Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box
polde66 ::
Imam dva predvajalnika oz 3 da bi spravil tole gor vendar, tanix tx3 max ima bluetooth, Magicsee N5 uporablja dvojni wifi in bluetooth pa je na čipovju amlogic S905X, in H96 mini amlogic 905W spt dvojni wifi in bluetooth. Ne verjamem, da imajo tile romi vse delujoče gonilnike za te stvari. Ne bom se pa lotil tega dokler ne dobim stock roma. H96 mini ga nima, Magicsee pa še manj. Upam da bo MXQ project pogruntal kako foro za N5.
polde
MTB ::
Ima kdo kaj izkušenj z i92 PRO Android TV Box S912?
Cena zgleda kar spodobna. https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc...
Cena zgleda kar spodobna. https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc...
scipascapa ::
ok dobil novega tanixa tx3 max.....katere appe gor butnem za gledane tv serij, filmov ipd.....showbox? live tv serbia ipd?
m3k ::
atvXperience v2F - Android TV neuradni FW za tv boxe z Amlogic chipsetom
atvX v2F, preverjeno dela na Tanix TX3 mini/MAX, podpira celo bluetooth
nov FW za Tanix TX3 mini-20180716, ga ni na uradni strani
Made to be compatible with almost all devices! Tested on GT1 Ultimate, M8s Pro, H96 Pro, T95Z and many other devices. X92 gives problems(it does this with every other rom)
atvX v2F, preverjeno dela na Tanix TX3 mini/MAX, podpira celo bluetooth
nov FW za Tanix TX3 mini-20180716, ga ni na uradni strani
Thanks, this firmware is build 20180716 but alice ux is missing ,its look like the
first firmware of tanix
Mirko tipka na radirko ////
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: m3k ()
scipascapa ::
jajca tale TANIX TX 3 MAX, trokira šteka....dam na starega N95 NEXBOXA, ki je pol strojno slabši, DELA.
fuck this shit.
fuck this shit.
za kolk ga daš?
"ales: jaz sem tudi naročil tx3 max, za 28EUR bo bomba". - tolk te je koštal.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Ales ::
za kolk ga daš?Epic.
@scipascapa, z mojim se še nisem imel časa ukvarjati, ampak načeloma, če je težava v konkretnem firmwareju, bo downgrade ali upgrade odpravil težave. Katero verzijo FW imaš na tvojem?
McClane ::
Meni je to pred časom delovalo z programom Sambadroid. Dalo se je sharati disk in si lahko kopiral gor datoteke do 2GB. Včasih je bila ta omejitev precej zoprna, no, od novejših verzij androida naprej (7+) pa ne deluje več.
Se tudi jaz priporočam če kdo pozna kaj podobnega.
Se tudi jaz priporočam če kdo pozna kaj podobnega.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Ales ::
Najprej bi bilo dobro vedeti, na kak način bi radi dostopali, po katerem protokolu.
SMB, FTP, SSH oz. SFTP, WebDav, kaj drugega..?
Za moje potrebe je SSHelper (Play Store) super.
SSH, SFTP, rsync, ... Odprtokoden, kvalitetno napisan, zastonj in ne potrebuje root privilegijev.
SMB, FTP, SSH oz. SFTP, WebDav, kaj drugega..?
Za moje potrebe je SSHelper (Play Store) super.
SSH, SFTP, rsync, ... Odprtokoden, kvalitetno napisan, zastonj in ne potrebuje root privilegijev.
T_F_7 ::
@McClane: Preko ES File Explorer imaš FTP dostop - greš pod 'Network' in izbereš 'View on PC' in nato 'Turn on'. Nato preko FTPja kopiraš in poljubno opravljaš datoteke tudi nad 2GB.
McClane ::
Whoa, tole pa bom preizkusil, hvala!
Deluje tudi v ozadju ali je potreben vsakič zagon appa? Sambadroid je deloval kot proces v ozadju..samba pač.
