» »

Wireless: povezavo vidim, povezati noče

Wireless: povezavo vidim, povezati noče

peaks ::

Prenosnik Toshiba Satellite C660-1FD 2,13 GHz
Router Linksys WRT54GL - tomato v. 1.27
DHCP na routerju in nt_booku.
Preko kabla dela.

Torej povezave vidim, signal vidim, a poleg črtic vidim rumen vprašajček...Ko povežem, sledi sporočilo. da windows ni mogel vzpostaviti povezave.

Na nov prenosnik sem namestil win 7 64 bit, sumim, da kaj z driverji ni v redu. Pobral sem jih sicer z uradne Toshibine strani, naj bi bili za win7/64. Wireless je do sedaj brez problema delal. Trenutno tega ne morem stestirati, ker doma ne posedujem wireless naprave, ampak spreminjal nisem nič. Sem pa v prid morebitne rešitve seveda tudi večkrat resetiral, prestavljal kanale, izklopil varnost...a ni pomagalo. Ruterja pingati ne morem. Zanimivo, da hotkeys na prenosniku ne delajo, namreč na uradni strani ne ponujajo driverjev za omenjeno funkcionanost, pravzaprav jo ponujajo, vendar le za xp. Torej Fn+f8 ne dela. Ampak wireless je očitno vklopljen.

Kakšen predlog, kaj mi še ostane? Naj probam z win7/32 ali xp? Je šlo celo popoldne, a zaenkrat brez uspeha... :S

hvala
  • spremenil: peaks ()

OZZY ::

Verjen to si z toshibine strani potegnil in inštaliral poleg drajverjev tudi njihov program za wireless preko katerega naj bi se povezoval.
Probaj uporabiti program od winsov za povezovanje in nastavitve. Sem mel isti problem na toshibinem prenosniku.. Uporabil in nastavil sem potem preko defoult win programa za povezovanje in je šlo.. če sem uporabil od toshibe ni hotlo delat.
Go with the flow.

Tilen ::

OZZY govori o WZC.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

borci1 ::

To se je podobno dogajalo meni z Lenovo prenosnikom.(low cost)
Potem sem ruterju prestavil Chanel na 1 iz 11 in je zadeva začela delat.

Na drugem Lenovo prenosniku malo dražjem je pa zadeva delala tudi na 11 kanalu.

Sem sledil navodilom WZC, pa ni nič. Sem naložil njihov program za wireless, pa tudi nič,...še malce sem se poigral s kanali...brez uspeha. Kaj mi še ostane? :) Naj nadgradim še bios...?

amigo_no1 ::

Na router-ju prvo izklopi vse zaščite (wep/wpa kodiranje, mac filter).
Testiraj v neposredni razdalja router-ja.

Ojoj. Mac filter je bil. :) Filter sem vpisal ene pol leta nazaj, ko sem štimal nt_booka sosedu in nekaj testiral...seveda čist pozabil. Sam pa ne uprabljam wirelessa. :)

Zadnji namig mi je definitivno pomagal. Sam pa lahk sam simuliram smajlija, ki tolče s ***** v zid. Fak. :)

Hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

Oddelek: Omrežja in internet
315332 (4013) Mikec17
»

Toshiba wireless ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
142900 (2412) bobi1992