» »

Sončne celice, baterija, dioda

Sončne celice, baterija, dioda

siamon ::

Zdravo,

zanima me, kje pri nas lahko dobim sončne celice(take kot v kalkulatorju)?

Potem pa še, kako bi zvezal led diodo na baterijo(ploščato-kot v uri), kakšen upor rabim in kakšna ledica bi mi zagotovila najdaljši čas delovanja-rabil bi kakšnih 5ur(lahko dam tudi dve bateriji).

Bi bilo možno ta sistem polniti s pomočjo prej omenjenih celic, in kolkšno izpostavljenost soncu bi potreboval, da bi sistem deloval, kot sem rekel vsaj 5 ur, pred polnjenjem.

LP

RejZoR ::

Najlažje in verjetno najceneje je če kupiš eno solarno lučko. Tam imaš vse, LED element, akumulator in sončne celice. V akcijah se ponavadi dobijo tud pod 4 evre. Za ta denar dvomim, da boš dobil posebej vse 3 komponente. Edino če boš rabil vklop na zahtevo in ne na senzor dneva/noči zna bit mal problem...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jst ::

Nekje sem videl BackPack Solar Mobile Charger, ki jih daš na nahrbtnik. Zgleda pa takole, da so tri sončne celice, vsaka v svojem ovitku, tako, da se lepo ovije, ter vsaka ima spodaj akumulator (torej 3 sončne celice v velikosti 10cm x 5 cm, ter vsaka ima spodaj akumulator - za velikost nisem ravno prepričan, je pa zelo majhno). Ob sončnem dnevu naj bi napolnil tako telefon, kot akumulatorje.

edit: Recimo, da je ena sonča celica velika kot HTC Wildfire (ta telefon ima moja sestrična), torej tri skupaj. [end of edit]

Potem je iz istega podjetja bil podoben izdelek, samo da jih dobiš 5 teh BackPack Solar Charger-jev, vendar (tudi) za prenosnike.

Nekako modularno je vse skupaj, tako da en paket povežeš z drugim, tretjim,...

Nekje sem pa videl how-to tutorial, da si to (3 sončne celice) sam narediš za ene 50EUR če se ne motim. Brez Akumulatorjev pa pol manj. Največ stane ravno vezje, ki uravnava tok in napetost.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Solar Charger - primarno za telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
71607 (1483) Magic1
»

[Li-Ion] akumulatorji - Ali je res

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
232937 (2386) Jst
»

elektrika v stanovanjskem vikendu

4413548 (12620) Bias
»

Zakaj so sončne celice fiksno postavljene?

Oddelek: Znanost in tehnologija
467219 (4594) bili_39
»

Solarne celice

356031 (5442) Blisk

Več podobnih tem