» »

GSM-i vsaj od Mobitela so en drek, rajt?

GSM-i vsaj od Mobitela so en drek, rajt?

AtaStrumf ::

OK to so moje izkušnje pa še ene par kolegov sem slišal, da se pritožujejo, zdaj pa me zanima če ima še kdo take izkušnje. Moja teorija je namreč, da so ti subvencionirani telefoni uni, ki v tovarni niso prstali testiranja čist tko kot bi mogli in jih pol namest v smeti dajejo zraven naročnin za nižjo/subvencionirano ceno.

Meni in punci se nama je obema recimo na Siemensu C35 po več kot letu in pol (ravno lepo po izteku obvezne naročnine/aneksa) začela sama od sebe zaklepat tipkovnica in to tako da nobena tipka več ne prime nikakor. Pomaga le še trdi reset (odvzem baterije) in valda se ti to zgodi med pisanjem skoraj dokončanega SMS-a in je skrajno zoprno.

Da novi telefoni na veliko crkujejo pa sem slišal od kolegov in imajo raznorazne čudne težave kot so ireverzibilni zaklep tipkovnice, samodejni nepojasneni izklop ipd. in to pri novih telefonih!!!

Povrh vsega pa so sedaj tele akcije, ki jih ima Mobitel naravnost predrzne. Pred dvemi leti so mi prodal C35 za 20k+ 18 mesecev naročnine, sedaj pa hočejo za ekvivalent C55 20k + 24 mesecev naročnine. Da o ostalih bedarijah z 3 leta naročnine in ogromnimi cenami sploh ne govorim. Če malo pogledaš k Simobilu ali Vegi kaj tam dobiš za kakšne cene se prav neumno počutiš. Že dva meseca sem brez normalno delujočega telefona pa ni nobene pametne akcije, da si kupim novega. Moram reči, da sem precej jezen in bi šel najraje k Simobilu ali Vegi, sam k imajo vsi mobitel pa bi pol mastno plačeval pogovore.

A mate vi tudi takšne/podobne izkušnje al sam jaz?
  • premaknil: gkovac ()

borchi ::

aha, pravzaprav te jezi, ker ti ne dajo telefona zastonj, brez da skleneš naročnino za leto-dve? cccc....

glede kvalitete telefonov pa ne vem. moja punca je mogla dvakrat menjat ericsson t65 preden je dobila delujočega???!!! a so vsi novi telefoni tak škart? ne verjamem, da bi proizvajalci telefonov meli škart robo za mobilne operaterje, ker jim s tem samo pada ugled in dobro robo za v trgovine. itak vejo, da se večina telefonov proda v teh akcijah in proizvajalci dobijo od operaterjev dost več kot pa porabnik plača za telefon (verjetno ne isto kot za retail verzije - verjetno pa razlika ni prevelika), tk da njim je verjetno pomembno, da so vsi telefoni kvalitetni. kolk strokovno jih pa mobitel okrog po mizah meče in pakira v konzerve ter softversko zaklepa pa ne bi vedu ;-)
l'jga

Sims ::

Sem mel regljo2 in regljo3 . Prva se je stalno izklapljala, druga so šle tipke- seveda garanija ni veljala ... Oba sem vrgel v kanto. Sedaj imam Alcatel, pa še vse dela ok. Če je mobitel kriv, ne vem. Ti telefoni so pač poceni roba in zato crkujejo.

Aja še nekaj ...

Vsi poznamo za avdio Sony, Philips, Tehnics ....
malo keri pozna Denon, Gryphon - imena verjtno nisem niti pral napisal ...

Kaj hočem? Je za mobilne telefone tudi kaka firma, ki še verjetno nisem slišal za njo, ki dela dobro robo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

AtaStrumf ::

Jezi me sledeča kombinacija:

defektni telefoni
za visoke cene, glede na preteklost in konkurenco
plus dolga naročnina (2-3 leta) znotraj katere mi bo telefon zelo verjetno že crknu in hudo zastarel.

