine v visave. Kdor je pred letom 2000 vlagal v zlato ni naredil nic. Kdor zdaj kupuje zlato je pa spektulant, ki je leta 2009 sledil crednemu nagonu in kupoval Krko danes pa spet sledi crednemu nagonu in vse seli v zlato. Ti se bodo posteno opekli ce bodo vztrajali v tem balonu, ampak vsakemu svoje.
Ce pa kdo drka na 3% obrestno mero, mu pa zal sporocam, da mu inflacija vse pozre.
Ma sem vzel tudi 2% mero. In v obeh primerih pušiš in to jasno napisal. Da ne kompliciramo tam, kjer že vsi vemo.
Zlato pa je druga pesem. Je res napihnjeno a je relativno enostavno. In ni jih bilo malo, ki so to isto trdili leta 1970!!!
In tudi ko so delnice še balonirale na polno je zlato bilo pred krizo tam na 800 kar še vedno pomeni od 1970-2008 iz 1000 na 25.000.
Ni pa enostavno izmed miljon delnic najti tiste, ki so iz 1000 narasle na 50.000 v obdobju 1970-2010. Se niti ne da takole preko interneta po moje. Ker ni tabel delnic od leta 1970, vsaj kar sem jaz svoje čase gledal ne.
Zgodovina sprememb…
Se popravljam so. Google Finance že jih ima. No in zdaj bom sam skušal najti delnice ki so narasle za 25x po občutku, kar je leta 1970 moralo veljati za zanesljivo, če kaj takega obstaja.
Ni pa tako enostavno kot zlato. Ta je veljal za zanesljivega že leta 1870:)
Ni pa tako enostavno kot zlato. Ta je veljal za zanesljivega že leta 1870:)
Res je ni jih tako težko najti. Danes. Zelo težko pa je bilo leta 1970 izbrati tiste, ki bodo zrasle več kot 25x.
Prva, ki sem jo našel:
http://www.aschulman.com/Global/All/Com...
Ampak, vzeli smo naključno popolno razpršenost, kar pomeni, da ne veš katere bodo uspele, ker res ne veš!
To pa je potem recimo DOW. November 05 1971 840,39------Oktobra 21 2011 11808,79
11808,79/840,39 = 14,05
Pomeni precej bolje kot prej od oka.
Prva, ki sem jo našel:
http://www.aschulman.com/Global/All/Com...
Ampak, vzeli smo naključno popolno razpršenost, kar pomeni, da ne veš katere bodo uspele, ker res ne veš!
To pa je potem recimo DOW. November 05 1971 840,39------Oktobra 21 2011 11808,79
11808,79/840,39 = 14,05
Pomeni precej bolje kot prej od oka.
Zgodovina sprememb…
Torej še enkrat
Zlato 1970 35
Zlato pred crashem borze 2007 790
790/35=22,5x
Sicer pa absolutno do danes
1640/35=46,85
Je pa res. Krize dvignejo cene zlata v nebo. Tudi krajše recimo ena tam okoli leta 1980-1982. Potem pa ob optimizmu v gospodarstvu cena zlata lahko celo stagnira.
No problem je, da danes ni nobenega optimizma pravega nikjer več.
Zlato 1970 35
Zlato pred crashem borze 2007 790
790/35=22,5x
Sicer pa absolutno do danes
1640/35=46,85
Je pa res. Krize dvignejo cene zlata v nebo. Tudi krajše recimo ena tam okoli leta 1980-1982. Potem pa ob optimizmu v gospodarstvu cena zlata lahko celo stagnira.
No problem je, da danes ni nobenega optimizma pravega nikjer več.
Zgodovina sprememb…
Pa me popravite.
Sodobnega kapitalizma da, človeštva pa ne. Uspeh našega planeta tudi ne, saj so viri omejeni.
Večja rast gospodarstva-večje potrošništvo, ki pelje v pretirano izrabo virov in ko jih enkrat zmanjka koga bomo volili potem?
Albert Einstein: ”Ne moremo rešiti problemov z uporabo mišljenja, ki je ustvarilo te probleme”
Tole pa vsekakor je modra.
