» »

Na voljo Windows 8 alfa, znane podrobnosti o novostih

1
2
3

js osebno ::

Inštaliral na netbook z minimal specsi :> Začetni zaslon je všečen, dostopen z klikom levo sporaj ali z windows tipko. Metro aplikacije ne delujejo -.-
Načeloma mi je kar všeč, a me moti da noče nastavljati resolucije. Možno da je računalnik prešvoh :)

Bistri007 ::

flbroker je izjavil:

telen je izjavil:

Kdo je reku, da boš na namiznem računalniku prisiljen imeti Metro??? Vsi samo jamrate. Na koncu ga boste pa vsi piratizirali.

grem stavit da bo tole zvišalo popularnost ubuntu in ostalim linux sistemom potem pa bo čez leto dni naredili win9 in vrnili star gui sistem nazaj :)

Jah, seveda, ker je Unity zelo podoben uporabniški izkušnji Windows 7 (not!).

In če že, a ni lažje narediti starega menija (tudi če ga Microsoft odstrani iz novih izdaj Windows) na Windows platformi kot na Linux?
Glej: http://classicshell.sourceforge.net/
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

luky ::

Fantje jaz pa ugotavljam, dami v Win8 ne IE in ne FF ne odpirata določene strani kot napr. Najdi.si, Finance in podobne.
Ima kdo kkašno idejo, ki je že kaj preizkušal Win8-prev....
luky!

KaRkY ::

@nekikr zakaj sem bedak če sem rekel(ne direkt) da nočem sprememb. Enostavno mi niso všeč GUI z velikimi ikonami imam raje pisne menije ker mi boljše ležijo. Osebno se še vedno ne znajdem v ribbon vmesniku mi je bolj pri srcu stari meniji. Sem pa lepo rekel da lahko čisto pozabijo takrat na mene, pač bo možnost da menjam na Win iz 10% padla na 0%.

@Azgard seveda bo, ampak če mi nebo všeč bom prešaltal na nekaj kar mi paše. Sem uporabljal Gnome malo več kot 1 leto pa sem menjal na KDE, zaradi novega izgleda Gnome, ki mi ni všeč.

Osebno mi je pa vseeno a je enotni vmesnik čez tablice, tel in PC saj telefon uporabljam še vedno dumb phone tablica mi je neuporabna PC pa mora imet čimvečji zaslon.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

flbroker ::

en folk še kar naprej sanja da bodo ljudje ki so do zdaj windows uporabljali za DELO zelo veseli pripomočka za invalide ki ga ni mogoče odstraniti

_Stupid_ ::

Preskok z xp na windows 7(ja,nisem imel viste) je bil zame neboleč ampak z win 7 na 8 bo pa kr trajal, da se ga bom navadil, sploh tale metro.

Običajnega starta sploh ni in ko se klikne na start se odpre metro. Pri tem je zanimivo to, da ko inštaliraš nove programe ti vse stvari, ki jih je prej dalo v svojo mapo pod vsi programi ti jih tukaj nameče notr...sepravi da tudi uninstall, pa help datoteke. In ja, lahko jih seveda tudi odstraniš od tam in poljubno premikaš sam je več dela. Mogoče bo ta stvar celo uporabna, ko bo več programov notr brez tistih nepotrebnih navlak notr... sam če se mene vpraša so nrdil dodatn klik skor pri vsaki stvari, če se bo hotlo kaj nastavit.

Ah, upam, da se bo dalo to čudo izklopit, ker mi res teži to preskakovanje v ta metro in iz njega. Npr za dostop do nadzorne plošče moreš it v start, pa v tem metru nrdit par klikov, potem pa te vrže iz njega in odpre staro nandzorno ploščo. Al pa jo odpreš direkt v moj računalnik in tam klikneš nadzorna plošča. Bv... Pa kdo se je spomnu, pri vsem tem aerotu dajat okna z ostrimi robi?

Ta metro je pač sam še eno namizje in če nimaš prvega nametanega imaš drugega :D Upam, da bodo do taprave verzije zrihtali te stvari, drugač ostanem kr na win7.

mikko ::

Po odlični sedmici nas bodo dokončno pregnali na OSX.

luky ::

@Stupid Povej mi če ti povezave delujejo normalno v IE ali FF oz. katerega pač uporabljaš, ker mene jih polovica ne dela, napiše da ni conecta, je pa povezava vspostavljena.
luky!

_Stupid_ ::

@luky: Pobral sem par programov(winamp, opero,...), probal sem par strani odpret(24ur, finance,najdi,slo-tech) in vse dela. Aja, pa z torrentom sem probal nekaj pobrat in vse štima, povezava dela na max(20mb).

