Forum » Loža » Livescribe Smartpen
Livescribe Smartpen
tx-z ::
Na radiu ena sm vidu reklamo, da bojo neki podarjal Smartpene...Pa k nism vedu kaj točno to je sm šu mal gledat na net:
http://www.livescribe.com/en-gb/index.h...
Kako ta stvar ve kdaj si ti kej zapisu? K ni mi jasn, na enih videih na youtubu maš prou stran, kjer maš play,pause,stop (a to pol morš obvezno uporablat tist papir?), nekje kr tko piše...In pač pol nekam klikne in se predvaja tist kr se je takrat posnel (a ma kuli kamrco da ve, kje točno je blo to posnet..)..Uglavnm, a kdo kej več ve kako to deluje?:)
http://www.livescribe.com/en-gb/index.h...
Kako ta stvar ve kdaj si ti kej zapisu? K ni mi jasn, na enih videih na youtubu maš prou stran, kjer maš play,pause,stop (a to pol morš obvezno uporablat tist papir?), nekje kr tko piše...In pač pol nekam klikne in se predvaja tist kr se je takrat posnel (a ma kuli kamrco da ve, kje točno je blo to posnet..)..Uglavnm, a kdo kej več ve kako to deluje?:)
tx-z
guest #44 ::
Wow, smeh!
Sicer je e-notepad prihodnost, je pa to zanimiva zadevca. Še vedno pa smo na papirju papirju...papir => odvečna teža in nepreglednost.
Sicer je e-notepad prihodnost, je pa to zanimiva zadevca. Še vedno pa smo na papirju papirju...papir => odvečna teža in nepreglednost.
Gray_Warden ::
izjemno zanimivo=) Če nekam napišeš neko besedo, je on to sposoben prebrati in narediti nekaj v zvezi s to besedo (odvisno kako ga programiraš).
Kar se tiče tistih gumbov, so pomojem tam narisani ravno zato, ker je Smartpen programiran tako da ko vidi gumb play, začne nekaj predvajati itd...
zanimiv vendar preveč zakompliciran produkt.
Kar se tiče tistih gumbov, so pomojem tam narisani ravno zato, ker je Smartpen programiran tako da ko vidi gumb play, začne nekaj predvajati itd...
zanimiv vendar preveč zakompliciran produkt.
Why so serious?
Bananovec ::
Zakompliciran? Niti ne. Sem si pogledal en 20 minutni opis naprave pa mi je vse jasno.
Tisti gumbi spodaj pa delujejo zato, ker je pisalo sprogramirano, da ko najde neko določeno skupino pik, da izvede nek ukaz. Vsi isti gumbi spodaj imajo isto skupino pik in tako pisalo ve kaj si pritisnil. Ker se zaporedje pik skozi vseh 9 zvezkov ne ponavlja, pisalo točno ve kje si kaj napisal.
Tisti gumbi spodaj pa delujejo zato, ker je pisalo sprogramirano, da ko najde neko določeno skupino pik, da izvede nek ukaz. Vsi isti gumbi spodaj imajo isto skupino pik in tako pisalo ve kaj si pritisnil. Ker se zaporedje pik skozi vseh 9 zvezkov ne ponavlja, pisalo točno ve kje si kaj napisal.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Regards, Apple
connel ::
Kul zadevica. Meni se tudi ne zdi komplicirana za uporabo, bi znalo bit precej uporabno tole.
guest #44 ::
Po ogledu reviewa lahk sam potrdim, da je smeh zadevca. Dobra izvedba in delovanje. Cena pa se mi tud ne zdi pretirana. Odličen nadomestek dokler ne bomo imeli poštenih e-pad ov.
Mogoče si jo bom celo omislu ob priložnosti.
