Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box
M@73Y ::
Tanix TX3 max - zanima me s katerim predvajalnikom in katerimi kodeki gledate filme.
Primer, risano serijo Disenchantment v x264, E-AC3 zvoku mi v MX player-ju zvoka ne predvaja (ni kodeka), pospeševanje je pa le softwarsko SW, sploh ne morem preklopiti na HW ali Hw+. poskusil sem tudi z BS playerjem pa z nobenim ne predvaja zvoka, slika se pa zelo zatika.
Primer, risano serijo Disenchantment v x264, E-AC3 zvoku mi v MX player-ju zvoka ne predvaja (ni kodeka), pospeševanje je pa le softwarsko SW, sploh ne morem preklopiti na HW ali Hw+. poskusil sem tudi z BS playerjem pa z nobenim ne predvaja zvoka, slika se pa zelo zatika.
..jump into psytrance tunnel..
e-marko ::
Predvidevam, da večina uporablja kar Kodi. Se mi še ni zgodilo, da kaj na bi predvajal.
LP
LP
...somebody, somewhere...
damirj79 ::
Scorpy84 ::
Predvidevam, da večina uporablja kar Kodi. Se mi še ni zgodilo, da kaj na bi predvajal.
LP
Pri meni pa ravno mxplayer pro dela najboljse. Glede zvoka pa mi itak reciver dekodira. Predvidevam da hw dekodiranje pri zvoku ne deluje, ker tudi sam box nima kodekov, kot npr. drazji, ki imajo placane licence.
opo ::
dan vsem
Kateri TV box bi mi svetovali za gledanje Telemachovega EON-A na TV. Kaj kupiti in kje. Vem , da je to verjetno že bil podan odgovor. Samo smo malo leni za iskanje:)).
Kateri TV box bi mi svetovali za gledanje Telemachovega EON-A na TV. Kaj kupiti in kje. Vem , da je to verjetno že bil podan odgovor. Samo smo malo leni za iskanje:)).
mitko25 ::
Počakaj do 18.10. Telemach bo v svojih paketih začel ponujati box- za gledanje EON-a. Včeraj so posodobili shemo in sedaj so v Eonu vsi programi kateri so tudi na D3 boxih.
Vanadium ::
No pa so le dali ethernet
Na slikah ga ni videt, pa tudi nikjer ni omenjen. To neki update sploh ni, chipset je star itd, samo daljinec je nov. Kr neki.
https://www.mi.com/us/mi-box-s/
Recima da ga ima se posipam z pepelom ce ga nima ampak pise pac:
Easy to connect
Supports Wired & Wi-Fi connections
m3k ::
... Easy to connect
pod zgornjim tekstom piše, Supports Wi-Fi, Bluetooth, and USB connections, delivering super fast transfer speeds, se pravi pod wired povezavo so verjetno mislil USB in HDMI, ethernet žal ne.
Mirko tipka na radirko ////
SuperStipe ::
Mare2 ::
SuperStipe je izjavil:
dan vsem
mecool m8s pro l dela super z EON.
Sem zasledil že več takih vprašanj torej, kateri TV Box podpira Telemachov EON.
In me zanima, ali ga ne podpirajo vsi Android TV boxi?
XS!D3 ::
In me zanima, ali ga ne podpirajo vsi Android TV boxi?
Torej Nexus (rahlo old), Mi Box (dokaj crap), Shiled (not cheap), potem pa počasi zmanjka boxov, ki uradno furajo Android TV (ne mobilno verzijo) razen boxov od raznih Pay-TV providerjev, kot bo tudi Telemachov official EON box.
McClane ::
Se še komu Mecool naključno sredi predvajanja random datoteke reboota? Skrajno zoprno, začelo se je dogajati v zadnjih tednih..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Yossarian ::
Mare2, Tanix Mini podpira EON. Sprobal sem obe verziji in obe delujeta, le da s tisto, ki je posebej za TV, ni potrebno imet miške, za mobilno verzijo pa moraš imet miško.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Vanadium ::
... Easy to connect
pod zgornjim tekstom piše, Supports Wi-Fi, Bluetooth, and USB connections, delivering super fast transfer speeds, se pravi pod wired povezavo so verjetno mislil USB in HDMI, ethernet žal ne.
