» »

Si.Mobil draži pakete, uvaja obvezne dodatne storitve

««
9 / 9
»
»»

CaqKa ::

smash je izjavil:

25% popusta? a ja to je z vezavo brez aparata al kako?

drugače sem pa mislil če je kje pri konkurenci kakšna ugodnejša ponudba

ja vezava brez telefona.
za moje potrebe, kolkor sem gledal ponudbo in zanesljivost omrežja, je brezmejni 1000 z -25% najboljša izbira.
glede na to da od simobila ne bom dobil kupnine, ko se še TIRS ni uspel zrihtat tega dokumenta da bi mi odgovorili ali je simobil v napačnem pojmovanju z nevračanjem kupnine ali ne.. bom verjetno primoran počakat da se mi aneks izteče. do takrat sem pa pač pri simobilu in plačujem 2€ več kot bi če bi bil pri tušu...

;-) ::

Gremo jim težit zaradi tistih neopravičeno zaračunanim opominov, sedaj pišem na TIRS in APEK, link bom napopal še na FB zid, pa še na lokalne radije ki se ukvarjajo z kakimi takimi vprašanji bom dal naprej.

Je kaka možnost da kdo da tole na kako oddajo na TV ? da bi vsaj omenili kje bi že bilo ok.

thramos ::

Jaz sem oddal prijavo na TIRS. Sicer so mi ugodili na obe pritožbi (stroški opomina, zamudne obresti), ampak so mi na novem računu poleg dobropisa zaračunali nove stroške opomina ;((.

Poslal pa sem tudi mejl na 24ur.com, rtvslo ipd.

;-) ::

TIRS ti je dal kak odgovor ?

thramos ::

Ne še (razen generičnega), poslal sem včeraj.

;-) ::

Takle so napisali na FB stran:
Naši stroški opomina so utemeljeni in to dokazujemo tudi v ustreznih postopkih. Vsak primer pritožbe glede opomina pa obravnavamo individualno.


Torej če so utemeljeni WTF zakaj posameznikom "podarjajo" oz. odobrujejo pritožbe/reklamacije ?

BlueRunner ::

Zato, ker "dokazujemo v postopkih" ni vredno počenega groša. Dokler ustavno sodišče ne odpravi konkretnega člena ZVPot kot neustavnega, ali pa zakonodajalec ne spremeni besedila, pa zakon stoji natančno takšen, kot je. Pa če Simobil dokazuje nasprotno v enem ali pa v 100.000 postopkih, je njihovo mnenje v teh postopkih problem njih in sodišča. Zakon pa v tem času velja in se ga izvaja. Drugače v pravni državi pač ne gre in ne sme iti.

"Podarjanje" je verjetno malo napačen citat, ali pa njihov prodajogovor (marketspeak). Postavi se v njihovo kožo, da se zavedajo zakona, vendar pa ga ne želijo priznavati, sploh pa nimajo interesa, da se ga bi držali. Zato ne želijo reči "oprostite, ker kršimo zakon", ne morejo reči "nimaš šans", potem pa pač dobiš neke druge glagole.

Predstavljaj si, da vsakdo, ki so mu nezakonito zaračunali stroške večje od zamudnih obresti, privede do prijave na TIRS, kjer inšpektorji serijsko ugotavljajo kršitve, Simobil pa ima zato opazne stroške bodisi s tem, da serijsko denar vrača, da odvrne nevarnost globe, bodisi s tem, da se na vsako takšno inšpekcijsko odločbo pritožuje preko upravnega/vrhovnega/ustavnega sodišča in ima tako odprt "ustrezen postopek" skupaj s povezanimi stroški oz. sodnimi taksami.

floyd1 ::

thramos: Glede maila za medije - oni (Simobil) so po mojem kar veliki oglaševalci v vseh "večjih" medijih. Vsaj za POP TV, ki živi od (tudi njihovih) oglasov, je veliko vprašanje, če bi objavili kaj takega.

thramos ::

Vem, lepote kapitalizma.

Če pa veš za kateri medij, ki bi bil bolj pripravljen objaviti - prosim za naslov.