To me moti, zanima me pa če ti telefoni crkujejo tudi drugim. Kot kaže jim, če pa misliš, da operater plača VELIKO več proizvajalcu kot uporabnik, pa se vsaj po moji logiki in informacijah zelo motiš. Ti telefoni se prodajajo znotraj (med firmami in operaterji in preprodajalci) po smešno nizkih cenah.

borchi ::

Jezi me sledeča kombinacija:

defektni telefoni

če dobiš pokvarjen telefon ti ga mislim zamenjajo v trenutku

za visoke cene, glede na preteklost in konkurenco

pejt v preteklost oz. pejt k drugemu operaterju

plus dolga naročnina (2-3 leta) znotraj katere mi bo telefon zelo verjetno že crknu in hudo zastarel.

ne sklent naročnine --> mobi. če ti telefon crkne in ni več v garanciji kupi novega - v trgovini oz. podaljšaj naročniško razmerje še za dodatnih par let in boš dobil nov telefon. če te skrbi, da boš na naročnino vezan še po svoji smrti te naj potolaži misel, da kj takega še bolj skrbi mobitel. in ker se tako bojiš, da bo telefon zastarel pač pokliči na nokio in še par firm in jih lepo prosi naj nehajo izboljševat telefone, vsaj tiste dve leti, ko boš TI vezan na naročnino. mislim, da bojo razumeli tvojo stisko.

To me moti, zanima me pa če ti telefoni crkujejo tudi drugim. Kot kaže jim, če pa misliš, da operater plača VELIKO več proizvajalcu kot uporabnik, pa se vsaj po moji logiki in informacijah zelo motiš. Ti telefoni se prodajajo znotraj (med firmami in operaterji in preprodajalci) po smešno nizkih cenah.

potem imaš veliko boljše informacije kot jaz in ni vrag, da ti tvoj vir informacij ne bi mogu svetovat varjanto, da za malo dnarja dobiš vse. če ta tvoj vir informacij lahko stoji za temi informacijami, da so v akciji telefoni, ki so bili označeni za defektne, je to krasna zgodba za časopis in verjem mi, da bi vsi simobili in vege na tem svetu pokopali mobitel (če ne bi sami delali isto).

a rabiš res dober telefon? vzam 150k sit in ni vrag da ne boš pršu domov s telefonom, ki ga boš brez težav uporabljal 2 leti.

a rabiš telefon za telefoniranje. skor vsak telefon je narejen za telefoniranje, tudi osnovni modeli, ki so poceni v raznih prepaid paketih.

a rabiš telefon za telefoniranje, igranje igric in šminko? piš dedku mrazu. baje v teh cajtih otrokom nosi tudi telefone. sicer ko sem bil js še otrok sm bil prezadovoljen s kakimi rokavicami ali sankami ampak zdej so drugi cajti.
l'jga

R0K ::

Jest sm kupo pri Mobitelu že 3 mobitele in vsi so delal brez blema. Razn pri zadnjem, k mi je enkrat padu polnilc po tleh in ni hotu več filat, pa si mi ga prjazno zamenjal (4-5dni je trajal)...

Pa še Tinkara me je stregla :D >:D ;)

Tomi ::

R0K: ja, in kaj je na Tinkari tako posebnega. Jaz sem z njo še plesal ples ali dva..
Sicer pa, jaz sem imel C35 iz akcije, in še vedno dela mami, mojim kolegom tudi.
Sam imam osebno raje že od februarja Nokio 6310 iz redne prodaje (-popust), in se ne morem pritoževati. Se bolj splača, po moje..
metrodusa.blogspot.com

MadMax ::

Ata:
Ti telefoni se prodajajo znotraj (med firmami in operaterji in preprodajalci) po smešno nizkih cenah.

Res si izjemno informiran!
Lahko ti povem, da so cene znotraj dealerjev 40 do 80% redne trgovinske cene.
Če pa imaš ti prav, me pa čudi, da si še nisi dobil koga pri koritu, da bi dobil recimo N6310i za par kSIT. (jaz bi jih vzel vsaj 10)

Drugač je pa itak borchi že vse napisal...

P.S.: Primer:
N3310 v Halo paketu je 25900kSIT (SiMobil).
Ta znesek daš TAKOJ.
Če pa skleneš naročnino, pa ta znesek odplačuješ 2 leti brez obresti. Pa pogovori so na naročnino cenejši.
Pa zadeva ti deluje b.p. tudi v tujini. Itd...
Če pa se ne pogovarjaš za jurja na mesec: kaj pa pol sploh rabiš telefon?!?

