» »

Notebook 15" z SXGA+ matriko (1400×1050)

Notebook 15" z SXGA+ matriko (1400×1050)

BigHugo ::

A je kdo lastnik notebooka z SXGA+ matriko? A lahko pove nekaj splošnih vtisov (sama velikost, resolucija, berljivost teksta, velikost ikon, ...).

Hvala za odgovore.
LP BigHugo

andrej ::

jaz mam prenosnika z 15 LCD, ki ma 1600x1200 pa je super. Sicer si moras fonte narihtat na velike pa je. Drugace je slika zelo dobro. Sploh ni temna v robovih, tako kot na primer v cenejsih modelih. Ce zraven postavim enega Gericoma, ki ma 14" od kolega je na 15" slika obcutno boljsa. ampak to ne velja za vse. ravno pri 15" se pojavljajo tudi problemi, ker je treba osvetlit celoten zaslon enakomernol. pa tudi stroma malo vec pojejo. ce pa bi se enkrat kupoval bi se enkrat vzel 15" - ni mi zal.

BigHugo ::

Andrej, hvala za odgovor. A še lahko poveš, katerega prenosnika imaš z UXGA matriko.
Sam se nagibam h Compaqu Evo business serija (serija 800). Any comment?
LP BigHugo

Mr.B ::

Izogibaj se Presario. Drugače je ok. Pa če potuješ po svetu uzemi worldwide garancijo in carepaq. Tako boš imel podaljšano garancijo in kjerkoli na svetu prineseš svoj notebook na pooblaščeni servis , ti ga morajo pač "v roku" popraviti. Seveda no charge.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ziga Dolhar ::

15" je kul -- ampak tudi 14" je kul, če je resolucija 1400 x 1050 .... :-)) [Dell]

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

14" je premajhna. Moraš meti res dobre oči da pustiš fonte po defoltu. Raje vzemi 15". Pa preden ga vzameš preveri za mrtve piksle. Poglj pri črnem ozadju in pri belem ozadju. Sicer ti to nič ne garantera da ti nebo crknu kakšen piksel čež kak teden , ampak le.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Microsoft ::

Pa jst vam pa lahka recem sam to: Vsi bi neki mel naj naj! Ce bo ker kej resnga z grafiko delu, pol more met CRT monitor, ker LCD ni primern za take stvari. Ce bote programiral na takim racunalniku, pol res ne rabis najbolsih zmoglivosti grafike, ker ta sploh nima nobenga pomena.

Ce bi se pa rad sam neki šponal pred drugim, pol pa daj za prenosnik 1.00.000SIT, pa nalep ceno na njega, da bodo vsi vedl kolk si dal za njega.

Tak prenosnik nucaš, če si kaka pomembna oseba, da maš pol nek tak stroj, pa da mal kaki pomembneži pol to vidjo.

Odloč se, zaka boš mel prenosnik, pa ga šele pol zber!

Pa z 14 si lahka čist zadovoljn. Sej jst bi bil!:)

BigHugo ::

JimiBtn: tvoj odgovor je čisto mimo konteksta vprašanja. Za taka razglabljanja si raje odpri novo temo ali pa odgovarjaj na vprašanje.
LP BigHugo

Ziga Dolhar ::

Mr. B.: I disagree.

Mam dioptrijo (-0.5), pa lepo 1400 x 1050 (dejanska ločljivost zaslona), vse po defaultu, pa zaradi kvalitete zaslona vidim vse lepo in razločno.

Jimibtn: tako, mimogrede... Tu imam 1400 po širini, tam na 19" ploski iiyami pa 1280.

Na čem misliš da se ukvarjam z web'dizajnom'?

andrej ::

BigHugo: Dell Inspiron 8100. Prej sem mel compaqa Armado in sem bil zelo zadovoljen. Kot je reko Mr.B pa brez podaljsane mednarodne garancije (3 leta) nic ne kupuj.
JimiBtn: zakaj bi se zadovoljin z manj kot lahko. Jaz sem ze prej enim letom dal za prenosnika z 15" malo vec kot 500k. Ko enkrat delas na tej resoluciji in vidis kolko oken mas lahko naenkrat odprtih vidis kako uporabna je celotna zadeva. In ne, nekateri ne kupujemo prenosnike, da bi se soprili, ampak zato, ker so zelo uporabni ce si dosti na poti in vedno potrebujes zadeve zraven.