Deluje tudi v ozadju ali je potreben vsakič zagon appa? Sambadroid je deloval kot proces v ozadju..samba pač.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Serviio je dober program za streamanje domačega pc. V kodiju ga potegneš not preko UPnP.
Opažam pa da Kodi 18 (vsaj beta verzije) nimajo več UPnP.
Opažam pa da Kodi 18 (vsaj beta verzije) nimajo več UPnP.
polde
Zgodovina sprememb…
Poskusno sem na Tanix TX3 max inštaliral atvXperience rom. V dvomih ali deluje ali ne kaj deluje in kaj lahko pričakujem. Nad romom sem navdušen zelo. Sicer displey ne kaže ure ima večni "BOOT" pa tega niti ne opazi, To je slaba stran roma.
Dobra je:
wifi je ok oz celo super,
imaš tudi orodne vrtice zgoraj in spodaj, jih vklopiš ali izklopiš v nastavitvah
Youtube dela na 4K, netflixa nimam
deluje mi bluetooth, povezava s slušalko JBL takoj
presenečenje, tudi med samim nalaganjem aplikacij kar je zahtevna zadeva za procesor se box ne segreje preko 68°, Nikoli mi ni uspelo priti čez 70.
Slika je huda, podpora na splošno za video vsebine tipa 2k celo boljša kot na original romu, slika pa fantastična. Antutu na 6.1.1 pokaže skoraj 26000 točk na 7.1.0 pa 21000
Precej je nastavitev za prilagajanje pogleda. Skratka navdušen, edino dela je več z nalaganjem celotnega arsenala programov kot na navadnem androidu. Ampak je ok. Odzivnost daljinca fantastična. Na samem romu je naloženo kar nekaj uporabnega programa. Edino njihov atvexpiriance tv media - kao kodi je verzija 7.1. Nima veze
Včeraj sem flešal Magicsee N5 za katerega naj bi bil drug podoben rom vendar mi ga je uspelo sflešat mi pa ne zagrabi priloženega daljinca. Glede na to da so rom usposobili na drugih N5 škatlah ne vem kje je fora. Sem pač flešnl nazaj original rom.
Dobra je:
wifi je ok oz celo super,
imaš tudi orodne vrtice zgoraj in spodaj, jih vklopiš ali izklopiš v nastavitvah
Youtube dela na 4K, netflixa nimam
deluje mi bluetooth, povezava s slušalko JBL takoj
presenečenje, tudi med samim nalaganjem aplikacij kar je zahtevna zadeva za procesor se box ne segreje preko 68°, Nikoli mi ni uspelo priti čez 70.
Slika je huda, podpora na splošno za video vsebine tipa 2k celo boljša kot na original romu, slika pa fantastična. Antutu na 6.1.1 pokaže skoraj 26000 točk na 7.1.0 pa 21000
Precej je nastavitev za prilagajanje pogleda. Skratka navdušen, edino dela je več z nalaganjem celotnega arsenala programov kot na navadnem androidu. Ampak je ok. Odzivnost daljinca fantastična. Na samem romu je naloženo kar nekaj uporabnega programa. Edino njihov atvexpiriance tv media - kao kodi je verzija 7.1. Nima veze
Včeraj sem flešal Magicsee N5 za katerega naj bi bil drug podoben rom vendar mi ga je uspelo sflešat mi pa ne zagrabi priloženega daljinca. Glede na to da so rom usposobili na drugih N5 škatlah ne vem kje je fora. Sem pač flešnl nazaj original rom.
polde
shadow_08 ::
Hmm zdravo vsem,
10 dni je odkar sem dobil moj box tanix tx9 pro in zaenkrat razocaran zelo. Trenutno mi dela tezave wifi,ki se enostavno noče več povezat.Povezal se mi je 3-4x na zacetku in pol pa noce vec.Ko se box zazene ikonice za wifi ni,v natavitvah pa pise wifi not in range. Ko ga resetiram ga najde in pise connecting pol pa se pokaze samo še saved in to je to,ne poveže nic.:((
Sem pisal prej mail direkt na firmo njihovo. Prav tako opazam,da je zadnja dva dni,ko sem priklopil box žično povezava zelo slaba,ko dam speed test komaj nekaj melje malega,ko probam na telefonu speed test ali na racunalniku pa dela normalno in vleče maksimalno 60 mb dol.....