To, kar so obljubljali pri kopiranju datotek že dela v tej verziji. Vidiš hitrost kopiranja pa tudi graf. In ko kopiraš dve stvari ti pokaže samo eno okno z prenosom in notr vse podatke in ne več za vsako kopiranje posebi.

barakus ::

Ali vsebuje remote desktop :D ?

darkolord ::

Kdo od teh, ki že ve, kako je to zanič, je dejansko zadevo poinstaliral in preizkusil?

Bistri007 ::

darkolord je izjavil:

Kdo od teh, ki že ve, kako je to zanič, je dejansko zadevo poinstaliral in preizkusil?

Jaz si Win8 ravno instaliram v VirtualBox - http://www.windows7hacker.com/index.php...

VMWare 7 ne dela, ker nima podpore za IO APIC. To je treba obkljukati v nastavitvah, drugače ne dela.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

_Stupid_ ::

Ve kdo kako izklopit aplikacije, ki so zagnane z metro-a?

Btw; če z miško potegnete čisto na levi rob, se pokaže destkop/metro ikonca
Btw2;če z miško greste na levi spodnji rob starta se odpre majhn dodatn menu.

Elysium ::

Od teh, ki ste zares že inštalirali.

Katero verzijo ste inštalirali? Jaz sem najprej 32 bitno, ker jo želim najprej stestirati preden inštaliram na pravi računalnik. No imam problem, ker ne morem poganjati Metro aplikacij ko klikam po "ikoncah" z mišjo. Sumim, da je to mogoče zato, ker samo pri 64 bitni developer verziji piše, da je zraven tudi 28 Metro aplikacij. Sumim, da so pri 32 bitni verziji samo shortcuti do neobstoječih aplikacij. Razmišljam, če bi se dalo teh 28 Metro aplikacij iz 64 bitne samo skopirati na 32 bitno.

Aja. Baje, da je bilo v manj kot 24 urah že več kot 500 tisoč downloadov. Še 30 krat toliko pa bo Windows 8 imel enak tržni delež kot Linux.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elysium ()

techfreak :) ::

Še 30 krat toliko pa bo Windows 8 imel enak tržni delež kot Linux.

Pazi se, takšne izjave bodo hitro razjezile FOSS ljubitelje. Prav je: Še 30 krat toliko pa bo Windows 8 imel enak tržni delež kot Linux na desktopih.

64bit brez developer tools nima delujočih Metro aplikacij.

Ganon ::

Meni je pa novi vmesnik čudovit. Na voljo je ena zelo podobna tema za rainmeter, ki sem jo tudi kar precej časa uporabljal. :)

s1m0n ::

Meni pa čisto lepo delajo Metro aplikacije (igre, vreme, news...), če se ga poganja v virtualnem okolju mora biti resolucija večja od 800x600 za delovanje Metro aplikacij.

Malajlo ::

Metro seka :) To je za 80% userjev, ostali smo pa že itak v konzolah nekje v PowerShellu...
Med posti pa toliko enega nabijanja, da je to crap, pa trije ste se spravili inštalirat (in še nimate izdeanega mnenja...).

Blisk ::

In kaj revolucionarnega bo v win 8?
razen vmesnika, ki pa je še najmanj pomembna zadeva.

Pa poleg tega, da 3/4 stvari ne bo delalo na win 8, ker še za win7 ni vseh driverjev...

darkolord ::

In kaj revolucionarnega bo v win 8
V bistvu nič, vse bo enako kot v Windows 3.1.

trnvpeti ::

najbolj pomembna zdrzuzitev, vse v enem os

s1m0n ::

Uf kar nekaj stvari je drugače kot pri Win7 od Explorerja (ki se mi najbolj dopade) do Task Managerja, ki tudi ni slab, do kopiranja...

jest10 ::

Kdor želi novosti preizkusiti, lahko z interneta brezplačno sname predogledno razvijalsko verzijo (včasih smo temu rekli alfa verzija) za 32- in 64-bitne platforme.


Ni bilo rečeno, da bo W8 le 64bit?

demon#666 ::

_Stupid_ je izjavil:

Ve kdo kako izklopit aplikacije, ki so zagnane z metro-a?

Meni jih tudi ni uspelo, mislim da se jih tudi ne da. Nekako sem pogruntau, da se same izklopijo če jih ne uporabljaš. Pač so v ozadju za nekaj časa, vandar ne obremenjujejo PCja (tako si jaz razlagam).

Drugače sem namestil na en starejši disk (IDE) in dual-boot z W7 in moram reči, da sem biu presenečen, saj so spremenili boot menu. Sedaj lahko z miško izbereš na ikono z OSjem, ki bi ga rad zagnal.

Sam nisem ravno navdušen mad Metrojem (če je že naj bo, vsaj nekaj novega), še posebej mi ne gre v glavo, da ni klasičnega start menija.

