» »

Uvoz iz Kitajske - DHL

Uvoz iz Kitajske - DHL

1
2
»

**a|wa** ::

To sem tudi jaz že slišala, da ima DHL hitrejše carinske postopke.

Ampak vseeno, ko dajo nekaj od sebe, dajo od sebe in ne vem s kakšno pravico ti pol neki za nazaj težijo. Pa tle ni DHL nič kriv, po mojem mnenju.

To se mi zdi tko, k da bi te carinik ko greš na morje na Hrvaško na meji čez spustil brez kontrole, potem bi te pa v hotel klical, da pošlji dokumente na carino, da delajo dodatno kontrolo.

Bolano, res.

Poleg tega pa...tud enga normalnega članka na internetu nism našla na temo sanitarnega spričevala...k da se pr nas ta izraz nebi uporabljal.

darkolord ::

Zakaj bi imelo eno podjetje posebne pogoje pri carini?
Sej niso "posebni" pogoji: poenostavljeni carinski postopki. Bilo bi precej nepraktično, če bi moral recimo carinik pregledati vsak izdelek posebej na ladji, ki pripelje 1000 kontejnerjev...

s kakšno pravico ti pol neki za nazaj težijo
Z zakonsko pravico. Če bi morala zaradi tega čakati na pošiljko, ti ne bi bilo prav (že tako je bilo "zavlačevanje"), ko si jo pa prej dobila pa morala kasneje dostaviti dokumente, ti spet ni prav... >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

**a|wa** ::

Če mi nekaj nebi bilo prav, je to čisto nekaj drugega kot če je nekaj zakonsko določeno. Zakaj se potem ne držijo zakonov in zavlačujejo kolikor je pač zakonsko potrebno (ne glede na mojo slabo voljo in kaj mi ni prav)?

Danes sem prejela tole obvestilo:
Glede na to, da ima gospa s.p. in na količino, ki se uvaža izjava ne bo dovolj. Zato mora biti pred sprostitvijo blaga v prost promet za omenjeno blago po poreklu ali odposlano iz Kitajske ali Hongkonga carinskim organom predložena ustrezno izpolnjena deklaracija iz priloge Uredbe Komisije št.284/2011 z dne 22.marca 2011 s katero se potrjuje, da blago ustreza zahtevam v zvezi z izločanjem primarnih aromatskih aminov in formaldehida.Omenjena pošiljka mora biti tako pred carinsko dovoljeno rabo ali uporabo blaga pregledana s strani ustreznega inšpekcijskega organa (ZIRS).

Zraven so mi poslali neke obrazce za izpolnit, da moram zdaj uvozit na podjetje. Kako me lahko prisilijo, da vzamem stvar na podjetje, če pa ne želim? A to pomeni, da moja mama, ki nima podjetja, ne more tega naročit? Poleg tega govorijo o nekem pregledu inšpekcijskega organa...v dokumentih, ki so jih poslali za izpolnit pa ne duha ne sluha o kakšnem pregledu.

Tu nekaj smrdi...

Furbo ::

Hja a nisi vedela, s.p.-ji so manjvredni državljani.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

St235 ::

Uvažaš količino izdelkov, ki očitno presegajo osebno uporabo. Na forumu napišeš , da jih imaš namen uporabljat za reklamna darila in promocijske namene. Imaš registriran s.p, kar pomeni opravljaš pridobitno dejavnost, ki bo reklamirana preko teh izdelkov, potem se pa čudiš, da se carina ob to spotakne?

Ja, res butasto od njih...

Vsak uvoz izdelkov, ki presega količine primerne za osebno rabo je sumljiv. Če to počne oseba, ki nima registrirane dejavnosti potem obstaja sum preprodaje in opravljanja dejavnosti brez dovoljenja. Tako, da bi tudi tvoja mama imela probleme.

Meja med s.p. kot pravno osebo in fizično osebo je pa zaradi značaja s.p. precej zabrisana. Zato so cariniki in dvčna upravičeno sumničavi do vseh transakcij, ki imajo značaj pridobitne dejavnosti in jih s.p. skuša izpeljati kot fizična oseba in obratno, kot s.p. kot fizična oseba želi speljat določene stvari kot pravna oseba.