Microsoft ::

Ej sorry, če sm vas užalu, sam smo se mogoč mal nerazumel!:\

Lej, jst programiram neke programe za krmilnike, pa nevidm razloga, zakaj bi mogu met 15 zaslon, pa Radeon 9000, pa Pentium 2.4GHz, pa....! Ce pa stvar dela cist uredu, brez da bi mel neki naj naj opremo. Res mors mogoc mal cakat, da se kak XP nalož al pa podobn, sam tistih par sekund tak ni važnih. Pred kratkim sm delu na 400MHz, 32MB RAM, prblizn 2 leti star PC, pa sploh ni vazn, sej dedla.

Pa to se cist strinjam, zaka bi mel slabo, ce pa lahka mas dobro opremo. Sam vsaka dobra stvar stane! Nevem, zaka pol nimajo vsi ta novga Maybacha (avto)??? Ce mene uprašaš, ga nimamo zato, ker stane ker fejst preveč, pa sploh ne rabmo tak dobre opreme. Neki istiga bi pa lahk blo pr PCjih. Kupiš, tis kar rabiš.

Mr.B ::

Vzemi prenosneika s čimvečjim ekranom ter temvečjo resolucijo. Ostalo je pa bolj tako. Čim močnejša "hardwersko" mašina je , tem večja bo poraba , kar pomeni tem krajši čas uporabe prenosnika , ko je priključen na baterije. Lahko si omisliš tudi nositi še dodatne baterije sabo , ampak teža in uporabnost je potem uprašljiva.
Izbera je pač tvoja , vedeti moraš pač zakaj boš prenosnika uporabljal ! A samo zato da ga imaš ter da se hvališ pred drugimi , ali zato da ga uporabljaš ? Denar je tvoj , vse ostalo pa moraš sam otehtati. Seveda če potuješ po svetu si pač ne uzami prenosnika ki ti nebo nudil mednarodne garancije , ker se ti lahko zgodi da boš stroške popravila nosil sam. Kot tudi je pomemben čas popravila itd , ....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

IceIceBaby ::

Jaz pravim ravno obratno. Vzemi prenosnika s čim manjšim ekranom :)

Ok. res čist odvisno za kaj ga boš uporabljal. Ampak jaz mam 12" doma pa 1024x768 resolucijo pa mi je čist kul. Slika je lepša kot na večini 14" z isto resolucijo je pa računalnik na ta račun dost manjši, lažji in porabi manj štroma.

Če ga boš prenašal okrog in ga veliko poganjal na baterijo potem velik ekran skor nima smisla. Jaz ga mam povsod sabo v nahrbtniku pa bi mi blo kar mal mučno če bi bil kej velik težji. Že 2kg se pozna da jih maš not.
Če pa bo to bolj zamenjava za desktop in bo večino časa delal na štrom pol pa si lahko privoščiš večji ekran in vse večje, močnejše hitrejše.

andrej ::

hja cisto odvisno kaj rabis. meni osebno je bil velik zaslon zelo pomemben, in mi 1kb v nahrbtniku ne predstavlja problem. Tak ga vecinoma ne nosic, ampak ga mas recimo v avtu, na letalu. Tistih par m, ki pa jih preneses pa ze prezivim. je pa res, da je malo vecja muka, ce moras na letaliscu cakat recimo 10 ur, pa mas v torbu se polno ostalih stvari...:D

andrej ::

1 kb = 1 kg ;)

Tomi ::

Mr.B: 14" je malo več, kot je 14" na navadnem zaslonu, tako da je za povprečnega uporabnika prenosika to povsem dovolj. Res je, da je za takšno resolucijo pa najbolj primerna 1024*786.

JimiBtn: ko kupuješ prenosnika, že tako ali tako daš veliko denarja, tako je vseeno, če še daš malo več, in kupiš res model, ki je na meji tvojih finančnih zmožnosti. Ker če ne drugega, trg prenosnikov ne gre tako hitro naprej, in če čas bo zadeva že približno enako vredna. Meni ni žal, da sem vzel svoj prenosnik kot takratni najboljši model. Pač terjam zmogmljivost navadnega računalnika in pa seveda mobilnost (baterije). Cena je bila primerna, samo mi ni niti slučajno žal.
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se izplača stanje v pripravljenost čez noč

Oddelek: Pomoč in nasveti
222039 (1386) kixs
»

Mnenja o HP Compaq 6235 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
766333 (4502) cbelica
»

kok stran od ekrana sedite?

Oddelek: Loža
311856 (1329) Golden eye
»

Nova anketa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
1209234 (9234) moj_nick
»

Kateri monitor je boljši za oči: CRT ali LCD?

Oddelek: Kaj kupiti
312384 (1810) andrej

Več podobnih tem