» »

Prenosnik se ne poveže na WIFI

Prenosnik se ne poveže na WIFI

devax ::

Ne vem zakaj se mi prenosnik noče povežati na brezplačna wifi omrežja. Bil sem v tujini, signal vidim, da je ok, se probam povezati (nezavarovano omrežje) in se noče povezati. Prav tako doma, okoli mene je nekaj takšnih omrežij (nezavarovanih), pa mi nikakor ne uspe. Identificira ga, ko se povežem pa je neuspešno.

Kakšen nasvet? Hvala.

Tilen ::

Ne moreš vedeti kakšno politiko povezovanja imajo omenjena odprta wifi omrežja. Lahko, da imajo nastavljen MAC filtering ali pa DHCP za wlan sploh ne dodeluje IP naslovov, razen za statične vpise (za znane mac naslove).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

devax ::

Ja, možno bi blo tudi tole kar si napisal. Res pa je, da mi niti enkrat še ni uspelo se povezat na kako drugo omrežje kot domače (nikoli noče). Sem mislil, da imam kaj narobe nastavljeno.

Hvala za odgovor.

Spajky ::

Tudi, če ni nikakršne posebne "zaščite" kot ti je že Tilen povedal, je čisto možno, da oddajni signal iz tvojega laptopa ne pride do onega wifi ruterja dovolj močen/čist.

Jakost signala RF (pri Site Survay) na klientu je samo za sprejem iz AP-ja in navedena samo za SSID paketek, ki se največkrat pošilja na 2Mbit hitrosti, wifi ruterčki pa so največkrat nastavljeni kar po defoltu (max.brzina) za ostale podatke in tako jih proba sprejeti tudi tvoj komp.

Pa parkrat skuša prilagodit signal, ma če link ni dovolj dober pri dani brzini, pravi, da se ne more povezat. Dostikrat se dogaja, da dobiš Odbit signal ali z dosti motnjami na istem ali bližjih kanalih od drugih naprav in se napravi zaradi tega ne moreta povezati! Nekvaliteten wifi ruterček in tvoja kartica in antena v laptopu (ali driverji) lahko tudi zelo dosti pripomore pri tem!

Včasih pomaga zunanja wifi mrežna in boljša antena na klientu, ma če je preveč daleč ali preveč ovir, tudi to večkrat ne pomaga dovolj ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Če nekdo izve MAC naslov tvoje tablice, ali lahko vdre vanjo ali v tvoje brezžično om

Oddelek: Informacijska varnost
326900 (5362) nurse013
»

Težave z WIFI - router

Oddelek: Pomoč in nasveti
302608 (2028) Cifix63
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

Oddelek: Omrežja in internet
315294 (3975) Mikec17
»

kabelski internet..vzpostavitev wireless povezave neuspešno

Oddelek: Omrežja in internet
172520 (2342) BigSexy
»

Linksys Router WRT54GL težave s signalom...

Oddelek: Omrežja in internet
252099 (1869) Tilen

Več podobnih tem