Ne vem no,prej mi je bilo bolje,lazje ,ko sem imel priklopljen laptop na tv in je blo vse ok.Zdaj pa si clovek omisli kao neko mašino mocno s 3 gb spomina, kao zelo dobrim procesorjem,wifi,ki ga hvalijo,bluetooth itd itd pa clovek slabe volje in razočaran.
Pozabil dodati še,da ko sem sel na netflix je bila slika porazna,kot vem pa je tam vse v hd formatu ali fhd.
10 dni je odkar sem dobil moj box tanix tx9 pro in zaenkrat razocaran zelo. Trenutno mi dela tezave wifi,ki se enostavno noče več povezat.Povezal se mi je 3-4x na zacetku in pol pa noce vec.Ko se box zazene ikonice za wifi ni,v natavitvah pa pise wifi not in range. Ko ga resetiram ga najde in pise connecting pol pa se pokaze samo še saved in to je to,ne poveže nic.:((
Sem pisal prej mail direkt na firmo njihovo. Prav tako opazam,da je zadnja dva dni,ko sem priklopil box žično povezava zelo slaba,ko dam speed test komaj nekaj melje malega,ko probam na telefonu speed test ali na racunalniku pa dela normalno in vleče maksimalno 60 mb dol.....
Ne vem no,prej mi je bilo bolje,lazje ,ko sem imel priklopljen laptop na tv in je blo vse ok.Zdaj pa si clovek omisli kao neko mašino mocno s 3 gb spomina, kao zelo dobrim procesorjem,wifi,ki ga hvalijo,bluetooth itd itd pa clovek slabe volje in razočaran.
Pozabil dodati še,da ko sem sel na netflix je bila slika porazna,kot vem pa je tam vse v hd formatu ali fhd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shadow_08 ()
Najprej poglej kateri firmware imaš inštaliran.
tale je iz Geeka: http://blog.geekbuying.com/2018/01/tani...
mogoče ti bo bolje delal kot njihov firmware 20180205
Sprobaj. Pisal si na njhovo firmo, lepo samo odgovora pa ne bo. Preden kar koli narediš pa naredi tovarniške nastavitve in potem izbriši njihov kodi center ali kaj imajo že, inštaliraj svežega iz googleplay stora, pojsi pod aplikacije in onemogoči addonkodi update. Pa povej potem kako in kaj .
To da je netflix hd ali fhd je zgolj stvar licence ki jo pa tanix nima. Da pa stvar ni tako črna lahko inštaliraš Aptoide tv kjer boš potegnil dol youtube ki predvaja 4k in netflix ki predvaja bolje kot 480p.
Drugače je pa Tanix tx9 pro dobra mašina.
Sprobaj. Pisal si na njhovo firmo, lepo samo odgovora pa ne bo. Preden kar koli narediš pa naredi tovarniške nastavitve in potem izbriši njihov kodi center ali kaj imajo že, inštaliraj svežega iz googleplay stora, pojsi pod aplikacije in onemogoči addonkodi update. Pa povej potem kako in kaj .
To da je netflix hd ali fhd je zgolj stvar licence ki jo pa tanix nima. Da pa stvar ni tako črna lahko inštaliraš Aptoide tv kjer boš potegnil dol youtube ki predvaja 4k in netflix ki predvaja bolje kot 480p.
polde
Najprej poglej kateri firmware imaš inštaliran.
Polde hvala za nasvete bom sprobal kmalu.
Ja po lastnostih je tx9 dobra masina ja ampak zakaj in od kod take napake? Wifi bi moral delat z lahkoto,ne pa da ga sploh ne najde vec oziroma noce povezat.