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

borchi ::

kdo je tinkara?
l'jga

chucki ::

borchi dobra!>:D
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

R0K ::

Tomi veš kaj je na njej tok dobrega. Da v živo zgleda tok kulj kot na TV, kar za 90% drugih 'zvezd' (seveda slovenskih) neni mogu rečt.

borchi ::

bemti boga, zdej pa povejte kdo je tinkara. pa če bote rekli kovač, grem kr mal bruhnat ;-)
l'jga

MadMax ::

Da ni pri Bepop tut kaka Tinkara? (sicer ne spremljam, tako da...)

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

AtaStrumf ::

MadMax:
Lahko ti povem, da so cene znotraj dealerjev 40 do 80% redne trgovinske cene.

No jaz že nekaj časa nisem preverjal situacije z mojim virom, jih pa bom v najkrajšem času. Za vmes mi pa lahko ti poveš malo kaka je distribucija znotraj precej širokega intervala 40-80%. Ali gre za normalno gausovo distribucijo ali kaj bolj zanimivega. Ker če je najvišja frekvenca v okolici 40% mislim, da se strinjava, če pa je bolj tam pri 80% pa se ne.

Če dobiš defekten telefon ti ga zamenjajo v trenutku. Očitno imaš izkušnje s tem, tudi sam jih imam in je sicer res, a meni osebno ni do prepogostega obiskovanja mobitelovega centra. Morda si tudi opazil neko zanimivost, vsaj zame. Še zelo dobro se spomnim gužve izpred 2 let ko se je Siemens C35 prodajal za 20k + 18mes. Sedaj ko se prodaja C55 + 24 mesecev ni nikjer nobene gužve (pa še tisto MMS akcijo imajo, pa tud nobene gužve), pa je vsem tistim vmes že potekla naročnina. Še vedno misliš, da je samo z mano nekaj narobe?

Edino Ericsson T65 za 3 čuke je bila dobra akcija, samo je bila v zelo omejeni količini. Mogoče smo se res razvadili a kaj čmo sedaj smo razvajeni in nas mora mobitel razvajat naprej drugače pa pa. Čist možno, da si bom kupil rabljen mobitel pa šel na mobi pa jim dal po jurja na mesec pa nej se grejo solit. Tako je bilo preden so me zvabili na naročnino in sem pametnjakovič še punco prepričal in pol so se valda začeli veliki računi. Po par mesecih sem bil na 5-8 jurjev na mesec. Čist preveč za nakladanje brez katerega bi lahko komot preživel. Zato pa pizdim. Za 5-8 jurjev na mesec nej mi dajo pa vsaj orenk telefon, ki se ne bo pokvaril prej kot mi izteče pogodba.

Sploh pa poanta kaj sem hotel izvedet je v tem, da me zanima ali tudi drugim crkujejo telefoni iz akcije! Ostalo je stvar osebnega pogleda. Kaj ti pomeni telefon, za kaj ga rabiš, koliko ga rabiš itd. Jaz ga rabim samo za pogovarjanje, samo dam pa veliko na estetiko in čist vsi v zadnjih akcijah so ružni, da je groza z izjemo Philips-a Fisio 820, ki pa je en jajc kot sem prebral teste; pa še 3 leta naročnine. Ni šans!

Pa ne me žalit z izjavami, da pišem dedku mrazu ipd. Imam kupno moč, da si kupim katerikoli telefon na trgu iz lastnega denarja (ne od mamice ali babice ali drugih sorodnikov), samo nisem pa človek, ki bi dajal denar če mi ni treba. Če si ti borchi pa kar daj. Nekoga že morajo izkoriščat. R&D ni poceni! Očitno tudi zelo rad kupuješ telefon, ki ti crkne po kakem letu, da si pol kupiš novega in starega vržeš v smeti. Gotovo te imajo proizvajalci mobilcev zelo radi. Jaz če se zavežem, na naročnino za 2-3 leta hočem, da bo telefon zdržal brez problemov ta čas in da je tudi narejen za prihodnje 2-3 leta ne pa pretekla. Dam 30k-40k brez problema pa še 3 leta naročnine, samo hočem pa telefon z funkcijami NOKIE 6310. Če pa ne pa hočem ceneje in z manj naročnine. Tu se vidi monopolni položal mobitela. Kot sem rekel, če ne bo kaj pametnega do novega leta grem na mobi in dobijo od mene samo še jurja na mesec, dokler ne pridejo malo k sebi. Sigurno se za to ne bojo kaj pretirano sikirali, a ko nas bo več in se bojo zbudili, pa upam, da bo že prepozno >:D.