Pa ne mislim Einsteina. Za tega nekako vemo:)
In kaj predlagaš?
Pa ne mislim Einsteina. Za tega nekako vemo:)
In kaj predlagaš?
Tisto kar želim predlagat je za ta čas preveč radikalna rešitev. Rešitev ni mogoča čez noč.
Je pa dober znak, da se ljudje začnejo malo več pogovarjati o tem in izmenjevati mnenja in alternative.
Je pa dober znak, da se ljudje začnejo malo več pogovarjati o tem in izmenjevati mnenja in alternative.
Zgodovina sprememb…
Nobenega strahu. Imeli so (smo) čisto resne debate že o digitalnih nebesih, ko nihče niti ni še dobro vedel kaj pomeni AI, recimo samo za primer.
Če je rešitev originalna, je lahko še tako radikalna, pa se ne smeš ustrašiti. Razen seveda tega, da jo boš moral zagovarjati. Zdaj če se ti ne ljubi, je pa drug problem:)
Če je rešitev originalna, je lahko še tako radikalna, pa se ne smeš ustrašiti. Razen seveda tega, da jo boš moral zagovarjati. Zdaj če se ti ne ljubi, je pa drug problem:)
Rešitev je preveč obsežna in kompleksna. Ne vem kje naj začnem. Najbolje je, da informacije o tem prihajajo počasi in po delčkih.
Najpomembneje pa je, da se ozaveščanje ljudi dvigne na dovolj visok nivo.
Najpomembneje pa je, da se ozaveščanje ljudi dvigne na dovolj visok nivo.
Ahhh its a secret.
Ampak prvi korak je da bojkotiramo volitve in pišemo po forumih? Tolk sem uspel ujet do sedaj.
Ampak prvi korak je da bojkotiramo volitve in pišemo po forumih? Tolk sem uspel ujet do sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Evo en kratkoročni nasvet za stranke in vlade in za tiste, ki se še vedno želijo iti kapitalizem:
Trenutna rešitev je nacionalizacija centralnih bank in tiskanje lastnega z bogastvom (zlato, srebro) podprtega denarja. Tak sistem so imele ZDA v prvem stoletju po osamosvojitvi in sistem je deloval.
Danes se denar tiska brez pokritja zlata (od potopa Titanika dalje)!
Danes imajo ZDA isti problem kot Grčija ali Španija, saj je tudi Federal Reserve ločena od države in je v bistvu privatna ustanova in privatnimi interesi tiskanja denarja.
Problem je, da banke ustvarjajo denar iz dolgov in zato smo v dolgovih. Zato, ker je v obtoku ogromno nepotrebnega denarja.
Špekulativni denar bi moral biti nemudoma ukinjen in ogromno problemov bi bilo rešenih, kar se dogaja s prihranki je zelo enostavno; ker kupujejo dolg ena od druge in ker nima pokritja v bistvu ne obstaja pa če se sliši še tako neverjetno.
Ker če sem jaz dolžen tebi in ti njemu in on naslednjemu in je cel svet v dolgu, potem ta denar ne obstaja.
Vse je brez pokritja in v nekih prirejenih številkah.
Trenutna rešitev je nacionalizacija centralnih bank in tiskanje lastnega z bogastvom (zlato, srebro) podprtega denarja. Tak sistem so imele ZDA v prvem stoletju po osamosvojitvi in sistem je deloval.
Danes se denar tiska brez pokritja zlata (od potopa Titanika dalje)!
Danes imajo ZDA isti problem kot Grčija ali Španija, saj je tudi Federal Reserve ločena od države in je v bistvu privatna ustanova in privatnimi interesi tiskanja denarja.
Problem je, da banke ustvarjajo denar iz dolgov in zato smo v dolgovih. Zato, ker je v obtoku ogromno nepotrebnega denarja.
Špekulativni denar bi moral biti nemudoma ukinjen in ogromno problemov bi bilo rešenih, kar se dogaja s prihranki je zelo enostavno; ker kupujejo dolg ena od druge in ker nima pokritja v bistvu ne obstaja pa če se sliši še tako neverjetno.
