» »

Kopiranje, kliniranje podatkov

Kopiranje, kliniranje podatkov

StDo ::

Imam nov disk 500 gb WD. Na njem sem ustvaril dve particiji. Rad bi prekopiral podatke iz starega diska - sistem. Tukaj pa nastane problem, računalnik začne nenormalno štekat in nič ne dela. Hotel sem na novi disk naložiti Windows sistem XP, pa ravno tako noče delat, zašteka že pri namestitvi. Na disk lahko drugače normalno kopiram podatke jih uporabljam, samo klonirat pa ne morem, oziroma windowse na novo naložit. Disk je priklopljen preko SATA kontrolerja na PCI vodilu, za katerega sumim da ne dela vredu, namreč disk je nov. Stari obstoječi dik dela na IDE. Disk je nov, kontroler pa že star cca 3 leta. Diska ne morem formatirat. Lahko pa zapisujem na njega podatke.
DoSt

pirat ::

Windows XP v namestitvenem CD nimajo integriranih SATA driverjev, zato ti ne pusti instalirati XP na ta disk... Možnost imaš dve:
- ali na začetku stisneš F6 in ločeno naložiš driverje za SATA disk,
- ali pa v BIOS-u vključiš možnost, da naj ti SATA diske inicialiira enako kot ATA diske (SATA mode: off)

lpr

Ja to vem, problem je v tem, da ko naložim driverje setup zašteka. Noče iti naprej.
DoSt

amigo_no1 ::

Katera matična in pci sata kartica ?

preveri oba diska z orodjem proizvajalca (full scan)
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov

Disk lahko skopiraš z clonezilla
http://clonezilla.org

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Sem poizksuil z programom proizvajalca. Vendar ko ustvari particijo, začne računalnik potem obupno štekat. Sumim okvaro krmilnika - razširitvene PCI kartice.
DoSt

Napaka odpravljena. Zamenjan SATA controler in sedaj dela BP.
DoSt

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje diska SATA na NVME in Win10 boot problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
272612 (1960) alkoo
»

Win 7 se ne zažene po priklopu drugega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
151730 (1626) Icematxyz