Aja, pa to vašo Tinkaro prenesite v kakšno temo v ložo. Tomi, kot moderator you should know better.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Jaz imam 2. telefon iz akcije, prvi je delal ql, drugega sem pa popravit nesu. Vzrok je bil betonski, globok pa 2 metra :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

€lectronic ::

No ker se ze ravno kregate o mobitelih! Jaz pravim takole: Se vseeno bols mobitel kot pa kaksn simobil, vega je pa itak zakon! Mel sm narocnino pri vseh treh najprej mobitel, nato simobil, zdej mam pa vego! Telefoni mi pa niso ne pri enem ne pri drugem nagajal (veginga so mi sicer zdej ukradl), tak da mislim, da je velik odvisno tudi od tega kako ti s telefonom ravnas! Sicer ima pa atastrumf cist prav! Ce dobis telefon, ti naj dela vsaj tak dolg da narocnina pretece! ce pa crkne sam od sebe ti naj dajo pa drujga!
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

Tomi ::

MadMax: Tinkara iz MC Celje je Tinkara Zorec, pevka Bepopa. Sedaj pa menda veste vsi.
metrodusa.blogspot.com

MTB ::

Jaz sem imel pa 3 telefone od Mobitela, pa so vsi OK. Prvi je bil GA628, potem A1018 in T65, pa niti z enim ni bilo nikakršnega problema. Delajo še vedno, na drugem Eriku je bilo treba samo baterijo zamenjat, ker jo je pametna deklica ki ga sedaj ima, dopolnjevala vsake toliko časa, namesto da bi pustila, da se izprazni do konca.

borchi ::

AtaStrumf: sprašuješ me, če še vedno mislim, da je nekaj narobe s tabo? emm, ja, mislim, da nekaj fejst narobe s tabo.

praviš, da imaš tako kupno moč, da lahko brez težav kupiš najboljši telefon. če samo za trenutek odmislim, da je s tabo nekaj narobe, in predpostavimo, da imaš med uhlji neko sivo materijo, lahko sklepamo, da zaslužiš več kot 300k sit na mesec. ker ne vem če je kdo tako neumen (oziroma mu toliko pomeni ena stvar, ki je namenjena kratkim pogovorom, če že ne moreš biti v direktnem kontaktu s to osebo), da plača za telefon več kot pol svoje mesečne plače. in potem peniš nad računom 5k sit??? pri taki kupni moči???

če bi se mal ozru okol, bi vidu da mobitel ni sam na trgu mobilne telefonije. konkurenca je! če ti mobitel povzroča takšne probleme, mislim da ni nobenih razlogov, da ne bi mogel it k simobilu ali vegi.

to, da si razvajen in hočeš, da te razvajajo čedalj bolj je jasno iz tvojih komentarjev. ampak realnost je, da je treba za določene stvari plačat. in če si naenkrat opazu, da ni vse zastonj in zdej cepetaš z nogami ko kak otrok, mislim, ccc....

sploh pa ne vem zakaj se še ukvarjam s tabo. v mojih komentarjih nisem nikol omenu, da jaz dajem velik denarja za telefone. do sedaj sem mel tri telefone. prvi je bil nek benefon, ki bi ga mel še danes, če mi ga ne bi ukradli. drugi je bil sposojen ericsson (regla) in tretji je sedaj alcatel (one touch al neki takega - se pravi najosnovnejši model). do sedaj sem še z vsemi lahko poklical ljudi in one mene. in nekak se mi zdi, da mi ni treba met manjvrednostnega kompleksa, če nimam nekega hudega telefona.