Ker če sem jaz dolžen tebi in ti njemu in on naslednjemu in je cel svet v dolgu, potem ta denar ne obstaja.
Vse je brez pokritja in v nekih prirejenih številkah.
Zgodovina sprememb…
Če je delovalo zakaj so ga pa opustili?
Zaradi privatnih interesov.
Posamezniki so želeli privatizirati Federal Reserve, kar jim je s potopom Titanika tudi uspelo (nekateri vplivni strički so se na žalost potopili).
S privatizacijo so dobili gromozansko moč in nadzor nad financami in državo.
Posamezniki so želeli privatizirati Federal Reserve, kar jim je s potopom Titanika tudi uspelo (nekateri vplivni strički so se na žalost potopili).
S privatizacijo so dobili gromozansko moč in nadzor nad financami in državo.
Zgodovina sprememb…
globalna80: Sem ti že omenil, da preveč Youtube gledaš. In knjige, ki si jih bral očtino tudi niso bile prav veliko vredne. Vse kar si zapisal o ustanovitvi FED je hudo narobe.
Kar se pa tiče sodobnega "papirnatega" denarja - gre pa za evolucijo "gold backed" standarda in ne bomo hodili nazaj na zlati standard, ker ima eno hudo hibo, ni ga dovolj namreč. Če bi pa hoteli operirat s tistim kar imamo, bi pa padli v stanje stalne deflacije.
Pojdi si prebrat malo o deflaciji, pa boš videl kaj je prava jeba.
Kar se pa tiče sodobnega "papirnatega" denarja - gre pa za evolucijo "gold backed" standarda in ne bomo hodili nazaj na zlati standard, ker ima eno hudo hibo, ni ga dovolj namreč. Če bi pa hoteli operirat s tistim kar imamo, bi pa padli v stanje stalne deflacije.
Pojdi si prebrat malo o deflaciji, pa boš videl kaj je prava jeba.
Ja tudi jat bi rad link na filmčke ali knjige, ki te tvoje teze potrjujejo. Da ugotovim kater žid spet tu rovari. Ali Irec
Zapomni si global.
Ne bi spreminjali, če bi dobro delovalo. Anglosaksoni zlasti ne!
Ni dobro delovalo in tudi danes ne deluje perfektno. Zakaj,.... se kregajo (tudi na tem forumu) na 3 šihte.
Ampak boljšega pa skoraj nihče ne upa predlagati, če pa, je pa vzet z veliko rezervo. To kar ponujaš ti, je pa kombinacija ptiča in želve:) Vse že videno preizkušeno, ampak ne v tej kombinaciji.
Aja in najprej FED ni privatna banka!!!
To je basanje, ki ga širi internet. Presenetljivo uspešno.
Ne bi spreminjali, če bi dobro delovalo. Anglosaksoni zlasti ne!
Ni dobro delovalo in tudi danes ne deluje perfektno. Zakaj,.... se kregajo (tudi na tem forumu) na 3 šihte.
Ampak boljšega pa skoraj nihče ne upa predlagati, če pa, je pa vzet z veliko rezervo. To kar ponujaš ti, je pa kombinacija ptiča in želve:) Vse že videno preizkušeno, ampak ne v tej kombinaciji.
Aja in najprej FED ni privatna banka!!!
To je basanje, ki ga širi internet. Presenetljivo uspešno.
Zgodovina sprememb…
kow ::
Osnovni problem ameriške centralne banke je, da ima dvojen in protisloven mandat. Stabilnost cen in zaposlenost. Oboje v določenih obdobjih pač ne gre skupaj.
Za državo je dobro delovalo, za elite pa ne. Danes je obratno.
Denar, ki je brez pokritja je še večja hiba. Saj ni samo zlato pa srebro na tem svetu.
Pokritje se lahko udejani tudi z drugimi vrednimi stvarmi.
Federal Reserve je v lasti 12 področnih Federal Reserve bank, le-te pa so v lasti ameriških komercialnih bank.
Federal Reserve je tako neodvisna korporacija v lasti privatnega kapitala.