Mogoče si jo bom celo omislu ob priložnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: guest #44 ()
tx-z ::
Sm si pogledu tale video, mislm zadeva res deluje nad pričakovanji...Če se tut u resnic dobr obnese, ma to zlo dobr potencial. Škoda k si niso par let zmisll tkole :)
tx-z
Boobiz ::
Mojemu spominu bi ta zadeva resno koristla in razmišljam da bi si kupil tole zadevo, ampak nikjer ne najdem informacije kako dolgo lahko snemaš preden maš prazno baterijo, ker bi rabil vsaj 5 ur avtonomije preden ga rabiš filat.
Kako pa je z zvezki? Se jih da kupit pri nas? Kje? Kakšna je cena, baje naj nebi bli dražji od navadnih ampak slovenija pač..?
Kako pa je z zvezki? Se jih da kupit pri nas? Kje? Kakšna je cena, baje naj nebi bli dražji od navadnih ampak slovenija pač..?
I'm drunk, what's your excuse?
connel ::
Greš na njihovo stran, pogledaš filme, malo prebereš, imajo vse razloženo. Najbližja trgovina pa mislim da je v Italiji, če niso že kaj spremenili na bolje.
Sm počekiral na strani, 5.5h pisanja+snemanja, 13h pisanja in 6.5h snemanja. Mogoče ga je dobit na mimovrste.com, zvezke tudi ampak hočejo 25€ za 4 zvezke kar je absurd, če baje niso dražji od klasičnih ampak vseeno, tudi preko tega se da it
gendale ::
škoda da rabi poseben papir
upam da bomo čim prej dočakali take, ki tega ne potrebujejo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Bananovec ::
škoda da rabi poseben papir
Pri takem načinu je to Misija nemogoče.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
Regards, Apple
Regards, Apple
Sj v bistvu lahko dot papir printaš sam doma, če maš tako srečo da imaš laserski printer, ki je Adobe PostScript compatible and can print at 600dpi or higher - jst ga nimam. /cry
d0rK ::
Memoz, baje lahko papir kar sam natisneš, z dovolj dobrim prinerjem. In nato daš broširat. Pa je apr evrov na zvezek.
Zadevo gledam že dlje časa, verjetno naročim čez par dni.
Zadevo gledam že dlje časa, verjetno naročim čez par dni.
uros123 ::
pozdravljeni,
ali je kdo pisalo že dejansko preizkusil, če je bi prosil da nam zaupa svoje vtise in nam povedal ali je ta reč uporabna.
ali je kdo pisalo že dejansko preizkusil, če je bi prosil da nam zaupa svoje vtise in nam povedal ali je ta reč uporabna.
mrslotech ::
Torej.. jaz uporabljam tole stvarco in je zares uporabna, je pa res, da je dobro, če imaš še tablico, saj le tako izkoristiš prednost Livescribe smartpena - mobilnost zapiskov!
Ko berem debato, vidim da res večini ni jasno kaj je to, pa čeprav je dejansko vse na videih.
LIvescribe Smartpen - pametni svinčnik je pisalo, ki elektronizira vse zapisano v Livescribe zvezkih in njim doda zvok posnet v dejanskem času povezan z besedilom. Vedno imam to na predavanjih in mi pomaga pri učenju. Sploh matematike, ko po 5 mesecih nimaš pojma od kje kakšna številka pride, pa poslušam in ugotovim.
Smartpen serije 3 je malenkost drugačen: snema se s pomočjo telefona, ki ga imaš zraven, kar omogoča, da se na posnetku ne sliši zvoka pisanja (drugo je več ali manj enako).
Stvari, ki niso tako uporabne, so pa fascinantne so aplikacije, ki so na svinčniku (igranje klavirja, kitare, .. haha računanje, ko napišeš račun, ...). Ali... Ko naprimer v zvezek napišeš: "6:30 sestanek v BTC-ju", lahko to direktno shranite v koledar na telefonu... itd itd.
To zadevo se lahko kupi na njihovi spletni trgovini: http://www.webstore.si/ ali prek mimovrste.com
Kako je z baterijo? Meni je sploh na začetku zdržal 5 šolskih dni. Uporabljal sem ga celo šolsko leto in ni mi zmanjkalo prostora na njem.