ti si pač drugačen. seveda pomaga, da imaš tolk denarja, da js lahko samo sanjam o njem. če bi js mel tolk denarja bi si tut verjetno privošču kak bolši telefon, priznam, ker me že od nekdaj fascinirajo tehnične stvari, ampak za enkrat mam mejo, ko si rečem ta stvar mi ni tako pomembna, da bi mogu pol pol leta stiskat, če si jo kupim.

napisal si, da hočeš vedet, če je res da so v akcijah škart telefoni in potem v naslednjem postu napišeš, da imaš vir informacij, ki pravi, da so to telefoni, ki jih proizvajalci malodane zastonj talajo operaterjem. kaj hoče zdej? dej mal prej premisl kaj hočeš napisat!
l'jga

wishmaster ::

Vsi mobiteli ki so stal pod 9990 SIT,so bili eno velko sranje.Boljš je da daš nekaj deset tisočakov pa boš mel kvaliteto.Jaz sam uporabljam nokio 5210 iz akcije in mi dela brez problema,foter pa ma ericssona T68i in mu tud dela bp.Poznam pa nekaj takih ko so kupovali mobitele pod 5000 SIT.Tričetrt mobitolov ne bo dočakalo konca garancije.

MadMax ::

AtaStrumf:
Ker če je najvišja frekvenca v okolici 40% mislim, da se strinjava, če pa je bolj tam pri 80% pa se ne.
Ko pride nov model v akcijo, je bolj pri 80%, ko pa ga že čas preganja, se pomika proti 40%. Pa če se strinjaš ali ne;)

Če dobiš defekten telefon ti ga zamenjajo v trenutku.
V roku 8 dni (zakonsko). Po tem času gre v servis.

Sedaj ko se prodaja C55 + 24 mesecev ni nikjer nobene gužve (pa še tisto MMS akcijo imajo, pa tud nobene gužve), pa je vsem tistim vmes že potekla naročnina. Še vedno misliš, da je samo z mano nekaj narobe?
Konkurenca (niso več edini-za 2 leti je itak SiMobil ugodnejši v ponudbi).
Samo s tabo in z 80% ostalih uporabnikov. Tistih, ki so imeli slabe izkušnje. :D đouk:D

Zato pa pizdim. Za 5-8 jurjev na mesec nej mi dajo pa vsaj orenk telefon, ki se ne bo pokvaril prej kot mi izteče pogodba.
+EURlectronic: Sicer ima pa atastrumf cist prav! Ce dobis telefon, ti naj dela vsaj tak dolg da narocnina pretece! ce pa crkne sam od sebe ti naj dajo pa drujga!
Kot da se ni še nobenemu pokvaril avto za par težkih miljonov, preden je odplačal kredit. Ne bit otročji ...

Imam kupno moč, da si kupim katerikoli telefon na trgu iz lastnega denarja (ne od mamice ali babice ali drugih sorodnikov), samo nisem pa človek, ki bi dajal denar če mi ni treba.
Tudi jaz iščem telefon, ki bi bil kombinacija Ericssona A1018 in Nokie 6210 ali 6310. Pa ga ne najdem (ali pa ga dela Siemens;( ).


Tomi:
Se mi je zdelo, a nisem bil zihr:8)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

sketch ::

Borchi, malo se umiri prosim, teli tvoji posti so že na meji sprejemljivega (žaljenje uporabnikov). Naslednji tak bo editiran/brisan.
lp
s.
Adapt and overcome.

AtaStrumf ::

Ah, meni se ne da pregovarjat z borchi-ji in podobnimi. Če so bolj trmaste/agresivne sorte pač njihova stvar, jaz sem svoje povedal in vprašal, od sedaj naprej pa se omejimo na temo torej izkušnje z telefoni iz akcije. Vsem, ki ste se držali teme hvala, pa tudi ostalim. Nikoli ne škodi malo pregovarjaja dokler ostane na civilizirani ravni, a sedaj se mi zdi da gremo že predaleč, zato raje nehajmo.