Kljub temu, da tujci niso neposredni lastniki komercialnih bank, ki vodijo FR, pa, kot opozarja finančni insider Hans Schlicht, se je bančni pajek zgolj premaknil iz Evrope na Wall Street.
Večina bančnih poslov znotraj ZDA je pod nadzorom majhnega notranjega kroga ljudi, odločitve pa se sprejemajo za zaprtimi vrati.
Svetovna banka sodeluje direktno s komercialnimi bankami pri kreaciji in dotoku denarja vzporedno z dolgom. IMF se prav tako pogaja direktno s komercialnimi bankami za zagotovitev mešanih IMF - komercialnih posojilnih paketov.
Tako so države praktično dolžne vrniti posojila zasebnim bankam.
Obe instituciji se soočata z rastočo kritiko. Eden njunih najvidnejših kritikov je prav Joseph Stiglitz, dolgoletni glavni ekonomist pri Svetovni Banki. Ta položaj je zasedal vse do l. 1999, ko je bil odpuščen, ker je javno kritiziral politiko globalizacije.
Obe instituciji postavljata pogoje za dodelitev posojil, ki temeljijo na t.i. Washingtonskem konsenzu.
Denar, ki je brez pokritja je še večja hiba. Saj ni samo zlato pa srebro na tem svetu.
Pokritje se lahko udejani tudi z drugimi vrednimi stvarmi.
Federal Reserve je v lasti 12 področnih Federal Reserve bank, le-te pa so v lasti ameriških komercialnih bank.
Federal Reserve je tako neodvisna korporacija v lasti privatnega kapitala.
Kljub temu, da tujci niso neposredni lastniki komercialnih bank, ki vodijo FR, pa, kot opozarja finančni insider Hans Schlicht, se je bančni pajek zgolj premaknil iz Evrope na Wall Street.
Večina bančnih poslov znotraj ZDA je pod nadzorom majhnega notranjega kroga ljudi, odločitve pa se sprejemajo za zaprtimi vrati.
Svetovna banka sodeluje direktno s komercialnimi bankami pri kreaciji in dotoku denarja vzporedno z dolgom. IMF se prav tako pogaja direktno s komercialnimi bankami za zagotovitev mešanih IMF - komercialnih posojilnih paketov.
Tako so države praktično dolžne vrniti posojila zasebnim bankam.
Obe instituciji se soočata z rastočo kritiko. Eden njunih najvidnejših kritikov je prav Joseph Stiglitz, dolgoletni glavni ekonomist pri Svetovni Banki. Ta položaj je zasedal vse do l. 1999, ko je bil odpuščen, ker je javno kritiziral politiko globalizacije.
Obe instituciji postavljata pogoje za dodelitev posojil, ki temeljijo na t.i. Washingtonskem konsenzu.
Zgodovina sprememb…
FED ima en osnoven mandat. To je zagotavljanje likvidnosti bankam članicam. V tem obsegu je zadevo opravljal bolje kot prejšnji mehanizmi, sčasoma so pa nanj navili vse sorte zvončkov in piščali, ki pa delajo ali pa ne.
Super so te napumpal, ti si nas pa že skoraj prepričal neki o samosotjnem razmišljanju in to.
Super so te napumpal, ti si nas pa že skoraj prepričal neki o samosotjnem razmišljanju in to.
Za državo je dobro delovalo, za elite pa ne. Danes je obratno.
Ne bi rekel. S tem, da državo vzemimo kot ljudi, ki so ob krizah bank in kolapsih svojih prihrankov, v stiski.
Politiki so plačani da se kregajo. V demokraciji zlasti. In da jamrajo, če so v opoziciji in da se hvalijo, če so na oblasti. Tako da niti niso pomembni.
Ena iz serij kriz leta 1907 pa je končno sprožila idejo o Federal reserve actu, ki je naredil FED. In naloga centralnih bank je, da držijo fiskalno disciplino. In tiskajo le kolikor je dodane vrednosti in v izrednih situacijah da preprečijo popoln kolaps.
Federal Reserve je v lasti 12 področnih Federal Reserve bank, le-te pa so v lasti ameriških komercialnih bank, ki so po zakonu obvezane, da morajo imeti večino javnih delničarjev.