;-) ::

Zdaj dosti berem po njihovem zidu in nisem samo jaz in par sodelavcev ki smo delali v samem (skoraj) centru mesta Slovenska Bistrica imeli ponoči težave. V jutranjih urah je konstantno vsak dan izginjal signal. In vse pogosteje signala ni. Tam od 1-5 ure zjutraj, pravtako je na relaciji Slov.Bistrica- Ptuj.

Kako še kako mi je žal da sem takrat bil tako nepremišljen in vzel HTC Wildfire na naročnino in največja napaka zakupil še mini plus paket za prenos podatkov, sedaj pa imajo nove pakete (sicer ugodnejše) ampak še vedno ne tako ugodne kot Tuš pa nemorem menjat tega paketa mini kjer plačujem 8€ za 100MB podatkov za paket kjer bi plačeval 6€ za 300MB podatkov...

Če želim odstopit sedaj po skoraj enem letu naročnine me še vedno znesek skupnih stroškov odstopa stane 191€, za to dobim že 2 wildfire-a =) Nikoli in nikdar več ne vzamem telefona z naročnino.

Tilen ::

Simobil akcija -50% za vedno

Na izbranih paketih ZAME le od 10. do 22. oktobra 2011!


3,5 eur za 51 minut v vsa omrežja? Tole pa bi že skoraj bilo zame, da se znebim predplačniških kartic.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

floyd1 ::

;-): Jaz sem šel od njih kljub temu, da sem moral izplačat telefon (okrog 130 EUR). Prvo kot prvo je to princip, pa še izračunal sem, da bom v tem letu z nižjo naročnino vsaj toliko tudi prihranil. Če pa bi hotel prenesti ta "kredit" na Tušmobil, pri njih vzamem enega subvencioniranega Huaweia, ga prodam na Bolhi in si pokrijem "izgubo". Ampak spet vezava za 2 leti - ne hvala, tudi jaz nikoli več.

Tilen: Pri njih (Simobil) je vse "za vedno" a potem te lepega dne obvestijo, da je paket ukinjen in te prijazno prosijo, da se greš na kak drugi (manj ugoden) paket. Finta je vedno v drobnem tisku. Recimo Tušmobil oglašuje pri mojem "Free 20" paketu neomejen podatkovni dostop, a je v resnici omejen - 2 GB je sicer za telefon ogromno (jaz porabim mesečno kako desetino tega), a je tako oglaševanje vseeno vsaj malo zavajujoče.

;-) ::

Niti ni, ker je res FREE, ampak pač po 2gb prenosa podatkov imaš omejitev hitrosti. Pa še tak paket imaš lahko na kartice all inclusive in si lepo napolniš 20EUR kartic pa 1 mesec uživaš in spet in spet, prekineš kadar ti pač ni za napolnit ali pa si pač napolniš vnaprej... ni hudič 12x na leto nafilat telefon težje kot položnico plačat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

trnvpeti ::

Ja vse za vedno in kr naenkrat ni teh paketov. Samo sedaj so dali v drobni tisk, da velja to samo, ko bodo paketi zame.
Ko paketov zame ne bo .... Bo pac nekaj drugega

BlueRunner ::

;-) je izjavil:

Nikoli in nikdar več ne vzamem telefona z naročnino.


floyd1 je izjavil:

Ampak spet vezava za 2 leti - ne hvala, tudi jaz nikoli več.


Dobrodošla v klubu >:D

Manu ::

Ponudba velja za celotno obdobje veljavnosti paketov ZAME.


To piše na njihovi strani iz zgornje povezave....

To lahko razumeš na dva načina:
- kmalu jih mislijo ukiniti (na to takoj pomisliš glede na pretekle izkušnje) ali
- želijo s tem povedat, da ne bodo več počeli, kot so do zdaj (spreminjanje pogodb in cen).
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

BlueRunner ::

Obstaja še tretji način: čez nekaj časa spremenijo pogoje, ti pa imaš pravico v roku 30 dni odstopiti od pogodbe brez pogodbene kazni. Sorazmerno vrednost subvencioniranega aparata pa moraš še vedno odplačati po ceni, kot si jo podpisal na aneksu.

