Forum » Elektrotehnika in elektronika » Stara napeljava, ni ozemljitve
Stara napeljava, ni ozemljitve
sirotka ::
Pozdravljeni!
Trenutno si v stari garaži delam delavnico in sem prišel do problema z napeljavo. Sama inštalacija je stara~40 let in je brez ozemljitve. Svetovali so mi, da ozemljitev povežem z ničlo, bo to ok?
Trenutno si v stari garaži delam delavnico in sem prišel do problema z napeljavo. Sama inštalacija je stara~40 let in je brez ozemljitve. Svetovali so mi, da ozemljitev povežem z ničlo, bo to ok?
Pyr0Beast ::
Lahko bo, ni pa najbolje.
Sam sem si raje potegnil podaljšek z ozemljitvijo iz hišnega dela, kakor pa zezal tisto staro inštalacijo.
Sam sem si raje potegnil podaljšek z ozemljitvijo iz hišnega dela, kakor pa zezal tisto staro inštalacijo.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
sirotka ::
Je še ena težava, garaža se drži starega hleva, kjer tudi ni ozemljitve. Bo treba tako naredit, ali pa eno palico zakopat:)?
s-adi ::
mislim, da je najbolje zaradi mirnega spanja to inštalacijo zamenjati, pripeljati močnejši dovod in ozemljitev, nabaviti ali narediti manjšo električno omarico, jo opremiti z FID stikalom in avtomatskimi varovalkami.
Za običajna dela so to ne bo težav, za morebitne varilne aparete pa je potrebno še kaj več
Za običajna dela so to ne bo težav, za morebitne varilne aparete pa je potrebno še kaj več
Pyr0Beast ::
Možno je marsikaj. Najslabše to, da ti nulo odžge na nekem drugem mestu in na celotno napravo dobiš fazo.
Some nanoparticles are more equal than others
Aljaz1980 ::
Omenja se vezanje ozemljitve in nule, pozabi se pa omeniti, da se to naredi pred FID-om!
V to delavnico se torej namesti FID, pred FID-om se ozemljitev veže na nulo. Za FID-om pa morajo biti ločene.
Osebno bi ti svetoval novo inštalacijo.
V to delavnico se torej namesti FID, pred FID-om se ozemljitev veže na nulo. Za FID-om pa morajo biti ločene.
Osebno bi ti svetoval novo inštalacijo.
s-adi ::
povezavo ozemljitvenega in ničelni vodnika PEN, lahko uporabimo samo pri večjih prerezih (10 mm ali večji),
če so prerezi manjši pa je poleg FID-naprave, obvezna dobra ločena dodatna ozemljitev.
poleg tega je potrebno do vseh porabnikov peljati trižine vodnike. Torej novo inštalacijo to je to.
če so prerezi manjši pa je poleg FID-naprave, obvezna dobra ločena dodatna ozemljitev.
poleg tega je potrebno do vseh porabnikov peljati trižine vodnike. Torej novo inštalacijo to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s-adi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja fid stikala (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31432 (4605) | mirator |
» | Izklo FID ob nevihtahOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4812 (4062) | c3p0 |
» | FID stikalo odklopi po določenem časuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13060 (10842) | int47 |
» | Priklop KZSOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13845 (13457) | telexdell |
» | Kratek stik v hiši, lociranjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8333 (7715) | IČA |