Forum » Problemi človeštva » Kaj se dogaja na Kosovu ?
Kaj se dogaja na Kosovu ?
Bellatrix ::
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-...
http://www.rtvslo.si/svet/dogajanje-na-...
http://24ur.com/novice/svet/v-streljanj...
http://www.rtvslo.si/svet/dogajanje-na-...
http://24ur.com/novice/svet/v-streljanj...
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Zeberdee ::
Dogaja se to, kar se tam dogaja že dolgo časa. Zaradi tega, ker mora "kosovo" ostati enotno, se manjšino zatira. Srbi dol so res bogi, podobna situacija pa je tudi v Bosni, kjer RS, če odšteješ Banja Luko stagnira, takoj, ko se pa pride v Federacijo, pa so nove ceste.
Pšenični ::
"Dogaja se to, kar se tam dogaja že dolgo časa. Zaradi tega, ker mora "kosovo" ostati enotno, se manjšino zatira. Srbi dol so res bogi, podobna situacija pa je tudi v Bosni, kjer RS, če odšteješ Banja Luko stagnira, takoj, ko se pa pride v Federacijo, pa so nove ceste."
Srbe drži nazaj le še njihov potencialni vstop v EU, če UE razpade, sledi še avtomatsko krvava vojna na Balkanu, v kateri ne bo milosti. Sploh če bodo Srbi poravnali račune za nazaj. V glavnem se bo zgodilo, kar smo napovedovali, Srbe bojo jebali tojk časa s tem vstopom, da bo prej kakšna pizdarija.
Srbe drži nazaj le še njihov potencialni vstop v EU, če UE razpade, sledi še avtomatsko krvava vojna na Balkanu, v kateri ne bo milosti. Sploh če bodo Srbi poravnali račune za nazaj. V glavnem se bo zgodilo, kar smo napovedovali, Srbe bojo jebali tojk časa s tem vstopom, da bo prej kakšna pizdarija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
S.Dreamliner ::
če se navežem na "telbanc-a"... se popolnoma strinjam. če bi imela USA dovolj problemov doma in bi UE šla v maloro, bi se ostali narodi znesl nad albanci in bošnjaki. pa ne zarad druzga, ampak samo zato, ker so bili "mirovni procesi" tako neenakomerno zastopani. balkan je bil od vedno sod smodnika...
Looooooka ::
In kdo bo dobil kateri del?...Kero letnico se uporabi?Ze v zadnjih 10 letih je blo tok preselitev da glava pece.
Thomas ::
Premalo.
Sem mislil, da bodo Srbi pametni in odšli iz Metohije, Albanci pa iz Južne Srbije.
Pa nič. Bo treba mau zarezat v Kosovo.
Sem mislil, da bodo Srbi pametni in odšli iz Metohije, Albanci pa iz Južne Srbije.
Pa nič. Bo treba mau zarezat v Kosovo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Mirovni sporazumi so bili več ali manj pod pritiskom ZDA spedenani. Na Hrvaškem in na Kosovu so Srbi gladko popušili. Tko da ko enkrat ne bo več pritiska NATO pakta. Nimajo albanci za en burek. Srbi jih povozijo v dveh dneh. Tojk kokr je sovraštva, sploh ne bojo streljali, sam nože bojo zagrabili. Sem bil v stari Jugi v JNA. In vem kako je s tem.
Sicer mi ni jasno kaj se zajebavajo teli Natovci. Imajo Irak, Afganistan, Libijo.
Kot da jim ni še zadost. Sam nej se unim dol strga. V dveh dneh bo imela Albanija milijon prebivalcev več.
Sicer je vse zrežirano s strani Zahoda, da zjebejo še sever. Zdej če bojo Srbi to pustili-bojo pač zgubili še to., Tadič ga je najebo. V vsakem primeru.
Sicer mi ni jasno kaj se zajebavajo teli Natovci. Imajo Irak, Afganistan, Libijo.
Kot da jim ni še zadost. Sam nej se unim dol strga. V dveh dneh bo imela Albanija milijon prebivalcev več.
Sicer je vse zrežirano s strani Zahoda, da zjebejo še sever. Zdej če bojo Srbi to pustili-bojo pač zgubili še to., Tadič ga je najebo. V vsakem primeru.
Zgodovina sprememb…
Ne, ne, nobenega "metanja Albancev čez prokletije". Samo popravek razmejitve.
Plus nasvet, da naj imajo meje čimbolj zaprte, drug za drugega.