V explorerju je tista zgornja vrstica z zavihki kar uporabna, vendar jo raje skrije (se mi zdi preveč "natrpano").
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

s1m0n ::

Če koga moti Metro UI start ga lahko z malo dela onemogoči (Metro žal več ne bo deloval) login in te stvari ostanejo enake, kot pri Metro UI!
V System32 se samo preimenuje datoteka "shsxs.dll" v kar koli npr.: "shsxs_NE_RABIM.dll" in ponoven zagon!

Star Windows 7 Start meni

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

_Stupid_ ::

Če se izklopi Metro UI, tudi task manager ni več isti ampak je spet tak kot je Win 7.

Eh, bomo vidl kako bo to rešeno v naslednjih verzijah, zdaj je še prezgodaj ocenjevat.

DuleKrtola ::

Js si tak OS predstavljam na tablici, ki jo položiš v dock oz. in uporabljaš kot desktop za resno delo, s fizično tipkovnico in miško, po potrebi z večjim displayem.
Druga varjanta, da laufa na eni mašini, na tablici laufa pa "samo" en remote desktop client.

krneki0001 ::

na 64bitnih windows 7 pa v virtual PC-ju noče laufat osmica X86. Napiše da ma neke probleme s halom. 64bitnega sistema pa kakor vem virtualpc ne podpira.

Preden se kdo obesi zakaj virtualpc - xpmode (zastonj je), da mi laufa 16bit cmd, ker se še nekaj igram z enimi 16bitnimi programi, pa na 64bitnem sistemu niso dobro delali.

fosil ::

MS dela isto napako, kot jo je že pred leti.
Takrat so na tablični računalnik naložil "klasičen" OS za desktop računalnike. In so pogorel.
Sedaj pa delajo obratno, na desktop računalnike tlačijo tablični OS. Bodo spet pogorel?
Vmes je apple jasno pokazal, da rabiš poseben OS za tablice in posebnega za desktop. In uspel.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

darkolord ::

In uspel.
Uspel s čem? Folku prodat neuporabne naprave?

Lonsarg ::

@fosil, Apple ni nič pokazal, da rabiš na tablicah poseben OS, pač pa je gor ruknil kar mobilni OS.

techfreak :) ::

darkolord je izjavil:

In uspel.
Uspel s čem? Folku prodat neuporabne naprave?

Folku prodat tisto kar potrebuje. Večina ljudi očitno ne potrebuje polnega OSa na tablicah, jim je dovolj iOS.

i386 ::

Fosil, to je ALFA verzija. Verjemi, da bo v končni verzije mogoče brez problema preklapljati med vmestniki, da bo tudi "normalni" vmestnik imel nov task maneger itd. Pri MS-ju niso neumni. S to alfo pa hočejo testirati Metro UI.

SLO_Matej ::

Prikaz Windows 8 na tablici (glej video): http://www.zmaga.com/forum_objava.php?i...

darkolord ::

Folku prodat tisto kar potrebuje. Večina ljudi očitno ne potrebuje polnega OSa na tablicah, jim je dovolj iOS.
Folk ne ve, kaj potrebuje. Za delo so takšne tablice trenutno skoraj popolnoma neuporabne in ne vidim razloga, zakaj se to ne bi spremenilo.

vbohinc ::

Metro UI se izklopi z regeditom RPEnabled iz vrednosti 1 na 0 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\] in tako dobimo nazaj tudi klasičen start meni... LP
Human nature is not a machine to be built after a model, and set to
do exactly the work prescribed for it, but a tree, which requires to grow
and develop itself on all sides...

bojsi ::

darkolord je izjavil:

Folku prodat tisto kar potrebuje. Večina ljudi očitno ne potrebuje polnega OSa na tablicah, jim je dovolj iOS.
Folk ne ve, kaj potrebuje. Za delo so takšne tablice trenutno skoraj popolnoma neuporabne in ne vidim razloga, zakaj se to ne bi spremenilo.


Ne kvasi neumnosti. Tablica je za to, čemur je namenjena, fenomenalna. Če na njej ne moreš delati s fotošopom, še ne pomeni da je neuporabna.

techfreak :) ::

darkolord je izjavil:

Folku prodat tisto kar potrebuje. Večina ljudi očitno ne potrebuje polnega OSa na tablicah, jim je dovolj iOS.
Folk ne ve, kaj potrebuje. Za delo so takšne tablice trenutno skoraj popolnoma neuporabne in ne vidim razloga, zakaj se to ne bi spremenilo.

Windows 8 bo očitno omogočal oboje.

Enron x86 ::

Bo šel tale Windows Developer Preview with developer tools English, 64-bit na DVD-RW? Saj bi ga namestil v virtualbox, pa imam prestar procesor brez podpore za AMD-V in slučajno eno prazno particijo 24 GB :)

EDIT: NVM; prebral, da rabi DVD-9. Bo treba namestit na USB.