Nasel sem na freaktab celo nekoga,ki ima podobne tezave kot jaz vendar nic resitve zaenkrat.Isto tako pravi,da če povezem box preko kabla,da naj bi hitrost padla dol na 10mg samo!!!!! mislim wtf??? To pa je padec....moja je 60 normalno....
No nekateri spet svetujejo,da naj se nalozi kak custom rom,ki naj bi delal bolje kot ti uradni tanixovi. Jaz sem imel se danes verzijo firmware 20180204.....pol ure nazaj sem posodobil na 20180205 pa ni nobene razlike kot vidim sedaj.
Trenutno poskusil en film na netflixu in slika na zacetku vsa kockasta,sedaj je malo ampak malo bolje....
Tovarniske nastavitve sem probal ze 3x in ni blo nic drugace,wifi sicer najde na zacetku ko se boota sistem ampak ko vpisem pass je isto sranje....samo napise saved,poskusa connectat in to je to....pol napise da ni v obsegu in znak od wifija je prekrizan z rdecim krizcem.
m0LN4r ::
Netflixova ipd. kvaliteta je odvisna od hitrosti interneta, se dinamicno prilagaja. Lahko sicer v accountu nastavis, da hoces privzeto najvisjo kvaliteto, ampak...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
SG_101 ::
Kateri andorid box se priporoca, da bi gor instaliral aplikacijo od telemacha EON, ter da bi lahko nastimal Kodi? Tam nekje do 50eur?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SG_101 ()
... No nekateri spet svetujejo,da naj se nalozi kak custom rom,ki naj bi delal bolje kot ti uradni tanixovi ...
[S912] atvXperience v2F
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: m3k ()
@shadow_08,
lahko samo potrdim, kar je napisal polde66 nekaj postov višje, da gre za dober FW - atvXperience uporabljam že od prve beta verzije za S905W (TX3 mini/MAX), medtem ko je različica FW za S912 naprave, dokaj nova, funkcionalno pa ni razlike.
Naloži & preizkusi, če bo delal, poročaj.
lahko samo potrdim, kar je napisal polde66 nekaj postov višje, da gre za dober FW - atvXperience uporabljam že od prve beta verzije za S905W (TX3 mini/MAX), medtem ko je različica FW za S912 naprave, dokaj nova, funkcionalno pa ni razlike.
Naloži & preizkusi, če bo delal, poročaj.
Ravno sedaj sem ga dal na Magicsee N5. To je en box ki ga odsvetujem z velikimi črkami.
@shadow_08 tale rom je svetovna stvar, vendar nisem ravno prepričan če boš imel na displeju kakšno uro. Pomoje je ne bo.Drugače pa zelo nora zadeva. Včer sem ga dal na Tanix tx3 max. Hudo. imaš opisano zgoraj. Ni to isti rom kot amlogic 912.
Ok nadaljujem prvi stavek. Poinštaliral na N5. Flešanje gre normalno skozi. Zaradi buga v firmwerju ne dela tipkovnica, tako da je treba fizično na usb priklopit računalniško tipkovnico. Znjo urediš prijavo v google account potegneš dol google tipkovnico zamenjaš obstoječo in zmaga. Ne deluje priloženi daljinec, tako da je potrebno imeti pri roki drug daljinec na usb. Imaš ogromno nastavitev za vse kar potrebuješ.
Ok greje se vsaj za 5°manj kot na original firmwerju, in tudi hitro temeratura pade ko se ničesar ne dela ali posodablja. To je bolje. Wifi je recimo takole, 5 ghz dela malo bolje kot na originalu dočim na 2.4 ghz bi rekel isto. Bluetooth deluje. Sprednji displey za uro ne deluje. Odzivnost je super, predvajanje datotek tam tam.