Plus nasvet, da naj imajo meje čimbolj zaprte, drug za drugega.
Brane2 ::
Mogoče mesec nazaj sem srečal v Hoferju tipa, ki se je boril v Krajini, tu pa je fušal kot SCTjev delavec.
Reku mi je "Stari, moj Kalašnjikov je lepo naoljen in čaka. Ko bo treba na Kosovo, bom v dnevu dol..."
Tiha voda breg roni. SCT bi se znal pokazat kot neke sorte poor man's BlackWater...
Reku mi je "Stari, moj Kalašnjikov je lepo naoljen in čaka. Ko bo treba na Kosovo, bom v dnevu dol..."
Tiha voda breg roni. SCT bi se znal pokazat kot neke sorte poor man's BlackWater...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
"Ne, ne, nobenega "metanja Albancev čez prokletije". Samo popravek razmejitve."
Ko se bo dol spet začelo, se morda ne bo končalo po željah zahoda, kar se razmejitve tiče. Srbi vidijo na primeru Libije, da so ga posrali, ko so prehitro podpisali nekaj kar si zahod razlaga po svoje.
Po domače, nategnili so jih. Zdej je čas, da se zgodba obrne.
Ko se bo dol spet začelo, se morda ne bo končalo po željah zahoda, kar se razmejitve tiče. Srbi vidijo na primeru Libije, da so ga posrali, ko so prehitro podpisali nekaj kar si zahod razlaga po svoje.
Po domače, nategnili so jih. Zdej je čas, da se zgodba obrne.
Nima se kej "spet začenjat dol".
Samo popravek meje in sojenje "kirurgom", pa je lahko gmah za en cajt.
Samo popravek meje in sojenje "kirurgom", pa je lahko gmah za en cajt.
Pozabljate to, da se je razmerje med muslimanskim svetom in USA spremenila. V primeru albancev pa le-ti še vedno lahko naredijo sranje v vseh mestih na vzhodni obali.
"Nima se kej "spet začenjat dol"."
Dej če majo Srbi pohne gate, pol ne bo nič. Pol bojo traktorčke zajahal pa gremo. Če jih pa nimajo...Je pa res, če gre zdejle Kosovo do konca, Tadič na volitvah nima kej iskat. No sej to ve.
če koga zanima "šta se dešava sa one strane"...
https://www.facebook.com/pages/Support-...
Dej če majo Srbi pohne gate, pol ne bo nič. Pol bojo traktorčke zajahal pa gremo. Če jih pa nimajo...Je pa res, če gre zdejle Kosovo do konca, Tadič na volitvah nima kej iskat. No sej to ve.
če koga zanima "šta se dešava sa one strane"...
https://www.facebook.com/pages/Support-...
Zgodovina sprememb…
Tarzan ::
Če se mednarodna podpora Kosovu samo še malo skrha, lahko resno pod vprašaj postavijo svoj obstoj. Preveč ga ne bi sral s provokacijami in jurišanju nad Srbijo, ki se že tako ali tako čuti na suho nategnjena. Če se snamejo s ketne, lahko samo fino kihnejo in bo Kosovo prvič res kompletno srbsko in etnično popucano. Zadnje čase je nacionalizem povsod v vzponu, tudi južno od nas ima vedno več folka čas razmišljat kdo vse je kriv za njihovo nesrečo.
Ne bi bil rad tam, tako zaradi enih, kot zaradi drugih. Kotliček je že kar precej razgret in včasih piskru odleti pokrovka, ko pritisk dovolj naraste. Žal.
Ne bi bil rad tam, tako zaradi enih, kot zaradi drugih. Kotliček je že kar precej razgret in včasih piskru odleti pokrovka, ko pritisk dovolj naraste. Žal.
Mogoče pa je to cel cilj.
Sedaj, ko se Ameri kregajo vsak dan v tednu, kdo bo kriv za bankrot, je treba najti nekaj za preusmeritev pozornosti.
Beograd pravi, da na Kosovem ne počnejo nič naključno ali na svojo roko, torej so za tole dobili odobritev od svojih ameriških prijateljev...
Sedaj, ko se Ameri kregajo vsak dan v tednu, kdo bo kriv za bankrot, je treba najti nekaj za preusmeritev pozornosti.
Beograd pravi, da na Kosovem ne počnejo nič naključno ali na svojo roko, torej so za tole dobili odobritev od svojih ameriških prijateljev...