Šalabajzeri. In dejansko kaj so pol sploh spremenili? A je tok težko dat not s912, gigabit ethernet pa naluknano kisto da se kokr tok hladi?
SuperStipe ::
Se še komu Mecool naključno sredi predvajanja random datoteke reboota? Skrajno zoprno, začelo se je dogajati v zadnjih tednih..
Se še ni zgodilo, edini problem, ki ga imam z Mecool je to, da če gre v standby potem izgubu povezavo in ga morš prižgati in ugasniti, da spet najde povezavo. Povezan pa je preko kabla.
roki11 ::
Razlika je precejšnja,
Mini ima slabše odzivni daljinec, oz moraš kar centrirati daljinec proti boxu dočim je na maxu odzivnost precej boljša
mini nima bluetootha max ga ima
display na miniju je sivo bele barve na maxiju pa modre.
Max ima Alice UX, mini pa navaden Tanix launcher.
Meni osebno vsekakor boljši max, če pa hočeš prišparat 4 eur pa vzemi mini.
To je zelo koristen info...kako pa dela EON TV od Telemacha? Kdo ima oboje?
damirj79 ::
... Easy to connect
Šalabajzeri. In dejansko kaj so pol sploh spremenili? A je tok težko dat not s912, gigabit ethernet pa naluknano kisto da se kokr tok hladi?
Najverjetneje je S912 premali preskok v performansah, za namen rabe takšnih škatlic je S905 dovolj. Drugo pa je, ali za S912 obstaja kakšen SDK, ki potem proizvajalcem ponudi ATV experience z vesmi pdoatki L1widevine, G-cast itd..
McClane ::
SuperStipe je izjavil:
Se še ni zgodilo, edini problem, ki ga imam z Mecool je to, da če gre v standby potem izgubu povezavo in ga morš prižgati in ugasniti, da spet najde povezavo. Povezan pa je preko kabla.
To se tudi pri meni dogaja, ampak nisem raziskoval dalje, sem mislil da je problem pri meni. Se pravi ni druge rešitve, kot reset?
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Imata naložen tazadnji FIRMWARE?
MECOOL M8S PRO L S912 ANDROID 7.1 TV BOX FIRMWARE UPDATE 20180316
http://blog.geekbuying.com/2018/08/meco...
MECOOL M8S PRO L S912 ANDROID 7.1 TV BOX FIRMWARE UPDATE 20180316
http://blog.geekbuying.com/2018/08/meco...
Tsunamii ::
Prihaja kak 'pameten' box za drugo leto..?
Nvidia vidim da se 2 leti ali vec ne bo dala Shielda ven..plus prihaja kak boljsi cipset za android naprave?
Nvidia vidim da se 2 leti ali vec ne bo dala Shielda ven..plus prihaja kak boljsi cipset za android naprave?
DINAMIK ::
Kupil sem android box Tanix mini...,Tvin deluje na njem odlično..,tudi daljinec deluje super...,sicer ga sploh ne potrebujem,ker imam miško in CEC opravi vse ostalo ...,kar pa se tiče hitrosti odpiranja Youtube je pa za zjokat ,webos 4.0 je svetlobna leta pred android boxom!
DINAMIK ::
Kjer ga imam sedaj je povezava preko wifija in tudi Tv je na wifiju..,še na bakru 10/1...,android box odpre Youtube v 17 sekundah...,Tv pa v 3sekundah,če pa na webosu ne izbrišem aplikacije iz menuja mi odpre v 1sekundi
polde66 ::
@m3k
Ponovno sem se poigral s Tanix TX3 max in sicer naložil atvXperiance, nanj dal patch za uro vendar ta zadeva ni za maxa ampak je za mini. Tako da se na zaslonu še vedno kaže "boot". Druga stvar, ki me moti pri njihovem zadnjem romu je ta, da nima možnosti priti v osnovne nastavitve naprave. Pride v nastavitve vendar ne naprej v več možnosti. To pa je precej moteče. Nisem še sprobal prejšnje verzije. Pa bom tudi to.
