Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box
ge ::
Tudi sam sem nabavil Mecool M8S Pro L, hitra dostava, zadeva dela OK.
Imam pa težavo z EON apk. Torej, na Telemachu imam paket GolD Trojka Extra z možnostjo 1 EON na Smart TV.
Sedaj sem na omenjen Android Box naložil EON aplikacijo katera pa je kot kaže tudi Smart TV. To možnost sem že uporabil pri LG TV.
Probal sem direk zagnat EON prek Chrome na naslovu EON.tv pa mi vedno vrže mobilno verzijo strani in neko napako "resolucija na tej napravi ni podrpta".
Kakšna rešitev, da kljub temu na napravi uporabljam EON (apk ali prek strani) ?
Imam pa težavo z EON apk. Torej, na Telemachu imam paket GolD Trojka Extra z možnostjo 1 EON na Smart TV.
Sedaj sem na omenjen Android Box naložil EON aplikacijo katera pa je kot kaže tudi Smart TV. To možnost sem že uporabil pri LG TV.
Probal sem direk zagnat EON prek Chrome na naslovu EON.tv pa mi vedno vrže mobilno verzijo strani in neko napako "resolucija na tej napravi ni podrpta".
Ge
Zeitgeist ::
kaj trenutno priporočate v rangu 20-30(max 40€)?
uporaba primarno eon in netflix stream in vmes kakšen filmcek iz kljucka?
uporaba primarno eon in netflix stream in vmes kakšen filmcek iz kljucka?
Mare2 ::
ge ::
neko napako "resolucija na tej napravi ni podrpta".
Probaj spremeniti resolucijo v nastavitvah. :)
Veš da sem to prvo probal, pa ne gre.
Ne vem zakaj se stran EON.TV vedno zaženo v mobilni verziji, mogoče je kaj na tem.
Bom jutri še probal gor spravit mobilno verzijo EON apk, mogoče bo to prijelo.
Ge
A na mobitelu Android pa dela?
Pa probaj še drug brskalnik - Opera. :)
Pa probaj še drug brskalnik - Opera. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
xice5 ::
odločam se za tv box XIAOMI mi box 3 ali kaj drugega priporočate vglavnem mi je da podpira use podnapise pa da lahko gledam use filme hvala lp
Ales ::
Definiraj "use filme". Sicer pa ne bi škodilo, če bi si prebral par strani te teme za nazaj.
TheHijacker ::
DOA M8S Pro L sem vrnil na Poljsko. Včeraj pride nov. Ta pa deluje iz prve. Takoj se je nadgradil na 47MB popravke in zaenkrat vse špila. Youtube bodo otroci sprobal. Tako kot na vseh ostalih Android TV škatlah, bo tudi na tej verjetno zmrzoval in bo potreben downgrade.
4K kanale od T-2 tudi lepo predvaja. HDR spusti čez. Ob predvajanju niti ni tako zelo topel, verjetno zaradi klimatizirane pisarne.
Daljinec je super. Voice control tudi špila kot mora.
4K kanale od T-2 tudi lepo predvaja. HDR spusti čez. Ob predvajanju niti ni tako zelo topel, verjetno zaradi klimatizirane pisarne.
Daljinec je super. Voice control tudi špila kot mora.
http://www.google.si
TheHijacker je izjavil:
4K kanale od T-2 tudi lepo predvaja. HDR spusti čez. .
4K kanale od T-2 predvajaš na T-2 to go ali kakim drugim programom? Morda IP. Kateri so HDR?
Hvala za INFO. :)
tomazic89 ::
Ce koga zanima prodajam slecede zadeve:
- Minix Neo x7 (wasser mod + overclock) ~35 EUR
- Minix A2 air mouse (prakticno neuporabljen, ker sem kupil takoj MELE F10) ~10 EUR
- Mele F10 Deluxe air mouse (top air mouse) ~ 15 EUR
- Minix Neo x7 (wasser mod + overclock) ~35 EUR
- Minix A2 air mouse (prakticno neuporabljen, ker sem kupil takoj MELE F10) ~10 EUR
- Mele F10 Deluxe air mouse (top air mouse) ~ 15 EUR
polde66 ::
4K kanale? wow in to na t-2. Wow! pa po možnosti še brezžično?
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Vanadium ::
TheHijacker ::
Mecool M8S Pro L še vedno dela brez težav. Sem pustil na 4K kanalu čez noč. Zjutraj je še vedno predvajal. Na dotik je topel, ne prevroč. Bomo videli poleti.