Beh. Zulujci so se masirali z Zumbami, tudi ko Rim ni ravno lovil slonov v savani za gladiatorske igre ... 2000 km bolj severno.
Srbi in Albanci imajo svoje medsebojne probleme, pa Amerika bila ali ne.
Jaz sem zainteresiran, da je dol mir.
Srbi in Albanci imajo svoje medsebojne probleme, pa Amerika bila ali ne.
Jaz sem zainteresiran, da je dol mir.
Zulujci in Zumbe nimajo 9000-glavega vojaškega oporišča v zanimivi coni ne plinovoda za bistven del EU...
Se strinjam da Srbom počasi kapa, da so jih naguzli na suho in zdej jih še guzijo. "Tko k si bojo postal tko bojo ležal". Tko, da je vse od njih odvisno. Znajo pa Natovci obžalovat tole zajebancijo, če se folk s ketne strga. Če se ne pa tud u redu.
Priporočam še srbom, naj razmislijo zakaj majo vojsko. Nej si raje omislijo kakšna večja lovska društva, če mislijo tkole. Za drugo, škoda dnarja.
Priporočam še srbom, naj razmislijo zakaj majo vojsko. Nej si raje omislijo kakšna večja lovska društva, če mislijo tkole. Za drugo, škoda dnarja.
Zgodovina sprememb…
Balkanske vojne seveda še niso končane. Je hude krvi, da teče še ene 300 let.
Ampak zdej bi jih mau odložili. V skladu s pregovorom, da kdor odlaga, odloži.
Ampak zdej bi jih mau odložili. V skladu s pregovorom, da kdor odlaga, odloži.
"Ampak zdej bi jih mau odložili. V skladu s pregovorom, da kdor odlaga, odloži."
Odlagal bi Američani, ki so napeti na tri vojne. Drugi pa mislim da ne. Heh, Tadič je srbski Pahor. Naivčina. Ne ve kako je treba s ameriškimi kavboji. Po ameriško.
Odlagal bi Američani, ki so napeti na tri vojne. Drugi pa mislim da ne. Heh, Tadič je srbski Pahor. Naivčina. Ne ve kako je treba s ameriškimi kavboji. Po ameriško.
A sem že povedal kdaj, da Poncij Pilat je storil edino prav, ko je dal križati Jezusa?
Potem so Rimljani začeli popuščati, kar je bila napaka, ki jo je človeštvo plačalo s 1000 let bede po Evropi.
Drugje, je bila itak mizerija bolj ali manj nonstop in neodvisno.
Preveč vstaj na Jugu, ni dobro za zdravje naših držav. Že tako so prehlajene.
Potem so Rimljani začeli popuščati, kar je bila napaka, ki jo je človeštvo plačalo s 1000 let bede po Evropi.
Drugje, je bila itak mizerija bolj ali manj nonstop in neodvisno.
Preveč vstaj na Jugu, ni dobro za zdravje naših držav. Že tako so prehlajene.
Slovenija je do Prištine kar zelo gospodarsko izpostavljena, predvsem iz državnih in paradržavnih firm.
Če se ne motim smo celo največji vlagatelj v regijo. Od Mobitela (sedaj Telekoma), do Adrie,
Če se ne motim smo celo največji vlagatelj v regijo. Od Mobitela (sedaj Telekoma), do Adrie,
A to z denarjem NLB? Sej NLB ni vreden več kot par 100 milijonov, z negativnim predznakom.
Tvoje skrbi so čisto odveč.
Tvoje skrbi so čisto odveč.
Vrednost slovenskih investicij dol je 200 milijonov evrov. Čisto tako, ameriških naložb v Slovenijo je manj kot 70 milijonov evričev. Verjetno smo zato tudi dol tako močno vojaško zastopani, vsak naš vojak dol ščiti 600 jurjev naložb.
Se strinjam s Thomasom. Da je NLB en velik minus ali če hočete..., kot strah. Je votla, okoli jo pa nič ni. Že takoj po dokapitalizaciji. Prvo minuto.
Pogine naj pes. NLB in drugi dvorni norčki okoli nje. Al na Kosovem polju, al se pogrezne kar na Barju - sam da jih že vzame hudič, da bo mir.
Ne da bi jih zdaj jemali za argument, kako moramo zaradi njih podpirati Tačija.
Ne da bi jih zdaj jemali za argument, kako moramo zaradi njih podpirati Tačija.
