» »

Android tv box

Android tv box

««
56 / 148
»»

SmeskoSnezak ::

Mal berem o teh malih android skatlah, pa mi ni jasno, v cem bi imele prednost pred kaksnimi "windows"/pc skatlah? Lahko kdo mal objasni, zakaj bi vzel android box namesto "naphano windows skatlco"?

Zanimamo se predvsem tudi, da bi cimvec TV/Radio kanalov se dalo gledati prek neke namenske naprave. Kaj se trenutno splaca? (namena ni da bi se vzelo kak tv paket)
@ Pusti soncu v srce... @

Invictus ::

Stane 20 EUR in pokuri skoraj nič stroma, pa še tiha je.

Za buljenje TVja zadosti.

PA da se gor butnit KODI. Ki ima mali milijon kanalov.

Kaj še rabiš?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

A pride z "upravljacem"?

Tomson ::

Jasno, vsem AndroidTvBoxom so priloženi daljinci, je pa res, da le ti niso nek višek kvalitete, še najboljšega dobiš pri Xiaomi Mi Boxu (a ne za 20€, ampak 57€), če ti je to pomembna lastnost.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Mogoce bo kaksna akcija, bom spremljal. A KODI se ne da dobiti za Winse?

McClane ::

Kodi je seveda na voljo tudi za Windows.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

mrbanana ::

;-) je izjavil:

Popcorn mi pise da ni podprt za mojo napravo, kerega uporabljate vi?

Pozabi na Popcorn, tale Morpheus deluje veliko boljše

jc ::

freesty je izjavil:

Je ze kdo uspesno nalozil libreelec na Alfawise H96 pro plus?

Ja, ravno včeraj. Se ti je kje zataknilo?

Zeph1 ::

Samo sporočim, da sem uredil probleme s povezavo na Tanix tx3 mini. Imel sem probleme, ker je delala samo povezava prek WiFi medtem ko povezava prek ethernet-a ni delovala kljub temu, da je bila povezava "vzpostavljena", poskusil sem različne update vendar brez uspeha. na koncu sem se odločil za factory reset in zadeva sedaj deluje bp. Upam, da komu pomaga.

Lp

bbobst ::

Zeph1 je izjavil:

Samo sporočim, da sem uredil probleme s povezavo na Tanix tx3 mini. Imel sem probleme, ker je delala samo povezava prek WiFi medtem ko povezava prek ethernet-a ni delovala kljub temu, da je bila povezava "vzpostavljena", poskusil sem različne update vendar brez uspeha. na koncu sem se odločil za factory reset in zadeva sedaj deluje bp. Upam, da komu pomaga.

Lp

Ali na tem Taniu tx3 mini dela zunaanji diisk brez svojega napajanja?
Ali da USB2.0 dovolj toka ?

Yossarian ::

USB da dovolj toka, 1 TB Samsung dela brez problema.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

d4vid ::

Tomson je izjavil:

Jasno, vsem AndroidTvBoxom so priloženi daljinci, je pa res, da le ti niso nek višek kvalitete, še najboljšega dobiš pri Xiaomi Mi Boxu (a ne za 20€, ampak 57€), če ti je to pomembna lastnost.

Pri nekaterih cenejših, pri dražjih pa sploh, je tudi podpora za CEC, zato lahko odstraniš priložen daljinec :)

Drugače pa majhna poraba in dovolj dobra zmogljivost, da lahko gledaš filme in TV v živo, youtube in podobno, brez priklapljanja PCja, ki je prepožrešen.
Nekak tako, kot smo 15 let nazaj kupovali DVD predvajalnike, pa ni noben spraševal, zakaj DVD predvajalnik, če lahko PC priklopiš na TV....
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

XS!D3 ::

d4vid je izjavil:

Pri nekaterih cenejših, pri dražjih pa sploh, je tudi podpora za CEC, zato lahko odstraniš priložen daljinec :)

Na žalost pa velikokrat samo na papirju, tako da so izkušnje iz prve roke dobrodošle. Tudi Mi Box TV 3 načeloma obljublja CEC, vendar je po mojih izkušnjah delovanje bolj kot ne žalost. Do sedaj mi je HDMI-CEC delal tako kot je treba samo na RPi in Apple TVju....