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Zgodovina sprememb…

win64 ::

_Stupid_ je izjavil:

Ve kdo kako izklopit aplikacije, ki so zagnane z metro-a?

Btw; če z miško potegnete čisto na levi rob, se pokaže destkop/metro ikonca
Btw2;če z miško greste na levi spodnji rob starta se odpre majhn dodatn menu.

Ne, da se zapreti teh aplikaciji, razen preko task managerja in alt+f4. Windows te aplikacije sam da v suspended stanje.

Remote desktop client je, za server nisem zasledil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: win64 ()

Bistri007 ::

vbohinc je izjavil:

Metro UI se izklopi z regeditom RPEnabled iz vrednosti 1 na 0 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\] in tako dobimo nazaj tudi klasičen start meni... LP

Kaj se da narediti, da imaš Metro IN Start meni (v desktop načinu)?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

techfreak :) ::

Ima še kdo probleme s Skype-om? Med prijavo se mi obesi.

subby ::

sem si ga namestu na šihtu, v control panelu opazil, da se da vključit podporo za 16-bitne aplikacije
tale postopek je bil pa obvezen

s1m0n ::

Če bodo v končni verziji možno izbirat med Metro UI in normalnim Win7 izgledom (da ostane Ribbon in Task manager) bo čist OK!

Ericssony ::

So what about Using Windows 8 on the Desktop
Unless something changes quite radically, you can't. Pressing the Start Button always takes you back to the new tablet Start screen. The traditional Start Menu is gone forever and there's no way to launch programs from the desktop other than to pin them to the Taskbar. This means that you can technically live on the desktop but every program you have installed will be on the taskbar in the way it is with OS X's dock. I don't know why I'm complaining about this as I was calling for it when Windows 7 was unveiled. For heavy and power PC users though who like to have all manner of additional little utilities installed that you'll hardly ever use, the main way to get at these now is through the new Start screen.

s1m0n ::

Prehitro še je za končno presodbo :)

subby ::

Edina stvar, ki me bi prepričala v menjavo win7 z osmico je domnevna nativna podpora xbox iger. Pa tudi če ta stvar bo, ne vidim razloga, zakaj nebi potem s kakšnim updejtom delalo na sedmici.

d0rK ::

Ko tole pride ven, si jaz kupim 23" touchscreen LCD za desktop. Top. 100x bolje kot miška, poleg imaš pa še tipkovnico.

Tomaz ::

Dobra predstavitev

iMark ::

Sej ne morm vrjet, sami konzervativci ste. Že prej kot je izdelek naprodaj ga že blatite. Verjetno je tudi nekaj tistega kaprica v vas, češ vse kar je od Microsoft-a je za nič. Kok pa vas je tukej takih, ki blatite MS in NE uporabljate MS-ovih izdelkov? Kdo vas pa sili v uporabo le-teh...
Pritožujete se nad novim (G)UI; ja pa čakte no, a ni to logično da se stvar razvija naprej? Po tej logiki bi tud v avtomobilizmu morali met avti dizajn izpred 100 let in samo drivetrain izboljšan? Js osebno se pri novih OS-ih med drugim najbolj veselim novega GUI in sem prepričan da je veliko takih ljudi, ki imajo radi vizuelne spremembe. Npr. nikakor ne bi želel XP-jevega vmesnika v Sedmici. Res ne vem zakaj vam je teko nerodno uporabljati lep, po dizajnu privlačen in po uporabnosti preprost OS... mogoče to kvari visoko kvalificiran ugled računalničarja? Kje smo...
In tisti ki se pritožujete nad MS in njegovim Metro-jem očitno ne razumete MS-ove filozofije. Ste morda pomislili na to, da večina uporabnikov PC-jev NI računalničarjev in uporabljajo PC za pridobivanje informacij, socialna omrežja in epošto? Verjetno so pri MS bolj pametni od vas in se niso za to potezo odločili brez številnih analiz. Upam si trdit, da bo ta filizofija ugajala večini uporabnikom - seveda to ne šteje za razvijalce oz. računalničarje.
Z Metro-jem je MS dosegel to, da običajnemu uporabniku zagotovi čimhitrejši dostop do potrebnih/želenih informacij, tisti, ki želijo klasičen OS pa ga še vedno imajo.
Čestitam MS-u za napredno in ne konzervativno razmišljanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iMark ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows RT bo dobil nadgradnjo, ki ne bo Windows 10

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
118422 (6717) hojnikb
»

Mnenja o Oknih 8 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1304197175 (134167) Markl
»

Windows 8 prihaja v štirih inačicah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13938079 (32653) Lonsarg
»

Znanih več podrobnosti o Windows 8 za ARM (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5115170 (12774) Lonsarg
»

Na voljo Windows 8 alfa, znane podrobnosti o novostih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12132667 (26594) techfreak :)

Več podobnih tem