Glede zvezkov. Dragi so - 20EUR 4 zvezki (mislim da 80 listni, a zlo kvalitetni). Sicer pa se jih kupi v omenjenih spletnih trgovinah. In še nekaj, kar ne izveste nikjer druge. Ker ta svinčnik dejansko deluje glede na mikropike v zvezkih je zelo očitno, da ko imate pred sabo 2 identična zvezka ali kopije (o tem je bilo govora) bo svinčnik to prebral kot isti list papirja. Ko bo elektroniziral, bo to vse na eni strani, čeprav to fizično ni.
Torej so zvezki označeni - v Sloveniji se dobijo samo od 1 do 4 (št. zvezka) črtni, od 1 - 4 karo, ... A4, A5. Imejte to v mislih, ko kupujete dvakrat A4 1-4 zvezke :D hah
še kakšna vprašanja? ;) haha
Ko berem debato, vidim da res večini ni jasno kaj je to, pa čeprav je dejansko vse na videih.
LIvescribe Smartpen - pametni svinčnik je pisalo, ki elektronizira vse zapisano v Livescribe zvezkih in njim doda zvok posnet v dejanskem času povezan z besedilom. Vedno imam to na predavanjih in mi pomaga pri učenju. Sploh matematike, ko po 5 mesecih nimaš pojma od kje kakšna številka pride, pa poslušam in ugotovim.
Smartpen serije 3 je malenkost drugačen: snema se s pomočjo telefona, ki ga imaš zraven, kar omogoča, da se na posnetku ne sliši zvoka pisanja (drugo je več ali manj enako).
Stvari, ki niso tako uporabne, so pa fascinantne so aplikacije, ki so na svinčniku (igranje klavirja, kitare, .. haha računanje, ko napišeš račun, ...). Ali... Ko naprimer v zvezek napišeš: "6:30 sestanek v BTC-ju", lahko to direktno shranite v koledar na telefonu... itd itd.
To zadevo se lahko kupi na njihovi spletni trgovini: http://www.webstore.si/ ali prek mimovrste.com
Kako je z baterijo? Meni je sploh na začetku zdržal 5 šolskih dni. Uporabljal sem ga celo šolsko leto in ni mi zmanjkalo prostora na njem.
Glede zvezkov. Dragi so - 20EUR 4 zvezki (mislim da 80 listni, a zlo kvalitetni). Sicer pa se jih kupi v omenjenih spletnih trgovinah. In še nekaj, kar ne izveste nikjer druge. Ker ta svinčnik dejansko deluje glede na mikropike v zvezkih je zelo očitno, da ko imate pred sabo 2 identična zvezka ali kopije (o tem je bilo govora) bo svinčnik to prebral kot isti list papirja. Ko bo elektroniziral, bo to vse na eni strani, čeprav to fizično ni.
Torej so zvezki označeni - v Sloveniji se dobijo samo od 1 do 4 (št. zvezka) črtni, od 1 - 4 karo, ... A4, A5. Imejte to v mislih, ko kupujete dvakrat A4 1-4 zvezke :D hah
še kakšna vprašanja? ;) haha
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mrslotech ()
k4vz0024 ::
Kateri tip baterije uporablja?
Ali obstaja kaj podobnega brez specialnega papirja?
Oz. kaj se zgodi če pišeš na navaden papir?
Kako se prenašajo podatki in kakšen formatu je zvočni zapis in frekvenca ter vzorčenje?
Ali obstaja kaj podobnega brez specialnega papirja?
Oz. kaj se zgodi če pišeš na navaden papir?
Kako se prenašajo podatki in kakšen formatu je zvočni zapis in frekvenca ter vzorčenje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
hahhah Hočeš ukrasti idejo, al zakaj te zanimajo take podrobnosti? hahh
Brez specialnega papirja? Ne!