No ja, na Mecool M8s pro+ mi dela kar OK CEC. Recimo nagaja mi samo to, da če tiščim tipke za gor/dol, ne bo šlo naprej...
Drugače panimam potrebe po original daljincu.

Zorro ::

Hm, meni na Mi Box TV-ju CEC dela dobro, je pa box povezan z LG TV-jem.

igor53 ::

d4vid-a bi vprašal, kako je zadovoljen MS8S pro+ pri HD resoluciji v android sistemu (ne Libreelec). Pri meni deluje kolikor toliko samo par kanalov tekoče, ostali pa štekajo 200/uro. Kolikor sem videl na njegovem blogu ima isti procesor(S905x) kot jaz, zato predvidevam da ga ni dobro stestiral. Nadalje me zanima kateri softver ima naložen? Jaz imam: M8Spro+userdebug 7.1.1.NHG47L 20170919.150557.

V Libreelecu mi deluje brez problemov.

Uf, stock rom je letel dol, mam android tv gor. Kaj tocno ti steka, tole ne razumem dobro.

igor53 ::

Pri testiranju androida uporabljam izključno IPTV playlisto (tu imaš na playlisti /kanale/ z različnimi kodeki zbrane na enem mestu in se dajo hitro stestirati. Tako lahko hitro vidiš ,če kanal deluje tekoče ali ne (upam da to zastopiš- če ne deluje tekoče potem šteka. Testiranje ob gledanju filmov preko Elysiuma (npr) se mi zdi popolnoma zgrešeno- vendar bi rekel,da marsikdo tako dela.
To okoli android tv bi te prosil,da mi razložiš . Kaj si naložil,kje si dobil (o tem ne vem nič)?

Še to bi dodal,da Kodi v androidu (HD resolucija)deluje na 80-85 stopinjah cpu-ja (imam android program,ki mi v sliki kaže temperaturo cpu-ja). Pri Libreelecu je škatla bistveno hladnejša na otip.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor53 ()

roli ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Mal berem o teh malih android skatlah, pa mi ni jasno, v cem bi imele prednost pred kaksnimi "windows"/pc skatlah? Lahko kdo mal objasni, zakaj bi vzel android box namesto "naphano windows skatlco"?

Zanimamo se predvsem tudi, da bi cimvec TV/Radio kanalov se dalo gledati prek neke namenske naprave. Kaj se trenutno splaca? (namena ni da bi se vzelo kak tv paket)

Prednost je predvsem, ko enkrat rabiš dekodiranje 4k h265 videa pa kak HDR in podobno. Takrat večina teh poceni mini-pcjev odpove. Načeloma bi za te stvari rabil kar precej zmogljivo novo mašino za katero bi dal precej več kot za nek android box (pa tudi, če je ta box Nvidia Shield). Potem so pa tu še velikost, daljinec in enostavnost uporabe, ...
http://www.r00li.com

Mavrik ::

Pa jasno če gledaš še kaj poleg piratskih vsebin imaš hitro problem z DRMjem in pomanjkanjem aplikacij za storitve kot je Netflix, HBO Go, ipd.
The truth is rarely pure and never simple.

All ::

Cec dela na vseh s905/912 napravah.
Tezava zna pa bit v televizorjih.
Stestiral 10+ boxov.
V androidu je iptv redko tekoc (sploh HD). V libreelecu pa dela vse bp, vkljucno z 4kHDR.

Mavrik je izjavil:

Pa jasno če gledaš še kaj poleg piratskih vsebin imaš hitro problem z DRMjem in pomanjkanjem aplikacij za storitve kot je Netflix, HBO Go, ipd.

A na android boxu alu na win skatli?

Mavrik ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Na Win škatlah. Da se okoli tega, ampak pogosto to pomeni da moraš z miško klikat po Windows Store appu ali kaj podobnega. Pa iskanje plat s HDMI CEC headerjem je tudi presenetljivo tečno. Ali pa plat ki normalno spravijo ven TrueHD ali kakšnega drugega od visokokakovostnih zvočnih kodekov.

ShieldTV in podobne škatle pa večinoma "kr delajo" (za določene definicije "kr" :D).
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Mavrik je izjavil:

SmeskoSnezak je izjavil:

Na Win škatlah. Da se okoli tega, ampak pogosto to pomeni da moraš z miško klikat po Windows Store appu ali kaj podobnega. Pa iskanje plat s HDMI CEC headerjem je tudi presenetljivo tečno. Ali pa plat ki normalno spravijo ven TrueHD ali kakšnega drugega od visokokakovostnih zvočnih kodekov.

