» »

Integracija PhpBB v spletno stran

Integracija PhpBB v spletno stran

roli ::

Zanima me kako integrirati PhpBB forum v spletno stran.
Da se forum ne odpre v novem oknu ampak v istem in,da
menu ostane.
Tako kot je to narejeno tukaj.
Pa ne sme biti prezapleteno.
Code noob:D .
http://www.r00li.com

acheron ::

Si pomislil na integracijo strani v phpBB in malo modifikacije "index_body.php"?

Kami ::

Aha, templates/tvoj_template/overall_header.tpl tukaj lahko spremeniš glavo foruma (tako kot je narejeno na mandrakeprinas.org).

Hair ::

Še najlažje je, če v page_header.php vstaviš željeno, pa pa pustiš .tlp-je pri miru.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

roli ::

Kami: 1000X hvala.
Pa še enostavno je.

Zdej pa me zanima kako bi najlažje naredil
svoj stil za PhpBB.
A obstaja za to kako orodje?
http://www.r00li.com

bozjak ::

kako pa nrdim npr kej takefa: sloreacotr ?

hvala, Lp

roli ::

To je Inovision board in ne PhpBB.
http://www.r00li.com

roli ::

Danes sem hotel integrirati mojo stran v PhpBB in sem naletel na težavo:
Z Dreamweaverjem odprem page_header.php in pod design wiew začnem kopirati
menuje,tabele,okvirje,slike moje strani.
Ko sem vse skopiral sem spremembe shranil in zaprl dreamweaver.
In sedaj težava:
Ker sem pozabil skopirati en gumb ponovno odprem page_hrader.php in
pod menuji... zagledam to: Recursive frameset error:page_header.php

Premenjam pogled na code wiew in zagledam to kodo:

!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
html>
head>
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
title>Untitled Document/title>
/head>

body>Recursive frameset error:page_header.php

/body>
/html>

Pa zakaj se moral zbrisati vse < v kodi,da mi je sporočilo prikazalo?
Drugače mi je slo-tech javljal:
Napaka
Uporabili ste neveljavno / nedovoljeno HTML oznako:

Čudno pa j to,da ima koda samo 11 vrstic namesto 482 kot bi jih morala imeti.
Vse sem delal pod design wiew.
Popolnoma enako se zgodi če hočem dodati mojo stran v overall_header.tpl.
Po ponovnem odprtju je tam samo to kar sem jaz skopiral in Recursive frameset error:overall_header.tpl.
Druge tabele pa manjkajo.
http://www.r00li.com

Ziga Dolhar ::

Dreamweaver avtomatično includa kodo, ki se bo sicer inkludala šele na strežniku. To zgolj v editorju, dočim v sami kodi ostane nespremenjeno.

Res, če bi si prebral osnove uporabe DWja, bi blo lažje.
https://dolhar.si/

roli ::

Ok bom prebral ta navodila.
Ampak prej bom to rešil ;) .
Samo ne vem kako:D .
Torej če odprem isto datoteko pred spremembo:

In po spremembi:

Kaj naj torej storim?
http://www.r00li.com

Mavrik ::

Ne moreš ti PHP kode poganjati direk z diska, rabiš server s PHP podporo.
The truth is rarely pure and never simple.

Hair ::

Saj ti je že Ziggga rekel. Ne kopiraj prek design view-a ampak kopiraj samo kodo.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

roli ::

Kopiram jo lahko sam kam naj jo vstavim?
Sam povejte kje pa bo.
http://www.r00li.com

Hair ::

Ja če vstavljaš glavo in menije se da ponavadi na začetek. Pa pazi da ne boš imel potem dveh glav!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

roli ::

Torej vstavim menije pa tisto v (body)?