Kaj se zgodi? haha nič! Če infrardeča kamera ne zazna pik na papirju.. am.. nič?!
Podatki se na računalnik prenašajo prek USB kabla. Tam se lahko prek njihovega programa izvozi kot PDF.
Kaj se zgodi? haha nič! Če infrardeča kamera ne zazna pik na papirju.. am.. nič?!
Podatki se na računalnik prenašajo prek USB kabla. Tam se lahko prek njihovega programa izvozi kot PDF.
Ales ::
Podobna stvar, brez specialnega papirja, je npr. Wacom Inkling.
V rokah umetika to zgleda takole (pozor na položaj receiverja, levo in ne zgoraj), za pravo perspektivo je treba pogledati na konec:
O prenosu podatkov in drugem je precej informacij tukaj:
https://github.com/roelj/inklingreader
V rokah umetika to zgleda takole (pozor na položaj receiverja, levo in ne zgoraj), za pravo perspektivo je treba pogledati na konec:
O prenosu podatkov in drugem je precej informacij tukaj:
https://github.com/roelj/inklingreader
ah no.. kaj se zdi bolje: da kupiš pravi papir, ali da imaš zraven tisto črno stvarco (na predavanjih, sestankih, ..)? Res ne vem kaj je tu za primerjat? hh
Ales ::
Gre se za različne tehnologije in različne namene. Če ne veš, kaj je za primerjat, si ne razbijaj možgančkov s tem.
k4vz0024 ::
hahhah Hočeš ukrasti idejo, al zakaj te zanimajo take podrobnosti? hahh
Ali snema brez posebnega papirja?
Je možen izklop "govorečih menujev"?
Kaj pa v Word?
Kateri tip baterije uporablja? Kakšen je format zvoka (wav. mp3?), frekvenca (44100 kHz, 16 bit, stereo?)
Občutljivost, je treba biti blizu predavatelja, ali lahko sediš na sredini?
Keyser Soze ::
Precej neaktivna tema vidim. Ali celo nepopularna.
Razmišljam o nakupu smartpena - predvsem za potrebe sestankov, ipd. Bi pa vseen rad prej dobil malce "insajderskih" infromacij, če jih kdo ima. Predvsem iz prve roke. Kako se obnese zadeva, kateri smartpen izbrati oz. vsaj to, na kaj biit pozoren pri izbiri.
Pri Livescribeu me je malce zmotila tista navedba zgoraj, da imaš lahko težave če pišeš na isti (številčen) list papirja v dveh zvezkih (enaka št. zvezka) - recimo da čez čas kupiš nov zvezek, ki je enako številčen, in ti svinčnik kao začne prepisovati "staro stran" iz prejšnjega zvezka?
Razmišljam o nakupu smartpena - predvsem za potrebe sestankov, ipd. Bi pa vseen rad prej dobil malce "insajderskih" infromacij, če jih kdo ima. Predvsem iz prve roke. Kako se obnese zadeva, kateri smartpen izbrati oz. vsaj to, na kaj biit pozoren pri izbiri.
Pri Livescribeu me je malce zmotila tista navedba zgoraj, da imaš lahko težave če pišeš na isti (številčen) list papirja v dveh zvezkih (enaka št. zvezka) - recimo da čez čas kupiš nov zvezek, ki je enako številčen, in ti svinčnik kao začne prepisovati "staro stran" iz prejšnjega zvezka?
OM, F, G!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj uporabljajo studenti za zapiske v teh casih?Oddelek: Loža | 3808 (1709) | starkos |
» | Prilagajanje izobraževalnega sistema v današnjem hitrem rač . in informacijskem razvoOddelek: Loža | 3874 (3081) | kuglvinkl |
» | Nakup tablice za srednjo šolo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14022 (12595) | Pithlit |
» | Font: matematični simboliOddelek: Pomoč in nasveti | 4390 (4088) | Mavrik |
» | Fakulteta-ZapiskiOddelek: Šola | 1969 (1512) | Iluvatar |