Se sliši znano?

Tilen ::

Se da recimo vzet ta paket za 3.5 na mesec brez telefona in brez vezave?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

projektor ::

Afkors... pa še blowjob ti časti hostesa pri vhodu v shop :)

bosmla ::

Pa se ti tako ne splaca (no mogoce ce je hostesa vsaj enkrat na mesec na voljo) ce ze hoces manj placat vzemi SIMPL SI za to dobis recimo 40min v simobil in 10 drugam - isto sr*** kot ta polovicka pa se nic nisi vezan.

sirotka ::

A lahko nekdo prilima vsebino e-pošte, katero ste poslali na simobil za vračilo stroškov opomina? So vam odobril vračilo ali samo dobropis?

MrStein ::

Če ne vrnejo, so v kršitvi. Je zgoraj en pripel korespondenco, kjer se vidi, da so mu na TRR nakazali.

BlueRunner je izjavil:

Zato, ker "dokazujemo v postopkih" ni vredno počenega groša. Dokler ustavno sodišče ne odpravi konkretnega člena ZVPot kot neustavnega, ali pa zakonodajalec ne spremeni besedila, pa zakon stoji natančno takšen, kot je. Pa če Simobil dokazuje nasprotno v enem ali pa v 100.000 postopkih, je njihovo mnenje v teh postopkih problem njih in sodišča. Zakon pa v tem času velja in se ga izvaja. Drugače v pravni državi pač ne gre in ne sme iti.


Hmm, a opominjanje bank ne spada pod isti člen?
Ker imajo sočnih 6 EUR za prvi opomin, za druge paše več.

Primer: http://www.sparkasse.si/filelib/ceniki/...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

modelno1 ::

Jaz sem poslal nekaj v tem smislu, mejla ta trenutek ne najdem. Je pa zaleglo. Naslednji račun je bil -6 €. 8-)

Zgrožen sem ugotovil, da nezakonito zaračunavate previsoke stroške opominjanja. 27.a člen ZVPot namreč določa "citat". Zahtevam torej, da mi vrnete preplačane stroške opominjanja, sicer vas bom primoran prijaviti Tršnemu inšpektoratu Republike Slovenije.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

BlueRunner ::

MrStein je izjavil:

Hmm, a opominjanje bank ne spada pod isti člen?
Ker imajo sočnih 6 EUR za prvi opomin, za druge paše več.

Primer: http://www.sparkasse.si/filelib/ceniki/...

Če si potrošnik, potem spada. Sicer pa je tako, da moraš na ceniku še vedno imeti postavko za strošek opomina, kar je potem absolutna zgornja meja, ki so smeš zaračunati. Glede na to, da pa jim stroški po neki čudni logiki od 1. do 3. opomina naraščajo, pa bi rekel, da jih ni še nihče obvestil o veljavni zakonodaji.

Sicer pa mislim, da na koncu dejansko šteje samo to, kar dejansko poskušajo zaračunati, ne pa kaj jim stoji na ceniku. Torej zelo verjetno ne bi bili v prekršku, tudi če bi imeli na ceniku 100€, pod pogojem, da ne bi nikoli od nikogar takšen znesek dejansko terjali.

IMHO je tega v Sloveniji malo morje. Razlog je najverjetneje to, da opomin pride, ko potrošnik zamudi z izpolnitvijo kakšne obveznosti in se potem počuti krivega. Na drugi strani pa so brezvestni oderuhi, ki ta občutek krivde izdatno izkoriščajo za večanje svojih dobičkov na nezakonit način.