Ko je treba večerjo z družino poknjižit kot strošek, se gotovo ne usajaš nad tem, ad sta s.p. in fizična oseba eno in isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

**a|wa** ::

Joj kako ste napadalni. Že od vsega začetka pravim, da se nočem ničemur izognit in vse opravit tako kot je treba.

Ja, čudim se spotikanju za nazaj..za zadeve, ki so za moje pojme že zaključene. In pišem tu o poteku tudi z namenom, da bo nekdo drug lahko prebral mojo izkušnjo in zato imel več informacij. Mi bo pa kmalu žal za vse skupaj. Z izjemo nekaterih komentarjev, ki so želeli res pomagati, me zdaj tu napadate, kakor da hočem koga kej okol prnest. Po navadi gre v takih primerih za faušijo in kot sem že enkrat napisala, pametujejo pa tisti, ki nimajo nič za pokazat.

In nikoli še nisem večerje poknjižila kot strošek...moji stroški reprezentance znašajo 0,00€!!! Če nimate namena pomagati z nasveti ali pametnimi komentarji, ne rabite pametovati po nepotrebnem. Izjave kot so "da se usajam" so popolnoma nesmiselne, saj očitno samo komentirate po svoji vesti, brez izkušenj in brez znanja, da je šlo za napako pri postopku s strani DHLa, kot so mi sedaj potrdili na carini. Zato prosim brez takih nepotrebnih komentarjev. Razen, če jaz narobe razumem ta forum in gre za to, da člani uživajo, ko dajejo nepotrebne opazke.

c3p0 ::

s.p. je le fizična oseba.

Sicer sem pa ti v prvem odgovoru napisal glede osebne rabe in te količine, da znajo biti problemi. Spregledano?

Carina vedno lahko pride za tabo, tudi če si že preko meje. Če se to tebi še ni zgodilo, ne pomeni da ne obstaja, ali da je proti zakonu.
Pa mislim, da te nihče ne napada.

koyotee ::

ves čas trdiš, da ni važno koliko stane celotna procedura... zakaj potem nisi že prvič naročila kot s.p.? Pri tvojih bajnih zaslužkih, kot sposobna podjetnica, bi se morala že PREJ pozanimati, kako se stvarem streže.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

**a|wa** ::

Me mine, da bi še sploh kaj napisala. Ker se potem usujejo takšni komentarji. In izrazi kot so "bajni" jasno nakazujejo, da gre za faušijo. Naj kar ostane tako in uživajte v prepričanju kako sem nesposobna in kaj vse se nisem pozanimala. Mene to nič ne boli in nič ne stane.

Stvari sem uredila odlično. Imam vse potrebne dokumente, certifikate in deklaracije. Vem kako se stvarem streže, očitno edina. Lahko samo rečem da večina, ki se duvate, nimate pojma in kar nekaj na pamet govorite, ne pa niti približno tako kot je dejansko v praksi. Jaz pa imam za sabo realno izkušnjo in je zaradi takšnih neumnih komentarjev in pametovanj ne bom delila z vami.

Žal mi je za vse, ki ste želeli pomagat in se iz moje izkušnje še kaj naučiti (in vedeti kako izpeljati postopek do konca v primeru sanitarne inšpekcije in drugih zapletov), ampak zahvalite se tistim, ki bodo tudi po tej objavi pametnjakovičili.

Pametujte dalje in vso srečo vam želim..ker jo boste s takim načinom razmišljanja potrebovali ogromno!

bauci ::

+1
Upam, da boš nadaljevala uspešno poslovno pot in se ne boš ozirala ne določene pametne posameznike, ki vedo vse resnice sveta. Izkušnje si lahko nabereš samo na podlagi dela, ki ga delaš (in na svojih napakah) in ne na podlagi pisanja "vsevednih" ljudi. Le tako naprej!

c3p0 ::

Preveč emocionalno se vpleteš, da bi se dalo konstruktivno debatirat, nato pa kalimero karta.

connel ::

Čisto lepo debatira, za razliko od nekaterih tukaj,...

koyotee ::

**a|wa** je izjavil:

darkolord: okej, ampak piše uvozne storitve...pa tudi izvozne niso dosti ceneje.

