» »

mini kišta: Kje se dobi Fulong MiniPC in kaj to je?

mini kišta: Kje se dobi Fulong MiniPC in kaj to je?

mojca ::

Že dva sta me prosila za podporo nekega softvera na MIPS procesorjih, pa me je zanimalo, kaj to sploh je.

Po temle sodeč: Loongson @ Wikipedia so MiniPC-ji tihe in pocene mini kište. Ne posebno sposobne (tega niti ne potrebujem), ampak eno poceni, tiho kišto z malo štroma bi imela nekje pod ruterjem. Če na njej laufa debian, še toliko bolje.

Se komu sanja, kje se to sploh dobi, kakšne so cene in če so se minikište od leta 2008 še kaj posodobile? (Wikipedija piše, da avgusta izidejo prenosniki, ki so na las podobni MacBook Pro-jem, vendar me slednji ne zanimajo.) Na trenutke imam občutek, da so se ti kompjutri samo zastonj delili po Kitajski.

(Lahko mi tudi predlagate katero drugo mini/poceni/tiho kišto, kljub vsemu pa me zanima več o tem misteriju procesorjev, ki ne seže do slovenije.)

Na SloTech-u sem sicer našla novico iz leta 2005 http://slo-tech.com/novice/t172754, pa cel kup receiverjev za TV povsod, kompjutra pa nobenega.

mojca ::

Ah. Na wikipediji je narobe napisano ime, zato google ni našel ničesar. Lemote Fuloong 6004.

Dobila sem evropskega dilerja za 215 EUR + poštnina + DDV; 900 MHz, 512 MB DDR2, 120 GB.

Prvi naključni prodajalec s ceno iz vzhoda sicer prodaja za 186$ + 62$ poštnine (+ carina in ddv, po vsej verjetnosti).

Iz 130 EUR se torej cena povzpne na >300 ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mini ITX računalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10423694 (19562) Dr_M
»

Nov računalnik + 2x monitor

Oddelek: Kaj kupiti
241947 (1495) matejm1994
»