Druga stvar Poison 1.1 rom ne gre na maxa. In tretja stvar: zadnja posodobitev, ki jo je dobil tx3 mini : TX3Mini-20180716 ni za maxa.
Tako da ostane samo najbolje delujoči 20180125 firmware. Zadnja posodobitev Youtube.apk za tv 2.03.06 ne deluje na nobenem firmwerju ( v bistvu gre samo za posodobitev) Skratka pustiš tako kot je brez posodabljanja.
Ponovno sem se poigral s Tanix TX3 max in sicer naložil atvXperiance, nanj dal patch za uro vendar ta zadeva ni za maxa ampak je za mini. Tako da se na zaslonu še vedno kaže "boot". Druga stvar, ki me moti pri njihovem zadnjem romu je ta, da nima možnosti priti v osnovne nastavitve naprave. Pride v nastavitve vendar ne naprej v več možnosti. To pa je precej moteče. Nisem še sprobal prejšnje verzije. Pa bom tudi to.
Druga stvar Poison 1.1 rom ne gre na maxa. In tretja stvar: zadnja posodobitev, ki jo je dobil tx3 mini : TX3Mini-20180716 ni za maxa.
Tako da ostane samo najbolje delujoči 20180125 firmware. Zadnja posodobitev Youtube.apk za tv 2.03.06 ne deluje na nobenem firmwerju ( v bistvu gre samo za posodobitev) Skratka pustiš tako kot je brez posodabljanja.
polde
Ne @Mare2 s tabo se nam ne da ukvarjat in to večini ne, pa se kar štuliš povsod. Ampak niti ene pametne uporabne izjave še nisi izustil.
polde
@polde66
Ponovno sem se poigral s Tanix TX3 max in sicer naložil atvXperiance, nanj dal patch za uro vendar ta zadeva ni za maxa ampak je za mini. Tako da se na zaslonu še vedno kaže "boot".
Sem patchal MAXa in dela, edino v nastavitvah datuma in ure sem moral vse izbire nanovo potrdit, ker mi ni pravilno prikazovalo časa (24-urni format).
Naloži si ES File Explorer (vklopi opcijo root explorer), copy&paste preinstall.sh datoteko v system/bin mapo in ponovno zaženi box.
UPDATE - pisec FW je objavil nov popravek za uro
Druga stvar, ki me moti pri njihovem zadnjem romu je ta, da nima možnosti priti v osnovne nastavitve naprave. Pride v nastavitve vendar ne naprej v več možnosti. To pa je precej moteče. Nisem še sprobal prejšnje verzije. Pa bom tudi to.
V zadnjem v2F FW (baje namenoma) ni več te možnosti - dostopa do bolj podrobnih nastavitev (developer mode pa gre vklopit).
Prejšnje verzije imajo podrobne nastavitve, a niso tako dodelane (ne podpirajo blutooth, streaming dela slabo), najbolj stabilna je v2B in dokaj hitra.
Druga stvar Poison 1.1 rom ne gre na maxa. In tretja stvar: zadnja posodobitev, ki jo je dobil tx3 mini : TX3Mini-20180716 ni za maxa.Tako da ostane samo najbolje delujoči 20180125 firmware.
Vsi omenjeni FW seveda (preverjeno) delajo "viceversa" na obeh (razen bluetooth), saj je max samo revizija minija z dodanim Realtek WiFi + BT čipom.
Zadnja posodobitev Youtube.apk za tv 2.03.06 ne deluje na nobenem firmwerju ( v bistvu gre samo za posodobitev) Skratka pustiš tako kot je brez posodabljanja.
Drži, sam iščem novejšo verzijo, ki bo delala brez zatikanja. Prednaložen Youtube TV v1.3.11 (zelo stara verzija z rdečim ozadjem mi ne leži), po posodobitvi, začne čez nekaj časa štekati.
Ponovno sem se poigral s Tanix TX3 max in sicer naložil atvXperiance, nanj dal patch za uro vendar ta zadeva ni za maxa ampak je za mini. Tako da se na zaslonu še vedno kaže "boot".
Sem patchal MAXa in dela, edino v nastavitvah datuma in ure sem moral vse izbire nanovo potrdit, ker mi ni pravilno prikazovalo časa (24-urni format).