Za prižiganje aparata uporabiš obstoječi daljinec za vse ostalo pa dodatni. Tudi moteče je malo, da se ne zapomni najboljše resolucije ob zagonu aparata ter jo je potrebno vsakič na novo izbrat.
Se pravi na kratko ali moja dva centa: Oba firmwerja sta še za dodelat, glede na to da magicsee le ni tako ena BV firma upam da bo posodobitev kmalu. Tudi tukaj na atcXperiance je bila tale verzija za N5 narejena zelo na hitro in mislim da bodo vsaj dodelali firmware z odpravo najbolj osnovnih napak (daljinec, resolucija..) Je pa Ota posodobitev ko bo.
Shadow daj si potegni firmware iz gekbuyinga, sem imel in se mi je zdelo ok. Poflešaj pa povej.
@shadow_08 tale rom je svetovna stvar, vendar nisem ravno prepričan če boš imel na displeju kakšno uro. Pomoje je ne bo.Drugače pa zelo nora zadeva. Včer sem ga dal na Tanix tx3 max. Hudo. imaš opisano zgoraj. Ni to isti rom kot amlogic 912.
Ok nadaljujem prvi stavek. Poinštaliral na N5. Flešanje gre normalno skozi. Zaradi buga v firmwerju ne dela tipkovnica, tako da je treba fizično na usb priklopit računalniško tipkovnico. Znjo urediš prijavo v google account potegneš dol google tipkovnico zamenjaš obstoječo in zmaga. Ne deluje priloženi daljinec, tako da je potrebno imeti pri roki drug daljinec na usb. Imaš ogromno nastavitev za vse kar potrebuješ.
Ok greje se vsaj za 5°manj kot na original firmwerju, in tudi hitro temeratura pade ko se ničesar ne dela ali posodablja. To je bolje. Wifi je recimo takole, 5 ghz dela malo bolje kot na originalu dočim na 2.4 ghz bi rekel isto. Bluetooth deluje. Sprednji displey za uro ne deluje. Odzivnost je super, predvajanje datotek tam tam.
Za prižiganje aparata uporabiš obstoječi daljinec za vse ostalo pa dodatni. Tudi moteče je malo, da se ne zapomni najboljše resolucije ob zagonu aparata ter jo je potrebno vsakič na novo izbrat.
Se pravi na kratko ali moja dva centa: Oba firmwerja sta še za dodelat, glede na to da magicsee le ni tako ena BV firma upam da bo posodobitev kmalu. Tudi tukaj na atcXperiance je bila tale verzija za N5 narejena zelo na hitro in mislim da bodo vsaj dodelali firmware z odpravo najbolj osnovnih napak (daljinec, resolucija..) Je pa Ota posodobitev ko bo.
Shadow daj si potegni firmware iz gekbuyinga, sem imel in se mi je zdelo ok. Poflešaj pa povej.
polde
Zgodovina sprememb…
mat11 ::
atvXperience je tudi za Beelink GT1 ? Odkar imam v spalnici 4k tv imam precej temnejšo sliko, znana napaka. Ali se z tem firmwarom temu izogneš?
mat
Uredu bom, če je za ta box. Ali je ta za moj box : https://www.atvxperience.com/downloads/... Moti me ker ima napisamo da je testiral z GT1 Ultimate sam imam GT1.
mat
@polde66
Shadow daj si potegni firmware iz gekbuyinga, sem imel in se mi je zdelo ok. Poflešaj pa povej
kateri je to firmware točno? original za tanix tx9 pro al to kar si ti danes nalozil?
Shadow daj si potegni firmware iz gekbuyinga, sem imel in se mi je zdelo ok. Poflešaj pa povej
kateri je to firmware točno? original za tanix tx9 pro al to kar si ti danes nalozil?
Uredu bom, če je za ta box. Ali je ta za moj box : https://www.atvxperience.com/downloads/... Moti me ker ima napisamo da je testiral z GT1 Ultimate sam imam GT1.