Osnovni razlog za sprejetje tega 27.a čl. ZVPot pa so bili ravno nerazumni stroški opominov, ki so jih zaračunavala finančna podjetja in z njimi povezane oderuške obresti. Ta člen velja že od davnega leta 1999, torej že polnih 12 let. Če bi bilo na njemu nekaj resnično spornega ali protiustavnega, bi bilo slišati precej več godrnjanja s strani gospodarstva v splošnem, ne samo s strani enega mobilnega operaterja. Njegovo spoštovanje pa je, po 12 letih veljave, pač takšno kakršno pritiče državi, kjer je občasno potrebno nekatere nadzorne organe praktično na kolenih prositi, naj se en mičken premaknejo.

amigo_no1 ::

Torej če prav razumem pravno latovščino, tudi banke potemtakem nezakonito nabijajo prevelike obresti pri opominih ?

krho ::

in knjižnice enako?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

St235 ::

zamudnina pri vračilu knjig ni enako kot obresti.

St235 ::

amigo_no1 je izjavil:

Torej če prav razumem pravno latovščino, tudi banke potemtakem nezakonito nabijajo prevelike obresti pri opominih ?


Obresti so določene z zakonom in niso problematične, problem je samo zaračunavanje izdaje opomina.

sirotka ::

Bi lahko dobil še e-poštni naslov? reklamacije@simobil.si?

bosmla ::

Sem imel ze tudi probleme, da so mi posiljali opomine (ceprav sem ze prej placal) ter zarucunavali... najbolj enostavno je da jih poklices jih pa je reseno (meni so vracali na naslednjem racunu).

modelno1 ::

info@simobil.si
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

sirotka ::

modelno1 je izjavil:

info@simobil.si



hvala ti, da vidmo kaj bodo javl:)

floyd1 ::

Ker znajo tako lepo zaračunat opomine - me zanima če kaj odštejejo od naročnine, ko že tretjič v ca. mesecu dni zafrkava njihovo omrežje in je spet na meji uporabnosti. Tri krat v minuti me je vrglo ven. Če kličem v mobitelovo omrežje je OK. Dobro, da sem zamenjal operaterja ;).

;-) ::

Haha, danes dobim račun in dobropis na enem aneksu, kjer je upoštevan Dobropis -11,28€ spodaj pa takoj 2 postavki:

Opomin(1): 1,45€
Opomin(1): 1,45€

WTF kak lahko dobim zaračunana 2x stroške opomina, če nisem prjejel niti enega. Pa še pravočasno imam poravnan prejšnji račun še isti dan po prejemu položnice plačan na njihvoem centru.

smash ::

;-) je izjavil:

Haha, danes dobim račun in dobropis na enem aneksu, kjer je upoštevan Dobropis -11,28€ spodaj pa takoj 2 postavki:

Opomin(1): 1,45€
Opomin(1): 1,45€

WTF kak lahko dobim zaračunana 2x stroške opomina, če nisem prjejel niti enega. Pa še pravočasno imam poravnan prejšnji račun še isti dan po prejemu položnice plačan na njihvoem centru.


zgleda da te nekdo namerno zajeb.. :), tako kot ti njih :)

modelno1 ::

zahteva, da upoštevajo zakon, je popolnoma legitimna in kot taka ne more bit zaje.... ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

MrStein ::

Pozabil si upoštevati hlapčevsko mentaliteto...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

smash ::

modelno1 je izjavil:

zahteva, da upoštevajo zakon, je popolnoma legitimna in kot taka ne more bit zaje.... ...


nisem rekel, da nima prav, ampak oni tam na simobilu to verjetno jemljejo kot zajeb*** in potem na isti način vračajo nazaj

;-) ::

Sem klical in bo spet upoštevano pri naslednjem obračunu. Medtem pa pridno pišemo pritožbe vsem poznanim in kolegom in še niti ena ni bila zavrnjena, govorijo, da zato, ker se jim neda za take male zneske ubadat z "nami"...potem pač naj več ne pišejo sploh teh postavk na položnice pa bo:D

««
9 / 9
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakazilo denarja od staršev

Oddelek: Loža
2513946 (9304) St235
»

Predplačniška PUK koda pri simobilu

Oddelek: Mobilne tehnologije
277784 (6336) blackbfm
»

Visina place kot poslovna skrivnost

Oddelek: Programiranje
374747 (3566) Ziga Dolhar
»

Zakaj je pornografija prepovedana?

Oddelek: Izdelava spletišč
346196 (4734) poweroff

Več podobnih tem