Naloži si ES File Explorer (vklopi opcijo root explorer), copy&paste preinstall.sh datoteko v system/bin mapo in ponovno zaženi box.
UPDATE - pisec FW je objavil nov popravek za uro
atvXperience CLOCK DISPLAY PATCH:
Try flashing with twrp
https://forum.atvxperience.com/download...
Druga stvar, ki me moti pri njihovem zadnjem romu je ta, da nima možnosti priti v osnovne nastavitve naprave. Pride v nastavitve vendar ne naprej v več možnosti. To pa je precej moteče. Nisem še sprobal prejšnje verzije. Pa bom tudi to.
V zadnjem v2F FW (baje namenoma) ni več te možnosti - dostopa do bolj podrobnih nastavitev (developer mode pa gre vklopit).
Prejšnje verzije imajo podrobne nastavitve, a niso tako dodelane (ne podpirajo blutooth, streaming dela slabo), najbolj stabilna je v2B in dokaj hitra.
Druga stvar Poison 1.1 rom ne gre na maxa. In tretja stvar: zadnja posodobitev, ki jo je dobil tx3 mini : TX3Mini-20180716 ni za maxa.Tako da ostane samo najbolje delujoči 20180125 firmware.
Vsi omenjeni FW seveda (preverjeno) delajo "viceversa" na obeh (razen bluetooth), saj je max samo revizija minija z dodanim Realtek WiFi + BT čipom.
Zadnja posodobitev Youtube.apk za tv 2.03.06 ne deluje na nobenem firmwerju ( v bistvu gre samo za posodobitev) Skratka pustiš tako kot je brez posodabljanja.
Drži, sam iščem novejšo verzijo, ki bo delala brez zatikanja. Prednaložen Youtube TV v1.3.11 (zelo stara verzija z rdečim ozadjem mi ne leži), po posodobitvi, začne čez nekaj časa štekati.
@m3k
https://apkdot.com/apk/google-llc/youtu... tole je prejšnja delujoča verzija. Meni ok
Kar se tiče Poisona praviš da deluje. Ok bom še enkrat sprobal. Android tv verzije mi pa niso preveč všeč ker je 3x več dela z nalaganjem aplikacij kot na navadnem androidu. Poison in 210180716 sta mi v USB burningtoolu ostala na 7% potem pa nisem več nadaljeval z testiranjem.
Sem pa za zamenjavo fajlov za uro uporabil ES root explorer. Je pa res da je tole drugi fajl kot sem ga sam uporabljal.
In katera verzija je po tvojih vtisih priporočljiva?
https://apkdot.com/apk/google-llc/youtu... tole je prejšnja delujoča verzija. Meni ok
Kar se tiče Poisona praviš da deluje. Ok bom še enkrat sprobal. Android tv verzije mi pa niso preveč všeč ker je 3x več dela z nalaganjem aplikacij kot na navadnem androidu. Poison in 210180716 sta mi v USB burningtoolu ostala na 7% potem pa nisem več nadaljeval z testiranjem.
Sem pa za zamenjavo fajlov za uro uporabil ES root explorer. Je pa res da je tole drugi fajl kot sem ga sam uporabljal.
In katera verzija je po tvojih vtisih priporočljiva?
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Meni dela ura s prejšnjim fajlom, tako da novega nisem niti sprobaval.
Firmverov je šlo pri meni kar nekaj skozi, tako da sem zdaj ostal pri atvX v2F, kar mi je vseč, da lako vse postorim kar z originalnim daljincem (tv feeling).
Eden od favoritov, LE-TX3Max-20180125.img - Android + LibreELEC = dualOS
pod LibreElec-om KODi predvaja (npr. Ready.Player.One.2018.2160p.UHD.Blu-ray.REMUX.HEVC.HDR.Atmos.TrueHD.7.1-playBD.mkv - 66,8 GB) video brez zatikanja (CPU sploh ne laufa na polno).
Drugače pa že omenjeni atvX v2F + MX Player v1.10.0.1 MOD, tudi predvaja 4K-hevc vsebine tekoče.
