Forum » Operacijski sistemi » Povozil bi ....
Povozil bi ....
albert36 ::
Pozdravljeni prav vsi !
Na enem PC imam naložen Ubuntu, kjer se ne morem logirati(preiskusil vse mogoče PW in..)Ne butne se! Brez uspeha !
Prebiral vse mogoče strani,toda nikjer nasveta za :
Tako bi na to mašino rad naložil Win XP-sp3 iz CD-ja.
Ali vseeno velja ono preiskušeno:vklop-DEL-nasttavitev Bios? Saj ni naložen Microsoft ??
Na drugem PC imam dual boot XP in Ubuntu. Lepo deluje ko izberem.V internet dostopam z instant modemomZTE 668,toda modem se mi ne inicializira več v XP jih ( javlja neke DLL napake) Sem poiskusil inicializirati v Linux-u, enkrat mi je uspelo,in nič več!Na tretjem pc ju modem normalno dostopa v internet
Torej help! In hvala lepa. Albert
Na enem PC imam naložen Ubuntu, kjer se ne morem logirati(preiskusil vse mogoče PW in..)Ne butne se! Brez uspeha !
Prebiral vse mogoče strani,toda nikjer nasveta za :
Tako bi na to mašino rad naložil Win XP-sp3 iz CD-ja.
Ali vseeno velja ono preiskušeno:vklop-DEL-nasttavitev Bios? Saj ni naložen Microsoft ??
Na drugem PC imam dual boot XP in Ubuntu. Lepo deluje ko izberem.V internet dostopam z instant modemomZTE 668,toda modem se mi ne inicializira več v XP jih ( javlja neke DLL napake) Sem poiskusil inicializirati v Linux-u, enkrat mi je uspelo,in nič več!Na tretjem pc ju modem normalno dostopa v internet
Torej help! In hvala lepa. Albert
techfreak :) ::
Kateri Ubuntu imaš na prvem PCju? Na internetu lahko najdeš vodič kako resetirati root geslo, npr. http://www.debuntu.org/recover-root-pas...
BIOS je ločen od operacijskega sistema, torej lahko še vseeno dostopaš do njega.
BIOS je ločen od operacijskega sistema, torej lahko še vseeno dostopaš do njega.
Icematxyz ::
Glede dela o Ubuntu (katera različica?) če te prav razumem:
Prvi računalnik: Pozabil si geslo za obstoječega uporabnika.
Drugi računalnik: Ne dela ti modem.
Prav razumem zadevo ali ne?
In pa kaj bi rad rešil od teh dveh težav če sploh kaj z vidika Ubuntu OS?
Prvi računalnik: Pozabil si geslo za obstoječega uporabnika.
Drugi računalnik: Ne dela ti modem.
Prav razumem zadevo ali ne?
In pa kaj bi rad rešil od teh dveh težav če sploh kaj z vidika Ubuntu OS?
albert36 ::
HI !
Hvala za oba napotka.Od techfreaka in Icematxyz.
Torej: trije ločeni PC.Na enem pozabljen pw- ga bom reševal po napotkih iz odgovora v Tfreaku.Če ne bo šlo pač poiskušam iz CD naložiti XP-sp3, ali pa ponovno iz live cd ja povoziti sedanji Linux.
Na dual boot stroju pa se mi Mobitelov modem v XP ne inicializira več(javlja neke DLL napake- ali naj vsled tega obnovim same XP je ? ), toda enkrat se mi je le iz Linux-a, pol pa ne več haha ! Ta isti modem normalno deluje na drugih pc jih.
Lep pozdrav ! Albert
Hvala za oba napotka.Od techfreaka in Icematxyz.
Torej: trije ločeni PC.Na enem pozabljen pw- ga bom reševal po napotkih iz odgovora v Tfreaku.Če ne bo šlo pač poiskušam iz CD naložiti XP-sp3, ali pa ponovno iz live cd ja povoziti sedanji Linux.
Na dual boot stroju pa se mi Mobitelov modem v XP ne inicializira več(javlja neke DLL napake- ali naj vsled tega obnovim same XP je ? ), toda enkrat se mi je le iz Linux-a, pol pa ne več haha ! Ta isti modem normalno deluje na drugih pc jih.
Lep pozdrav ! Albert
Icematxyz ::
Torej: trije ločeni PC.Na enem pozabljen pw- ga bom reševal po napotkih iz odgovora v Tfreaku.
Da, ampak verjetno ne gre za root uporabnika, ampak za tistega uporabnika, ki si ga ustvaril pri namestitvi Ubuntu? Če je tako, potem naredi to.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hal.dll; reševanje vsebine?Oddelek: Pomoč in nasveti | 660 (568) | Hayabusa |
» | zanimiv boot problemOddelek: Strojna oprema | 1142 (915) | Zvezdica27 |
» | kateri OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1723 (1083) | Damiani |
» | Ubuntu 7.10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5997 (5423) | stalker |
» | Išče se micro Linux distribucija z grafičnim web browserjemOddelek: Operacijski sistemi | 2070 (1555) | ajagodnik |