Škatla je hitrejša od moje trenutne Android TV škatle in sicer Beelink GT1 Ultimate. Imam še Tanix TX92, ki pa rad občasno čisto zmrzne.
Glede 4K testa, imate tudi na Youtube 4K posnetke. T-2 4K kanala sta dva. Travelxp 4K ima HDR, Funbox 4K pa ne. Bitrate je od 18 - 24 Mbit/s. Je pa dober pokazatelj stabilnosti delovanja Android TV škatel.
Škatla je hitrejša od moje trenutne Android TV škatle in sicer Beelink GT1 Ultimate. Imam še Tanix TX92, ki pa rad občasno čisto zmrzne.
Glede 4K testa, imate tudi na Youtube 4K posnetke. T-2 4K kanala sta dva. Travelxp 4K ima HDR, Funbox 4K pa ne. Bitrate je od 18 - 24 Mbit/s. Je pa dober pokazatelj stabilnosti delovanja Android TV škatel.
http://www.google.si
Da boš točno vedel kolika je temperatura boxa inštaliraj ali aida64 ali CPU Monitor temperature. Tisti mecool ki sem ga imel jaz je bil konstantno na 80°. kar je preveč.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Katera topkovnica in miška, verjetno najbolje BT bi bila najbolj primerna za TV box? :)
Sedaj vzamem miško od računalnika, sploh kadar kaj inštaliram, je bolje klikat s tapravo miško. :)
Sedaj vzamem miško od računalnika, sploh kadar kaj inštaliram, je bolje klikat s tapravo miško. :)
T_F_7 ::
Lahko reskiras 10-15€ za eno od kitajskih, npr. Rii. Ce pa te ne moti velikost, potem https://www.mimovrste.com/tipkovnice/lo...
@vanadium nisi mi še odgovoril koliko velik 4k fajl ti leti po wifi, lahko tudi napišeš ime kakšnega
polde
Sem mislil da je ocitno napisano da samo iptv 4k gledam. Bom pa probal enkrat 4k stremat preko wifi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
Joze_K ::
... Morda jaz nimam taprave playliste. :)
http://kodi.200.si
hm, downloadam listo, importiram tole v simple client v kodi-ju,.. kanale mi lepo uvozi.. vendar kadar katerega izbere dobim samo "spinning circle", ki po cca 30 sec izgine.. kanala pa ne zažene
a je še kje treba kaj nastaviti?
All ::
Multicast je potrebno met omogoceno na usmerjevalniku ali pa udp proxy.
Predpogoj pa je da imas iptv narocen.
Predpogoj pa je da imas iptv narocen.
hm, enostavno nisem v teh krogih - ne najdem IPTV liste za Telekom...
a lahko kdo na zasebno sporočilo?
In pa kje se nastavi, da si aktivni user te firme? Da bo potem lista delala..
hvala, J
a lahko kdo na zasebno sporočilo?
In pa kje se nastavi, da si aktivni user te firme? Da bo potem lista delala..
hvala, J
Joze_K , napiši mi email. Ne rabiš posebej nastavljat, da si aktivni...
Doma vtakneš v tapravo luknjo in dela.
:)
Doma vtakneš v tapravo luknjo in dela.
:)
Odločam se med Beelink GS1 in GT1 Ultimate. Ogledal sem si razne reviewje in primerjave, ki pa segajo večinoma v leto 2017, ko še ni bilo firmwarejev, ki so odpravili različne buge, omogočajo boljši izkoristek strojne opreme ter izboljšajo uporabniško izkušnjo. Kar se specifikacij tiče, mi ni jasno kaj je pri GT1 Ultimate boljše razen bolj fensi ohišja in 3GB Rama (GS1 ima 2GB). GT1 Ultimate nima USB 3.0 porta, ki ga ima GS1. Povrhu vsega je ene 10€ dražji. Kaj torej opravičuje višjo ceno in zakaj bi se kupec moral odločiti za GT1 Ultimate in ne za GS1?
GS1 ima še vedno pomanjkljivost z povezovanjem na google play store, pomeni da, če ga daš na tovarniške nastavitve se lahko logiraš, ko se odlogiraš pa pozabi da se boš drugič lahko spet prijavil. Ne gre. Sicer mene to ne moti ker uporabljam aptoide ali apkpure brez da se kam logiram in mi je tako bolje. Na splošno gledano pa ostalo vse lepo deluje. Slika je perfektna, se ne pregreva in je daleč na otip kvalitetnejši kot katerikoli drug box (izjema beelinkov, ki so po konstrukcij vsi ok) Žal ima procesor allwinner to pomanjklivost da še ni 100% dodelan. Kot pravim vse ostalo deluje perfekt. Tudi wifi ni slab sploh pa ne 5 ghz. Benchmark pa preseže 51000 točk. Kul.
polde
Google Play ne dela? Niti s fwji iz FreakTaba? Ne zdi se mi nek problem, daš .apk datoteko na usb in inštaliraš preko file explorerja, razen če ne dobiš vseh .apkjev, ki so na Google Playu, to je potem druga pesem.