Največja izpostava je FR Bank New York, ki premore 53% delež v sistemu Federal Reserve. L. 1997 je ta izpostava poročala, da so njeni trije največji delničarji: Chase Manhattan Bank, Citibank ter Morgan Guarantee Trust. L. 2000 sta se Chase in Morgan združila v JPMorgan Chase s skupnim kapitalom okoli 670 milijard $. JPMorgan Chase izdaja največ Mastercard in Visa kartic ter je tako največji lastnik kreditnih bilanc v ZDA.
Centralni svet FR v Washingtonu (kot je bil sprva oblikovan) je vključeval finančnega sekretarja ter kontrolorja valute (oba vladna uslužbenca), a je imel malo vpliva na regionalne izpostave.
Rockefeller je bil od l. 1949 do 1985 direktor ter predsedujoči Komisije za mednarodne odnose - Council on Foreign Relations, ki ima močan vpliv na ameriško zunanjo politiko. Skupaj z Zbigniewom Brzezinskim je l. 1976 zasnoval Trilateralno komisijo (ZDA - Evropa - Japonska). Bil je sofinancer skupine Bilderberg ter, kot pravi Schlicht, prav tako botroval dogovoru Bretton Woods, po katerem sta bila zasnovana Svetovna Banka ter Mednarodni denarni sklad.
Rockefeller je s svojim denarjem kupoval univerze, medicinske šole ter kupil Enciclopeadio Britannico. JP Morgan na drugi strani, pa se je osredotočil na časnike (pokupil je 25 najbolj vplivnih). L. 2000 je zgolj 6 korporacij obvladovalo večino medijev v ZDA.
Charles Higham: Trading with the Enemy
Ellen H. Brown: Web of Debt
Največja izpostava je FR Bank New York, ki premore 53% delež v sistemu Federal Reserve. L. 1997 je ta izpostava poročala, da so njeni trije največji delničarji: Chase Manhattan Bank, Citibank ter Morgan Guarantee Trust. L. 2000 sta se Chase in Morgan združila v JPMorgan Chase s skupnim kapitalom okoli 670 milijard $. JPMorgan Chase izdaja največ Mastercard in Visa kartic ter je tako največji lastnik kreditnih bilanc v ZDA.
Centralni svet FR v Washingtonu (kot je bil sprva oblikovan) je vključeval finančnega sekretarja ter kontrolorja valute (oba vladna uslužbenca), a je imel malo vpliva na regionalne izpostave.
Rockefeller je bil od l. 1949 do 1985 direktor ter predsedujoči Komisije za mednarodne odnose - Council on Foreign Relations, ki ima močan vpliv na ameriško zunanjo politiko. Skupaj z Zbigniewom Brzezinskim je l. 1976 zasnoval Trilateralno komisijo (ZDA - Evropa - Japonska). Bil je sofinancer skupine Bilderberg ter, kot pravi Schlicht, prav tako botroval dogovoru Bretton Woods, po katerem sta bila zasnovana Svetovna Banka ter Mednarodni denarni sklad.
Rockefeller je s svojim denarjem kupoval univerze, medicinske šole ter kupil Enciclopeadio Britannico. JP Morgan na drugi strani, pa se je osredotočil na časnike (pokupil je 25 najbolj vplivnih). L. 2000 je zgolj 6 korporacij obvladovalo večino medijev v ZDA.
Charles Higham: Trading with the Enemy
Ellen H. Brown: Web of Debt
Zgodovina sprememb…
Aha. Die juden.
Se mi je kar zdelo
Ampak dobro. Moram malo pogledati zadeve. Na kratko. Niti teh 12 bank ne dela za profit, niti nima odločilne besede pri fiskalni disciplini. Tako naj bi bilo v teoriji. Bernanke je neodvisen in odgovoren predsedniku! Ljudstvu.
Če pa mučke so, je pa treba prebrati tvoje knjige. V vseh teh teorijah se vedno najde kak pravilen in zanimiv podatek.
