» »

kupiti iBook v tujini?

kupiti iBook v tujini?

borchi ::

a ma kdo izkušnje s kupovanjem applovih računalnikov v tujini? predvsem iBook. sicer prenosnik ne bi bil za mene, sam bi kao bil zadolžen za nakup ;-)

cene so v tujini precej nižje kot pri nas! v nemčij pride iBook z:

12.1" TFT
800MHz G3
256 MB ram
30 Gb disk
DVD/CD-R
Radeon 7500 M
....

1550 evrov (brez davka) = 355.000 sit

pri nas pa iBook z 700MHz procesorjem, samo 128Mb rama in 20Gb diska stane 450.000 sit (brez davka)!!!!!

KRIMINAL!!!! zgleda da so upoštevali višji standard v SLO :-(

zdej me pa zanima kako je z slovensko tipkovnico, če ga kupiš v tujini? a lahko naročiš takega s slovensko tipkovnico? ker npr. na nemških spletnih straneh majo možnosti, da izbiraš med orig. ang. in nemško tipkovnico + da izbiraš a boš mel OS prilagojen nemškemu jeziku al originalnega. sj verjetno se da v OS X naštimat naše znake? pol si pa sam kake nalepke zrihtaš za čez tiste tipke, kjer bi naj ble naše tipke.

dobrodošli komentarji in nasveti s strani applovih uporabnikov! hvala!
l'jga
  • premaknilo: bastadu ()

[MYTiX] ::

Mene to zadnje tudi zanima.

IceIceBaby ::

Ne ga srat. Tiste cene nevem kje si dobil, so pa sigurno že precej stare. Jaz sem dal pred kratkim za iBooka 700 (tanov model z radeon 7500) 310k sit z davkom. Res je blo nekaj popusta zraven itd, ampak uradna cena je 270k + DDV.
800mhz model pa pride pri nas cca 100k več, se pravi okol 420k sit, z davkom seveda.

Pomoje se ti bolj splača kupit pri nas. Sicer res nekaj več plačaš ampak imaš servis v bljižini, če se ti kej pokvar ni treba v nemčijo itd.
Pa če gor kupš ga morš švercat pa to. Sej ne da bi blo težko ampak pač nimaš problemov, če pa carino plačaš je pa skora ista cena kot pri nas.

Btw, jaz sem kupu v EPL d.o.o. Če te zanima mi lahk mail pošlješ pa ti probam popust zrihtat ker je šef EPLa skor moj sosed in se poznamo.

Drugač je pa dober comp. to. Jaz ga mam vsak dan rajši in zdej moj PC sameva u kotu. Sam še za download ga mam drugač pa vse delam na tem. Rekord z eno baterijo mam malenkost čez 5h ! uptime mam pa že 4 dni :)

Aja, glede tipkovnice je pa tko. Tut pri teh v slo. kupljenih ni slo. tipkovnice. Oziroma na tipkovnici ni narisanih š, č, ž... Tako da verjetno bi ble treba res z nalepkam to zrihtat. Drugač pa kot vidiš šumniki niso problem v OSX, sam je treba en programček dobit ki ti nalož CE fonte pa keyboard layout. EPL je ta programček naredu in če tam kupš ga dobiš zraven, drugače pa tut ni problem.

Zgodovina sprememb…

borchi ::

cene so z uradne apple strani za slovenijo:

http://www.appleslo.com/pricelist.html

brez zamere, ampak če so v E.P.L. tk smotani kot majo čorave iinternet strani, grem definitivno po njega vnemčijo ;-)

maš mogoče ti kak novejši cenik. me zanima kolk pride pri nas dodatnih 128Mb rama, itd. če je osnovni model 270k + DDV je to potem skoraj enaka cena kot v tujini. sej je logično, ker ma apple eno ceno za USA in drugo za EU (kakih 100$ višjo od US pri osnovnem modelu - lahko bi bli ceni enaki, ampak naj jim bo ;)

no, lahko bi si slovenski zastopniki za apple nardili kvalitetne nalepkice za tipkovnice (to pa lahko pokrijejo iz tistih 15k sit kolker so dražji od tujine)! če poznaš direktorja, mu le predlagej!

aja, drugač pa za računalnike ni carine. plačaš samo DDV v sloveniji, v tujini ti ga pa odbijejo.

oooo, kk sem ti fouš iBooka. že ko sam slikce gledam se mi dopade. si ga sploh ne upam it gledat v živo, da ne bi še js za applomanijo zbolel ;-) ohh, si že kr predstavljam, lepo bi razdelu disk na OSX in Gentoo linux, .... al bi bil nad OSX tk navdušen, da bi čist pozabu na linux???

aja, a slučajno veš, če majo tut v sloveniji za kupce pripravljene kredite tako kot v us in eu?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

IceIceBaby ::

Ja sem pogledal na appleslo.com pa so res tastare cene gor, tiste ki so veljale pred pocenitvijo cca. 3 tedne nazaj.
EPL niso glih loleki, ker naj bi bili največji in edini resni prodajalec apple opreme v slo. Pred kratkim sem bral v časopisu da imajo 70% tržni delež v slo. Ampak page majo pa res porazen.
Cenikov jaz nimam, je pa najbolš da pokličeš nekam kjer jih prodajajo pa vprašaš. Vem pa da je 700mhz model 270k brez ddvja, 800mhz pa okol 350k.

Tud glede kredita nevem kako bo. Nasploh majo zelo slabo poskrbljeno za "navadne" stranke. To pa zato ker jim je očitno dost tista skupina stalnih strank (podjetji) ki vsake pol leta kupijo po 10, 20 mašin. Sej tudi prodajo skoraj samo PowerMace in PowerBooke. eMaca še niso nobenga prodali pri EPLu :)
Bi blo pa zelo uredu če bi se mal bol potrudli na tem področju pa da Mace nasploh javnost malo bol spozna.

Drugač maš pa prav. Na linux sem čist pozabu odkar mam osx :) Ubistvu nevem zakaj bi ga rabil ker mam tuki praktično vse. Maš BSD in vse kar zraven paše in maš photoshop, ms office in igre. Uglavnem super zadeva.

Aja. Ram pa ne kupovat od Appla. Je svinjsko drag. Jaz sem kupu 256 dodatnega rama za 12k sit original bi me pa prišel precej čez 20k. Dela pa v iBookih in PowerBookih vsak 144pinski SO-DIMM.


borchi ::

kst: najlepša ti hvala. zaenkrat ;-)
l'jga

IceIceBaby ::

Ni za kej. Upam da ga boš kupil, pri nas al pa v .de nima veze (btw, u austriji pa italiji majo iste cene kot v nemčiji pa bljižje je :)

May the Jabuk be with you :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook in BTC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
958480 (6869) Mulh
»

Test prenosnika Apple PowerBook

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
375879 (4416) pajac
»

iBook

Oddelek: Kaj kupiti
151694 (1513) jype
»

Apple zastopnik za SLO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
747470 (6800) Gandalfar
»

Ibook ali P4 prenosnik??

Oddelek: Kaj kupiti
111795 (1615) IceIceBaby

Več podobnih tem