Če je temu verjeti, škatlica ni tako slaba za ta denar.
Kje dobim te benchmarke?
Če je temu verjeti, škatlica ni tako slaba za ta denar.
Allwinner H6 has similar data speed compared with S912 and RK3328- po temu sodeč sta procesorja tam tam. V kakšnem smislu ni še dodelan? Da se ga ne da še tako dobro softversko izkoristiti?
Kje dobim te benchmarke?
In kje je Vorke Z6 plus?
Pa MECOOL M8S PRO L?
Sta tadva slabša ali boljša od Beelink GS1 in GT1 Ultimate? :)
Pa MECOOL M8S PRO L?
Sta tadva slabša ali boljša od Beelink GS1 in GT1 Ultimate? :)
Ok, sedaj tudi mene zanima primerjava med Beelink GS1, vorke Z6 Plus in Mecool M8S Pro L. Ko že mislim, da sem se odločil, se pojavi nova dilema.
Kaj Gearbest nima EU skladišča? Dostava 2-3 tedne se mi zdi cela večnost :S
Ok, sedaj tudi mene zanima primerjava med Beelink GS1, vorke Z6 Plus in Mecool M8S Pro L. Ko že mislim, da sem se odločil, se pojavi nova dilema.
Saj se nisi še odločil. Teli Kitajski boxi za cca 70 USD, vsak ima en minus, zato je tudi nizka cena oz. cena ni 150 EUR. Eden ima samo USB 2.0, eden nima Original Android, potem ima samo 15 GB diska, procesor ne podpira 4 k.
Na koncu ostale samo Vorke. :)
Tomson ::
Prav pride prav ta raznolikost in velika izbira teh poceni škatlic, četudi ima vsaka kakšno pomanjkljivost, pa na koncu vsak zase ve kaj točno potrebuje, katere lastnosti so mu bistvene, kaj bo najbolj uporabljal in se tako na podlagi tega odloči za sebi najbolj primerno. Sam vidim, ko npr. namestim kakšno sorodnikom, pa npr. box za 30€ zadovolji vse njihove potrebe, kakšen minus, ki ga sam vidim, ga npr. niti opazijo ne. Pa še tole, sam precej opažam, tudi pri sebi. Bereš teste, se odločaš za to ali ono, prebereš še tisto, povsod nekdo nekaj pograja, si spet na začetku, razmišljaš o dražjih opcijah, ki imajo manj minusov, na koncu pa je eno veliko vprašanje, ali tisti minusi iz cenejših alternativ sploh v praksi vplivajo na to, kar boš dejansko uporabljal. Če gre za naprednega uporabnika, ki neko napravo izkoristi na vseh področjih, je dilema vsekakor večja, sicer pa marsikaj na papirju včasih izgleda slabše, kot je kasneje v praksi. Samo v razmislek! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
skylon ::
Tanix tx3 max ima navadni android ali ima android tv?
Če prav razumem imajo nekateri boxi android tv in nekateri navadni android?
In tam kjer je navadni android lahko namestiš t-2 tv2go aplikacijo?
Če prav razumem imajo nekateri boxi android tv in nekateri navadni android?
In tam kjer je navadni android lahko namestiš t-2 tv2go aplikacijo?
damirj79 ::
Na Android TV lahko namestiš tudi navadno Android aplikacijo, medtem ko obratno pa ne bo šlo.
damirj79 ::
skylon ::
Aha, torej preko apk gre.
Kaj za eon tudi gre tako? (vem, da obstaja eon aplikacija za android tv, ampak lahko jo imam največ 1x in jo že imam nameščeno na enem boxu)
Kaj za eon tudi gre tako? (vem, da obstaja eon aplikacija za android tv, ampak lahko jo imam največ 1x in jo že imam nameščeno na enem boxu)
majlo ::
Proda kdo kakega za mali dnar, sem sicer naročnik na a1, da bi šla po možnosti mobia gor, al pa telemah eon (to še mi sicer morajo prenest številko).
Drugače bom vzel verjetno Tanix TX3 (na Ebayu sem videl za cca 30 €).
Drugače bom vzel verjetno Tanix TX3 (na Ebayu sem videl za cca 30 €).