Se mi je kar zdelo
Ampak dobro. Moram malo pogledati zadeve. Na kratko. Niti teh 12 bank ne dela za profit, niti nima odločilne besede pri fiskalni disciplini. Tako naj bi bilo v teoriji. Bernanke je neodvisen in odgovoren predsedniku! Ljudstvu.
Če pa mučke so, je pa treba prebrati tvoje knjige. V vseh teh teorijah se vedno najde kak pravilen in zanimiv podatek.
Pravzaprav se opravičujem. Die kapitalisten je tale.
Melo me bega tista prva s prostozidarji.
Tu pa zna biti kaj zanimivega, res.
Zato ker ti tycoon boš na koncu tudi vse kupil in bomo morali plesati na mavričnih paradah
Global 80 povej si kje zasledil, in če, ...kje, in sicer, kdo so ta 1% ki drži praktično ves svetovni kapital, 99% bo pa kmalu pred borzo:)
Melo me bega tista prva s prostozidarji.
Tu pa zna biti kaj zanimivega, res.
Fino, ampak zakaj se to nas tiče?
Zato ker ti tycoon boš na koncu tudi vse kupil in bomo morali plesati na mavričnih paradah
Global 80 povej si kje zasledil, in če, ...kje, in sicer, kdo so ta 1% ki drži praktično ves svetovni kapital, 99% bo pa kmalu pred borzo:)
Zgodovina sprememb…
Pa ne nasedat da so za vse krivi Judje. To je samo krinka za višji del piramide.
Še enkrat kaj predlagam za stranke dokler se še gremo kapitalizem:
1. Denar s pokritjem:
nacionalizacija centralnih bank in tiskanje lastnega z bogastvom (zlato, srebro ali akj tretjega) podprtega denarja.
2. V prihodnosti morda življenje brez denarja (večina si tega ne predstavlja).
To ne pomeni, da se vrnemo v kameno dobo, prav nasprotno. Človeštvo bi imelo vse potrebne pogoje zagotovljene, imeli bi več časa zase in za razvoj posameznika in človeštva. Razvoj ne samo leve ampak tudi desne strani možganov, višja znanja, aura, čakre, meditacija, kvantna fizika odkriva stvari, ki so ljudem nevidna saj še nimamo dovolj razvitih fizičnih in nefizičnih organov.
Če imaš vse pogoje zagotovljene za življenje potem denarja praktično ne rabiš.
Zginejo vse negativne stvari povezane z denarjem.
No, tu pridejo v poštev razne napredne alternative z visoko tehnologijo, ki že obstajajo vendar zaradi interesa lobijev po dobičku nikakor ne pridejo do malega človeka.
Neodvisnost ljudi od vseh institucij, dobrin, karkoli.
Še enkrat kaj predlagam za stranke dokler se še gremo kapitalizem:
1. Denar s pokritjem:
nacionalizacija centralnih bank in tiskanje lastnega z bogastvom (zlato, srebro ali akj tretjega) podprtega denarja.
2. V prihodnosti morda življenje brez denarja (večina si tega ne predstavlja).
To ne pomeni, da se vrnemo v kameno dobo, prav nasprotno. Človeštvo bi imelo vse potrebne pogoje zagotovljene, imeli bi več časa zase in za razvoj posameznika in človeštva. Razvoj ne samo leve ampak tudi desne strani možganov, višja znanja, aura, čakre, meditacija, kvantna fizika odkriva stvari, ki so ljudem nevidna saj še nimamo dovolj razvitih fizičnih in nefizičnih organov.
Če imaš vse pogoje zagotovljene za življenje potem denarja praktično ne rabiš.
Zginejo vse negativne stvari povezane z denarjem.
No, tu pridejo v poštev razne napredne alternative z visoko tehnologijo, ki že obstajajo vendar zaradi interesa lobijev po dobičku nikakor ne pridejo do malega človeka.
Neodvisnost ljudi od vseh institucij, dobrin, karkoli.
Zgodovina sprememb…
Pa ne nasedat da so za vse krivi Judje. To je samo krinka za višji del piramide.
Za višji del piramide?
Katere?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Volitve 2011 (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Problemi človeštva | 172248 (144270) | Ziga Dolhar |