ShieldTV in podobne škatle pa večinoma "kr delajo" (za določene definicije "kr" :D).

Torej nas zanima, kaj je best buy za

20/25eur?
50/60eur?
100/120?

Tanix TX3 Mini, S905W, 1/8GB za 22€
Z69 PRO, S905W, 1/8GB za 24€
Mini M8S Pro?lkid=13660623, S912, 2/16GB, DualWifi, BT za 45€
H96 PRO, S912, 2/16GB, DualWifi, BT za 55€
Xiaomi Mi TV Box (brez Etherneta) za 54€
Beelink GS1, Allwinner H6, 2/16GB, DualWifi, BT za 56€
nVidia Shield za 199€

Hvala , Tomson.
Mal sn se enkrat pobrskal po temi, pa hvalite Tanix TX3 in Xiaomi MI TV Box. Sedaj je skrb le se, kaj deluje najbolj normalno, brez komplikacij, enostavna nadgradljivost.

gregyk ::

theVB ::

Zdravo mojstri :). Dobil tanix tx3 max že pred nekaj časa pa ga nekako neuspem naštimat tak ko je treba.
(1)Imam 1440p monitor- največja resolucija kar jo lahko nastavim pa je 1080p je to normalno, glede na to da sem bral da lahko podpira do 4k videe?
(2) Pri predvajanju filmov iz trdega diska na privzetih dveh predvajalnikih na tv boxu ne predvaja zvoka pa še šumniki so čiisto zmešani..
(3) Sem naložil BS player, pri njem pa zvok zaostaja.

Dobrodošel vsak predlog ker mi je zadeva v kombinaciji z airmouse precej všeč, vendar ga trenutno nima smisla uporabljat.:(

krop ::

Naloži si kodi za filme

polde66 ::

@theVB, lepo si prebral, res podpira do 4k video vsebine ne pa 4k. Je pa že mnooooogoooo napisanega o tem.
polde

skylon ::

Tudi jaz iščem nek cenovno ugoden tv box (glede na napisano Tanix TX3 ali Xiaomi MI TV Box). Nimam pa pojma o teh zadevah.

Zaenkrat me zanima samo ali se da na navedena tv boxa namestiti T-2 tv2go in Eon aplikacijo (tako kot na telefon) ter gledati tv programe z obstoječo naročnino?

kriwc ::

Imam Xiaomi MI TV Box 3, In mi siol tvin ne dela pravilno - slika ni dober HD, prihaja do prekinitev in zamrznitve slike. Boks se nahaja v neposredni bližini routerja, naročen sem na najboljšo optiko. streamanje youtube in netflixa dela super kvalitetno in brez težav v najboljši kvaliteti.

kaj delam narobe? nameščeno imam shackano tvin aplikacijo, ki ste jo tukaj predlagali.

hvala

NejcSSD ::

Probaj še s tazadnjo verzijo tvin. Men dela na S905 alfawise za 26eur u nulo po cele dneve.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Oldi ::

Tanix mini pri resolzciji HDMIja 1080p podpira 4K (ne 60Hz), vendar samo če je Fps HDMIja enaka Fps videa, vsaj ponavadi je tako.
Ker mi original Kodi na miniju dela zares ubiiitačno počasi (preklop 10 IPTV kanalov do polno tekoče slike traja 62s, kar je ~10krat pičasneje kot >5 let star RK box z 0.5G RAMa), bi probal s čem drugim, kaj vam najbolje deluje.

Vanadium ::

Probaj z iptv aplikacijo pa gor da se mx player, lahko pa tudi z spmc ki je fork kodija.

P.s.

