» »

Zunanji dist TEVION 500GB

Zunanji dist TEVION 500GB

Masterluck ::

Spoštovani
sem nov uporabnik tega foruma in najprej pozdravljam vse člane.
Prosil pa bi vas za nasvet v vezi z sledečo težavo. Ker imam v prenosnem računalniku le 80GB diska, sem se odločil v Hoferju kupiti zunanji disk TEVION in nanj sem leta uspešno prenašal slike iz dopustov,filme iz izletov in kake zame pomembne dokumente. Tega se je nabralo za skoraj poln disk. In potem se je zgodilo. Diska ne morem več odpreti. Računalnik ga sicer zazna, a ko ga hočem odpreti mi na sredino ekrana odpre okno z možnostjo FORMAT DISK. Drugih možnosti dostopa do datotek na disku nimam.
Če ima kdo znanje in iskušnje kako rešiti datoteke z diska, mu bom za nasvet močno hvaležen.
LP

Mitch ::

Probaj priklopit zunanji disk v katero drugo USB režo ali pa še bolje na kateri drugi prenosni ali namizni računalnik...

Pa preveri, če je kabel na obeh straneh dobro priključen tako v PC kot v sam zunanji disk...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mitch ()

Najlepša hvala za odgovor, Mich, poskusil sem že sledeče, vse USB reže v prenosniku, menjal napajalni in usb kabl, poskusil z tem, da sem ga dal v Samsungov TV, ki podpira priklop zunanjih diskov in ključev, priklopil v druge prenosnike in stacionarne PCje pa na žalost ista pesem, do datotek na disku ne gre:(.
Hvala vseeno za namig LP

floyd1 ::

Samo formatiraj ga ne ;).
Se ti je že prej (vsaj občasno) dogajalo kaj podobnega (ali pa vsaj nenavadnega) ko si priklopil ta disk? Npr. nisi mogel kopirati gor, čeprav je še bil prostor, kakšne datoteke ni šlo prebrati (pogledati fotke, film...) Po mojih izkušnjah namreč disk ponavadi ne crkne takoj, velikokrat se pojavijo "opozorilni" znaki.
Če greš (ob vklopljenem disku) v control panel(nadzorna plošča)/system/device manager - imaš tam kaj z rumenimi klicaji? Meni je na eni stari osnovni plati USB redno zafrkaval. In potem posledično vse, kar je bilo gor priklopljeno.
Kakorkoli se bo to razpletlo, boš potreboval novi zunanji disk, najprej nabavi tega. Po tem, kar je že predlagal Mitch, lahko še povprašaš okoli, če ima kdo od znancev tudi tak disk - samo da je identičen napajalnik, da lahko poskusiš še s tem (se mi je že zgodilo). Drugače pa razstaviti ohišje in vzeti disk ven, pa ga priklopit na en stacionarni računalnik, da vidiš pri čem si (mogoče je samo "USB2Sata" elektronika v ohišju crknila) - vsaj nekaj skoraj vedno gre rešit. Garancije verjetno itak več nimaš, če praviš, da si "vsa ta leta" vse gor shranjeval?

EDIT: Nisem videl tvojega zgornjega posta. Jaz bi ga vzel ven, priklopil na stacionarca, naredil en image celega diska (npr. Ghost, ali kaj podobnega) in potem, če nič drugega ne bi šlo, poskusil s kakim od programom za obnovitev podatkov. Če bi šlo še tu kaj narobe in ne bi uspel najti/obnoviti podatkov, imaš še vedno image originalnega diska.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: floyd1 ()

v tem času sem instaleral dodatno še AVG antivirus in glej čudo čudno, AVG ga je prečekiral, napisal, da je na disku 14 trojancev, pobrisat pa jih ne uspe, ker so datoteke predolge????? morda kak filmček, original sem mel na PCju AVAST antivirus.
Če ne bo druge rešitve floyd1, sem tudi jaz že razmišljal, o tem, da disk gre iz ohišja, bom vsaj videl, če je res western digital not, kod so omenili ob prodaji...........

Scorpia ::

Drugače se da z raznimi programi rešiti podatke. V primeru tudi da programi ne zaznajo diska, ti ne preostane kot drugega formatirati.
Sam sem tudi že reševal na tak način podatke, dal sem qucik format, ta samo zbriše datotečni sistem in ne same podatke! Full format, pa seveda vse. Nato windows prepozna disk, seveda tudi programi za reševanje podatkov, ga vidijo in tukaj se začne veselo reševanje. Glede na to da je za 470gb podatkov, bo znalo cel dan, da vse dobiš. To je ena od možnosti, vse pa na lastno odgovornost!
Seveda obstajajo še druge možnosti, ampak ta je meni bila najlažja. Edino časovno ne, ampak za to mi je bilo vseeno, ker nisem bil ves čas zraven.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD Elements disk - računalnik ga ne prebere!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5311500 (10353) LeXani
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

6112080 (11050) Jerry000
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245694 (4565) Bye
»

Zunanji trdi disk - O:\is not accessible. The parameter is incorect

133007 (2829) solatko
»

USB HD 2,5 iz laptopa ne gre kopirat