"Verjetno smo zato tudi dol tako močno vojaško zastopani, vsak naš vojak dol ščiti 600 jurjev naložb."
"Cankar je napisal, da je naš hrbet biča vajen in željan."
Pač enmu spet nekam lezemo. In seveda da ne pozabimo Cankarja.
"Cankar je napisal, da je naš hrbet biča vajen in željan."
Pač enmu spet nekam lezemo. In seveda da ne pozabimo Cankarja.
Mi je prav zelo žal. Slovenija je majhna in NIMA svoje geo-strateške politike. Kam pa pridemo, če bi jo imela. Potem jo najmanj toliko "zaslužijo", oziroma so do nje "upravičene" tudi Benetke in ostali vsi pritlikavci. Pa naj bo v obliki mest, kantonov, dežel, dolin ...
Mir na mejah in v okolici, brez zelene zavisti do "velikih" in drugih kompleksov. Iz tega imamo lahko neko kvaliteto življenja. Če zato eni naši soldati jagajo bradače po gorah in mirijo vročekrvne Balkance v okviru neke večje (NATO) vojske ... je to pač običajna gaža, ki jo province plačujejo zato, da ni totalne štale. Mir košta in mi ga hočemo imet.
A niste nič zgodovine bral al kaj?
A ste jo, pa ste bili vedno na strani Kartagine?
Jej, jej ...
Mir na mejah in v okolici, brez zelene zavisti do "velikih" in drugih kompleksov. Iz tega imamo lahko neko kvaliteto življenja. Če zato eni naši soldati jagajo bradače po gorah in mirijo vročekrvne Balkance v okviru neke večje (NATO) vojske ... je to pač običajna gaža, ki jo province plačujejo zato, da ni totalne štale. Mir košta in mi ga hočemo imet.
A niste nič zgodovine bral al kaj?
A ste jo, pa ste bili vedno na strani Kartagine?
Jej, jej ...
"Mi je prav zelo žal. Slovenija je majhna in NIMA svoje geo-strateške politike. Kam pa pridemo, če bi jo imela. Potem jo najmanj toliko "zaslužijo", oziroma so do nje "upravičene" tudi Benetke in ostali vsi pritlikavci. Pa naj bo v obliki mest, kantonov, dežel, dolin .."
Ene petkrat manj bi jih komot bilo-naših soldatov tam doli. Efekt bi bil isti, stroški pa majnši. Da sami ne moremo voditi politike je jasno, da bi lahko pri tem prihranili, to pa marsikomu ni. Da bi malo manj nekam lezli. Bi tud manj stalo.
Ene petkrat manj bi jih komot bilo-naših soldatov tam doli. Efekt bi bil isti, stroški pa majnši. Da sami ne moremo voditi politike je jasno, da bi lahko pri tem prihranili, to pa marsikomu ni. Da bi malo manj nekam lezli. Bi tud manj stalo.
Morda. Morda bi jih pa dol poslali še enkrat toliko. Ne vem.
Vem samo, da hočem, da ni vojne na Balkanu. Če to dela tamkajšnje ljudi bolj nesrečne, jih pač dela.
Vem samo, da hočem, da ni vojne na Balkanu. Če to dela tamkajšnje ljudi bolj nesrečne, jih pač dela.
Všeč mi je, da bodo Srbi (verjetno) kupili Fructal. Če se jim bo zataknil v grlu, so pač ugriznili preveč. Če bo šele pod njimi zacvetel, jim od srca privoščim. Vsak euro profita!
Slovenski kmetje, naj sami kuhajo marmelado iz svojih breskev in marelic, če bodo Srbi preselili proizvodnjo dol. Njihova stvar.
To je produktivna igra, čeprav bi večina balkancev se raje šla kaj drugega.
Slovenski kmetje, naj sami kuhajo marmelado iz svojih breskev in marelic, če bodo Srbi preselili proizvodnjo dol. Njihova stvar.
To je produktivna igra, čeprav bi večina balkancev se raje šla kaj drugega.
djordjevic ::
Prav malo privoščim Poljšaku, da so mu Srbi sunili dragulj iz rok. In to ravno taisti Srbi, o katerih je nekoč govoril, da jih izdaja že sama hoja in mrk pogled ...
No grave is deep enough to keep us in chains.
Mah, Srbjanci ste tud svojga dnarja vredni!
Takih nacionalistov kot je Poljšak imate v skoraj vsaki familiji po kakšnega. Po tamalem.