Da pa ne bo ostal borchi čisto praznih rok samo toliko o moji kupni moči, ostalo ga itak ne bom nikoli prepričal. Tale post pišem doma na mojem računalniku, ki sem ga kupil izključno iz mojega denarja na resoluciji 1600x1200@85 Hz, ki jo na trinitron izrisuje v KT333 Epox platko posajena MSI GF4Ti4400 128 MB DDR DVI VIVO verzija 1,00 (če veš kaj hočem s tem povedat), kakšni internetni temp filetki, pa se shranjujejo na WD 80 GB JB disku, klikam pa z optično brezžično logitech mišjo.

Zgodovina sprememb…

ahac ::

dokler boste kupoval take telefone po takih cenah in veselo podpisoval pogodbe za 10 let naprej vam Mobitel pač ne bo nič boljšega ponudil, ker mu ni treba..
jebiga

Pujcek ::

jest mislm da ni telefoni iz akcije nic slabsi kot ce bi isti model kupu v stecuni. sicer pa mal muske mal dnarja. sam mam telefon iz akcije izpred dveh let (ne vem vec kok sem dal zanjga ampak bil je u iber pocen), brat pa tut podobno varjanto pa mu dela ok. tko da stvar okusa. se mi pa zdi, da so akcije pri mobitelu zmeri drazje. zgleda smo ze vsi pri njih vezani vsaj za kaksno leto in oni to dobr vejo... sej nas ni noben silu.

lp

€lectronic ::

madmax:
Kot da se ni še nobenemu pokvaril avto za par težkih miljonov, preden je odplačal kredit. Ne bit otročji ...
nic ne recem res se pokvarijo, sam tist cas ko ga mas na servisu dobis v uporabo drujga pa se odskodnino za vsak dan posebej ti placajo! Vsaj pri nasem (zdaj bivsem) audi-ju a6 je blo tako!
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

Zgodovina sprememb…

Pujcek ::

€lectronic,

a ti zahtevas od mobitela in podobnih isto vrsto garancije?
Samo vprasam ker ne vem, kaj si mislu povedat s tem postom??

lp

borchi ::

AtaStrumf: pejt prebrat tvoj prvi post. v njem nisi samo vprašal a so telefoni iz akcije škart. jokal si še nad parimi stvarmi, ki sem jih pač komentiral (in naj te spomnem, da sem ti prav tako povedal svoje izkušnje oz. izkušnje moje punce z mobiteli v akciji - o mojih izkušnjah nima smisla govorit, ker sem v akciji do sedaj kupil en telefon in enega v paketu mobi - do sedaj brez pripomb). toliko o tem, da naj se držimo teme.

to, da si mi napisal tvojo konfiguracijo mi nič ne pove. kaj naj bi pomenilo? da ker maš ti boljši računalnik ti ni treba argumentirat svojih trditvev in so zdej vsi operaterji mobilne telefonije prevaranti?

btw. mislim, da ne razumeš pomena besede kupna moč, ki jo uporabljaš. to kak računalnik maš bore malo pove o tvoji kupni moči.

tako, da mi moraš oprostit, če sem napačno sklepal, o tvojih dohodkih in preferencah.
l'jga

€lectronic ::

pujcek,
ja zakaj pa ne! ce sem vezan na leto narocnine in zato dobim telefon po nizji ceni bi rad da mi vsaj tako dolgo dela! ce ne je to zame prevara, ker men telefon ne bi delu, narocnino bi pa vseen mogu placat!
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

Zgodovina sprememb…

AtaStrumf ::

Nisem rekel, da so vsi mobilni operaterji prevaranti, samo za Mobitel s katerim imam izkušnje sem posumil, da se nekaj čudnega dogaja, ker sem pač slišal za nenavadno veliko okvar. Ker sem pred odločitvijo ali kupim telefon iz akcije ali ne sem se pač prej malo pozanimal, to pa ja ni greh. Sem pa še argumentirano pritožil čez trenutne mobitelove akcije, ker so po mojem mnenju nezanimive in nekonkurenčne Simobilu in Vegi. Oba mi za 5-8k porabe na mesec nudita bistveno ugodnejše, boljše telefone in imata tudi pestrejšo izbiro.