Firmverov je šlo pri meni kar nekaj skozi, tako da sem zdaj ostal pri atvX v2F, kar mi je vseč, da lako vse postorim kar z originalnim daljincem (tv feeling).
Eden od favoritov, LE-TX3Max-20180125.img - Android + LibreELEC = dualOS
pod LibreElec-om KODi predvaja (npr. Ready.Player.One.2018.2160p.UHD.Blu-ray.REMUX.HEVC.HDR.Atmos.TrueHD.7.1-playBD.mkv - 66,8 GB) video brez zatikanja (CPU sploh ne laufa na polno).
Drugače pa že omenjeni atvX v2F + MX Player v1.10.0.1 MOD, tudi predvaja 4K-hevc vsebine tekoče.
... Poison in 210180716 sta mi v USB burningtoolu ostala na 7% potem pa nisem več nadaljeval z testiranjem ...
Probaj flashat s pre-burned files metodo - aml_sdc_burn.rar
Odpri .rar z WinRAR, in dobil boš 2 datoteki.
Prenesi obe datoteki (aml_sdc_burn.ini, aml_sdc_burn.UBOOT) na SD kartico skupaj z .IMG datoteko - preimenovano v aml_upgrade_package.img
naprej je postopek enak, kot pri flashanju iz sd kartice, držiš reset tipko in vklopiš box, počakaš 5 minut, da se box zažene...
Ok, hvala poznam tudi to metodo, vendar sem na USB Burningtool bolj vezan. Bolj me je bilo strah da zadeve niso kompatibilne in sem potem hitro odstopil od nadgradnje. Pa tudi boxi so mi pošli. Sedaj si bom enega zadržal ravno zaradi testov.
Hvala in LP
Hvala in LP
polde
skorp_jon ::
Imam Tanix TX3 mini. Predvaja vse do 1080p. Več nisem probal. Vendar pa me moti mikro zatikanje. Kot bi bil frame drop ali nekaj takega. Če si navajen, da mora biti slika gladka pač to opaziš.
Ali je kakšna možnost, da to popravim ali moram kupiti kaj močnejšega?
Sem probal že vse razne firmwarje:
- razne tanix verzije in tudi dual boot libreelec in zatikanje ostaja na vseh.
- isto mi deluje z atvXperience
----
Za raspbery pi 3 imam OSMC in tam zatikanja ni.
Ali je kakšna možnost, da to popravim ali moram kupiti kaj močnejšega?
Sem probal že vse razne firmwarje:
- razne tanix verzije in tudi dual boot libreelec in zatikanje ostaja na vseh.
- isto mi deluje z atvXperience
----
Za raspbery pi 3 imam OSMC in tam zatikanja ni.
Daliborg ::
Kater box pa se priporoča,za starše, četudi je malce dražji?
Pomeni da mora vse delati out of the box ker flashan-ja jaz ne mislim očetu razlagat, niti pa nočem da me kliče ker mu slika stoji, se kocka.....
Prikop na ethernet + bluetooth airmouse remote iščem .
Hvala in lp
Pomeni da mora vse delati out of the box ker flashan-ja jaz ne mislim očetu razlagat, niti pa nočem da me kliče ker mu slika stoji, se kocka.....
Hvala in lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Saul Goodman ::
Kater box pa se priporoča,za starše, četudi je malce dražji?
Hvala in lp
nvidia shield tv. resno, če se nočeš zajebavat s flashanjem in tweakanjem. verjetno najbolj "out-of-the-box" android tv na marketu. pa še vnuki bodo navdušeni ob vsakem obisku (gaming).
Saul Goodman je izjavil:
nvidia shield tv. resno, če se nočeš zajebavat s flashanjem in tweakanjem. verjetno najbolj "out-of-the-box" android tv na marketu. pa še vnuki bodo navdušeni ob vsakem obisku (gaming).