Furbo: imam toliko dobička, da je moja mesečna plača nad trikratnikom povprečne in nič ne jokam, vse plačam, kar je treba. In del ga namenim tistim, ki so potrebni finančne pomoči. Sem zelo uspešna, mlada podjetnica, ki je hitro zaradi lastnega dela in pridnosti prišla do luksuznega življenja in visokih dobičkov. Tako da nikakor ne trapam in nisem trapa. Če nisem požrešna, to še ne pomeni, da sem jokica. Sicer pa...vsak ima svoje mnenje...pametujejo pa po navadi tisti, ki nimajo nič za pokazat.


prej kot nas obsojaš, se prepričaj o lastni samohvali ane...
drugič pa ne piši koliko zaslužiš in take, ker nobenega ne zanima.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Furbo ::

Mene moti ko ona ponavlja, da tisti ki kaj kritizirajo, kao nimajo nič za pokazat. Le kako to ve?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

**a|wa** ::

Dajte brat no...napisala sem "...PO NAVADI tisti, ki nimajo nič za pokazat". Se pravi, dopuščam možnost, da se motim, samo glede na vaše odzive se ZDI, da imam prav.

In če se nekaj zdi, to še ni obtožba (le moje subjektivno mnenje). Sicer pa tako kot sem rekla..kar pritožujte se in vpikujte v posamezne besede, če mislite, da boste tako postali uspešni ali lažje spali. Jaz nimam s tem težav. In tudi s samohvalo ne. Sem zelo ponosna nase in mam kaj za pokazat. Veliko sem že dosegla in tega (dosežkov in izkušenj - tako pozitivnih kot negativnih) mi nihče ne more več vzeti..najmanj pa vaši komentarji, takšni ali drugačni. Navsezadnje mi tudi ne boste plačali enomesečnega dopusta, na katerega se odpravljam. In Furbo, če te ne zanima kaj pišem, predlagam da ne bereš in si prihraniš slabo voljo...vsi pač nismo kompatibilni in vsak ima svoj pogled.

Če pa se bo kdo lažje počutil, lahko tudi izjavim, da sem neumna, nesposobna, opravljiva, samovšečna. To je najmanj kar lahko naredim za to, da boste srečni (če vas to osrečuje). Ker se ZDI, da vam nikakor ni prav da sem uspešna in se znam pohvalit.

Vso srečo vam želim, vsem! Tudi tistim, ki je meni ne privoščite!

bdoxx ::

glavno da vemo da greš na enomesečni dopust :))

fosil ::

Ne se sekirat, to je pač slovenska nevoščljivost, zakaj je tako pa si lahko prebereš eno zanimivo razmišljanje - klik
Tako je!

koyotee ::

bdoxx je izjavil:

glavno da vemo da greš na enomesečni dopust :))

+1
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

**a|wa** ::

fosil je izjavil:

Ne se sekirat, to je pač slovenska nevoščljivost, zakaj je tako pa si lahko prebereš eno zanimivo razmišljanje - klik


Odličen članek! Priporočam branje tudi ostalim.

Debato pa nadaljujem v novi temi z naslovom "Nevoščljivost nas drži pokonci", saj ta res ni predmet debate v katero se je razvila.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

časi dostave dostavnih servisev ?

Oddelek: Loža
247723 (2786) fikus_
»

Uvoz iz kitajske

Oddelek: Loža
459722 (5804) MIHAc27
»

DHL carina, naročanje od kitajcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5318904 (13323) Ales
»

Naročilo iz interneta problem?!

Oddelek: Omrežja in internet
10626 (547) DSQUARED2
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11425640 (13711) St235

Več podobnih tem