Glede izraza kupna moč pa mislim, da si točno vedel kaj hočem povedat, samo ker si bil malo nataknjen si ga izrabil za nadaljno kreganje. Drugače si mi v tvojem prvem postu z izjemo prve izjave dost lepo odgovoril, sam pol pa ne vem kaj te je prijelo.

€lectronic ::

AtaStrumf jaz ti iz osebnih izkusenj svetujem vego! Simobil ti pa 200% odsvetujem! Mene so prnesl okol (simobil)!
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

fictionel ::

men je mobitel cist ql, ceprow so mi mogl 4x zamenat t65 ;((
(pa še zj ne dela čist tko kt bi mogu...)

itak sam ene 2 poznam da mata 040, pa da jih kdaj poklicm.. tko da se mi ne splaca it km drgm... od vege pa itak nobenga ne poznam.. btw: a ma kdo vego? prodam 2kartici za 2,5ksit za 3000sit (obe >:D )

€lectronic ::

jaz imam vego sam imam narocnino! Imam pa tudi vega mega city kartico tak da bi te vprasu kje bi se lahk zmenla za prodajo!
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

wishmaster ::

majo pa keri potrplenje.Jaz sem jim benefona IO vrgo skoraj v glavo.6x sem ga mel na popravilu zarad baterije ki mi je držala 3 ure.Ko sem ga enkrat dobil nazaj telefon sploh ni zvonil,drugič so mi rekli da so zamenjal baterijo,vendar jo niso ker sem si jo označil.Na koncu sem le dobil denar nazaj.

fictionel ::

electronic:

usak dan sm u kranu.. ce si ke bliz povej , če ne ti pa poslem!
sj ni blema!(poslt)

Boeing ::

Ma ste hecni... preverjen diler, dobra Nokia zase, naročnina pri Mobitelu, bonificiran telefon pa kupiš za brata/sestro/kogarkoli, pa bo mir za vse večne čase... no ja, za kako leto pa pol do dve pa res :)

Pa z "dobra Nokia" mislim 6310i. Pa čist nič drugega. Tak.

:)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

R0K ::

T68i seka.
MMS rulz. Sploh k je zastonj :P

Maxtor ::

Kakovost mobitelovih telefonov je podobna kot kakovost ISDN modemov v paketih pri Telekomu. ISDN uporabniki verjetno veste o čem govorim. Sicer pa imata tako Mobitel, kot Telekom skupne korenine.

Moje izkušnje z mobiteli: Reglja 2 (Ericsson A1018) delal lepo, le baterijo je hitro vzel vrag, samo sem ga prej prodal. Drugi mobitel Sagem MC... (oni z radijem). Totalni šrot. V času garancije je bil trikrat na servisu, pa niso nikoli nič zrihtali. Tretjič so mi dali novega, ki je imel popolnoma isto napako (naključno je sam od sebe zablokiral in vklopil osvetlitev displaya na polno svetlost, da je skuril baterijo v 3 urah). Mimogrede, baterija je bila zanič.

No, ko je imel telefon še pol leta garancije, sem obupal nad servisom, ker se je seveda spet pokvaril. Šel sem kupit paket Halo (Simobil - Nokia 3210), odklenil, ker nimam Simobil signala (samo zaradi tega so Simobilovci ziher ob enih 1000 uporabnikov iz našega konca - okolica Ptuja). Ta telefon dela že dve leti drez vsake težave. Baterija je še vedno kot nova - no skoraj kot nova.

Toliko o mojem mnenju. Aja, mislim pa, da pri mobitelu ne vedo zaklepat telefonov. Pa pri starejših, ko so še pri Mobitelu dodajali slvenske menije (kako je sedaj, ne vem), so jih s tem zaj****.

LP

€lectronic ::

fictionel:
jaz sem iz savinjske, studiram pa v mariboru, tak da se boma kar za posto zmenla! posl mi en email, pa ti bom poslal naslov!0:)
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

City ::

Meni so pa 4 akcijski telefoni šli po gobe, foter je pa kupil samsunga 600 ko je prišel ven pred 4-5 leti po redni ceni nič akcije pa ga ima še zdej. Kje je tuki pravica? :D :D ..........:| :( :'( ;( ;((

€lectronic ::

city,
ni je!>:D
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

AtaStrumf ::

Zaenkrat so odgovori malo eno malo drugo. Zgleda, da nekaj že je na tem, da akcijski telefoni crkujejo kar precej, samo vprašanje je če signifikantno bolj kot telefoni iz redne prodaje. Ima kdo kake izkušnje s telefoni iz redne prodaje? A ti sploh ne crkujejo ali pa imajo tudi kake čudne težave?