Se strinjam. :)
Out of the box ne vem, da bi obstajal android tv box. So bili media playerji ala WD TV, Egreat in ostalo kjer si naštelal jezik predvajalnika pa mogoče še kaka malenkost in je zadeva delovala. Z android tv boxi je pa kot s telefoni. Vseskozi so posodobitve, kakšne aplikacije nehajo delovat (ala Terrarium) pridejo nove... Kodi brez builda in nastavitev je kot goli windows brez kodekov, offica.. Tako da out of the box bo težka zadeva. Tudi če inštaliraš Tvin ali boš dal heckano verzijo ali direkt z googleplaya je velika razlika (potrebuješ dodaten daljinec ali pa ne) Shild pa sploh za stare ljudi. Pridejo mulci pa jim zje... še tisto kar so vedeli in so imeli naštimano da jim deluje. Mene boš težko prepričal da tak box obstaja. Sam imam urco in pol dela, da stresem iz že pripravljenih zadev vse na box v popolni meri da je box potem multimedijski aparat.
Vprašanje je tudi kaj bi starši hoteli imeti od takega boxa oz. kaj bi hoteli z njim gledati.
Vprašanje je tudi kaj bi starši hoteli imeti od takega boxa oz. kaj bi hoteli z njim gledati.
polde
I je kdo sprobal kakšen box z rk3399 čipsetom?
Ta tx3 mini je preslab. Bi rad nekaj, ki predvaja posnetke brez zatikanja. Mogoče eni ne opazijo, vendar mene to moti, ker ni tekočega predvajanja.
Ta tx3 mini je preslab. Bi rad nekaj, ki predvaja posnetke brez zatikanja. Mogoče eni ne opazijo, vendar mene to moti, ker ni tekočega predvajanja.
Locoroco ::
Pozdravljeni! Ker me je že krepko povozil čas in bolj ko berem te stvari, bolj sem zmeden. Nujno prosim za pomoč, kateri android box mi priporočate, da bi lahko na njem uporabljal Telemachov EON in KODI? Res bi rad imel dobro zadevo in kje najceneje kupiti? Že v naprej se vam zahvaljujem.
i7-2600K 3.4GHz@4.8GHz,Hladilnik Alpenföhn K2,AsRock Z68 Fatal1ty,2X4GB DDR3
G.Skill 2133MHz,240GB SSD Samsung,Zotac GTX 960 4Gb AMP Edition,6TB HDD,
Thermaltake Xaser III,BX2450,Z5500,Logitech G9,Razer BlackWidow Ultimate
G.Skill 2133MHz,240GB SSD Samsung,Zotac GTX 960 4Gb AMP Edition,6TB HDD,
Thermaltake Xaser III,BX2450,Z5500,Logitech G9,Razer BlackWidow Ultimate
Badwolff ::
Zame je pravzaprav velik minus, če ima naprava lcd display z uro in podobnimi neumnsotmi.
Prvič že tako ali tako sveti preveč stvari v stanovanju
Drugič, dovolj imam dela z usklajevanjem ure na pečici in mikrovalovki v kuhinji, da bi usklajeval še stensko uro, telemach (ok, tle sem zdej na kartici), box in kak telefon :D. Saj veste, človek z eno uro vedno ve, koliko je uro, človek z dvema ni nikoli prepričan...
Prvič že tako ali tako sveti preveč stvari v stanovanju
Drugič, dovolj imam dela z usklajevanjem ure na pečici in mikrovalovki v kuhinji, da bi usklajeval še stensko uro, telemach (ok, tle sem zdej na kartici), box in kak telefon :D. Saj veste, človek z eno uro vedno ve, koliko je uro, človek z dvema ni nikoli prepričan...
@skorp_jon
s katerim predvajalnikom gledaš filme? Mreža, disk?
Filme gledam s kodijem. Sedaj sem poizkusil z VLC in je boljše vendar še vseeno ni to to.
Dogaja se nekaj takega kot je v videu, samo ni tako zelo vidno. Ampak jaz vseeno vidim. (imam pa čisto navaden LG lcd velikosti okoli 1meter)
Vse gre preko 1GB mrežne povezave (LAN). Če priklopim raspberry pi3 z kodijem teh težav ni. Isto ni težav na vseh tablicah in telefonih in računalnikih, ki jih imamo doma.
Sem pozabil omenit. Isto se vidi ko gledam Siol TVIN.
Pa isto se dogaja tudi pri tašči, ki ima philips tv.
Pa isto se dogaja tudi pri tašči, ki ima philips tv.