» »

Težave pri nakupu prenosnika

Težave pri nakupu prenosnika

marS ::

Sem doživel eno neprijetno, da ne rečem čudno izkušnjo, pa ne vem kako bi reagiral. Ali je to zrelo za kako pritožbo za varstvo potrošnikov ali ne ali pa celo za kaj drugega. Rabim nasvet. Zadeva sicer še ni zaključena, bi pa rabil nasvet pred naslednjim korakom.
In sicer:
cca 3 tedne nazaj me je frend prosil naj mu pomagam izbrat prenosnika in sva to tudi storila. Ker imam sam že več let Della, pa tudi v službi nabavljamo Delle in nimamo prav nobenih težav z njimi sem mu priporočil Dell ter FMC kot uvoznika. Šla sva na stran FMC, oziroma fmcstore.si ter tam našla zelo ugodnega prenosnik Dell Inspiron N7110 črn (i5 2,3GHz, 4GB, 500GB, GT525M, Win7) za 629 €.
In ja, ko je frend zbral denar, ga je naročil (3-4 dni nazaj).
Prilagam printscreen naročila, ki ga je dobil na mail:

 printscreen emaila ki ga je dobil

printscreen emaila ki ga je dobil



in je mislil da je zadeva rešena in prenosnik njegov :)

no, glej ga zlomka, naslednji dan je dobil naslednji mail:
Prilagam printscreen maila:

 naslednji mail prodajalca

naslednji mail prodajalca



in jim poslal telefonsko številko. Pa se mu ni še nihče oglasil.

No, jaz osebno nimam slabih izkušenj z FMC, vse kar smo dosedaj naročali tam je bilo ok, dalo se je zmenit za marsikaj (ampak to ni bila direktna prodaja s spleta).

Se pa sprašujem kaj je zdaj to? In ja, seveda, natanko tak prenosnik se je sedaj spet pojavil, vendar z novo ceno! Je pa zadeva sedaj precej dražja!
Kaj zdaj? Po moje je to prav gotovo "zajeb" firme, ne pa kupca! Tudi ne drži da je tak prenosnik nedobavljiv, ker se ga da najt še po nekaterih trgovinah v Sloveniji, cena med 720-800 €.

Mislim da je to čisto zavajanje potrošnikov in da mora firma dobavit po takšni ceni kot jo je imela (ko smo gledali najmanj 20 dni na spletu, če ne še več). Mislim da svoje napake zdaj poskušajo reševati na strani kupca. Najmanj nefer, če ni zrelo za kako pritožbo kam.
Kaj menite vi? (pa ne bi o kvaliteti prenosnika ampak o nakupu in tem izmotavanju)...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

rdecaluc ::

Hej.

Prvo kar bi prebral, če jim kje piše ali so odgovorni za napačne cene objavljene na strani.

Sicer pa velja cena na dan oddanega naročila.
Est modus in rebus. ,typos

marS ::

Hm...v splošnih pogojih uporabe tole piše o cenah:

Cene
Cene so objavljene v uradnem ceniku podjetja FMC d.o.o. Za cenik se upošteva objava cen na spletnem mestu FMC d.o.o. Cene vseh objavljenih izdelkov in storitev vsebujejo DDV in so prikazane v EUR. Veljavnost cen za izbrano blago ali storitev velja na dan nakupa, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletnega mesta www.fmcstore.si. Cene veljajo FCO skladišče FMC d.o.o. Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana. V kolikor izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer se predhodno obvesti kupca.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

technolog ::

Načeloma ni važno, kaj imajo oni napisano v splošnih pogojih, če zakon pravi drugače. Ker pa ne vem točno, kakšen je zakon, nej to en drug napiše.

Brias ::

LP

javim popoldne, znanec ima spletno trgovino z racunalnisko opremo in sigurno je seznanjen z tem kaj bi moral narediti, ce bi se zatipkal za ceno oz. bi mu dobavitelj posredoval napacno ceno oz... etc etc etc....


samo pomoje ... je zelo veliko moznosti ali da dobis po tej ceni, ali da dobijo kazen ce bos prijavil...


zelo AMPAK ZELO so obcutljivi na spletne trgovine ....

Heisenberg ::

meni se je isto zgodilo pred časom na mimovrste - ko sem naročil je bila cena 1200, naslednji dan pa že 1650€....a dobil sem po prvotni ceni! Včasih se nam ljudem tudi kaj userje :)

Brias ::

znanec pravi:

poslji jim mail, da te ne zanimajo problemi z konfiguratorjem in da zelis notesnik po enaki ceni oz. nov model ki ga je zamenjal po ceni starega... da je zakon na tvoji strani in da naj priznajo napako. ce ne, se bos obrnil na trzni inspektoriat



ce ne, klici / pomejlaj trznemu instektoriatu in prijavi....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423070 (9694) Ganon
»

Evropski mobilni operaterji bi se združevali, dvigovali cene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5728585 (25149) 71GA
»

Dell Inspiron 6400

Oddelek: Kaj kupiti
121392 (1204) SepoX
»

mini-PCI wireless kartice, kje?

Oddelek: Kaj kupiti
71171 (1089) pujsek_

Več podobnih tem