Se je ze zrihtal rainbow efekt na tanixu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

Gre za original Media Center, v bistvu Kodi 17.x, ki mi nasploh deluje zelooo počasi. Kako deluje drugim?, morda imam kak zajeb in bi odstranitev predinstaliranega in namestitev original 17ke bila rešitev, sem se nekako navadil na 17ko. Uporabljam ga pa za video addone, IPTV je samo za usput.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

qshtr ::

Nisem 100%, če gre za isti problem "rainbow effect", meni je popačeno sliko uspelo popraviti z:

echo 1 > /sys/module/di/parameters/bypass_all

v fajlu autostart.sh, mapa Configfiles

Tanix TX3 mini

qshtr je izjavil:

Nisem 100%, če gre za isti problem "rainbow effect", meni je popačeno sliko uspelo popraviti z:

echo 1 > /sys/module/di/parameters/bypass_all

v fajlu autostart.sh, mapa Configfiles

Tanix TX3 mini

Iz tanix foruma:

raimbow

raimbow

qshtr ::

Yup, to je bilo.

Zdaj je gor libreelec in dela dobro.

Meni je tut na libreelec to delalo. Bom probal atv rom ko pride 9 aprila.

Ne razumem, ali rainbow bag povzroča tudi obupno počasnost. Slika s kao mavrico se mi kdaj pojavi, a ni frka, se ne spomnim več, kako zadevo rešim.

OK.d ::

LPOK.d

Še enkrat bi prosil za info, kako vam na Tanix mini deluje predinstalirani Media center oziroma kaj priporočate, da Kodi dela vsaj približno spodobno hitro. Kodi 16 ni rešitev, ker so že Addoni, ki na njem ne delujejo. Da spomnim, 10 IPTV programov zamenja v dobri minuti namesto v manj kot 10s.

misso ::

Kakšna je razlika med 1GB RAM 8 GB ROOM ali je bolje vzeti 2BG RAM 16 GB ROOM?

Uporabljal bi pa samo za gledanje IP TV

LP

@misso V tem času je bolje vzeti 2/16, čeprav 1/8 dela prav spodobno. Seveda ni to edini dejavnik ki vpliva na hitrost oz spodobno delovanje naprave. Odvisno je tudi od vrste čipa recimo Rockchip ali pa amlogic, katera izvedba rockchipa.... Če konkretno navedeš kater box bo lažje. Sam sem si za foro vzel MX plus 1/8 amlogic S905, bluetooth, zelo soliden wifi vendar android 5. Pa vseeno gor dela vse in zelo spodobno od IPTV do Kodija z zahtevnim buildom, terrarium, youtube.... ni da ni. Če je pa to tvoja prva naprava vzemi raje: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1509...
na dolgi rok bo bolje. Rockchipa v izvedbi 1/8 pa se izogibaj. Razlika v ceni je premajhna da bi bilo vredno.
polde

Nemelk ::

ker sem eden izmed srečnežev, katerim je Samsung vzel Youtube app iz televizorja, kupujem en box, kateri bo nadomestil predvajanje YT vsebin na TV, seveda se pričakuje, da bo delalo tekoče, tako sama škatla, kot predvajanje. Opcijsko, se bom mogoče lotil nekoč KODIja in podobnih zadev. Budget je seveda omejen! :) Najraje nekaj do 40EUR, izjemomo 60+ če res ne vem kaj pridobim s tem.
Torej, TANIX tx3? Alfawise? 2/16 je zagotovo dovolj, to sem prepričan, kaj pa andoid? se splača gledati verzije nižje od 7.0?
če že svetujete, bi prosil še link na dotično trgovino. trenutno mislim da je bestbuy tanix tx3 za slabih 40EUR na gearbestu iz GW5 skladišča, kar je menda že EU! če ima kdo boljšo ponudbo, pa kar korajžno link prilimat.
Hvala za vaše nasvete in izkušnje!
Nemelk ™

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nemelk ()

gregyk ::

V flash sale na Gearbest-u: EMISH X800 TV Box za 15.66€.

Kater box je najcenejsi, pa da ima android TV? Ali pa da se da naknadno fleshat s aftermarket fwjem...

Klasično najboljša opcija je Xiaomi Mi TV, pač uradna AndroidTV podpora, licenca Widevine L1, se pravi Netflix do 4k, Youtube do 4k, GoogleCast itd. lahko pa flešneš AndroidTV ROM na S905X npr. ampak ni isto, je kar nekaj omejitev (No screen casting, No official Netflix support ...), malo pogooglaj ... Tole je npr. AndroidTVROM za Mecool M8S Pro+, trenutno tudi koda: GBAPR067 iz 47€ na 36€ ...

polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()
««
56 / 148
»»