Forum » Programska oprema » Excel vizualizacijska orodja...
Excel vizualizacijska orodja...

GregiB ::
Najprej... ja, sem pogooglal...
Torej, sem kar reden uporabnik EXCELA, še verzije 2003 (JBga, company standard). Za vizualizacijo podatkov zaenkrat uporabljam zgolj orodja, ki so na voljo v osnovni verziji Excela. Zanima me, če uporabljate kakšne dobre plug-ine ali druga vizualizacijska orodja (dash-boarde, chart-e idr), ki olepšajo videz, naredijo prezentacije bolj.... "sexy"?
Hvala za odgovore...
Torej, sem kar reden uporabnik EXCELA, še verzije 2003 (JBga, company standard). Za vizualizacijo podatkov zaenkrat uporabljam zgolj orodja, ki so na voljo v osnovni verziji Excela. Zanima me, če uporabljate kakšne dobre plug-ine ali druga vizualizacijska orodja (dash-boarde, chart-e idr), ki olepšajo videz, naredijo prezentacije bolj.... "sexy"?
Hvala za odgovore...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

CaqKa ::
od 2007 naprej so na voljo pivot table... s pivot table lahko narediš svašta.
ni sicer na nivoju kakega dashboarda, ti pa zelo olajša zadeve. jaz s pomočjo tega iz date potegnem marsikake fine analize vun.
ni sicer na nivoju kakega dashboarda, ti pa zelo olajša zadeve. jaz s pomočjo tega iz date potegnem marsikake fine analize vun.

GregiB ::
@ CaqKa... ne vem, če so pivot tabele vizualizacijsko orodje per se... Ti dam popolnoma prav, da se da z njimi hudiča pa pol... ampak za vizualizacijo podatkov so bolj uporabne druge stvari... ne? BTW, Pivot (vrtilne) tabele so že v vrziji 2003...
@ Gandalfar... Ja, nov office je hudo naprej, kar se tiče povezljivosti med programi, a imamo žal office 2003 še vedno kot standard... :(
@ Gandalfar... Ja, nov office je hudo naprej, kar se tiče povezljivosti med programi, a imamo žal office 2003 še vedno kot standard... :(
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

CaqKa ::
verjamem da pivot tabela ne da neke vizualizacije.. samo pivot charti pa.
tega pa mislim da še v 2003 ni bilo.
sem pa zdaj glih probal da lahko charte tudi samo na en list/sheet namečeš če želiš.
s tem si lahko narediš dashboard v bistvu.
Če si na 2003 vezan pa nevem...
tega pa mislim da še v 2003 ni bilo.
sem pa zdaj glih probal da lahko charte tudi samo na en list/sheet namečeš če želiš.
s tem si lahko narediš dashboard v bistvu.
Če si na 2003 vezan pa nevem...

Gandalfar ::
Za office 2003 bos leta 2011 tudi tezko dobil dobro podprte plugine, ki se se razvijajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Office 2007 Home & Student SLO medijOddelek: Programska oprema | 4888 (4147) | Han |
» | Excel - prosim za pomočOddelek: Programska oprema | 2463 (1240) | sajmon |
» | Excell - osveževanje pivot tabeleOddelek: Programska oprema | 4281 (3892) | klemenSLO |
» | LibreOffice 3.4.0. predogledna različica na voljoOddelek: Novice / Pisarniški paketi | 9425 (7417) | ender |
» | Office 2010 prihaja majaOddelek: Novice / Pisarniški paketi | 9441 (7175) | mtosev |