Pa še to, a ti mobitel po poteku anexa zastonj odklene telefon al računajo?

fictionel ::

electronic: ne bi blo slab, ce bi mu kje mail napisan... ;((

napis naslov na mail, pa bo!

lp

€lectronic ::

fictionel,
ga ze mas na mailu
SONY MOBILE!!! SONY AUDIO!!! SONY VIDEO!!! SONY EVERYTHING!!!

Switch ::

Večina uporabnikov ima mobilca ponavadi kakšno leto in pol. Zato ni nič slabega, če torej skleneš pogodbo z Mobitelom za eno leto ni nič narobe, dve ali tri leta pa se mi zdi že malo preveč. Če ne drugega, ti bo ob neprimernem vzdrževanju pošla v dveh letih baterija.
Sicer pa v naših (beri 18+) vsaj po mojem mnenju ne rabimo high-end mobilcov, ki so v akciji nad 30 000 SIT. Če ne drugega, nas bo vedno skrbelo, če ga imamo še vedno v nahrbtniku, ko ga pustimo v garderobi.
Z mobilnim telefeonom je podobno kot z avti. Če imaš slaega, se ne sekiraš toliko za njega, če pa imaš dobrega, si kravžljaš živce na vsakem vogalu.

Ziga Dolhar ::

switch, se strinjam. Konec koncev imam telefon res zgolj zaradi telefonarjenja.

Imel sem Regljo, imel sem Detlja... potem sem kupil subvencioniran Timeport, ki bi ga še danes z veseljem imel, pa sem ga žal izgubil ://. Potem sem v Italiji kupil "high-end" Motorolco za 65k sit, v3690, pa mi je po dveh letih zvestega služenja crknla ;).

Danes imam Ericsonna R600. Za 998 sit.

Služi mi. Zelo zelo dobro.

"Žal nima kamere."

Tomi ::

Switch: jaz imam Nokio 6310, in lahko trdim, da sem bil eden prvih v Sloveniji, ki sem jo imel. Sicer me je stala malo več kot 80k sit (pa še to je s 25% popusta, ker je iz redne prodaje), pa mi ni žal, da jo imam. Ker s pridom uporabljam vse razen BT.
Je pa res, da je ne nosim na kraje, kjer telefona ne rabim, tako da me ne skrbi, da bi mi jo kje odnesli.
Prej sem imel Benefona IO, ki je dobro služil, samo je bil kmalu prevelik, in pa C35, ki me je spravljal ob živce. Tako da je tale Nokia mana za živce z baterijo in podobno. In sedaj tudi še kakšno leto nimam namena menjave.
metrodusa.blogspot.com

Boeing ::

Tomi: aneda ? :))

Pri tem telefonu mi je pa sicer poleg vseh ostalih stvari, ki jasno totalno sekajo, všeč to, da ga priklopiš na štrom za 10 min in maš mir za 3 dni :D

Yep, as simple as that.

Čeprav, tudi BT pride dostikrat ZELO prav....

:)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Tomi ::

Boeing: seveda:D
Pa še ene zakon slušalke sem dobil za en drobiž, ki zgledajo kot BT slušalke. Zadnje čase niso pogovori okoli ure nič nenavadnega;)
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simobil vrača udarec(ali pa tud ne)

Oddelek: Mobilne tehnologije
92180 (1394) mailer
»

Pink je platforma, ne mobilni telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
9017440 (15937) Jst
»

Tretji operater mobilne telefonije: Tuš mobil

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4710503 (5142) neres
»

Folk, kake mobitele ste imeli in kakega imate zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13612121 (10297) atubbuta
»

20 marec+simobil

Oddelek: Loža
212136 (1862) Cveto

Več podobnih tem