» »

blinkanje CDR-ja

blinkanje CDR-ja

Shershen ::

hmmm...no stvar je taka:

tak približno vsake pet sekund mi blinkne lučka na rekorderju (tista za branje) in pa lučka za trdi disk (tista rdeča). Pojma nimam zakaj !!!

Mislim, da nimam nobenega takšnega softwera zagnanega (dvomim, da je kriv recimo Norton antivirus), pravtako pa mislim, da ni kriva mreža (ker sosed ne štrka nonstop po mojem računalniku).

Najbolj čudno pa je to, da ne blinka nonstop (recimo, zdaj ko to pišem je vse OK)...wtf ?

Glede na to, da se mi je to dogajalo tudi na prejšnjem pekaču (ki mi je mimogrede crknil iz neznanih razlogov), mi lih ni vseeno :\.

Any suggestions ?
  • spremenil: Shershen ()

Han ::

To je posledica "Auto Insert Notification" nastavitve ali CDRW programa za paketno zapisovanje, ki ga imaš v spominu... Lučka za disk ti utripne hkrati, ker operacijski sistem oz. osnovna plošča smatra CD za enega od diskov. Brez panike, nič ni narobe.

uf...mnogo ti hvala.
jaz pa danes nisem mogel spati :D

btw:
kje pa se vklopi/izklopi ta "Auto Insert Notification" ?

[Some1Else] ::

8-) FlasH Uletava v pomoč !!! :D

Rešitev Sledi:
Skoči do namizja in izberi Moj Računalnik. Hkrati pritisni Alt+Enter in že si v Lastnostih sistema. Izberi zavihek Upravitelj Naprav, klikni plus pri ikoni CDROM, ter dvoklikni svoj model CDRa (pri meni je to recimo (8x4x32:\). Sedaj si prispel v okno Lastnosti CD pogona. Klikni na zavihek Nastavitve, ter v okvirju Možnosti ODKLJUKAJ Samodejno obvestilo ob zamenjavi, ali če imaš ang. Win, Auto Insert Notification.

P.S.: S tem ko si odkljukal Auto Insert Notification se ti več ne bodo zaganjal Autoruni z podatkovnih CDjev in privzeti medijski predvajalnik se ti ne bo zaganjal ob vstaitvi glasbenega CDja

And remember, let ]FlasH[ be your guide...:D

heh...hvala flash za to izčrpno navodilo :D

sicer tega nisem našel (verjetno maš ti w98, jaz mam w2k, pa je to nekje drugje)...sem pa nekje po pomoti to izklopil (milsim, da je to izklopil feurio, ki mu pač to ne paše)

thx again

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win2k - 2 vprašanji

Oddelek: Operacijski sistemi
5991 (840) CWIZO
»

Še enkrat TEAC 8/8/32

Oddelek: Strojna oprema
241288 (1027) Kaiser