Pa zakaj slo-tech blokira vnos kode z < > temi oklepaji??
In javi to:
Uporabili ste neveljavno / nedovoljeno HTML oznako:
http://www.r00li.com

roli ::

Pa še nekaj:
Kako kopirat kodo iz več okvirjev naenkrat?
Primer jaz imam v enem okvirju banner v drugem meni ob strani pa imam okvir,ki drži
stran na sredini.Kaj naj naredim,da bom lahko kopiral kodo iz vseh okvirjev
naenkrat? Ker drugače moram kliknit v okvir z bannerjem in kopirat kodo,kliknit
v okvir z menijem in kopirat kodo........
http://www.r00li.com

Tody ::

uh za tole zadnje nimam pojma kako in kaj. Če hočeš vidit integriran forum lahko greš SEM Če hočeš vedit več o tem zakaj in kako forum blokira html ukaze pojdi SEM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Ziga Dolhar ::

> Kako kopirat kodo iz več okvirjev naenkrat?

Ne da se.

Lej, Andrej, zdej "počas" ratujem že mal tečn/najedajoč, ne?

Ampak _RES_ bi blo dobr, če bi si pogledal vsaj malo o osnovah spletnega prelamljanja. w3schools
https://dolhar.si/

strictom ::

Mene pa neki zanima. Sem si snel phpBB forum in sem pogledal user guide pa piše da če imaš shell lahko uploadaš kar zip datoteko (phpbb.zip) tja in jo tam unzipaš. Piše pa še da če tega shella nimaš moraš datoteke sam uploadat. Zanima me če moraš vse datoteke iz phpbb mape prenest na strežink ali je kaka bolj hitra finta v tem?

Hvala :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

TheHijacker ::

Ahh... phpBB. Milina za programirat strani s njegovim phpBB template sistemom. Že prej sem pisal mode zanj, ker pa nimam več časa sem se lotil samostojnih skript za moje lastne potrebe in interne potrebe v službi in phpBB, je več kot odlično "orodje".

Samo vzameš template.php in pa recimo mysql.php, za dostop do baze. Malce prirediš, vzameš recimo še odlično message_die() funkcijo, ter po potrebi bbcode elemente. Spariš skupaj in že lahko pišeš prečudovite skripte. Seveda moram omeniti, da lahko ko imaš že celo stran narejeno uporabiš katerokoli že narejeno temo.

Še en primer takšne skripte/programa v ustvarjanju.

Spletna banka .php

Kot vidiš imam glavo strani, nogo strani in meni na levi strani.

Če rabiš kakšno informacijo me vprašaj...
http://www.google.si

roli ::

Hijacker: Dobro to zgleda.
Ziggga: Prav imaš.In kot sem napisal preštudiral bom cela navodila.
Pa tudi na w3schools se bom odpravil.

Zdaj pa eno vprašanje:
Z mozzila composerjem se,da zelo lepo urejat templato.
A je kako možno spravit elemente na pravo mesto?
Še slika kako zleda stran:

Z composerjem bi rad elemente ( BREZ okvirjev ) spravil na identično mesto.
Samo Meni in banner.
Če lahko kdo bolj pomaga mu lahko preko ZS pošljem izvorno kodo.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

roli ::

A je z inovision power board kaj lažje?
Ali težje?
http://www.r00li.com

Tody ::

lej tehnika je ena in ista, neglede na bord. Kakor jest vidim imaš 2 opcije. PRiskrbiš si portal ki ima že vključen forum ali pač se usedeš za knjige in zadevo preučiš z tem da prebereš kako so to drugi naredil

roli ::

Druga opcija mi je bolj všeč.
A slučajno veš kje bi našel kak dokument kako je kdo drug to naredil?
http://www.r00li.com

Tody ::

ti hudiča le kaj vse najde ta presneti Gugl ane :D

Andrej lepo počasi z slovarjem v roki preberi !

roli ::

Ali sem zmešan ali pa na strani ne piše nič o tem:D !!
Piše o integraciji logina in teh zadev ne pa o integraciji
celotnega foruma.
Gogla pa znam uporabljat če imam prave ključne besede ( se ne spomnim nobene pametne ).
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10315567 (11049) mmorph
»

problem z phpjem

Oddelek: Izdelava spletišč
304116 (3529) snow
»

vstaviti phpbb na statično strani

Oddelek: Izdelava spletišč
211501 (1356) Tody

image gallery management system

Oddelek: Izdelava spletišč
211976 (1653) CWIZO
»

html v phpBB forum

Oddelek: Izdelava spletišč
9920 (818) gregy

Več podobnih tem