» »

matemtika-pomoč pri nalogi

matemtika-pomoč pri nalogi

CleanPower ::

Ker dvomim v pravilnost profesorjevega reševanja naloge, bi prosil nekoga za pomoč pri nalogi iz kombinatorike.
Naloga se glasi: Na koliko načinov lahko Božidar Malkovič 10 zdravih košarkarjev razdeli na prvo in drugo peterko?
Hvala:D

technolog ::

To ni matematična naloga, to je športna naloga. :)

rezultat je 10 nad 5.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=bi...

252

Je mel prav profesor ali ti?

Zgodovina sprememb…

ok, tudi profesor je rešil tako kot ti. lahko razložiš kako si rešil nalogo? kajti mislim da si že na začetku določil da jih 5 pade v eno skupino 5 pa v drugo. sam sem mnenja da lahko katerikoli igralec pade na katerokoli izmed desetih mest(2 peterki) sepravi 10 igralec, 10 mest. nato bi račun postavil takole 10x9x8x7x6x5x4x3x2x1. -no prav zdajle ražmišljam da to ni prav, razen če šteje tudi na katerem položaju igrajo igralci(od enke do petke), potem pa mislim da je moj račun pravilen. kaj praviš?

technolog ::

Je pomembno v kakšnem vrstnem redu so igralci v peterki? Je razlika med prvim in petim igralcem v isti peterki? Če je, je tvoj način pravilen. Če pa ni, je pa moj.

Sepravi če je naloga spravi 10 bombonov v dva škrniclja po pet, potem je prav moj način.
Če pa je naloga zloži deset knjig na dve polici po pet, potem pa tvoj.

Sej sem rekel, da je to bolj športna naloga kot matematična. In jst se na fuzbal/košarko ne spoznam.

Zgodovina sprememb…

ok, samo da razumem zdaj;) hvala

gendale ::

če ti kaj pomaga

pri takih nalogah smo se mi tudi vedno kregali o pravilni interpretaciji besedila

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

All Star spremenil format!

Oddelek: Šport
142706 (1995) Gregor5816
»

Pravilno resena naloga tockovana z 0 tockami (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7612335 (9245) prenasalec
»

Kako dober je res G. Dragić? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8643237 (39190) bambam20
»

Kosarka, najboljsa peterka

Oddelek: Loža
61066 (826) arozma
»

SP v košarki (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29319342 (14104) glinik

Več podobnih tem