» »

drupal prikaz (CCK, views) namig

drupal prikaz (CCK, views) namig

Kurzweil ::

Imam dejansko nekaj vprašanj:

In sicer v katerem Drupalu delate ali je to verzija 6, ki ima neprimerljivo več modulov od 7. verzije? ...je ta prikrajšanost z moduli zaenkrat še prevelika in je bolj smotrno s 6. ?

naslednje kar pa me zanima pa je sledeče, imam template, ki je prikazan na spodnji sliki:

tema oz. template v grobem

tema oz. template v grobem

- pa me zanima kako bi najlažje v header, kjer sem nakracal z belo barvo dodal menije kot je kontakt, FAQ in podobno... iskal sem po vseh .tpl datotekah in mi nekako ne kapne, naj pa povem da sem začel z drupalom 6 in ZEN okoljem/temo (kar je verjetno vseeno kar se headerja tiče)?
- kar pa me najbolj zanima pa je kako bi prikazal spodnje evente/dogodke (rdeči okvirčki) v 2 ali 3 stolpce oz. kako bi se tega najlažje lotil... za samo urejanje in prikaz je za Drupal 6 combo modulov date-calendar-events, za prikaz pa verjetno views-taxonomy, ki ga prikažem z CCK? za tole bi prosil če mi nekdo malce pomaga... na kratko kako naj v več stolpcih naredim te izpise dogodkov kronološko naprimer?

Res hvala za pomoč, pregledal sem dokumentacijo, povprašal na IRCu in pogledal razne handbooke in turoriale ampak nekako nisem dobil odgovora, vsaj približno na enem mestu ne
  • spremenil: Kurzweil ()

AndyS ::

- Vse vrste menijev lahko prikažeš z modulom menu block, vendar moraš imeti naklikano menijsko strukturo
- Jaz bi naredil nov content type "dogodek" z željenimi fieldi, potem naredil view zadnjih 5 vsebin tega content type-a in nato uredil template od tega viewa za željen prikaz. S template-om lahko tudi določiš "drugačen" izgled prvega elementa v view-u

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Drupal pomoč prosim

Oddelek: Izdelava spletišč
232805 (1916) Kurzweil
»

Drupal 6 & 7

Oddelek: Izdelava spletišč
192520 (2242) Vice
»