Takih nacionalistov kot je Poljšak imate v skoraj vsaki familiji po kakšnega. Po tamalem.
Double_J ::
Srbi streljali na hrvaški helikopter
Hrvaški mediji pa poročajo, da naj bi Kosovski Srbi streljali na hrvaški helikopter Mi 171. Helikopter ni bil zadet oziroma poškodovan. Hrvaška vojska je prevažala kosovske vojake proti mejnim prehodom.
http://www.siol.net/svet/novice/2011/07...
Spet delajo napake tej Srbi, preveč front naenkrat!
Dve šivanki...
Sploh ne, v vsakem primeru imajo tako kot Libijci dva proti sebi. Natovce in albance. In mogoče še Tadiča.
Zgodovina sprememb…
Milošević jim je vse zafural, če je imel že take megalomanske načrte, potem bi moral imeti odlično pripravljeno vojsko. Torej profesionalno, ne pa zločinsko.
Nazaj zato nič ne bodo dobili, morda če pride res do kakšnega generalnega trenda ukinjanja muslimanskih paradržavic po Evropi, čez nekaj desetletij.
Nazaj zato nič ne bodo dobili, morda če pride res do kakšnega generalnega trenda ukinjanja muslimanskih paradržavic po Evropi, čez nekaj desetletij.
Dve šivanki...
"Nazaj zato nič ne bodo dobili, morda če pride res do kakšnega generalnega trenda ukinjanja muslimanskih paradržavic po Evropi, čez nekaj desetletij."
Dokler bo NATO, sigurno ne. Njihova možnost je Rusija. Da zadevo ustavi. V sedanjosti.
Dokler bo NATO, sigurno ne. Njihova možnost je Rusija. Da zadevo ustavi. V sedanjosti.
Z blagoslovom Moskovskega Patriarha al brez?
Polaganje upov v Rusijo deluje precej kot obupana poteza.
Polaganje upov v Rusijo deluje precej kot obupana poteza.
donfilipo ::
Kar sem videl fusbalski huligani razbijajo in razgrajajo.
Morda pa rabijo samo eno dobro namešteno utakmico
Morda pa rabijo samo eno dobro namešteno utakmico
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
becomes revolutionary act. Orwell
cegu ::
Če koga kaj zanima, včeraj zvečer sem prišel v Prištino in bom tu ene 3 tedne. V kafičih HipHip&Rap, evropska ali albanska glasba, v klubih techno ampak redki plešejo. Zaenkrat še nisem videl albanca, starejšega od 30 let, z izjemo taksista ki me je že takoj obral, je bil pa prijazen pri tem.
Zaenkrat se počutim kot v GTA. Bom malce poslikal.. s stari mobitelom ker nimam fotoaparata.
Zaenkrat se počutim kot v GTA. Bom malce poslikal.. s stari mobitelom ker nimam fotoaparata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cegu ()
svetovid ::
fosil ::
Evo, nekaj utrinkov s Kosova.
https://plus.google.com/photos/11552707...
Tista slika s kanalom in kockami je svetovna
Tako je!
Kje pa je zdele kakšna spodbuda kot je to bilo včasih... reveži tam so že čisto demoralizirani.
Dve šivanki...
nuclear ::
Dokler bodo obstajal nacionalisti v familijah, ne bo nikol mira. Nacionalisti v familijah spodbujajo svoje OTROKE, da sovražijo druge nacije. SPODBUJAJO.. verjemi mi.
Isto je z vsako nacionalno stranko v državi. To so čisti nacisti. SNS se delajo domoljube, ampak v bistvu so krinka za spodbujanje sovraštva proti drugim nacijam. Pa prosim te, kako lahko to država spodbuja?
Kako lahko nekdo gleda, da sovraži človeka samo zato, ker je bil rojen na nekem področju sveta? A je on avtomatsko kriv, kar so delali njegovi predniki? Fak.
Isto je z vsako nacionalno stranko v državi. To so čisti nacisti. SNS se delajo domoljube, ampak v bistvu so krinka za spodbujanje sovraštva proti drugim nacijam. Pa prosim te, kako lahko to država spodbuja?
Kako lahko nekdo gleda, da sovraži človeka samo zato, ker je bil rojen na nekem področju sveta? A je on avtomatsko kriv, kar so delali njegovi predniki? Fak.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kristalna noč na KosovemOddelek: Problemi človeštva | 2153 (1698) | Thomas |