» »

Prenosnik in USB 3.0

Prenosnik in USB 3.0

Morje1234 ::

Pozdravljeni!

ker se ne spoznam dobro na cene računalnikov bi rad pomoč;
iščem prenosnika k ma
usb 3.0
2gb rama
cpu ene nwm 2 ghz dual al kej tacga
cd rom (seveda)
hdd ni prevec vazn no nej bi blo vsaj 250 gb
pa baterija nej traja da nau sam pou ure :P

me zanima kolikšna bi bila cena takega prenosnika
pa če vete za kaj takega mi prosim dajte link
Hvala! :)

LP
Morje12348-)

bluefish ::

Ne preveč drag. Velikost zaslona?

fosil ::

V hoferju so ravno imel enega takega, poglej če še imajo kakšnega
klik
Tako je!

gregor_m ::

fosil je izjavil:

V hoferju so ravno imel enega takega, poglej če še imajo kakšnega
klik

Da izkoristim to priložnost in malo opišem Hoferjev prenosnik, ki ga trenutno prodajajo, na njemu pišem trenutni post. Namreč iskal sem prenosnik za mojo mamo in po analizi sem ugotovil, da je best buy za ta denar. Na kratko: hardversko dober, toda nekoliko slabša ergonomija.

Glavni plusi tega prenosnika so:
- Zelo dobre komponente za ta denar (celo Sandy Bridge procesor).
- 8 celična baterija. Zahtevne teste nisem delal, toda z brežičnim brskanjem po netu in poslušanju mp3, drži baterija okoli 5 ur do 6 ur.
- Prenosnik je izjemno hladen. Pri nakupu sem se najbolj bal, da se bo pregreval. Med brskanjem po netu, poslušanjem mp3 in prižganim torent odjemalcem se ventilator vrti toda ga ne slišiš. Prvi dan sem dejansko mislil, da je ventilator v okvari, šelej ko sem "izpušne reže" naslonil na ušesa sem začutil piš zraka. Pri ponovni inštalaciji Win pa se je ventilator 2x za cca 15sek konkretno zavrtel.
- 3 leta garancije. Pri ostalih priznanih znamkah (v tem cenovnem razredu) moraš za 3 letno garancijo doplačat.

Minusi, ki znajo koga motiti:
- Izjemno svetleče statusne LED lučke, še posebno moteče ponoči (stvar sem rešil tako, da sem jih pobarval z alkoholcem :)).
- Ni statusne LED za prikazovanje aktivnosti trdega diska (zame je to zelo moteče, ker HDD ne slišiš, če ni popolne tišine).
- Tipke na touch padu so zelo nerodne, rabiš, kar precej pritisniti, primejo pa samo na zunanjih straneh.
- Smerne tipke na tipkovnici bi bile lahko malo zamaknjene (na slepo ne moreš začutiti kdaj imaš prste na smernih tipkah oz na sosednjih tipkah).
- Sicer disk ima ogromnih 750GB toda, človek bi si včasih zašelel, da bi imel 7200rpm za nekoliko hitrejšo odzivnost.

Prenosnik pride z naloženim Win7, na njemu je ogromno (za moje pojme) neuporabne programske opreme. Po prvem zagonu ima 75 procesov in 1,5GB porabljenega pomnilnika, ko sem na novo namesitl sistem z programi, ki jih potrebujem pa ima 39 procesov in 850MB porabljenega pomnilnika.

Pod črto lahko rečem, da sem z nakupom zadovoljen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A koga motijo različne oblike nekaterih tipk?

Oddelek: Strojna oprema
283354 (2358) Ribič
»

Prenosnik iz hoferja(MEDION) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5811934 (8094) Cico
»

Zanimiva ponudba hofer (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Kaj kupiti
852166899 (82332) Alamar
»

Vroč prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
202567 (1920) svizec4

Več podobnih tem