Z GT1 (DDR3) naj bi delal, z GT1 Ultimate (DDR4) pa ne, zaradi drugačnega pomnilnika.
Originally posted by NayamAmarshe
...
Also, ddr4 systems need a seperate custom version of atvx.
http://freaktab.com/forum/tv-player-sup...
Kako za vraga se odstrani na zacetnem zaslonu posamezne aplikacije oziroma njihovo podobo itd....
Imam tanix tx9 pro in ko izbrisem recimo tovarnisko nastavljeni player oz kodi ostane se vedno na zacetnem zaslonu.
A se sploh da brisat?
Imam tanix tx9 pro in ko izbrisem recimo tovarnisko nastavljeni player oz kodi ostane se vedno na zacetnem zaslonu.
A se sploh da brisat?
Pojdi na podobo aplikacije, ki jo hočeš odstraniti/premakniti in tišči OK tipko ...
atvXperience je tudi za Beelink GT1 ? Odkar imam v spalnici 4k tv imam precej temnejšo sliko, znana napaka. Ali se z tem firmwarom temu izogneš?
To boš vedel ko boš sprobal.
Sedaj je pa čisto črna. Očitno sem ga zabrickal. Lučka gori, signala nobenega. Probal dati nazaj stari rom pa isto. Kabla pa nimam. Ima kdo kakšno rešitev. Beelink GT1
mat
@mat11
kako si pa potem uspel zabrikat če nimaš kabla? Na kartico sd? Najdi tovarniški firmware tvojega boxa, ga daj na kartico in probaj z hard reset gumbom spraviti rom nazaj na box. Če bo šlo. Brez kabla se te stvari ne delajo in ne brez usb flashtoola. In če se lotiš take stvari moraš imeti tovarniški img pri roki. Pa vedno to delaš na lastno odgovornost.
http://firmware.mxqproject.com/index.ph...
kako si pa potem uspel zabrikat če nimaš kabla? Na kartico sd? Najdi tovarniški firmware tvojega boxa, ga daj na kartico in probaj z hard reset gumbom spraviti rom nazaj na box. Če bo šlo. Brez kabla se te stvari ne delajo in ne brez usb flashtoola. In če se lotiš take stvari moraš imeti tovarniški img pri roki. Pa vedno to delaš na lastno odgovornost.
http://firmware.mxqproject.com/index.ph...
polde
Zgodovina sprememb…
Pojma nimam. Vem da sem odstranil kljukico ERASE BOOTLOADER. MI je pa pri posodobitvi napisal TV da ne podpira resolucije in nato je bil zmazek od slike, ki se ni premaknil nikamor kakšno uro. Takrat sem ga odklopil in odtakrat nič od njega. Probal že preko kartice in reset gumba, pa še vedno tema.???
Imam pa G912 verzijo, samo če prav vidim je isti kot S912 se motim?
Imam pa G912 verzijo, samo če prav vidim je isti kot S912 se motim?
mat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat11 ()
Jaz nikoli ne odstranim kljukice. To je je bolj za flešanje telefonov. In s čim si ga flešal če nimaš kabla?
polde
Z pomočjo sd kartice. Kakor vedno doslej. Sedaj pa box sploh ne trzne niti če držim reset.....
mat
USB falsh tool je dober tudi zato če rom ni kompatibilen ti na 4% vrže ven. Nabavi kabel pa po kablu probaj.
polde
Bom, sem ga ravno naročil in naj bi ga dobil danes. Tisti rom ki si mi poslal povezavo je pravi zame? Imam GT1 G912 verzijo, zadnji uradni rom je bil android 6.0
mat
Mare2 ::
Ima kdo kakšno rešitev. Beelink GT1
Imaš na youtubu cel kup videov, kako se to dela.
https://www.youtube.com/results?search_...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
A se tole splača kupiti : https://tradingshenzhen.com/en/sonstige...
Če slučajno ne uspem zrihtat svojega me tale mika.
Če slučajno ne uspem zrihtat svojega me tale mika.
mat